ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>GUNCEL
2 Mart 2013 Cumartesi - 09:19

Böyle bir uygulama yok..!

Erzurum’un Narman ilçesinde 40 öğrencinin Kaymakamlık Aşevi'nde yedikleri yemekten zehirlenmesini haber yapan İHA muhabiri, benzeri görülmemiş bir uygulamaya maruz kaldı.

Böyle bir uygulama yok..!

ERZURUM (İHA) - Erzurum’un Narman ilçesinde 40 öğrencinin Kaymakamlık Aşevi'nde yedikleri yemekten zehirlenmesini haber yapan İHA muhabiri, benzeri görülmemiş bir uygulamaya maruz kaldı. Narman İlçesi Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, yapılmaması yönünde talimat verdiği haberin televizyon kanalları ve internet sitelerinde yer aldığını görünce, İHA muhabirini, polis nezaretinde yanına getirtti. Kaymakamın, yanına getirttiği muhabirden, haberi düzeltmesini istemesi ise tepkilere neden oldu.
İlçede taşımalı olarak eğitim gören öğrencilerin Kaymakamlık Aşevi’nde yedikleri tavuk dönerden zehirlenerek hastaneye kaldırılmalarının ardından konuyla ilgili görüntülü ve fotoğraflı haber yapan İHA Muhabiri Fatih Düzavcı, ilçe kaymakamının eşi benzeri görülmemiş muamelesine maruz kaldı.
Hastanede gerekli görüntüleri aldıktan sonra bilgi için İlçe Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy’u arayan muhabir Düzavcı, kaymakamın tepkisiyle karşılaştı. Zehirlenme olayının doğru olmadığını öne süren Kaymakam, öğrencilerin yaşadığı durumun psikolojik bir olay olduğunu söyledi. Haberin büyütülmemesi ve basit bir konu olduğunu iddia eden Kaymakam Atasoy, konunun haber olarak servis edilmemesini istedi. Düzavcı, bu görüşmenin ardından görevinin gereğini yerine getirerek, haberi İHA adına tarafsız şekilde abonelerine servis etti.
İHA MUHABİRİ, POLİS NEZARETİNDE KAYMAKAMIN YANINA GETİRİLDİ
Haber, 40 öğrencinin zehirlenmesi dolayısıyla ulusal ve yerel basında büyük yer buldu. Durumun televizyon kanalları ve internet sitelerinde geniş yer bulduğunu öğrenen Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, iddiaya göre, Düzavcı'ya telefonla ulaşmaya çalıştı. Düzavcı'ya ulaşamayan Atasoy, polis ekiplerine talimat vererek, gazetecinin bulunmasını istedi. Kaymakam Atasoy'dan aldıkları talimatla harekete geçen polisler, evinde ve ilçedeki kahvehane ve pastanelerde Fatih Düzavcı’yı aradı. Düzavcı, kendisine ulaşan polisler tarafından ekip otosuna bindirilerek, apar topar kaymakamlığa götürüldü.
DÜZAVCI OLAYI ANLATTI
Olaydan sonra büyük bir şok yaşayan İHA Narman Muhabiri Fatih Düzavcı, “Dün öğle saatlerinden sonra öğrenciler zehirlendi diye bize bilgi geldi. Biz de diğer gazeteci arkadaşla beraber hastaneye gittik. Hastane girişinde ambulansla getirilen öğrencileri çekip daha sonra hastane içerisine girip orada bulunan öğrencilerden görüntü ve fotoğraf alarak hastaneden ayrıldım. Daha sonra konuyla ilgili ilçe kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy’dan bilgi almak için kendisini aradım. Kaymakam Atasoy ise fazla büyültecek bir konu olmadığını kendisinin de hastanede olduğunu belirtti. Ben de haberi yazarak bağlı olarak çalıştığım ajansıma gönderdim. Haber gündeme alındıktan sonra ilçe kaymakamı beni aratarak hastanede olduğunu bildirdi. Ben de hastaneye gittiğimde konuyla ilgili bana bilgi verdi. Çocukların sağlık durumlarının iyi olduğunu eve gönderdiklerini ve soruşturma açıldığını belirtti. Ben de haberime bunu ekleyerek gönderdim" dedi.
Daha sonra Kaymakam Atasoy'un kendisine ulaşmak istediğini fakat şarjı bittiği için ulaşamadığını ifade eden Düzavcı, "Polis ekiplerinden bana ulaşmalarını istemiş, bulunduğum ilçede kahveye gidince polislerin beni her yerde aradığı söylendi. O anda yanımdan geçen ekip arabasına binerek kaymakamlığa götürüldüm. Korumaları beni kaymakamla telefonla görüştürdü. Kaymakam, haberde yazılı olan psikolojik kelimesini kullanmadığını belirterek haberden çıkarılmasını istedi. Ben de bölge müdürümü arayarak durumu bildirdim. Olaydan dolayı yakınlarım ailem büyük bir endişe yaşadı. Böyle bir olayla karşılaştığım için üzgünüm” diye konuştu.
Öte yandan, zehirlenme olayının ardından öğrencilerin yedikleri yemekten alınan numunelerin, incelenmek üzere Erzurum Bölge Hıfzıssıhha Müdürlüğüne gönderildiği öğrenildi.
 

 
Merhum Erbakan mevlitle anıldı
 
132 öğrenci kardan adam için yarıştı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kişi 3 Mart 2013 Pazar 09:28

Kişiler devletin kurumlarını mevzuata uygun yönetmeli polisi bu şekilde harekete geçirmesi doğru değil harcanan benzinin ve zamanın hesabını kim ödeyecek

Yorumu oyla      8      4  
siyami 2 Mart 2013 Cumartesi 18:46

haberi doğru yapmalı.kırkkişi hastanede kim psikolojik der.dil sürçmüşse yazmakmı lazım.

Yorumu oyla      6      7  
Misafir 2 Mart 2013 Cumartesi 14:49

İleri Demokrasi ya!! Olur, olurrrr

Yorumu oyla      7      4  
yoncalik, 2 Mart 2013 Cumartesi 13:29

*** Almanyada bi eyalet baskani ayni sekilde(fakat telefonla ve kibar sekilde) gazetecileri arayip ilgili olayla alakali haber yapilmamasini rica etmisti. Sonuc direk istifaya zorlandi, istifa etti... Basin özgürlügü Türkiyenin en büyük problemlerinden biri. Ilgili kaymakami kiniyorum.

Yorumu oyla      9      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merhum Erbakan mevlitle anıldı
Saadet Partisi Pasinler İlçe Başkanlığı vefatının ikinci yılında Saadet ...
‘26 Şubat Milli Yas Günü olmalı”
Ceylan, “Hocalı’da Ermeniler’in Azeri Türklerine karşı yapmış oldukları ...
Çileleri bitmiyor…!
Erzurum’da babasından 10 TL harçlık alamadığı için bunalıma girdiği öne ...
 
PMYO’nun vizyonu parlak
Erzurum PMYO yöneticileri ERZURUM Gazetesi’ni ziyaret etti.
Erzurum 3’üncü oldu…
İllere Göre İşgücüne Dahil Olmayan Nüfus ve Nedeni 2011 araştırma sonuçları ...
Duman’dan 28 şubat değerlendirmesi
Memur Sen İl Başkanı Abdullah Duman, 28 Şubat sürecinin yol açtığı acıların ...
 
Erzurum çiftçisi için yeni fırsat
ÖZEL-DAP Kapsamında bulunan Erzurum’da damızlık Sığır işletmesi kuracak ...
Memurlar iş bıraktı
Türkiye genelinde olduğu gibi bugün Erzurum’da da kamu çalışanları 1 günlük ...
11 Köy Yolu ulaşıma kapalı
Türkiye’nin batı Bölgelerinde sıcak hava etkili olurken, Doğu Anadolu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva