ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>SİYASET
9 Haziran 2016 Perşembe - 13:21

Bu külliyeden âlim yetişecek

Ilıcalı, yapımı devam eden İslami İlimler Akademisi Külliyesi inşaatını ziyaret ederek, “Şehrimize hem maddi hem manevi değer katacak bu proje bizler için çok önemli, desteklerimizde devam edecek. Hep beraber külliyemize sahip çıkalım” dedi.

Bu külliyeden âlim yetişecek

Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, yapımı devam eden İslami İlimler Akademisi Külliyesi inşaatını ziyaret ederek, “Şehrimize hem maddi hem manevi değer katacak bu proje bizler için çok önemli, desteklerimizde devam edecek. Hep beraber külliyemize sahip çıkalım” dedi.

Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, İslami İlimler Akademisi Külliyesi inşaat alanını ziyaret etti. Bin 700 metrekarelik inşaat alanında incelemelerde bulunan Ilıcalı’ya, Vuslat Derneği Erzurum İl Koordinatörü Cemil Uygur ve Vuslat Derneği Erzurum Şube Başkanı Fikret Semerci eşlik etti.

İnşaat alanında gelinen son noktayı değerlendiren Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, külliyenin Erzurum’a manevi açıdan olduğu kadar istihdam ve ekonomik açıdan da büyük faydalar sağlayacağını dile getirdi. Projenin Türkiye’de bir ilk olduğuna dikkat çeken Ilıcalı, “Ak Parti Erzurum Milletvekili olarak külliyemize bu ana kadar nasıl desteğimiz olduysa, bundan sonrada desteklerimiz devam edecek. Çünkü benim bölgemde, böyle bir faaliyet çok anlamlı. İki yönden önemli. Bizim için bir ilk oluyor Türkiye’de. Bu anlamda Vuslat Derneği’ni tebrik ediyorum. İslami İlimler Akademisi kuruluyor, çok geniş ve kapsamlı bir iş. İnşallah çok önemli hizmetler verecek. Diğer bir önemli kısmı da bakın Erzurum’da kaç kişi burada inşaatta çalışıyor. İnşaat malzemesi üreticisinden, işçisine, mühendisine, müteahhidine kadar bir destek sağlanıyor” dedi.

BÜROKRATİK ENGELLERİ AŞTIK

Külliyenin proje halinde iken bir takım bürokratik engeller ile boğuştuğunu ifade eden Ilıcalı, bu engellerin ilgili genel müdür, belediye ve diğer yetkililer ile yapılan görüşmeler neticesinde aşıldığını belirtti. Temel atma töreninden günümüze kadar olan sürede inşaatın bereket ile çok hızlı yükseldiğine vurgu yapan Ilıcalı, “Bu manada mübarek Ramazan ayında faaliyeti gördüm ve hemen şunu düşündüm böyle bir hayırlı işe katkımız olduysa ne mutlu bize. Çünkü bu işi bana Cemil Bey getirdiğinde bürokratik engeli vardı. Bu projeyi hayal ettik ve tüm engelleri aşarak bu zamana kadar geldik. İlgili genel müdür, belediye ve diğer yetkili arkadaşlarımız ile görüştük ve iş bakanlığa kadar gitmeden çözülmüş oldu. Sonuçta da temel atma törenimizde de beraber bulunduk. Ve temel atmadan daha bir ay geçmeden geldim şu inşaatı gördüm. Bin 700 metre karelik bir taban alanı şu anda oluşmuş vaziyette. Bir ay sonra yine geldiğimizde birinci kat tamamlanmış olacak inşallah. Çok büyük bir alan, çok önemli donatılar ihtiva ediyor. Bu yüzden ben tekrar tekrar diyorum. İyi ki vesile olmuşuz. Bundan sonra da katkım olacak. Desteklerim devam edecek” ifadelerini kullandı.

BU KÜLLİYEDEN ÂLİM YETİŞECEK

Külliyenin tam anlamıyla bitirilmesi ile minik çocukların, gençlerin burada eğitim alacaklarını ifade eden Illıcalı, “Bir hayal edelim geliyoruz gençler eğitim alıyorlar. İnşallah âlim yetişecek bu külliyeden. Şu anda ülkeden âlim yetişmiyor. Bunlara katkıda bulunacak bu proje. Bu proje sadece benim değil Erzurum’un diğer milletvekillerinin de katkılarıyla hayata geçti. Hepsinden Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

DESTEK OLAN HERKESE TEŞEKKÜRLER

Erzurum Vuslat Derneği Genel Koordinatörü Cemil Uygur da, İslami İlimler Akademisi Külliyesi Projesine destek olan herkese teşekkür ederek, “Değerli Mustafa Ilıcalı Hocamızın söylediklerine ek olarak kendisine bizlere verdiği maddi ve manevi desteklerden ötürü teşekkür ediyorum. Kendisi adeta Vuslat Derneği Gönüllüsü gibi çalışmış ve projenin önündeki tüm bürokratik engelleri kaldırmıştır. Kendisine yine sıkıştığımız zaman rahatsız etmeye devam edeceğiz. Bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum ama ön planda olan Aziziye Belediyemiz ve Milletvekilimiz Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’nın ismini anmak istiyorum. Bu dışında yine Sağlık Bakanımız Recep Akdağ ile İç İşleri Bakanımız Efkan Ala’ya teşekkürlerimi sunuyorum. Derneğimizin kamu yararı noktasında bir başvurusu var. Bu anlamda da yine destek beklediğimizi belirtmek istiyorum” diye konuştu.

 

 
Korkut’a Eğitim’e Destek teşekkürü
 
Şenkaya tanıtımında yeni konsept
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken’e Rize’den Kardeş Belediye
Palandöken Belediyesi, Ardeşen İlçe Belediyesi ile Kardeş Belediye oluyor.
Omzumuzdaki emanet, milletin emanetidir
Başbakan Yıldırım, "Omzumuzdaki emanet, milletin emanetidir. Bizim yönümüzü ...
Aziziye’de Ramazan İstişaresi…
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ile Aziziye Belediye ...
 
Çat Belediyesinden İftar Çadırı
Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, Çat ilçe merkezinde yüzlerce kişinin ...
Sekmen'den Değerler vurgusu
Sekmen: “Milli ve Manevi Değerlerimiz her şeyin üstündedir” dedi
ORC, ‘Sekmen’ dedi..
ORC(Objective Research Center) Büyükşehir Belediye Başkanlarının Performans ...
 
Başkan Orhan’dan Ramazan Ayı mesajı
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Ramazan ayınızı kutluyor, ...
Kılıç: ‘Ramazanımız mübarek olsun’
Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, "Rahmetin, bereketin, yardımlaşma, ...
Aydemir: ‘Fukara Gönlünü Gülşen Edelim’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir,’Ramazan ayının manevi ikliminde, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva