ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>GUNCEL
14 Aralık 2009 Pazartesi - 00:01

“Bu vatan bizimdir”

İHA/SP Genel Başkan Yardımcısı, Erzurum eski Milletvekili Esengün, Türkiye'nin hızla erken seçime sürüklendiğini, 2010 yılı sonunda erken seçim yapılacağını söyledi. Hiç kimsenin Türkiye üzerindeki kötü amacına ulaşamayacağını vurgulayan Esengün, teröristlere, "Elleriniz kırılsın" diye beddua etti. Esengün, "Bu olayları yapan bölücüler bilsin ki bu vatanı böldürmeyeceğiz. Allah'ın izni ile bu vatan bizimdir. Biz şehitlerin varisiyiz ve bu vatana sahip çıkmak bizin en birinci, en şerefli görevimizdir” dedi.

“Bu vatan bizimdir”

 Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı, Erzurum eski Milletvekili Lütfü Esengün, Türkiye'nin hızla erken seçime sürüklendiğini, 2010 yılı sonunda erken seçim yapılacağını söyledi. Anayasa Mahkemesi'nin DTP'yi kapatma kararını değerlendiren Esengün, "Anayasa Mahkemesi'nin adı mahkeme olmasına rağmen siyasi bir kuruluştur verdiği kararlar da siyasidir. Partilerin kapatılmasına karşıyız. Ancak, bu vatanın bölünmesine de şiddetle karşıyız" dedi.
ESENGÜN GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
SP Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hükümetin politikalarını eleştiren Esengün, "Türkiye süratle bir erken seçime sürükleniyor. Sayın Başbakan ne kadar erken seçim yok derse desin ülkenin siyasi ve ekonomik şartları, içinde bulunduğumuz açmazlar, çıkmazlar ülkeyi çökmeye doğru götürüyor. Çözüm milli iradededir. 2010 yılının sonlarına doğru (ekim veya kasım aylarında) erken seçim olacak. Onun için Saadet Partisi olarak Türkiye'nin en disiplinli en, çalışkan teşkilatına sahip olarak teşkilatlarımızı tekrar gözden geçirmek, beraber tedbirler almak ve ona göre politikalar üretmek ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulması için çalışmak bizim için şerefli, onurlu bir görevdir" dedi.
GRİZU FAİCASI
Türkiye'nin iyiye gitmediğini söyleyen Lütfü Esengün, ülkenin yanlış politikalar yüzünden her geçen gün kan kaybettiğini iktidarın verdiği sözlerin arkasında duramadığını belirtti. Milletin hiçbir hükümete bu kadar uzun süre avans vermediğini kaydeden Lütfü Esengün, "Tam 8 yıl, bu hükümet beklendi sabredildi, olacak inşallah, düzelecek dendi ama geriye dönüp baktığımızda kaybedilen bir 8 yıl görüyoruz. Türkiye hala bir çok problemle boğuşuyor, geniş halk kitlelerinin içinden çıkamadığı sıkıntılar devam ediyor. Bunun yanında da gelişen üzücü olaylar var. Kemalpaşa'da bu yörede olan maden kazası milletimizi derinden üzdü, 19 kardeşimize Allah rahmet eylesin. Ancak, 'bu bir kazadır, takdiri ilahidir' deyip geçmek doğru değildir. Evet, Allah'ın takdiridir ama bu olayların üzerine gidilmesi lazımdır. Bir ihmal mi vardır, bu maden işletmecileri için erken tedbirler almışlar mıdır, o kaza neden buralara kadar gelmiştir? Sorumlularından hesap sorulacak mı? Bütün bu sorular milletimizin sualleridir. Yeni olayların olmaması için ne tür tedbirler alınacak? Bu madenlerde devletin kontrolü acaba yeterli midir? Hayatını kaybeden bu insanlarımızın, bu işçilerimizin, bu kardeşlerimizin yakınları nasıl tatmin edilecektir. Tazminatları süratle ödenmelidir, bu yaraları devlet süratle sarmalıdır. İnşallah bu tür kazalarla bir daha karşı karşıya kalmayız" dedi.
ELLERİ KIRILSIN
SP Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, Tokat'ta meydana gelen ve 7 askerin şehit edildiği terörist saldırıyı da nefretle kınadıklarını bildirdi. Hiç kimsenin Türkiye üzerindeki kötü amacına ulaşamayacağını vurgulayan Esengün, teröristlere, "Elleriniz kırılsın" diye beddua etti. Saldırıda açılım kampanyasının ardından Kandil'den gelerek sözde teslim olan teröristlerin de parmağı olabileceği ihtimalini hatırlatan Lütfü Esengün, sözlerini şöyle sürdürdü;:
"Tokat'ta 7 tane askerimiz şehit edildi. Elleri kırılsın. Beklenmeyen bir yörede yine PKK teröristleri tarafından 7 kardeşimiz şehit edilmiştir. Allah onlara rahmet eylesin. Bu olayları yapan herkes bilsin ki bu vatanı böldürmeyeceğiz. Hiç kimse o kötü amaçlarına ulaşamayacak, terörle hiç kimse amacına ulaşamayacak. 3-5 tane teröriste bu vatanı teslim etmeyeceğiz. Allah'ın izni ile bu vatan bizimdir. Biz şehitlerin varisiyiz ve bu vatana sahip çıkmak bizin en birinci, en şerefli görevimizdir. Ancak, hükümete de edecek bir çift sözümüz olacak. Açılım diye başlattıkları ne olduğu belli olmayan, başlatıp da içini dolduramadıkları, çıka çıka içinden 34 tane PKK'lı terörist çıkan bu açılımla bu ülke nereye gidecek, nereye gidiyor? Ancak, Tokat'da o menfur saldırıyı yapanların içerisinde o yurt dışından gelenlerin de parmağı var mı? İnsanın aklına her şey geliyor. AKP adına açılım koyduğu, önce Kürt açılımı sonra demokratik açılım diye nitelendirdiği bu paketin içinde ne olduğunu hala daha açıklayamadı. Çünkü kendileri de bilmiyorlar, her şeyi günü birlik idare ediyorlar. CHP ve MHP bu işi istismar etmek için ellerinden geleni yaptılar. DTP ise İmralı'da oturup kalkıp memleketi felakete sürüklemenin bir bakıma çarelerini aradı. Mecliste bulunan 4 tane siyasi parti de bu konuda sınıfta kalmıştır. Bu bir memleket meselesidir, aklıselimle iyi niyetle bir araya gelip çare, çözüm aramak, oturup belli noktalarda en azından müşterek noktalarda anlaşmak ve milletimizi bu badireden, bu beladan kurtarmak varken sadece birbirleri ile kavga ediyorlar. Görüşmeye dahi oturmuyorlar. Birisi görüşmem diyor öteki görüşürsem kamera isterim diyor. Öteki bilmem ne diyor, birisi dağa çıkmaktan bahsediyor, birisi de başka türlü. Böyle devlet adamlığı olmaz, böyle ülke idare edilemez. Sonra ülke işte bu hale gelir."
ANAYASA MAHKEMESİ SİYASİ KURULUŞ
SP Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, DTP'nin kapatılmasıyla ilgili olarak partisinin görüşlerini ifade ederken, parti kapatmaya karşı olduklarını ancak bu vatanın bölünmesine de şiddetle karşı olduklarını söyledi.
SİYASİ ÇIKMAZ
SP Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, ülkede siyasi çıkmaza girildiğinde sorunların ve problemlerin üstesinden gelinemediğinde milletin iradesine müracaat etmenin en güzel yol olduğunu, bekledikleri şekilde erken seçim olmasa da 2011 yılının Temmuz ayı içinde genel seçimlerin yapılacağını, 1 veya bir buçuk yıl sonra gerçekleşecek olan seçimin birinci partisinin ise Saadet Partisi olacağını iddia etti. Rasmussen'in NATO genel sekreteri yapılmasına tepki gösteren Lütfü Esengün, "Şimdi Rasmussen ne yapıyor? Afganistan'daki Müslümanları daha fazla ezmek için bütün NATO ülkelerinden asker talep ediyor. Türkiye'den de asker talep ediyor. Benim askerim, Mehmetçiğim gidecek orada Afganlılarla kim olursa olsun adı ne olursa olsun Taliban v.s. onlarla savaşacak, olmaz. İnşallah bu hükümet öyle bir yanlış adım atmaz. Orada şu anda bulunan Barış Gücü adı altında bin 700 tane Mehmetçiğimiz Afganistan'da görev yapıyor. O askerler de inşallah zaman içerisinde geriye çekilir. Bütün işgal kuvvetleri geri İnşallah Afgan toprakları Afganlılara bırakılır, bunun başka çaresi yoktur. Dünyada ve Türkiye'de o kadar el atılması, o kadar çare bulunması gereken dert var ki saymakla bitiremeyiz. Biz bu dertlerin çaresi için geliyoruz, inşallah milletimizden aldığımız güçle bu milletin yüzünü güldürmeye geliyoruz. İşsizin, köylünün, çaresiz insanların, işinde şefte yapamayan esnafın 54'üncü hükümette nasıl yüzünü güldürmüş isek inşallah gelip çok daha fazlasını yapacağız. Bu emaneti bize verin bizde başaralım" diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MÖKKEM DADAŞ 14 Aralık 2009 Pazartesi 10:49

bingölde seçim mitinginde erbakan hocanın yanında kalabalıga hocan ne mutlu kürdüm diye haykıranda sende kıskıs gülüyordun bir kürt oyu almak için kürtçülük yaptınız zannetmeyinki yaptıklarınızı unuttuk güney dogudaki kaleleriniz dtp geçti aynı siyaseti güttüz şimdi çıkıp şov siyaset yapıyorsunuz sizi hiç samimi bulmuyorum YORGUN SAVAŞÇI

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kasımpaşa kavşağı hizmete girdi
İHA/Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nce yapımı tamamlanan Kasımpaşa Köprülü ...
Yakutiye Medresesi, kurtarıldı
CİHAN/Erzurum'daki tarihi Yakutiye Medresesi'nin dış cephe duvarlarına ...
Muş şehidine yürüdü
Muş'ta bir araya gelen 14 sivil toplum kuruluşu tarafından terörü telin ...
 
Facebookçulardan terörü telin
Bursa'da sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta tanışarak toplanan gençler ...
“Yeter artık”
Zonguldak'ta düzenlenen teröre tepki yürüyüşüne katılan şehit anneleri, gözyaşlarına hakim olamadı.
Marmaris şehitler için yürüdü
Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki hain saldırıda şehit düşen Mehmetçiklerimizi ...
 
Esnaf’tan “açlık grevli” tepki
İHA/ Terör örgütü PKK'nın bir kısım üyelerinin dağdan inişiyle birlikte ...
Ağ görevine başladı
Erzurum’da başarılı çalışmalar gerçekleştirmesine rağmen, anlaşılmaz şekilde ...
MMO, eğitim atılımlarını sürdürecek
GHA/ Makine Mühendisleri Odası (MMO) Erzurum İl Temsilciliği, eğitim faaliyetlerine ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva