ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>EKONOMİ
4 Ocak 2013 Cuma - 00:27

Bu da TÜFE rekorumuz…

Erzurum istatistik bölgesi, İstatistiki Bölgeler Düzey 2 bazında aylık TÜFE’nin en düşük çıktığı ikinci, yıllık enflasyonunun ise en az olduğu 5’inci bölge oldu. Erzurum bölgesi ilk kez aylık ve yıllıkta TÜFE’si en düşük iller içine girdi.

Bu da TÜFE rekorumuz…

Erzurum istatistik bölgesi, İstatistiki Bölgeler Düzey 2 bazında aylık TÜFE’nin en düşük çıktığı ikinci, yıllık enflasyonunun ise en az olduğu 5’inci bölge oldu. Erzurum bölgesi ilk kez aylık ve yıllıkta TÜFE’si en düşük iller içine girdi.
ERZURUM BÖLGESİNDE BİR İLK
26 istatistik Bölge içinde aylık TÜFE’nin en düşük çıktığı bölge  yüzde 0.05’lik düşüşle Antalya olurken, Erzurum Bölgesi yüzde 0.02’lik gerilemeyle ikinci sırada yer aldı. Yıllık enflasyonun en düşük düzeyde gerçekleştiği bölge  yüzde 5.10 ile Aydın olurken, bu bölgeyi  yüzde 5.28 ile Mardin, yüzde 2.43 ile Şanlıurfa, yüzde 5.46 ile Hatay ve yüzde 5.59 ile Erzurum izledi.
ARALIK AYI TÜFE’Sİ
TÜİK 2012 Aralık ayı TÜFE verilerini açıkladı. Erzurum İstatistik Bölgesi’nde, fiyatlar kasım ayına göre yüzde 0,02 oranında geriledi. Yıllık fiyat artış oranının yüzde 5,59 olarak kaydedildiği Erzurum Bölgesi’nde, 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı da yüzde 9.19 olarak kaydedildi.
TÜRKİYE ORTALAMASI VE ERZURUM
TÜİK’in  2012 Aralık ayı TÜFE verileri bazında, Türkiye ortalamasına göre, Erzurum İstatistik Bölgesi’nde enflasyon, aylık bazda yüzde 0,36, yıllık enflasyonda yüzde 0.57 oranında düşük çıkarken, 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranında ise yüzde 0,3 oranında yüksek olarak belirlendi.
AĞRI BÖLGESİ
TRA2 Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan istatistik çevresinde 2012 aralık döneminde, aylık bazda fiyatlar yüzde 0,20 oranında artış gösterdi. Bu bölgede yıllık fiyat artış oranı yüzde 6,18, 12 aylık ortalamalara göre değişim oranı ise yüzde 9,43 olarak kaydedildi.
MALATYA BÖLGESİ TÜFESİ
Malatya istatistik Bölgesi’nde fiyatlar aylık bazda yüzde 0.42 oranında arttı. TÜİK verilerine göre TRB1 Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli İstatistik Bölgesi’nde 12 aylık bazda yüzde 6,71, yıllık bazda yüzde 6.71 oranında fiyat artışı gözlendi. Malatya bölgesinde 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı da yüzde 9,35 olarak açıklandı.
VAN BÖLGESİ TÜFESİ
TÜİK verilerine göre, Kasım 2012 döneminde, TRB2 Van, Muş, Bitlis, Hakkari Bölgesi’nde fiyatlar aylık bazda yüzde 0,54 oranında artış gösterdi. Van bölgesinde 12 aylık enflasyon yüzde 5,67, yıllık enflasyon yüzde 5,67 ölçeğinde kaydedilirken, 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranını ise yüzde 8.89 düzeyinde gerçekleşti.
EN YÜKSEK ARTIŞ KAYDEDİLEN BÖLGELER
Doğu Anadolu Bölgesi illeri yoğunluklu olan 4 istatistik bölge içinde aylık bazda TÜFE artışının en yüksek çıktığı çevre yüzde 0.54’lük artış oranıyla Van Bölgesi,12 aylık bazda ve yıllıkta yüzde 6.71 ile Malatya Bölgesi ve 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranının en yüksek olduğu alan yüzde 9,43 ile TRA2 Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan bölgesi olarak bildirildi.
Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE)’nde aylık değişim yüzde 0,38 olarak gerçekleşti
TÜFE’de (2003=100 temel yıllı) 2012 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0,38, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 6,16, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,16 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 8,89 artış gerçekleşti.
GIDA VE ALKOLSÜZ İÇECEKLERDE ARTIŞ
Aylık en yüksek artış yüzde1,55 ile gıda ve alkolsüz içecekler grubunda gerçekleşti
Ana harcama grupları itibariyle 2012 yılı Aralık ayında endekste yer alan gruplardan haberleşmede yüzde1,23, lokanta ve otellerde yüzde 0,39, konutta yüzde 0,24, ev eşyasında yüzde 0,21, çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 0,10, sağlıkta yüzde 0,04, eğitimde yüzde 0,02, alkollü içecekler ve tütünde yüzde 0,01 artış, eğlence ve kültürde yüzde 0,17, ulaştırmada yüzde 0,27, giyim ve ayakkabıda yüzde1,50 düşüş belirlendi.
Yıllık en yüksek artış yüzde11,37 ile konut grubunda gerçekleşti TÜFE’de, bir önceki yılın aynı ayına göre lokanta ve oteller (yüzde 9,31), çeşitli mal ve hizmetler (yüzde8,66), giyim ve ayakkabı (yüzde8,17) artışın yüksek olduğu diğer ana harcama grupları olarak açıklandı..
İSTATİSTİKİ BÖLGELER’İN ENLERİ
Aylık en yüksek artış yüzde1,37 ile TRC1 (Gaziantep, Adıyaman, Kilis)’de oldu İstatistiki Bölge Birim Sınıflaması (İBBS) Düzey 2’de bulunan 26 bölge içinde bir önceki yılın aynı ayına göre en yüksek artış TR21 (Tekirdağ, Edirne, Kırklareli) (yüzde7,23) bölgesinde ve on iki aylık ortalamalara göre en yüksek artış TR71 (Kırıkkale, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir) (yüzde10,12) bölgesinde gerçekleşti.
Aralık 2012’de endekste kapsanan 444 maddeden; 70 maddenin ortalama fiyatlarında değişim olmazken, 241 maddenin ortalama fiyatlarında artış, 133 maddenin ortalama fiyatlarında ise düşüş KAYDEDİLDİ.
 

 
Erzurumlu artış bekliyor
 
Öztürk ETÜ’lü öğrencilere ders verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumlu artış bekliyor
Geçtiğimiz yıl SEGE’de 60’ıncılıktan 59’unculuğa yükselen Erzurum’un 2012 ...
Doğalgazda korsan uyarısı
Makine Mühendisi ve Enerji Uzmanı Umut Barış Ballıkaya, son iki günde ...
TÜHAD kış turizmini sorguladı
Altay, Sınırlı sosyal aktivite ve sınırlı sosyal hayatın olduğu doğu illerinde ...
 
TİM 2012 rakamlarını açıkladı
Türkiye ihracatçılar Meclisi (TİM) 2012 yılı iller İhracat Performanslarını açıkladı
TÜMSİAD’tan medya turu
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Erzurum Şube Başkanı Cafer ...
Yer altında ekmek mücadelesi
40 metrelik ocağa sürünerek giren işçiler, havalandırma sisteminin olmamasına ...
 
Dış ticarette 2012 bereketi
Doğu Anadolu Bölgesi’nde yatırım teşvikleri dış ticaret hacmini büyüttü. ...
ETSO’dan teşvik beklentisi
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ...
Daphan’da Türkiye’de bir ilk
Erzurum’un Karasu başta olmak üzere önemli su kaynaklarını barındıran, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva