ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>TÜRKİYE
18 Aralık 2016 Pazar - 03:42

‘Bu milleti asla yıldıramazlar’

Başbakan Yıldırım, 'Kırsalda, dağda, bayırda güvenlik güçlerimizin karşısına çıkamayanlar, alçaklar, ancak pusu kurabilirler ama bu milleti asla yıldıramazlar' dedi

‘Bu milleti asla yıldıramazlar’

Başbakan Binali Yıldırım, "Ne olursa olsun, hangi terör örgütü olursa olsun, hangi alçak saldırıyı yaparlarsa yapsınlar medeniyet yolundan, insanlık yolundan, kalkınma yolundan Kahramanmaraş'ı da Türk milletini de asla döndüremezler. Yolumuza, hizmetlerimize kararlılıkla devam edeceğiz." dedi.

Yıldırım, Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen “Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşması"nda Kahramanmaraşlılara hitap etti.

İstiklalin ve istikbalin şehri Kahramanmaraş'ı sevgi ve saygıyla selamladığını belirten Yıldırım, Kahramanmaraşlıların esarete boyun eğmediğini, özgürlüğüne aşık olduğunu belirtti.

Bugün sabah Kayseri'de alçak terörün yüzünü bir kez daha gösterdiğini ifade eden Yıldırım, "Bu milleti hiçbir alçak terör örgütü yıldıramaz. Kahramanmaraş'ın kahraman evlatları neler yapacağını İstiklal Savaşı'nda yedi düvele gösterdi." diye konuştu.

Kayseri'de, sabah saatlerinde hafta sonu izni için şehre çıkan askerlere canlı bombayla pusu kurulduğunu, şehitlerin ve yaralıların olduğunu ifade eden Başbakan Yıldırım, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Yıldırım, Anadolu toprakları işgal edildiğinde daha Kurtuluş Savaşı başlamadan Sütçü İmam'ın torunlarının meydanlara inerek, "Maraş bize mezar olmadan düşmana gülizar olmaz.' dediklerini hatırlattı.

Başbakan Binali Yıldırım, "Rıdvan Hoca'nın, Sütçü İmam'ın şehrinden sesleniyorum. Bizi terörle korkutmayı düşünenler, terörle yıldırmayı düşünenler, terörle masum çocukları, günahsız insanları hedef alarak bize istikamet vermeye, ayar vermeye çalışanlar, bu millet korkmaz, bu millet yılmaz, bu millet pes etmez, Maraşlı diz çökmez, Türk milleti diz çökmez, bu bayrak inmez, bu ezanlar dinmez." ifadelerini kullandı.

Mehmet Akif Ersoy'un, "Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz, bu yol ki hak yoludur, dönme bilmeyiz yürürüz." dizelerine atıfta bulunan Yıldırım, mesele istiklal, hürriyet ve gelecek olduğunda Kahramanmaraş'ın her zaman destan yazdığını anlattı.

Kahramanmaraş'ı 15 Temmuz gecesindeki alçaklara karşı olan kahraman direnişinden dolayı da iyi bildiklerini vurgulayan Başbakan Yıldırım, sözlerine şöyle sürdürdü:

"O gece bu meydan sizlerin coşkusuyla, yiğitliğiyle çınladı, aydınlandı. Şimdi de aynı coşkuyu görüyorum. Ne olursa olsun, hangi terör örgütü olursa olsun, hangi alçak saldırıyı yaparlarsa yapsınlar medeniyet yolundan, insanlık yolundan, kalkınma yolundan Maraş'ı da Türk milletini de asla döndüremezler. Yolumuza, hizmetlerimize kararlılıkla devam edeceğiz. Geride bıraktığımız yıl içinde birçok zorluklar yaşadık, terör örgütleri eş zamanlı olarak ülkemizi hedef aldı, Cumhurbaşkanımızı hedef aldı. Cumhurbaşkanımızın hayatına kastetmeye çalıştılar ama onlar bu milletin gücünü hesap edemediler. Bu asil milletin en zor ve sıkıntılı zamanda yedi düveli dize getirdiğini unuttular. Bu millet, 15 Temmuz gecesi yazdığı destanla bütün dünyaya, alçaklara boyun eğmediğini gösterdi. Bu milletle oyun oynanmaz, bu millet hiçbir zaman esir olmaz. Yediden yetmişe o gece bütün milletimiz tek yürek oldu, beraber olduk, vatanımıza, milletimize, bayrağımıza sahip çıktık. Cumhurbaşkanımız önderliğinde o gece demokrasi ve bağımsızlık destanı yazdık."

Yıldırım, "FETÖ, PKK, PYD, DEAŞ, ne olursa olsun adları önemli değil, hepsi katil ve eli kanlı terör örgütü." dedi.

Bu örgütlerin insanlığın ortak tehdidi ve düşmanı olduğuna işaret eden Başbakan Yıldırım,  şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle alayı gelsin, kim gelirse gelsin önemi yok. Alçak kanlı örgütün kutsalı, inancı yoktur. Onların işi adam öldürmektir, kan dökmektir, insanlara ve ülkelere zarar vermektir. Türkiye bunları iyi tanır. 40 yıldır biz bu mücadeleyi yapıyoruz. 40 yıldır dost bildiğimiz insanlara 'Bunların sırtını sıvazlamayı, bunları desteklemeyi bırakın, bir gün gelir sizi de bulurlar...' Bir terör örgütüyle başka terör örgütlerini yok etmek için uğraşmak, olabilecek en büyük ahmaklıktır. Teröre asla geçit vermeyeceğiz. Terörle mücadeleden zerre kadar sapmayacağız. Elbette dik duracağız. Çünkü biz sırtımızı dağa değil millete yaslıyoruz. Elbette bunlarla amansızca mücadele edeceğiz." 

Yıldırım, "Ülkemizin birliğini, bütünlüğünü korumak, can ve mal güvenliğini sağlamak için bu mücadele, tek kişi kalıncaya kadar devam edecek. Sizlerin bu kararlı duruşu, bu hırsı milletimizin feraseti bunların kirli oyunlarını bozmaya yeter. Türkiye'nin büyümesine, kalkınmasına, refahına bu alçaklar mani olamaz. Hiçbir güç bizi gelecek hedeflerimizden, kutlu yolculuğumuzdan geri koyamaz. Türkiye, bu asil millet bu mücadeleyi kazanacak, insanlıktan nasibini almayan bu alçaklar kaybetmeye mahkumdur." değerlendirmesinde bulundu.

TERÖRÜN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEYECEĞİZ

Kayseri'deki terör saldırısını anımsatan Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Bana dendi ki 'Efendim, bugün canlı bomba patladı, şehitlerimiz var, teröristler saldırı yaptı, Kahramanmaraş programını değiştirelim.' Değiştirmedik çünkü biz programımızı değiştirmeyeceğiz, terörün ekmeğine yağ sürmeyeceğiz. İşte Maraş, alçaklar, işte Maraş burada, işte ay yıldızlı bayrak burada. Ne zaman gelirseniz gelin, kiminle gelirseniz gelin Sütçü İmam'ın evlatları, bu milletin aziz evlatları hakkınızdan, topunuzdan, hepinizin hakkından gelmeye muktedirdir. Programlarımızı da yapacağız, yatırımımızı da yapacağız, Maraş'ın, Türkiye'nin gelişmesi için hizmetleriyle buluşması için asla ve asla bu terör örgütlerine pabuç bırakmayacağız." diye konuştu.

Saldırıların Kahramanmaraş'ın hizmetlerle buluşmasını engelleyemeyeceğini sadece geciktirebileceğini dile getiren Yıldırım, bugün 60 tesisin açılışını gerçekleştireceklerini, aynı zamanda kentin uzun süredir beklediği iki önemli eseri de başlatacaklarını ifade etti. Yıldırım, bu eserlerin bugün temelleri atılacak Kahramanmaraş Havalimanı yeni terminali ile kuyumcu kent olduğunu bildirdi.

Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan 25 bin kişilik konteyner kentin de açılışını gerçekleştirdiklerini söyleyen Yıldırım, okul, TOKİ konutları, hastane, spor tesisleri gibi yapımı tamamlanan eserlerin açılışını yaptıklarını, bazılarının da temelini attıklarını belirtti.

KENDİNİZE GÜVENİN, ASİL MİLLETİNİZE GÜVENİN, AY YILDIZLI BAYRAĞINIZA SARILIN

"Bir kez daha şunu sizlerle açık yüreklilikle paylaşmak istiyorum, bütün dünya bilmelidir ki bu ülke ilelebet payidar olacaktır." şeklinde konuşan Yıldırım, Kahramanmaraş'ın Türkiye'nin geleceğine damga vuran şehirlerin başında geldiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Bu güzel şehrimiz için ne yapsak azdır. İşi, aşı, istihdamı büyütmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyarak hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Ülkemizin dört bir köşesini aynı şekilde büyütmeye, geliştirmeye devam edeceğiz. 79 milyon vatan evladının mutluluğu için gece demeden, gündüz demeden, arkamıza bakmadan yolumuza devam edeceğiz. Biliyoruz ki yürürsek yürüyecek arkamızdan Kahramanmaraş. 'Yürü, millet yürüsün arkandan' diyerek bu kutlu yolculuğa devam edeceğiz. Kendinize güvenin, asil milletinize güvenin, ay yıldızlı bayrağınıza sarılın. Ülkemize güvenin, çocuklarımızın geleceğine güvenin."

ALÇAKLAR, ANCAK PUSU KURABİLİRLER AMA BU MİLLETİ ASLA YILDIRAMAZLAR

"Kutlu yürüyüşümüz aynen devam ediyor" ifadesini kullanan Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu alçaklar 17-25 Aralık'ta denediler çakıldılar, bu alçaklar Gezi olaylarında yine sahneye çıktılar, yine derslerini aldılar. Bu alçaklar, yetmedi, 6-7 Ekim'de insanları sokağa indirdiler, cinayet işlediler, yine akıllanmadılar. Bu alçaklar Doğu'da, Güneydoğu'da hendekler kazdılar, caddeleri tahrip ettiler, binaları tarumar ettiler ama yine muvaffak olamadılar. Nihayet 15 Temmuz'da son vuruşlarını yapmaya kalktılar. Asker kılığına girmiş fetonun teröristleri milletin silahını, milletin tankını, milletin uçağını gasbederek insanlarımızın üzerine ateş açtılar ancak vatandaşımızın göğsündeki imanı, vatandaşımızın göğsündeki bağımsızlık aşkını, bağımsızlık meşalesini söndüremediler o karanlık geceyi aydınlık sabahlara döndüren milyonların sayesinde bugün Türkiye dimdik ayakta, geleceğe kararlı adımlarla yürümeye devam ediyor. Kırsalda, dağda, bayırda güvenlik güçlerimizin karşısına çıkamayanlar, alçaklar, ancak pusu kurabilirler ama bu milleti asla yıldıramazlar."

Başbakan Yıldırım, "Cumhurbaşkanımız, bu ülke sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, bu alçakların tümüyle milletimizle omuz omuza, bir ve beraber olarak her türlü şer odaklarını yok etmeye hazırız. Biz alçakların önünde eğilmeyiz, ancak Rabbimizin önünde eğiliriz. Hayatın normal akışını devam ettireceğiz, teröristleri cesaretlendirmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yatırımların hız kesmeden sürdürüleceğini, yol, havaalanı, hızlı tren, hastane ne lazımsa her türlü hizmeti getirmeye devam edeceklerini aktaran Yıldırım, Kahramanmaraşlı vatandaşlara, kararlı duruşları, teröre karşı birlik ve beraberlikleri şükranlarını iletti.

Başbakan Yıldırım, Kahramanmaraş için başlattıkları eserlerin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşması'nda Başbakan Yıldırım'a eşi Semiha Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker ve Öznur Çalık ile AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri de eşlik etti. 

 
Erzurum şehidini bekliyor
 
'Onlar bitecekler, bu millet asla..'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Gün, hep birlikte Türkiye olma günüdür’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu terör örgütlerine karşı, milletimizle ...
Bakanlıklara ait atama kararları yayımlandı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Çevre ve Şehircilik, Enerji ve Tabii Kaynaklar, ...
Cumhurbaşkanı: 'Milli Seferberlik ilan ediyorum'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa'nın 104. maddesine göre Türkiye ...
 
'Allah hepsinin şahadetini kabul etsin'
TÜGVA Erzurum Temsilcisi Mustafa Kahveci İstanbul’da yaşanan terör olayları ...
“Bedelini ağır ödeyecekler”
Müezzinoğlu, “Bugün Bursa’ya, saldırıda kaybettiğimiz Erzurum doğumlu ...
'Mücadelemiz Her Alanda Sürecek'
Erdoğan, “Bir yandan Suriye ve Irak’ta, ülkemizi güneyden kuşatma projesi ...
 
“Bir Devletin Asıl Gücü İnsandır”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devletle millet arasındaki bağ kavi oldukça, hiçbir ...
'Hainlere geçit yok'
15 Temmuz'u fırsat bilip gerçek kimliğini ortaya koyanları da bir kenara ...
'Sağlıkta yeni bir dönüşüm sürecine giriyoruz'
“Türkiye’nin ilk şehir hastanesini bir ay içinde açıyoruz” diyen Bakan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva