ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Şehir Hastanesi TRSM’de el sanatları sergisi açıldı
Şehir Hastanesi TRSM’de el sanatları sergisi açıldı
Erzurum’da uyuşturucu ile mücadelede kararlılık
Erzurum’da uyuşturucu ile mücadelede kararlılık
19 Mayıs Gençlik haftası başladı
19 Mayıs Gençlik haftası başladı
Doğu Anadolu Kitap Fuarında geri sayım
Doğu Anadolu Kitap Fuarında geri sayım
Çakmak Özel Gereksinimli Öğrencilerle Buluştu
Çakmak Özel Gereksinimli Öğrencilerle Buluştu
HABERLER>SİYASET
29 Temmuz 2012 Pazar - 01:50

Bu tartışma dadaşlığa yakışmadı..!

29 Haziran'da partisinin il kongresine katılmak için Erzurum’a gelen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, İl Başkanı Murat Kılıç tarafından ‘dadaş elbisesi’ tartışmalara neden oldu.

Bu tartışma dadaşlığa yakışmadı..!

ERZURUM (İHA) - 29 Haziran'da partisinin il kongresine katılmak için Erzurum’a gelen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, İl Başkanı Murat Kılıç tarafından ‘dadaş elbisesi’ tartışmalara neden oldu. Elbiseyi diken terzi Ekrem Dumanay, 2 ayda hazırladığı kıyafeti Başbakan Erdoğan’a kendisi verip hatıra fotoğrafı çektirmek istediğini ancak yanıltıldığını açıklamasının ardından bugünde Ak parti İl Başkanlığınca konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapıldı.
Erzurum’un en eski terzilerinden olan Ekrem Dumanay, çok sevdiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Haziran’da partisinin Erzurum il kongresine katılacağını duyunca, dadaş elbisesi dikip hediye etmeye karar verdi. En büyük özelliği ölçü almadan elbise dikmek olan emektar terzi, televizyondan sürekli olarak izlediği başbakan Erdoğan’a TV ekranından gördüğü kadarı ile göz kararı ölçü alıp elbise dikti. Ekrem usta, İl Başkanlığına giderek elbiseyi Başbakana hediye etmek istediğini söyledi. Yeni Erzurum stadyumuna giden Dumanay, sabahın erken saatlerinde itibaren çok sevdiği Recep Tayyip Erdoğan’ı yakından görüp hediyesini vermek için beklemeye başladı.
Başbakan’la görüştürülmediğini ve kandırıldığını iddia eden Ekrem Dumanay, “Elbiseyi Başbakana kendi ellerimle verecektim. Parti yetkilileri 1 gün önce iş yerime gelip benimle görüştükten sonra elbiseyi aldılar. Bana ‘Başbakan geldiğinde sana protokolden yer ayarlayıp Başbakanla görüştüreceğiz’ dediler. Başbakan’la görüşmek istedim ama korumalar bırakmadı” dedi.
AK PARTİ’DEN AÇIKLAMA
AK Parti Erzurum İl Başkan Yardımcısı Abubekir Aydemir, tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi,
“AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla, 29 Haziran 2012 tarihinde, Erzurum Stadyumunda Erzurum Ak Parti 4. Olağan Kongresi gerçekleştirilmiştir. Organizasyonla ilgili çalışmalar aylar önceden başlatılmıştır. Bu hazırlıklarda görev paylaşımı yapılmıştır. Bu süreçte Sayın Başbakanımıza takdim edilmek üzere yöresel hediye hazırlamak için bir çok talep olmuş bu taleplerden birisi de takriben kongreden bir buçuk ay önce şehrimizde terzilik yapan Ekrem Dumanay’dan gelmiştir; Dumanay Sayın Başbakanımız için "Geleneksel Dadaş Kıyafeti" dikmek istediğini şahsıma iletmiş, bu talebi kabul görmüştür. Kendisi maddî talebinin olmadığını da mütemadiyen ifade etmiştir. Talebin kabul edilmesi sürecinde el emeği-göz nuru bu hediyenin Sayın Başbakanımıza ulaştırılması halinde büyük mutluluk duyacağını da sözlü olarak ifade etmiştir. Hediyenin hazırlanması boyunca da kendisi ile görüşülmüş, herhangi bir sorun yaşanmamıştır. Kongreye birkaç gün kala İl Başkan Yardımcılarımızdan Mevlüt Doğan ile birlikte ziyaretine gittiğimizde Dumanay, hediyeyi bizzat Sayın Başbakana kendisinin vermek istediğini ifade etmiştir. Ancak programın yoğunluğu ve güvenlik önlemleri nedeni ile bu görüşmenin gerçekleşmesinin mümkün olmayacağı da kendisine söylenmiştir. Hediyenin içerisinde “Dadaş Elbisesinin Ekrem Dumanay tarafından iki ay emek verilerek hazırlandığına” dair bir bilgi notunun yer aldığı ve bu notun bizzat Sn. Murat Kılıç tarafından Sayın Başbakanımıza ulaştırıldığını da özellikle vurgulamak istiyorum. Haberlerde belirtildiği gibi il başkanımız Sn. Murat Kılıç'ın bu sürece doğrudan bir müdahalesi kesinlikle olmadığı gibi sözü geçen usta ile sözlü ya da yazılı bir iletişimi kesinlikle olmamış; iddia edildiği gibi il başkanımızın şahsın işyerine giderek bu elbiseyi ustadan teslim alması gibi bir durum da gerçekleşmemiştir; bu konu ile ilgili diğer bütün ifadeler yanlıştır.
Ne bu ne de başka hadiselerin ve haberlerde kullanılan ifadelerin, Erzurum siyaset tarihinde bir ilk olan ve halkımızın da yoğun ilgi gösterdiği, Sayın Başbakanımızın katılımları ile şereflendirdiği 4. Olağan Kongreye gölge düşüremeyeceği aşikardır. Bilindiği üzere hediye ve hediyeleşme kültürümüzün bir parçası olduğu gibi ne Sayın Başbakanımızın ne de partimizin hediye vermek ya da almak konusunda maddî-manevî bir ihtiyacından söz etmek kimsenin haddine değildir. Burada yapılmak istenen yaşına hürmet ettiğimiz Ekrem Dumanay'ın talebinin yerine getirilmesine aracılık etmektir ama maalesef iyi niyetimiz suistimal edilmiştir. Bir Erzurumlu olarak Dadaş elbisesi diken ama basına yansıyan sözleri Dadaşlık Ruhuna ve tanımına uymayan Ekrem Dumanay'ı kastı aşan bu yanlış ifadelerinden dolayı kınıyorum.“

 
Emniyetten uyuşturucu operasyonu
 
Kentsel Dönüşüm kazandırıyor
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yorumcu halk 6 Ağustos 2012 Pazartesi 16:28

elbiseyi bilmem ama il başkanımız tek adam olma yolunda ilerliyor.varsa yoksa kendi doğruları,başka hiç kimseyi gözü görmüyor.Unutulmamalı Allahın insana verdiği en büyük zilletlerdendir:gurur ve kibir...

Yorumu oyla      6      4  
fatih 30 Temmuz 2012 Pazartesi 12:18

bizim milletimiz bu yağcılıktan nezaman kurtulacak.

Yorumu oyla      6      4  
Hikmet KARACA 29 Temmuz 2012 Pazar 13:50

Elbise işinin bu kadar polemiğe yol açacağını bilseydi sayın başbakan büyük ihtimalle kabul etmezdi. günlerdir basında yer alan bu elbise polemiği erzuruma büyük zarar veriyor, yani bize yakışmayan polemikler, terzi ustasıda bu konudu birileri tarafından kullanıldığının farkında değil herhalde.!

Yorumu oyla      6      4  
siyami kültür 29 Temmuz 2012 Pazar 09:24

yağcılarda inecek var. devamsızlıktan başka birşey değil. senden elbise isteyenmi olmuş. çok istiyorsan ver postaya.

Yorumu oyla      6      4  
YORUMCU 28 Temmuz 2012 Cumartesi 23:54

parti teşkılatı kendi reklamı dururken ,usta onemli degil.emek onlar icin ,kıymeti yoktur.bu gune kadar millet vekılleri,il teşkilatları hangi usta ya deger vermiştir.unutmayın ki turkiye nin en ünlü ustaları erzurum ludur .

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken’de iftar buluşması
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Yenişehir M. Solakzade Camisi ...
Hurdacılar Sitesinde sona doğru
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, inşaatını tamamladığı Hurdacılar Sitesi’nin ...
Yavilioğlu mesaj yayımladı
AK Parti Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla ...
 
Yılmaz, sorun dinliyor
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tatile girmesinden sonra Erzurum’a gelen ...
Aziziyeli hizmetleri değerlendirdi
Aziziye İlçesi’nin nüfus yoğunluğu ve hizmet alanı bakımından en büyük ...
5 bin aileye kumanya desteği
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan sürprizi ...
 
Aksak’tan Milli Birlik mesajı
Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, 23 Temmuz 1919’da gerçekleştirilen ...
Aziziye’de asfaltlama rekoru
Aziziye Belediyesi asfalt çalışmalarında hız kesmiyor. Asfaltsız mahalle ...
ASİMED’ten şok tespit
Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Yrd.Doç. Dr. Savaş ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva