ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Vali Çiftçi, ‘Hafız Kal’ yarışmasının birincisi oldu
Vali Çiftçi, ‘Hafız Kal’ yarışmasının birincisi oldu
953 terörist etkisiz hale getirildi
953 terörist etkisiz hale getirildi
DAP BKİ 2025 yılı proje teklif çağrısına çıktı
DAP BKİ 2025 yılı proje teklif çağrısına çıktı
Mecidiye AL öğrencileri projelerini sergiledi
Mecidiye AL öğrencileri projelerini sergiledi
OBM orman yangınlarıyla mücadeleye yoğunlaştı
OBM orman yangınlarıyla mücadeleye yoğunlaştı
HABERLER>ASAYİŞ
8 Mayıs 2013 Çarşamba - 19:58

Bölücü teröriste 125 yıl hapis

PKK'nın sözde Ağrı Dağı sorumlusu 'Çiya Sefkan' kod adlı Hasan Nabo (30), tutuklu yargılandığı Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 22 bombalı ve roketatarlı eylemler nedeniyle müebbet hapis, 125 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bölücü teröriste 125 yıl hapis

ERZURUM (İHA) - Ağrı'da yakalanan bölücü terör örgütü PKK'nın sözde Ağrı Dağı sorumlusu 'Çiya Sefkan' kod adlı Hasan Nabo (30), tutuklu yargılandığı Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 22 bombalı ve roketatarlı eylemler nedeniyle müebbet hapis, 125 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Örgüte yardım ve yataklık eden Fadıl Özdoğan ise 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Karar duruşmasında pişmanlık duyduğunu ifade eden Suriye Uyruklu Hasan Nebo, “Öncelikle, ben Türkçe konuşmayı örgüte katıldıktan sonra öğrendim" dedi. Suriyeli bir vatandaş olarak son savunmalarını, eylemleri Sidar ve Botan kod adlı iki kişiyle yaptıklarını ifade eden Nabo, “Çocukken 'okuyup avukat olacağım, insanların haklarını savunacağım' diye hayallerim vardı. Hedef alınarak ateş etmedim. Okumadım ama örgüt üyesi oldum. Çok pişmanım. Kuran-ı Kerim’den ayetler söylemek istiyorum. İsteseydik rahatlıkla binayı roketle vurabilirdik. Amacımız öldürmek değil ses getirmekti. Ben 8 yıl kaldığım örgüt içerisinde kimseyi öldürmedim" diye konuştu.
Ağrı Emniyet Müdürlüğü'nün 8 Aralık 2011 günü düzenlenen operasyonda uyurken yakaladığı PKK'nın Tendürek sorumlusu 'Serkeş' kod adlı Zafer Zal'ın itirafları üzerine il merkezinde çeşitli noktalara baskınlar yapılmıştı. Patnos ilçe merkezindeki Yunus Emre Mahallesi'ne 18 Haziran 2012 günü operasyon düzenleyen polis, sözde Patnos bölge sorumlusu olan 'Çiya Sefkan' kod adlı Suriyeli Hasan Nabo'yu (30) bir evde yakalamıştı. Aranan Suriyeli teröristin üzerinde Uzi marka suikast silahı, susturuculu tabanca, el bombası çıkmıştı. Suriyeli terörist, sorgusunun ardından 19 Haziran 2012 günü tutuklanarak ceza evine gönderilmişti. Nabo'nun barındığı ve gösterdiği yerlerde yapılan aramalar sonucunda 1 adet Uzi marka suikast silahı, 3 adet şarjör, 60 adet bu silaha ait mermi, 1 adet el bombası, 12 adet elektrikli kapsül, 1 adet tabanca, 12 adet mermi, 1 adet susturucu, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme, termos içerisine yerleştirilmiş 3 kilogramlık bomba, 1 adet içi plastik patlayıcıyla doldurulmuş el bombası, 25 metre elektrik kablosu ve 8 adet pil ele geçirilmişti. Nabo'nun yapılan sorgulaması neticesinde 29 Haziran 2005 günü Patnos Bölge Trafik ve Denetleme İstasyonu Amirliği'ne yapılan saldırı, 19 Ağustos 2006 tarihinde Taşlıçay ilçesi doğalgaz boru hattına yapılan saldırı, 6 Ağustos 2008 tarihinde Malazgirt İlçe Emniyet Amirliği'ne silahlı saldırı eyleminde bir polis memurunun şehit edilmesi, 3 Mayıs 2008 günü Patnos Bölge Trafik ve Denetleme İstasyonu Amirliği'ne yapılan saldırı, 3 Ekim 2008 günü Patnos ilçesindeki radar üssüne yapılan taciz atışı eylemi, 19 Kasım 2008 günü Çemçe-Madur bölgesinde çıkan çatışmada bir binbaşının şehit edilmesi, 1 Ekim 2010 tarihinde Patnos ilçesi Çakırbey köyü yakınlarında yaşanan çatışma, 21 Temmuz 2011'de Van'ın Çaldıran ilçesinde gerçekleştirilen yol kesme eylemi, 7 Ekim 2011'de Tutak İlçe Emniyet Amirliği'ne yönelik gerçekleştirilen silahlı taciz eylemine karıştığı belirlenmişti.
SURİYE UYRUKLU TERÖRİSTE MUEBBET, 125 YIL HAPİS CEZASI
Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesinde 'Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, silahlı terör örgütüne üye olmak, cebir tehdit veya hile ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs etmek, nitelikli yağma' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 80 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açılmıştı.
Mahkeme heyeti bugün görülen karar duruşmasında PKK Sureyi Uyruklu Ağrı Dağı Sorumlusu Hasan Nabo’yu 22 eylemden dolayı müebbet, 125 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti birlikte eylem hazırlığı içinde yardımcı olan Fadıl Özdoğan’ı ise örgüte yardım ve yataklık suçlarından 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.
 

 
Bölücü örgüte yardıma 2 yıl hapis cezası
 
Şehitler Diyarı’ndan Anadolu’ya
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bölücü örgüte yardıma 2 yıl hapis cezası
Ağrı’da PKK’ya ekmek ve gıda yardımında bulundukları iddiasıyla Erzurum’da ...
Cadde ortasında intihara kalkıştı
Erzurum’da faytonunun belediye tarafından Cumhuriyet Caddesi üzerine bırakılmamasına ...
Servisle otomobil çarpıştı
Erzurum’un Palandöken ilçesi Yenişehir semtinde meydana gelen trafik kazasında, ...
 
Sahte hayvan’ çetesine rekor ceza
Kars’ta hayvan alım satımı için gelen birçok kişiyi dolandırdıkları iddiası ...
Biber gazlı’ gaspa 9 yıl hapis
Erzurum’da bir hayat kadınına biber gazı sıktıktan sonra gasp eden iki ...
Polis silahlı saldırganı yakaladı
Erzurum'da alacak verecek meselesi yüzünden çıkan kavgada bacağından tabanca ...
 
12 bin paket kaçak sigara ele geçirildi
Erzurum’da polis ekipleri tarafından yapılan yol uygulamasında 12 bin ...
Erzurum'da silah operasyonu
Erzurum başta olmak üzere Artvin ve Rize’de eş zamanlı düzenlenen silah ...
Polis saldırganın peşinde
Erzurum’da eşini baba evinden almak isteyen damat, içeri girmek için kapı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva