ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
24 Mayıs 2016 Salı - 06:14

Bornova Manavkuyu’da Dadaş Sinerjisi

Bornova Manavkuyu’da yeni hizmete açılan Bornova Erzurum ve Erzurum’u sevenler derneğinin yeni dernek binasının açılışı gerçekleştirildi.

Bornova Manavkuyu’da Dadaş Sinerjisi

Bornova Manavkuyu’da yeni hizmete açılan Bornova Erzurum ve Erzurum’u sevenler derneğinin yeni dernek binasının açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bayraklı kaymakamı Adem Arslan, Yurt Kur bölge müdürü Yakup Karaca, İl dernekler müdürü Turgay Esen, Ege Erzurum dernekler birliği federasyonu başkanı Muzaffer Okumuş, İzmir Erzurumlular vakfı başkanı Yusuf Kırkpınar, Bornova İlçe Milli Eğitim müdürü Kadir Kadıoğlu, İzmir’de ve Çevre illerde bulunan dernekler, Toprak Mahsulleri Ofisi müdürü Ömer Aykut, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Gözde Keskin, Siyasi partilerin ilçe temsilcileri, İş adamları dernek yönetimi ve vatandaşlar ’da açılışa katıldı.

GÜLTEKİN’İN KONUŞMASI

Dernek başkanı Sinan Gültekin yaptığı açılış konuşmasında; Tarihimizdeki misyonumuzdan, bulunduğumuz jeopolitik önemden, sahip, olduğumuz potansiyelden dolayı tarihimizin her döneminde olduğu gibi yine ülke olarak ciddi sınavlar veriyoruz yarınlarda da vermeye devam edeceğiz. Değerli misafirler; bu sıkıntılı süreçlerden Hamaset yaparak, kimin ne yaptığı konuşarak aşamayız. Bu süreçte; bizlerin ne yapmadığının yâda neyi ne kadar yaptığının önemli olduğun inanıyorum. Bahaneler üreterek geleceği inşa etme şansımız olmadığının eminim ki herkesin farkında. Ya kendi kurguladığımız bir gelecekte yaşayacağız yâda başkalarının kurguladığı bir gelecekte yaşayacağız.

Eğer kendi kurguladığımız bir gelecekte yaşayacak isek bu ancak sağlıklı bir toplumsal yapı ile ve büyümesini kalkınmayla destekleyebilmiş bir toplum olabilmemizle mümkün olacaktır. Bu referansı ile bizlere düşen daha da sağlıklı ve kalkınmış bir toplum oluşturabilme sürecine katkı koyabilmektir.

Daha güzel bir geleceği yakalayabilmeyi kapalı kültürlerle değil açık bir kültürle başarabiliriz Sahip olduğumuz değerleri korumak tabii ki çok önemlidir ama daha da önemli ve değerli olan farklı kültürlerin artı değerleri ile mevcut değerlerimizi daha da zengin daha da değerli hale getirmek olmalıdır.

Açık bir kültür olabilmeyi başarabilmemiz için vücut bulduğumuz Türkiye'mizin İzmir'imizin ve Bornova’mızın & Bayraklımız zenginliği olan alt kültürlerimiz ile tanışmak, sosyalleşerek kaynaşmak ve dayanışmamız ile mümkün olacaktır. Bizler de Bornova Erzurum ve Erzurum sevenler derneği olarak bu misyon ile varlığımızı daha da anlamlı hale getirmeyi amaçlıyoruz. Kısaca da sizler az önce ifade etmiş olduğum ifadeler üzerinden neler yaptığımızı aktarmak istiyorum.

Öncelikle; Bornova’da yaşayan insanlarımızın mahalle bazlı ihtiyaçlarını anlamak onlara daha yakın olabilmek adına Öncelikle mahalle teşkilatlanmalarını yapmaya başladık. 35 mahallede teşkilatlanmamızı tamamladık.

Bu süreçte derneğimizin bir ilim irfan yuvası olması amaçlanmış, her Cuma irfan sofrası ve irfan meclisi ile iş dünyası sohbetleri başlamış 6ci programını da yapmış bulunmaktayız.

12 Mart Erzurum’un kurtuluşu etkinliklerinde Erzurum’da kutladık tarihimizi ve bizlere bu toparlakları bırakan değerleri yerinde anmak çok başka duygular uyandırdı. Her ne kadar uzaklarda olsak ta asıl uzaklık yâda yakınlığı kalben olduğunu gördük hissettik ve yaşadık. Her yıl geleneksel olarak inşallah Erzurum’da olarak kalben orada olmayı yaşamış olacağız.

İLİM MECLİSİ TOPLANTILARI

Ayda bir Çarşamba günü kadın kollarının, Ayda 2 kez her ayın 1-3 Perşembe günleri ilim meclisi sohbetleri, Her hafta Cuma saat 18.00 - 21.00 arası irfan sofrası ve irfan meclisi sohbetleri, Her ay ayda 1 kez her ayın son cumartesi bürokratlarımız, Her ay ayda 2 kez gençlik kolları gençlerin yeterlilik ve yetkinlik gelişim amaçlı programları ile aktif bir dernek olmayı amaçlıyoruz. Bu konuda da değerli görüş öneri ve katkılarınızı bekliyoruz. Değerli hemşerilerim;2003 yılında kurularak derneğimizin bu günlere gelmesinde katkısı olan dernek başkan ve yönetim kurullarına, üyelerimize ve destek olan tüm değerlerimize şükran duygularımızı ifade eder teşekkür ederiz.

Son olarak bizler buralarda bu konuşmaları yapabiliyor ve çalışabiliyor isek bunu canı pahasına da olsa görev yapan tüm kamu personeline, vatanı koruyan kolluk kuvvetlerimize, emniyet ve silahlı kuvvetlerimize borçluyuz. Bu vesile ile de bu uğurda şehit düşen tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor ülkeme ve tüm şehit ailelerimizin başı sağ olsun diyor hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.” dedi.Açılış sonrası davetlilere Erzurum Cağ kebabı ve Kadayıf dolması ikram edildi.

 
7 bin 78 terörist etkisiz hale getirildi
 
Sekmen: ‘Esnaf ekonominin can damarıdır’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAÜNİ Sanat Evi’nden ‘Bize Ne Lazım?’
Atatürk Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Sanat Evi, yaklaşık ...
Türk Dünyası Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu
Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı (TÜRKSAV) 20. Uluslararası Türk ...
Erzurum tanıtımında yeni konsept
Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu Başkanlığı’nın Erzurum’da ...
 
TRT Çocuk Korosu beğeni topladı
TRT Erzurum Müdürlüğü THM Çocuk Korosu Yıl Sonu Konserinde Erzurumlulara ...
İran’da Yıldırım ilgisi
DİLEK BAYRAK-Fars Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nimet Yıldırım'ın ...
Mehmetçiğin Gözüyle Mehmetçik
Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının, devam eden terör operasyonlarında ...
 
Büyükşehir THM Korosu Gençler için söyledi
Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği (THM) Korosu, 19 Mayıs Atatürk’ü ...
Dadaş Rektöre, Dadaş teveccühü
Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Giresun ...
Sekmen Türk Dünyası temsilcilerini ağırladı
Kırgızistan Spor Bakanı Şeyşenkul Bakirov, Azerbaycan Milli Meclisi Üyesi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva