ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Şehir Hastanesi TRSM’de el sanatları sergisi açıldı
Şehir Hastanesi TRSM’de el sanatları sergisi açıldı
Erzurum’da uyuşturucu ile mücadelede kararlılık
Erzurum’da uyuşturucu ile mücadelede kararlılık
19 Mayıs Gençlik haftası başladı
19 Mayıs Gençlik haftası başladı
Doğu Anadolu Kitap Fuarında geri sayım
Doğu Anadolu Kitap Fuarında geri sayım
Çakmak Özel Gereksinimli Öğrencilerle Buluştu
Çakmak Özel Gereksinimli Öğrencilerle Buluştu
HABERLER>EKONOMİ
29 Haziran 2013 Cumartesi - 12:34

Bu kez olacak mı?..

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 2012 yılı Temmuzunda yürürlüğe koyduğu ekmek düzenlemesi Erzurum’da bir türlü hayata geçirilmemişti. Bu yıl yeniden gerçekleştirilen düzenlemenin hayata geçirilip geçirilmeyeceği ise merak konusu.

Bu kez olacak mı?..

E.MEHMET YILMAZ
ERZURUM (İHA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ekmekle ilgili 1 Temmuz'dan itibaren yapacağı yeni düzenlemeyi Erzurumlu fırıncılar olarak son derece doğru bulduklarını söyleyen fırın işletmecisi Soner Akgün, artık insanların daha hijyenik bir şekilde gerçek ekmek yiyebileceklerini söyledi.
Erzurum’da fırıncılık yapan Soner Akgün, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ekmekle ilgili 1 Temmuz'dan itibaren yapacağı yeni düzenlemeyi doğru bulduğunu ama gerçekleştirebilmesi için bu düzenlemelerin arka planlarının yapılması gerektiğini söyledi. Akgün, “Konu ekmek olunca insanların en temel besin maddesi olduğundan önemlidir ve sağlığımız açısından da ilk sırada yer almaktadır. Bu yapılan yeni düzenlemeler ile insanlar daha sağlıklı ekmek yiyebilecekler çünkü bu değişiklikte saf buğday unu kullanılacağı için protein oranı arttırılmış olacak. Amaç fazla beyaz un kullanımını artırıp esmer ekmeyi geri getirmek planlanmıştır. Bu çalışma sonra derece güzel ve desteklenmesi gereken bir çalışmadır. Bu çalışmada ekmeğin poşete girmesi de söz konusudur. Bu durum her zaman insanın sağlığı açısından daha hijyenik olmasını sağlar. Yalnız bu çalışmaları yaparken arka planları unutmamak gerekir. Arka plan dediğim şudur. Bu çalışmalar her işletmeye uygulanabilir bir standart çalışma planı yapılması gerekir. Onun dışında ekmek yapılırken onun ham maddesi olan unun artık güzel çıkması için ham maddesiyle oynanmaktadır. Fazlasıyla katkı maddesi kullanılıyor. İlk önce arka planları düzenledikten sonra bu yapılan yeniliklerle beraber güzel bir çalışma olacağına inanıyorum. Ekmek insanın ilk besin kaynağıdır. Bu yüzden ekmek herkes için önemli ve tükettiği bir maddedir. O yüzden ekmeğe el değmemesi poşetin içine girmesi bu çıkan yeni kanun ile zorunlu değil ama insanlar marketten ve fırından ekmek alacağı zaman ekmeklere dokunmaması ve daha hijyenik olması açısından korunabilir bir yerde muhafaza edilmesi gerekir. Ekmekle yapılan çalışmalarımız daha güzel olacaktır buna inanmaktayız. Bu yapılan çalışmada tuz oranı yüksek, katkı maddesi karışımıyla üretilen ekmek 1 Temmuz’dan itibaren tamamen yenilenecek. Artık fırınlar sadece buğday unu, maya, tuz ve su karışımıyla ekmek imal edilecek. Yeni düzenlemeyle ekmekteki kepek oranı da artırılarak tuz düşürülecek. Poşetlenmemiş ekmeğin market önlerinde ve vatandaşların direkt temas edecekleri şekilde satılmasına izin verilmeyecek” diye konuştu.

 
Aziziye Akdağ’ı ağırladı
 
4 takım playoff için yarışıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eker dua aldı
DÜZELTME-Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in Ramazan ayında ...
Türk Çiftçisi sigortayı sevdi
Kutlu, Türk çiftçisinin Tarım sigortalarına olan ilgisinin her geçen gün ...
Ramazan yaklaştı, denetim sıklaştı
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Ramazan denetimlerine çıkacak. ...
 
Milyon’dan milyara…
DOİSAD Araştırma ve Geliştirme Merkezi(AR-GE) kredi araştırmalarından ...
ERGİAD'tan iş güvenliği istişaresi
Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan ...
Bakandan Ramazan müjdesi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Et ve Süt Kurumu bazında ...
 
Pasinler’de organik atılım
Pasinler ilçesinde mısır silajı paketleme işi yapan ve ilçede bir ilki ...
Şirketleşmede vizyon büyüttük
ÖZEL-2012 yılına göre bu yılın Ocak-Mayıs döneminde açılan şirket sayısı ...
Pahalılıkta 14’üncüyüz
ÖZEL-Doğu Anadolu Bölgesini içeren Erzurum, Ağrı, Malatya ve Van bölgeleri ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva