ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aydın siyasi gündemi değerlendirdi
Aydın siyasi gündemi değerlendirdi
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
4 Ekim 2012 Perşembe - 01:47

Bunun adı: Peygamber Sevgisi

Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesinde tüm Türkiye’de olduğu gibi en çok kullanılan isimlerin Hazreti Peygamber (S.A.V) ve ailesinin isimleri olduğu belirlendi. İsim tercihleri üzerine yapılan araştırma, Erzurum, Bölge ve Türkiye’de peygamber sevgisinin en yüksek düzeyde olduğunu ortaya çıkardı.

Bunun adı: Peygamber Sevgisi

AYHAN KARA-DOSYA HABER
Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesinde tüm Türkiye’de olduğu gibi en çok kullanılan isimlerin Hazreti Peygamber (S.A.V) ve ailesinin isimleri olduğu belirlendi. İsim tercihleri üzerine yapılan araştırma, Erzurum, Bölge ve Türkiye’de peygamber sevgisinin en yüksek düzeyde olduğunu ortaya çıkardı.
İSİM VERİLERİ
Erzurum’da en çok Fatma ve Ahmet isimlerinin kullanıldığı açıklandı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Nüfus İstatistikleri Daire Başkanlığı verilerine göre, Erzurum’da en fazla kullanılan kadın isminin Fatma, erkek isminin ise Ahmet olduğu kaydedildi. En fazla kullanılan kadın isimleri Fatma, Ayşe, Hatice, Zeynep, Emine, en fazla tercih edilen erkek isimleri ise Ahmet, Mustafa, Mehmet, Yusuf ve Ali olarak sıralandı.
DOĞU ANADOLU’NUN İSİM YOĞUNLAŞMASI
Doğu Anadolu Bölgesinde de en fazla tercih edilen kadın ismi Fatma, erkek ismi ise Mehmet olarak belirlendi. En fazla sayıda kullanılan kadın ve erkek isimleri Ardahan’da Fatma ve Murat, Ağrı’da Fatma ve Mehmet, Bayburt’ta Fatma ve Mustafa, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Iğdır, Malatya, Kars, Muş ve Van’da Fatma ve Mehmet, Tunceli’de Fatma ve Hüseyin olarak tespit edildi.
DOĞU’DA ÖNE ÇIKAN İLK BEŞ KADIN İSMİ
İllere Göre Nüfus Kütüklerine Kayıtlı En Çok Kullanılan 5 Kadın ve Erkek Adı verilerine göre,
Doğu Anadolu Bölgesi illerinde öne çıkan ilk beş kadın ismi Ardahan’da Fatma, Ayşe, Songül, Elif ve Zeynep; Ağrı’da Fatma, Zeynep, Ayşe, Elif, Hatice; Bayburt’ta Fatma, Ayşe, Hatice, Emine, Zeynep; Bingöl’de Fatma, Zeynep, Emine, Ayşe, Elif; Bitlis’te Fatma, Zeynep, Ayşe, Elif, Hatice; Elazığ’da Fatma, Ayşe, emine, Zeynep ve Elif; Erzincan’da Fatma, Hatice, Ayşe, Elif ve Emine; Hakkari’de Fatma, Ayşe, Meryem, Emine ve Zeynep; Iğdır’da Fatma, Zeynep, Zehra, Emine ve Hatice; Kars’ta Fatma, Zeynep, Ayşe, Hatice ve Elif; Malatya’da Fatma, Ayşe, Zeynep, Emine ve Hatice; Muşta Fatma, Zeynep, Ayşe, Elif, Hatice; Tunceli’de Fatma, Elif, Emine, Sultan ve Zeynep; Van’da Fatma, Ayşe, Zeynep, Hatice ve emine olarak sıralandı.
DOĞU’DA ÖNE ÇIKAN İLK BEŞ ERKEK İSMİ
Doğu Anadolu Bölgesi illerinde öne çıkan ilk beş erkek ismi Ardahan’da Murat, Ahmet Mustafa, Mehmet ve Yusuf; Ağrı’da Mehmet, Ahmet, Yusuf, Ömer ve Mustafa; Bayburt’ta Mustafa, Ahmet, Mehmet, Yusuf ve Murat; Bingöl’de Mehmet, Ahmet, Ali, Hasan ve Hüseyin; Bitlis’te Mehmet, Yusuf, Ahmet, Ömer ve Murat; Elazığ’da Mehmet, Ahmet, Mustafa, Hüseyin ve Hasan; Erzincan’da Mehmet, Hüseyin, Ali, Mustafa ve Hasan; Hakkari’de Mehmet, Ahmet, Yusuf, Abdullah ve Ali; Iğdır’da Mehmet, Ali, Ahmet, Hüseyin ve Hasan; Kars’ta Mehmet, Murat, Ahmet, Yusuf, Mustafa; Malatya’da Mehmet, Mustafa, Hasan, Hüseyin ve Ali; Muş’ta Mehmet, Yusuf, Ahmet, Ömer ve Murat; Tunceli’de Hüseyin, Ali, Hasan, Mehmet ve Hıdır; Van’da ise Mehmet, Yusuf, Ahmet, Ömer ve Murat olarak kaydedildi.
EN FAZLA TERCİH: YILMAZ
Türkiye’de en fazla kullanılan soy isminin Yılmaz olduğu bildirildi. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Nüfus İstatistikleri Daire Başkanlığı verilerine göre Türkiye’de en çok kullanılan 20 soy ismi Yılmaz, Kaya, Demir, Şahin, Çelik, Yıldız, Yıldırım, Öztürk, Aydın, Özdemir, Arslan, Doğan, Kılıç, Aslan, Çetin, Kara, Koç, Kurt, Özkan ve Şimşek olarak açıklandı.
TÜRKİYE’DE İLK 20 İSİM
Türkiye’de Nüfus Kütüklerine Kayıtlı En Çok Kullanılan ilk 20 kadın ismi Fatma , Ayşe, Emine, Hatice, Zeynep, Elif, Meryem, Şerife, Sultan, Zehra, Hanife, Merve, Havva, Zeliha, Fadime, Esra, Özlem, Hacer, Yasemin ve Hülya; Türkiye’de Nüfus Kütüklerine Kayıtlı En Çok Kullanılan ilk 20 erkek ismi ise
Mehmet, Mustafa, Ahmet, Ali, Hüseyin, Hasan, İbrahim, İsmail, Osman, Yusuf, Murat, Ömer, Ramazan, Halil, Süleyman, Abdullah, Mahmut, Recep, Salih, Fatih olarak sıralandı.
OĞLAK BURCU FARKI
Doğum Yılı 2000-2011 Yılları Arasında Olan Kişilerin Burçlara Göre Dağılımı verilerine göre en fazla sayıda kişinin bulunduğu burç Oğlak burcu oldu. Verilere göre 2000-2011 yılları arasında doğanların burçlara göre dağılımı ise şöyle oldu:Koç 1.271.856, Boğa 1.255.314, İkizler 1.393.566, Yengeç 1.438.797, Aslan1.491.724, Başak 1.394.487, Terazi 1.276.713, Akrep 1.194.459, Yay 1.025.442, Oğlak 1.569.027, Kova 1.259.493, Balık
1.245.845 kişi.

 
ERGİAD girişimci yetiştiriyor
 
En iyi dönem 2009
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ejder tepesi 4 Ekim 2012 Perşembe 15:07

Bu güzel isimlerin yanında bu isimleri taşıyanların,onlar gibi de yaşaması gerekir.Yoksa isim ve mezar taşıyla övünmek olmuyor.Tarihte öyle Ahmet, Mehmet,Mustafa,Ömer,Osman,Ayşe,Fatma isimleri olmuşturki İslam'la uzaktan,yakından ilişkileri olmamıştır. Bugün öyle Ahmet isimleri var ki ensest ilişkileri onaylayan,mazoşist duygularda olan.Bugün öyle Ayşe isimleri var ki tesettür abidesi olan Hz.Ayşe(ra)Annemizden,fersah fersah uzakta çırıl çıplak.Allah(cc)isimlere değil,amel ve ibadetlere bakacaktır. Nüfus cüzdanına değil,amel defterine bakmak lazım.

Yorumu oyla      6      4  
misafir 4 Ekim 2012 Perşembe 13:59

adına peygamber ismi veriyoruz, kendisini sokağa koyuveriyoruz. insanın insana saygısı yok, bırak eğitimi içinde Allah (c.c) sevgisi, Peygamber (sav) bilgisi yok. kavga, küfür, cehalet had safhada. Eşinle kızınla ana caddede yürürken çekiniyorsun. Nerde hacı hoca esnaf, ağzından Allah kitapp düşmeyen, ne verdiği sözü tutuyor, ne işini doğru dürüst yapıyor. Tövbe haşa Allahı kitabı para olmuş adam dolu. ağzında namus, yanında çalışanı ayartmaya çalışıyor. herkes vicdanını yoklasın. herkesin çevresinde tanıdığı 4-5 böyle adam yoksa bu şehri terk ederim. İnsanın içinde Allah sevgisi, vicdanında merhamet olmadıktan sonra adı Muhammet olsa ne yazar, Maykıl olsa ne yazar.

Yorumu oyla      6      4  
Ali sırrıiçün 4 Ekim 2012 Perşembe 13:26

Mustafa ismi, arıtılmış, en saf ve temizi.

Yorumu oyla      6      4  
İSİMLERDE Kİ GİZLİ GİZEMLER 4 Ekim 2012 Perşembe 09:43

Allah Buyurmuş ki...: Yerde Muhammed ismi,Arşu Alada Mahmut ve Benim yanım da Ahmet Makbuldur.

Yorumu oyla      6      4  
işin gerçeği 4 Ekim 2012 Perşembe 08:54

Allah'u Taala Buyurmuş ki...: Yede Muhammed,Arşu Alada Mahmut ve Benim Yanımda da AHMET Makbuldur....!İSİMLERİN İNSAN ÜZERİNDE Kİ, FEYZİNE KESİNLİKLE İNAN BİRİYİM.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İhmal Camisi ibadete hazır
Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ungan toplantıda yaptığı değerlendirmede “Projelerimiz ...
Erzurum’da Ekim ayı, Kültür ayı
Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin sosyo kültürel ve sosyo ekonomik aydınlanmasında ...
Dindi: ‘Camiler irşat merkezi’
Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet Sen) Erzurum ...
 
İstanbul’da Dadaş Buluşması
İstanbul Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı üyeleri herefene etkinliğinde buluştu
Filmekimi Erzurum'da
Filmekimi, bu yıl da Türkiye’nin dört bir yanında, yeni sinema sezonunu ...
Aziziye Camilerine yerel destek
Aziziye Belediyesi, ilçedeki camilerde temizlik çalışması yapıyor. Belediye, ...
 
Aziziye'ye Gelibolu modeli
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 13. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Erzurum Şube ...
Erzurumlu İmam 2’inci oldu
Diyanet Sen Erzurum Şube Başkanı Mehmet Dindi, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca ...
EDT 2 ekime hazır
Erzurum Devlet Tiyatroları “Merhum Kadınların Mezarlığı” adlı oyunla perdelerini ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva