ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yücelik ailesi yasta
Yücelik ailesi yasta
Erzurum’da DEAŞ operasyonu
Erzurum’da DEAŞ operasyonu
Erzurum’da Narkoçelik-15 operasyonu
Erzurum’da Narkoçelik-15 operasyonu
Erzurum trafiğinde 78 bin 444 araç denetlendi
Erzurum trafiğinde 78 bin 444 araç denetlendi
Büyükşehir’den barınak açıklaması
Büyükşehir’den barınak açıklaması
HABERLER>EKONOMİ
19 Mart 2012 Pazartesi - 00:12

Bölgesel kalkınmada yeni konsept

"Ulusal düzeyde bir bölgesel strateji hazırlığımız var" diyen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Başbakanımızın başkanlığında bir bölgesel yüksek kurulu oluşurduk.”dedi.

Bölgesel kalkınmada yeni konsept

"Ulusal düzeyde bir bölgesel strateji hazırlığımız var" diyen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Başbakanımızın başkanlığında bir bölgesel yüksek kurulu oluşurduk.”dedi.
 Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kars'taki Serhat Kalkınma Ajansı'nı (SERKA) ziyaret etti.
Bakan Yılmaz, SERKA Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Tutar'dan çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi aldı. Bakan Yılmaz, kalkınma ajanslarının rekabet gücünü sağlamak ve dengesizlikleri azaltmak için kurulduğunu belirterek, "Dünyadaki uygulamalara bakarak, ülkemizin ihtiyaçlarına da bakarak yeni bir model geliştirdik. Buna kalkınma ajansları diyoruz. 26 bölgede kurduk bu yapıyı 81 ilimizi kapsar şekilde. Bu bölgelerimizde de 4 ilden oluşan ajanslar var. Birisi de Kars'ta Serhat Kalkınma Ajansı Ağrı, Kars,Iğdır ve Ardahan illerimizi kapsıyor" dedi.
SERKA'nın henüz iki yaşında olmasına rağmen çok fazla proje ürettiğini ifade eden Yılmaz, "Biz ajanslarımızdan iki şey bekliyoruz. Misyon olarak bir tanesi içinde bulundukları bölgenin rekabet gücünü artırmak. Bu bölgenin mukayeseli üstünlükleri ne ise bu bölgeyi diğer bölgelerden farklılaştıran ne ise bunları iyi tespit etmek. Ve bu potansiyelleri değerlendirmek. İkincisi de bölge içindeki dengesizlikleri azaltmak. Bölge içinde bir ilçemiz olabilir. Bir ilimiz olabilir yani nispeten daha geri kalmış birtakım bölgenin de ortaklamasının daha altında olan yerlere özel bir takım müdahaleler yapmak. Onları da biraz bölgenin iç seviyesine getirmek. Birinci hedef tabi bölgeler arası dengesizlikleri giderici bir hedef, ikinci hedef bölge içi dengesizliği ajanslarımız tabi her şeyi yapacak kurumlar değil. Değişik fonksiyonlar var en önemli fonksiyonlarından bir tanesi yönetim kurullarında aktörleri bir araya getiriyorlar. Bakın 4 ilin valisi, 4 ilin belediye başkanları ki, bunlar farkı partilerden olabilirler. 4ilin genel meclisi başkanı ve 4 ilin Ticaret Sanayi Odası Başkanı yönetim kurulunda yer alıyor. Bu insanların bir araya gelmeleri bile bence başlı başına bir kazanç. Bir platformda ayda bir araya gelmeleri tartışmaları, konuşmaları bile kimin ne yaptığını konuşmaları, sohbet etmeleri bile bölge adına bana göre bir kazanç" diye konuştu.
"NEREYE GİDECEĞİNİ BİLMEYEN BİR GEMİYE RÜZGARIN FAYDASI OLMAZ"
"Geçmişte Doğu'da Güneydoğu'da sıkıntısı fikir üretecek, proje üretecek insanların sayısının az olması. Ankara 'bana proje gönder destek olalım' diyor. Yerel de bir şey olmayınca bir kapasite, proje, fikir olmayınca ne destekleyeceğinizi bilemiyorsunuz" diyen Bakan Yılmaz şunları söyledi:
"Dolayısıyla yerelde oluşan bu kapasite son derece önemli. Nereye gideceğini bilmeyen bir gemiye hiçbir rüzgarın faydası olmaz diye bir söz var. 20 sene önce bu bölgemiz böyle miydi? 20 sene önceyi düşünün, 30 sene önceyi düşünün. Bundan sonra ki 20 sene sonra da böyle olmayacak. Farklı bir bölge olacak. Farklı bir ortam olacak. Kısa vadeli bakmamamız lazım. Bütün ilgili taraflarla bu bölgenin bir defa nereye gideceğini iyi tahmin etmemiz lazım. Nereye götürmek istediğimize iyi karar vermemiz lazım. Ve bu politikalarımızı da destekleyecek stratejiler, araçlar geliştirmemiz lazım. Bu açıdan il bazı çalışmalar yaptı bu ajanslarımız, mali programlarda uyguladılar buna dayalı olarak. Fakat ben 2012'yi az önce genel sekreterlerimiz için araştırma ve bilgileri derinleştirme yılı olarak ilan ettim."
"Ulusal düzeyde bir bölgesel strateji hazırlığımız var" diyen Yılmaz, "Başbakanımızın başkanlığında bir bölgesel yüksek kurulu oluşurduk. Bu da geçenlerde bir genelge ile başladı. İlgili bütün bakanlarımızın yer aldığı çünkü bu bölgesel gelişme dediğiniz hadise yatay bir hadise yani çok sayıda kurumu ilgilendiren bir hadise, mekan söz konusu olunca bir tek konuyla olmuyor mekanda çok sayıda işin aynı anda yapılmasını gerektiriyor. Merkezde de iyi bir koordinasyon gerekiyor. Ankara'da da yerelde de iyi bir koordinasyon gerekiyor. Merkezde Başbakanımızın Başkanlığında yeni bir yapı kurduk. Oda çok etkili bir merkezde koordinasyon sağlayacak. Bölgesel politikalar açısından yerelde de kalkınma ajanslarımız ve bu platformu çok önemsiyoruz. Bütün ilgili aktörlerin olduğu bir platform. Bu da yerelde koordinasyon açısından son derece önemli inşallah bu yapacağınız bu analizler çalışmalar hem bölgeye fayda üretecek hem de merkezi idare açısından da yeni bir bilgi kaynağı olmuş olacak. Kaz ile ilgili belgesel bile yapmışsınız 'Kazın ayağı öyle değil' lafının nereden geldiğini de bu belgeselde anlatıyorsunuzdur inşallah. Kazın ayağı öyle değil diye bir söz var. Bunu belgeselde göreceğiz" diye konuştu.

 
Aksakal’ın anne acısı
 
Yakutiyespor şampiyon oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Erzurum’a hizmet için işbirliği’
Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği ziyaretlerine devam ediyor. Tanışma ...
Araç sayısı yüzde 9.6 arttı
Erzurum trafiğine bir ayda 654, bir yılda ise 7 bin 699 yeni araç eklendi.
Başkonsolos Lee öğrencileri bilgilendirdi
Güney Kore Başkonsolosu Dr. Heechul Lee, Atatürk Üniversitesi İktisadi ...
 
Kamalak’tan göç vurgusu
SP Lideri Prof. Dr.Mustafa Kamalak, 2009-2010 yılları arasında 2,5 milyon ...
Kar 10 milyonu götürdü
Bu yıl tüm Türkiye’yi adeta esir alan kış mevsiminin Erzurum bilançosu ...
Tarımda ‘birlik’ açılımı
Narman’da Tarım Kredi Kooperatifleri Müdürlüğünce çiftçilerin örgütlenmesi ...
 
Kadın Çiftçiler yarışacak
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” ...
Büyükşehirde büfe operasyonu
Yakutiye ilçesinde Büyükşehir Belediyesi’nce imara aykırı olduğu belirlenen bazı büfeler yıkıldı.
İMO Yönetim Kurulu açıklandı
Geçtiğimiz günlerde 10. Genel Kurulunu yapan İnşaat Mühendisleri Odası ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva