ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>TÜRKİYE
1 Ağustos 2015 Cumartesi - 07:16

‘Biz biriz, tek yüreğiz’

Davutoğlu, 'Asırlarca bir arada yaşamış olan bizleri, bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Bizler, Türkler, Kürtler, Sünniler Aleviler, Doğulular, Batılılar, Kuzeyliler, Güneyliller... Biz biriz, tek bir yüreğiz, tek bir kalbiz, tek bir gönülüz'”dedi.

‘Biz biriz, tek yüreğiz’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TOBB Genel Merkezinde "Teröre Karşı Sivil İnisiyatif" programına katıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Sizin buradaki mevcudiyetiniz bize de mesajdır. Devlet adamlarına, siyasi parti liderlerine. 'Biz nasıl 8 büyük sivil toplum kuruluşu bir araya geldik ve teröre karşı ortak bir deklarasyonda birleştik. Siz de 'birleşin' diyorsunuz. Bu talebiniz de, bu haklı talebiniz de Başbakan ve ülkenin en büyük siyasi partisinin genel başkanı olarak söylüyorum, başımızın üzerindedir" dedi.

Başbakan Davutoğlu, TOBB Genel Merkezinde gerçekleştirilen "Teröre Karşı Sivil İnisiyatif" programındaki konuşmasında, Kobani bahane edilerek çıkartılan terör olaylarının ardından düzenlenen İç Güvenlik ve Özgürlüklerin Korunması Yasasında, açık bir şekilde yüzünü kapatanların terörist muamelesi göreceği, molotofkokteylinin de suç ilan edildiğini hatırlattı.

Kamuoyuna seslenmek istediğini vurgulayan Davutoğlu, "Özgürlükler teminat altındadır. Herkes gösteri, miting, toplantı yapabilir, gösterilen yerlerde, mekanlarda ve üzerinde mutabık kalınan zaman içinde. Ama hiç kimsenin, vatandaşların huzurunu bozacak şekilde oradaki esnafın, ticari akışının geleceğini etkileyecek şekilde gösteri yapma hakkı olamaz" diye konuştu.

Davutoğlu, kendisini dinleyenlere şöyle hitap etti:"Sizlerin, 78 milyona yönelttiğiniz mesaj, yükselttiğiniz ses, emin olun teröre karşı yapılan operasyonlar kadar etkilidir. Sizlerin sesi ne kadar yükselirse, sizler ne kadar güçlü mesajlarla bütün Türkiye'ye 'biz çalışanlar, emekçiler, işverenler, çiftçiler... hep beraber teröre karşı bir aradayız' derseniz, terörü o zaman bütünüyle yenebilmek için en büyük kudreti de bize vermiş olursunuz."

Şefkatin, devletin esası olduğunu vurgulayan Davutoğlu, devletin kudreti olmadığı zaman şefkatin anlamsızlaştığını kaydetti.

ŞEFKAT BOYUTU

Başbakan Davutoğlu, bu yüzden şefkat boyutu olarak demokratikleşme, özgürlüklerin genişlemesi yolunda çalışmalarını aksatmadan sürdüreceklerini belirterek, birilerinin vatandaşın özgürlüğünü tehdit ettiği takdirde, devletin kudret yumruğunun da onların üzerine geleceğine işaret etti.

"Şefkat ve terörü bir arada bir devletin temel mayası olarak bulundurabilmek için en önemli görev, sivil toplum kuruluşlarına düşüyor" diyen Başbakan Davutoğlu konuşmasına şöyle devam etti:"Çünkü sizler, halkımızın temsilcilerisiniz. Devletin şefkatinden de kudretinden de emin olunuz. Biz, millet adına ve milletle birlikte devlete bu ruhu vermek için yola çıktık. 'Sizlerin buradaki mevcudiyeti en büyük mesajdır' dedim. Kimlere mesajdır? Bir, halkımıza mesajdır. 'Biz biriz, beraberiz, sivil inisiyatif ile siyasi irade aynı yönde teröre karşı mücadelede bir aradadır' diyorsunuz. İki, teröristlere, o odaklara mesajdır. Öldürdüğünüz her asker, katlettiğiniz her polis, her vatandaşımız karşısında, 'biz, 78 milyon olarak tek bir yumruk ama en önemlisi de tek bir yürek olarak bir aradayız' diyorsunuz. Sizin buradaki mevcudiyetiniz bize de mesajdır. Devlet adamlarına, siyasi parti liderlerine. Diyorsunuz ki 'Biz nasıl 8 büyük sivil toplum kuruluşu bir araya geldik ve teröre karşı ortak bir deklarasyonda birleştik, siz de birleşin' diyorsunuz. Bu talebiniz de, bu haklı talebiniz de Başbakan ve ülkenin en büyük siyasi partisinin genel başkanı olarak söylüyorum, başımızın üzerindedir."

"SİYASİ LİDERLER OLARAK BUNU YAPMALIYIZ, BEN BUNA HAZIRIM"

Başbakan Davutoğlu, Suruç saldırısı yaşandığında bütün siyasi parti genel başkanlarına "Gelin bir ortak deklarasyonda buluşalım ve DAEŞ terörüne, PKK terörüne ve olabilecek bütün terörlere karşı ortak bir metin çıkaralım" çağrısında bulunduğunu anımsattı.

Bu isteğine olumlu cevap veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkürlerini ileten Davutoğlu, "Sayın Bahçeli başka bir değerlendirme yaptı ama HDP, kesinlikle buna yaklaşmadığını ifade etti. Şimdi sizlerin buradaki mevcudiyetiyle biz bu mesajı aldık. Ben hazırım. Siz, nasıl 8 kuruluş bir araya gelmişseniz ve ortak bir tavırda bütün bu terör örgütlerini lanetleme konusunda milletin sesi olmuşsanız bizler de siyasi liderler olarak bunu yapmalıyız, ben buna hazır olduğumu bir kez daha sizin huzurunuzda ilan ediyorum" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, STK'ların bu bir araya gelmesinin uluslararası camiaya "Kimse, Türkiye üzerinde yanlış hesap yapmasın. Türkiye'yi kaosa sürükleyeceği gibi bir vehme kapılmasın, Türkiye'yi kaosa sürükleyen kim olursa olsun 78 milyon ve onun sivil toplum kuruluşu temsilcisi olarak biz dimdik ayaktayız" mesajı verdiklerine dikkati çekti.

 

Bu sürede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile iş bölümü içinde bütün liderleri aradıklarını belirten Davutoğlu, kendilerini arayanlara da döndüklerini aktardı.

"Bu Fedakarlığı Da Dünya Alem Bilmeli"

STK'ların en önemli mesajının bütün bu mücadelede şehit düşenlerin ailelerine verildiğine vurgu yapan Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti: "O evlerinde ensesinden şehit edilen polislerimizedir, eşinin yanında katledilen binbaşımızın ailelerinedir, kardeşinedir, ailesinedir. Babasını telefonla arayarak 'babacığım' derken katledilen askerimizin babasınadır. Siz onlara diyorsunuz ki buradaki mevcudiyetinizle ve biz de diyoruz ki hep beraber, 'Sizin evlatlarınız bizim evlatlarımızdır, sizin yüreğinize düşen acı bizim acımızdır. Allah bu millete bir daha şehit verme fedakarlığı yapacak şartlar getirmesin. Ama biliyoruz ki sizler ve bizler gerektiğinde bu vatan için, bu vatanın birliği için, bu milletin huzuru için gelecek nesillerin geleceğinin parlak olması için evlatlarımızı da kendimizi de feda etmeye hazırız. Bu fedakarlığı da dünya alem bilmeli."

Konuşmasının bu bölümü alkışlarla kesilen Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bu gönül ve yürek dolu duruşunuz sebebiyle teşekkürü bir borç biliyorum. Mesajınız tarihedir ve Rabbimizedir. Sizler buradaki mevcudiyetinizle diyorsunuz ki 'Asırlarca bir arada yaşamış olan bizleri, tek bir millet olarak Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, İstiklal Savaşı'nda savaşmış o yüce insanların torunları olarak bizleri bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Bizler, Türkler, Kürtler, Sünniler Aleviler, Doğulular, Batılılar, Kuzeyliler, Güneyliller... Biz biriz, tek bir yüreğiz, tek bir kalbiz, tek bir gönülüz' diyorsunuz."

 
Öğrenci sayısı 151 bin eşiğinde
 
Çevre ve Şehircilikten atık pil seferberliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Milletimin başı sağ olsun…’
Görmez, 'Acıları büyük bir sabırla, teenniyle, vakarla, hüzünle takip ...
‘Hepimiz Mehmediz..’
Genelkurmay Başkanlığı, son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle, ...
Dava adamlarına tatil yoktur
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genişletilmiş ...
 
‘O dağları yerle bir ederiz’
Başbakan Davutoğlu, "O saldırı hepimizeyken siz saldırı yapanlara karşı ...
Şehitlerimizin hesabını verecekler
Başbakan Davutoğlu, "İki polisimiz Ceylanpınar'da gece uyurken şehit ...
‘Dimdik ayaktayız..!’
Şehit eşi Kulaksız, “Arslan gibi binlerce, 100 binlerce, milyonlarca insan ...
 
‘Türkiye’yi hedef alanları hedef alıyoruz’
Başbakan Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nden katıldığı A Haber ve ATV'nin ortak ...
‘Milletimin endişesi olmasın’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, '“Milletimizin sabrını zorlayan bu hainlere hak ...
Şehit babasına el sallayarak veda etti
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde askeri araca düzenlenen saldırıda şehit olan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva