ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Doğu Anadolu için sıcak hava uyarısı
Doğu Anadolu için sıcak hava uyarısı
ÜNİLİG futsal şampiyonası başladı
ÜNİLİG futsal şampiyonası başladı
YSK'dan İspir kararı
YSK'dan İspir kararı
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
DAP’tan tarım liselerine destek
DAP’tan tarım liselerine destek
HABERLER>TÜRKİYE
28 Ağustos 2015 Cuma - 03:25

‘Bizim yüreğimiz halkla atar’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizim yüreğimiz halkla atar, bizim yüreğimiz halk için atar ve o yürek son nefese kadar da sadece halk için çalışır, halk için muhabbet besler" dedi.

‘Bizim yüreğimiz halkla atar’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizim yüreğimiz halkla atar, bizim yüreğimiz halk için atar ve o yürek son nefese kadar da sadece halk için çalışır, halk için muhabbet besler" dedi.

"Büyük hareketler, çığır açıcı özellikleriyle kendilerini gösterirler" diyen Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:"AK Parti hareketi, Kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile yola çıktığında, başlı başına çığır açtığını her vesileyle ortaya koyarken, önemli bir hamleyi de halk ile irtibat bağlamında AKİM'in hayata geçmesiyle göstermiş oldu. Aslında bu eski siyaset ile yeni Türkiye siyasetinin yol ayrımıydı. Eskiden vatandaş, sadece seçimlerde hatırlanır, oy alındıktan sonra unutulurdu. Seçimlerde vatandaşlar Ankara'ya yolu düştüklerinde milletvekilleriyle görüşmek için birçok aracıyı devreye sokarlar, parti genel merkezleri önünde uzun kuyruklar oluştururlar, küçük talebi iletmek için dahi aracılarla birtakım torpil arayışlarıyla, günlerini, haftalarını geçirirlerdi. Bu eski Türkiye, eski siyaset anlayışıydı. Halka sadece oy deposu şeklinde bakan, sonrasında da halkla ilişkileri kesen anlayıştı.”

"BİZİM YÜREĞİMİZ HALKLA ATAR"

Genel Başkanlık görevini aldıktan sonra, partideki birimleri gezdiği dönemde, her bir birimin kendileri için ne anlam taşıdığını vurgularken, Halkla İlişkiler Başkanlığı için "bizim yüreğimiz" dediğini ifade eden Davutoğlu, şöyle devam etti:"Çünkü bizim yüreğimiz halkla atar, bizim yüreğimiz halk için atar ve o yürek son nefese kadar da sadece halk için çalışır, halk için muhabbet besler. Halk ile bağ kuramayanların yürekleri zayıftır. Halkla bağ kuramayanların şarjları yanında değildir. Biz aslında AKİM üzerinden daimi bir şarj mekanizmasını devreye sokuyoruz. AKİM üzerinden AK Parti'yi arayan her vatandaşımız, talebini iletmek yanında bir taraftan da AK Parti'ye enerji veriyor. Ola ki bir tür rutine dönüşmüşse işler, bir telefon sizin için her türlü rolü oynayabiliyor, bir telefonda duyduğunuz muhabbet sözü, 'Allah sizden razı olsun' sözü, o sözü dinleyen AKİM çalışanının kulağından yüreğine, o yürekten 10 milyon AK Parti'li üyeye ve 78 milyona yansıyor. Ben bunu bizzat tecrübe ettim. Biraz önce gördüğünüz gibi AKİM telefonunun başına oturdum ve karşıdan gelen sesi kulağımda hissettiğimde, aslında hiç görmeden, müracaat eden vatandaşın yüzünü görmeden onun sesiyle, onun yüreğinin sesini yüreğimde hissettim. Eminim, bütün AKİM çalışanları bunu her gün hissediyor. Onun için AKİM'de çalışanlara şunu söylüyorum, sizinki ne mübarek görev, hem işinizi yapıyorsunuz, rızkınızı temin ediyorsunuz hem de muhabbetle bir davanın yürütücüsü oluyorsunuz. Allah sizden razı olsun. AKİM'de, o telefonla çıkıp muhabbetle vatandaşları selamlayan bütün AKİM çalışanlarını tebrik ediyorum, Allah razı olsun, diyorum."

"13 YILLIK GEÇMİŞE BAKTIĞIMIZDA HAMD EDİYORUZ"

Davutoğlu, geçen yıl 27 Ağustos'ta AK Parti'nin ilk olağanüstü kongresini yaptıklarını da anımsatarak, konuşmasında şunları kaydetti:"Geçen sene, 27 Ağustos'ta birinci olağanüstü genel kongremizde bir ağır sorumluluğu sizlerin ve delegelerimizin onayıyla üstlendim. Bugün birinci yıldönümü. Hala gözümün önünde. Bu salonda bana ilk olarak ismimin zikredildiği, o zaman Sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız, şimdi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından ismim zikredildiğinde, nasıl ağır bir sorumluluk hissettiğim de hala zihnimdedir. Bu salonda zikredildikten sonra, olağan üstü kongremizde fiilen görevi devraldım. Aslında şöyle 13 yıllık geçmişe baktığımızda hamd ediyoruz, şükrediyoruz. Hiçbir siyasi harekete, belki bir yüzyılda dahi nasip olmamış büyük başarılara imza attık. Rabbim büyük başarılar nasip etti.

Şimdi bütün siyasi partilere bakın, yani CHP'nin neredeyse bir asra yaklaşan geçmişine bakın, diğer partilere bakın, hiçbir parti kendi içinde bu kadar kısa sürede 2 Cumhurbaşkanı, 3 Başbakan, 5 Meclis Başkanı çıkarmamıştır. Ben 2 Cumhurbaşkanımıza da, Sayın Abdullah Gül'e de, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a da bir kez daha huzurunuzda devletin en üst makamında üstlendikleri misyonları dolayısıyla teşekkürü borç biliyorum. Allah onlardan razı olsun. Sayın Abdullah Gül'ün seçilmemesi için nasıl engeller çıkarıldığını hatırlarsınız. O engelleri herhangi bir dış gücün desteğiyle aşmadı, AK Parti AKİM'e gelen o gönül dolu telefonlarının verdiği enerjiyle, iradeyle kararlılıkla, e-muhtıraları yere çaldı, önüne çıkan vesayet odaklarını yerle bir etti ve kendi içinden bir Cumhurbaşkanını çıkardı.Halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Ağustos 2014'te Cumhurbaşkanı seçilmesi de tarihimizde bir ilktir. Cumhurbaşkanımıza, tekrar bütün hareketin ilk başlangıç noktasından itibaren yapmış olduğu öncülükleri için teşekkürü borç biliyorum, Allah yardımcısı olsun diyorum. Yanınızdayız, bütün AK Parti kadroları olarak."

"HERKES BAKSIN 7 HAZİRAN'DAN BU YANA YAŞANANLARA"

Hükümet kurma çalışmaları için 7 Haziran seçimleri sonrası bütün siyasi partiler ve sivil toplum kesimleriyle görüşmeye başladıklarını anlatan Davutoğlu, şöyle devam etti:"Önce Meclis Başkanımızı seçtik, arkasından Meclis Divanını oluştururduk. Her şeyi meşruiyet çerçevesi içinde yaptık. Dün yapılan bazı yorumları gördüğümde, milletimizin bu yapılan yorumlar üzerinden son 2,5 ayı nasıl iyi değerlendireceğini bir kez daha idrak ettim. Herkes baksın 7 Haziran'dan bu yana yaşananlara. Hiçbir zaman meşruiyet çizgisinden, siyasi ahlak ve nezaket çizgisinden ayrılmadık. 7 Haziran'ın gecesinde Genel Merkez'de balkondan yaptığım konuşmada 'Ülkeye yönetim boşluğu yaşatmayacağız ve hükümet kurma sorumluluğu içinde herkesle görüşeceğiz' dedik. O günden bugüne bizimle görüşmek isteyen herkesle görüştük. Görevi aldığımızda her kapıyı çaldık. Herkesle temas içinde olduk ve gerçek anlamda bir siyasi nezaket dersi verdiğimize inanıyorum."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine görevi tevdi etmesinin ardından Meclis'te temsil edilen partilerin genel başkanlarıyla açık, şeffaf ve ilkeli görüşmeler yaptığını dile getiren Davutoğlu, "Bu görüşmelerde konuşulanları halkın unuttuğunu zannedenler, AK Parti'ye, şahsıma yönelik ve Cumhurbaşkanı'na yönelik bazı ağır ithamlarda bulunuyorlar ama tekrar tekrar hatırlatacağız" dedi.

"BU ANAYASA'YI BİZ YAZMADIK"

 Hükümet kurma için tanınan 45 günlük süre bitmeden, "Üç parti ya da iki parti oturalım, bir hükümet kuralım ve biz seçim kararı alalım. Türkiye Büyük Millet Meclisi halkın seçtiği bir Meclis olarak seçim kararını kendi alsın, Sayın Cumhurbaşkanımıza bunu bırakmayalım" çağrısı yaptığını ve herkese kapısının ve gönlünün açık olduğunu ifade ettiğini hatırlatan Davutoğlu, ancak bu çağrısına yanıt alamadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim kararı aldığını, sonra birden bir "fırtınanın koptuğunu" belirten Davutoğlu, "Sanki her aşamada 'hayır' diyen kendileri değilmiş gibi, sanki son çağrımıza kulaklarını tıkayan kendileri değilmiş gibi Anayasa'nın hükmünün uygulanmasına karşı ağır ithamlarla saldırıya geçtiler. Bu Anayasa'yı biz yazmadık. Bu Anayasa hepimizin kurmak için yemin ettiğimiz bir Anayasa'dır, 1961 Anayasası'nda var olan, 1982 Anayasası'nda tabir edilerek muhafaza edilen bir hükümdür" diye konuştu.

Davutoğlu, "Madem Cumhurbaşkanımızın böyle bir karar almasını istemiyordunuz, niye daha önceki aşamalarda birlikte bir çözüme 'evet' demediniz" diye sorarak, 7 Haziran'dan bu yana yaşananları herkesin izlediğini dile getirdi. Ağızlarından diğer siyasi parti genel başkanlarını rencide eden tek bir söz çıkmadığına, diğer siyasi parti mensuplarını rahatsız eden tek bir ifade kullanmadıklarına işaret eden Davutoğlu, "Meşruiyet çizgisinden tek bir an sapmamışızdır. Ayak oyunlarına hiçbir zaman tenezzül etmemişizdir" ifadesini kullandı.

Davutoğlu, AK Parti ile ilgili gazetelerde "asılsız" haberler çıktığını kaydederek, AK Parti'nin bir ahlak hareketi olduğunu, hiçbir zaman siyasi hileye başvurmayacağını sözlerine ekledi.

 
Dolar arttı, kömür fiyatları tavan yaptı
 
BB Erzurumspor’dan Hopa’ya yardım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu'ndan Tarık Bin Ziyad vurgusu
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "AK Parti misyon hareketidir. ...
Cumhurbaşkanı’ndan Zafer Haftası mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kurtuluş Savaşımızın dönüm noktası olan, 26 Temmuz ...
‘Çirkin iftiraya sessiz kalıyorlar’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu'na bir çağrıda bulunmak ...
 
Emine Erdoğan’dan Nene Hatun vurgusu
Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen kadın köy korucularını Cumhurbaşkanlığı ...
Yalçın: ‘Kazanımlarımızla herkesi mutlu ettik’
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Toplu sözleşme sürecinin başında ...
Atama Kararları Resmi Gazetede
Başbakanlık ile Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, ...
 
Kuzu: ‘iftiralar şerefsiz ve alçakça’
Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Burhan Kuzu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine ...
“Malazgirt Zaferi, tarihin akışına yön vermiştir”
Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, ...
‘En büyük güç kaynağımız millettir’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘bizim en büyük güç kaynağımız ve yegâne güvencemiz ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva