ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Mütefekkir Erol Güngör'e vefa
Mütefekkir Erol Güngör'e vefa
Aliyev’den Fransa’ya gözdağı
Aliyev’den Fransa’ya gözdağı
Yumaklı tarımsal ihracat verilerini paylaştı
Yumaklı tarımsal ihracat verilerini paylaştı
MEB Yeni müfredat taslağı büyük ilgi gördü
MEB Yeni müfredat taslağı büyük ilgi gördü
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
HABERLER>GUNCEL
3 Ekim 2011 Pazartesi - 00:52

Bozdağ’dan anlamlı vurgu..

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, camilerin yeryüzündeki Allah'ın mescitleri olduğunu belirterek "Bunları Allah'a ve ahirete inananlar inşa ederler, bakım ve onarımını yaparlar, geleceğe taşırlar. Allah'a binlerce şükrediyorum ki, bizleri camilere hizmet eden, camileri seven insanlara hizmetkar kıldığı için. Yine Allah'a şükrediyorum ki, bu büyük millet 74 milyon insanıyla beraber camilere hizmetkardır. “dedi.

Bozdağ’dan anlamlı vurgu..

MÜGE TUTCALI
ANKARA (İHA) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, selatin camileri ve tarihi camileri, turistlere artık Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı 'cami rehberleri'nin tanıtacağını belirterek, "Bu camileri aslına uygun, gerçek bilgiye, doğru bilgiye uygun biçimde tanıtma noktasında önemli görevleri ifa edecekler" dedi.
2011 Cami ve Din Görevlileri Haftası'nın açılış töreni Kocatepe Cami avlusunda gerçekleştirildi. Bu yıl 'Cami ve Çocuk' temasıyla kutlanacak haftanın açılış törenine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TBMM Başkanvekili Salim Uslu, CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve çok sayıda davetli ile çocukları katıldı. Törende İstanbul Fatih Cami İmamı Osman Şahin'in Kur'an tilavetinin ardından 571 Çocuk Korusu ilahiler seslendirdi.
BAKAN BOZDAĞ’IN SUNUMU
Törende bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, camilerin yeryüzündeki Allah'ın mescitleri olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bunları da Allah'a ve ahirete inananlar inşa ederler, bakım ve onarımını yaparlar, geleceğe taşırlar. Allah'a binlerce şükrediyorum ki, bizleri camilere hizmet eden, camileri seven insanlara hizmetkar kıldığı için. Yine Allah'a şükrediyorum ki, bu büyük millet 74 milyon insanıyla beraber camilere hizmetkardır. Türkiye'nin 81 ilinde 957 ilçesinde, beldelerinde ve köylerinde yapılmış bulunan camilerin neredeyse tamamı bu milletin gönül hazinesinden verdikleriyle yapıldı, kandilleri onların verdikleriyle aydınlanıyor ve inanıyorum ki, asırlarca da yine aynı biçimde aydınlanmaya devam edecektir. Bilemiyorum, dünyanın başka yerinde mabetlerine böylesine sahip çıkan, ona hizmet etmekte yarış yapan başka bir millet var mı? Bu nedenle milletimize teşekkür ediyorum. Ve böyle bir milletin evladı olmaktan dolayı da Allah'a şükrediyorum."
Balkanlar, Kafkasya, Orta Asya ve şimdi de Somali'de mabetler restore ve inşa edildiğini anlatan Bozdağ, "Bunu da sizin verdiğiniz güçle, sizin verdiğiniz imkanla Türkiye Cumhuriyeti hükümeti yapıyor" dedi.
"CAMİLER BAĞIMSIZLIĞIN SEMBOLÜDÜR"
Camilerin 'bağımsızlığın sembolü ve memleketin silinmez tapuları' olduğunu ifade eden Bozdağ, "Bu memleket bizim, dediğimizde; burası bağımsız, dediğimizde; minareler hür biçimde göğe doğru yükseliyorsa, ezanlar hür bir şekilde okunabiliyorsa, orada hürriyet tam demektir" dedi.
Türkiye'nin dört biryanında bu hürriyetin tam anlamıyla yaşandığını vurgulayan Bozdağ, "İnşallah ilelebet de yaşayacak, bu mabetlere namahrem eli değemeyecek, bu ezanlar ilelebet daha gür sedalarla bu yurdun üstünde inlemeye devam edecektir" dedi.
Camilerin, birliğin ve eşitliğin merkezleri olduğunu kaydeden Bozdağ, "Eşitlik için dünyada nice kavgalar verilmiştir. Ama camiler kadar eşitliğin safiane şekilde yaşandığı yerler neredeyse yok denecek kadar azdır. Makamı, şöhreti, serveti ne olursa olsun herkesin camide yan yana omuz omuza durduğu bir gerçektir. Camiler sadece namaz kılınan mekanlar değil, aynı zamanda bir medeniyeti, bir anlayışı temsil ediyor, büyük bir kültür hazinesini hem yaşatıyor, hem de geleceğe taşıyıp, aktarıyor. O nedenle son derece önemli" diye konuştu.
ÇOCUKLARIN CAMİLERLE BULUŞTURULMASI TEMASI
Bu yıl 'çocukların camilerle buluşturulması' temasının, çok isabetli bir tema olduğunu belirten Bozdağ, "Çünkü bu camileri, bugün bizler yaşatıyoruz. Ama yarın çocuklarımız, daha ötesinde onların çocukları yaşatacak ve ileriye taşıyacak. Camilere gönlü bağlı gençleri Allah dahi kıyamette arşının gölgesinde gölgelendireceğini ifade ediyor. Eğer biz ülkemizde gönlü camilere bağlı insanlar çoğaltırsak Türkiye'miz daha güçlü, daha ileri, kendi içerisinde birlik, dirlik anlamında daha bütün, daha iri ve daha diri olma imkanını elbette bulacaktır. Camiler çocuklarımızın din anlayışını almasında, yaşamasında ve gelecekte yaşatmasında önemli fonksiyonlara haizdir" diye konuştu.
"CAMİLERİ, TURİSTLERE DİYANET'E BAĞLI CAMİ REHBERLERİ TANITACAK"
Çıkardıkları bir Kanun Hükmünde Kararname ile selatin camiler ve tarihi camilerin tanıtımını, 'cami rehberleri' yapsın diye 250 adet 'cami rehberi' ihdas ettiklerini belirten Bozdağ, "İnşallah Diyanet işleri Başkanlığımız bundan sonraki süreçte, cami rehberli alacak. Gelen turistleri camilerimizin kapısında turizm operatörlerinden onlar alacaklar ve bu camileri aslına uygun, gerçek bilgiye, doğru bilgiye uygun biçimde tanıtma noktasında önemli görevleri ifa edecekler" diye konuştu.
Bozdağ, daha önce sadece kasaba ve köylerde vekil imamlar görevlendirildiğini hatırlatarak, artık şehirlerdeki camilere de vekil imam atanacağını kaydetti.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de, çocukların camilere daha çok gelmelerinin önemine değindiği konuşmasında, "Amacımız camileri Hz. Peygamber dönemindeki doğallığını, kadın, erkek, çocuk, genç, yaşlı hemen herkesin kendini bulacağı, maneviyat ikliminden herkesin teneffüs edeceği mekanlar olmasına katkı sağlamaktır" diye konuştu.
Başkan Görmez daha sonra, etkinliğe katılan çocuklarla Kocatepe Cami'ne girerek camiyi tanıttı. Görmez ve Bozdağ öğle namazlarını da burada kıldı.

 
‘Din ve vicdan hürriyeti evrensel hak ‘
 
Erzurum en dengeli il…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Din ve vicdan hürriyeti evrensel hak ‘
''Yeni Anayasada Din ve Vicdan Hürriyeti'' konulu panelde konuşan Diyanet ...
‘Erzurum Anadolu’nun incisi’
MÜSİAD’ın Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısına katılmak üzere Erzurum’a ...
Tarihi Tabyalar’da yangın paniği
Erzurum'da Nene Hatun'un mezarı ile Aziziye ve Mecidiye Tabyası'nın bulunduğu ...
 
UMKE’den kurtarma tatbikatı
Aralarında Erzurum’unda bulunduğu7 ilden toplam 59 UMKE personelinin katıldığı ...
Öğrenci servisleri denetim altında
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, taşımacılık sektörüne yönelik olarak yürütülen ...
“Tek Devlet, Tek Millet, Tek Bayrak”
Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) 74. Genel Kurul Toplantısı sonrasında ...
 
İslam Alemi’nin alimlere ihtiyacı var
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, astronomi alanındaki çalışmalarıyla ...
‘Erzurum’u görür görmez sevdim’
ABD Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşe Yardımcısı Winans, Erzurum’un sadece ...
KUDAKA, bölge turizmine ışık tuttu
KUDAKA İnovasyona Dayalı Turizm Stratejisi Projesi Danışmanı Roger Carter, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva