ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kırmızı Peri Bacaları Diyarı keşfedilmeyi bekliyor
Kırmızı Peri Bacaları Diyarı keşfedilmeyi bekliyor
Zulmün izleri hala canlı
Zulmün izleri hala canlı
Eğilmez’den Türk  Adalet ve Hoşgörüsü vurgusu
Eğilmez’den Türk  Adalet ve Hoşgörüsü vurgusu
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Aras coştu
Aras coştu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
6 Nisan 2015 Pazartesi - 17:02

‘Biriktirdiğin değil, paylaştığın senindir’

Koçak “Biriktirdiğin değil, paylaştığın senindir” felsefesi ve akademik bilgi birikimini paylaşma sorumluluğu ile kurulmuş olan AtademiX’in, sektörel bir uygulaması olarak sağlık çalışanlarına, mesleki ilgi alanlarında bireysel gelişimlerine destek sağlayacağını söyledi.

‘Biriktirdiğin değil, paylaştığın senindir’

Koçak “Biriktirdiğin değil, paylaştığın senindir” felsefesi ve akademik bilgi birikimini paylaşma sorumluluğu ile kurulmuş olan AtademiX’in, sektörel bir uygulaması olarak sağlık çalışanlarına, mesleki ilgi alanlarında bireysel gelişimlerine destek sağlayacağını söyledi.

ATADEMİX YAŞAM BOYU ÖĞRENME MODÜLÜ

Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında, Birinci Basamak Sağlık Hizmeti veren personelin eğitim çalışmalarının “AtademiX yaşam boyu öğrenme modülü” ile uzaktan eğitim yöntemi ile yaşam boyu öğrenme desteği sağlamak amacıyla Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzaladı.

Protokol kapsamında Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü, aile hekimleri ve diğer sağlık çalışanlarına, mesleki ilgi alanlarına yönelik öğrenme fırsatları oluşturmak amaçlanıyor.

KOÇAK’IN VURGULARI

İmza töreninde, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak “Biriktirdiğin değil, paylaştığın senindir” felsefesi ve akademik bilgi birikimini paylaşma sorumluluğu ile kurulmuş olan AtademiX’in, sektörel bir uygulaması olarak sağlık çalışanlarına, mesleki ilgi alanlarında bireysel gelişimlerine destek sağlayacağını söyledi. Rektör Koçak; “Uzaktan eğitim ve sağlık alanlarında öncü olan üniversitemiz, bu deneyimlerini paylaşma misyonunu yerine getirmek adına Halk Sağlığı Müdürlüğümüze uzaktan eğitim faaliyetlerinin altyapı ve sistem yönetimi hizmetini ücretsiz olarak sunacaktır. Programa emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

KARAMAN’IN AÇIKLAMASI

Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Selçuk Karaman ise bu programın, Otizm Farkındalık Eğitiminin öncelikli olarak Erzurum’da görev yapmakta olan Aile Hekimlerine ve Aile Sağlığı Elemanlarına yönelik başlatılan, ancak ilerleyen dönemlerde de ülke geneline yayılması planlanan, sağlık alanında ücretsiz eğitim ve öğrenim fırsatlarının ilk adımı olduğunu belirtti. Karaman: “Farklı materyaller eşliğinde, zamanı esnek ve ekonomik kullanım imkânı sağlayan ve eğlenerek öğrenme fırsatı sunan diğer kursları da Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde hazırlamayı istiyoruz. Otizm Farkındalık Eğitimi’ne katılım tamamen ücretsizdir. Kurslara katılım için tek şart öğrenme isteğidir” şeklinde konuştu.

PROTOKOLÜN AMACI

Protokolün amacı ile ilgili olarak bilgiler veren Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cumhur Hakkı Çankaya, Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerinin kalitesini arttırmak için sürekli eğitimi ilke edindiklerini ve bu amaçla hizmet sunumunda, etkinliğin sağlanmasında Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri açısından sahada yaşanan tecrübeleri paylaşmak istediklerini söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti: “AtademiX yaşam boyu öğrenme modülü üzerinden sağlık çalışanlarının kişisel ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi için birçok eğitim programı planlanmaktadır. Bu kapsamda Birinci Basamak Sağlık Hizmeti veren personele yönelik olarak AtademiX yaşam boyu öğrenme modülü üzerinden ilk olarak “Otizim Farkındalık Eğitimi” hazırlanmıştır Otizm yaşamın ilk beş yılı içerisinde tespiti halinde, uygulanabilecek uygun tedavi ve eğitim imkânları ile yaşam kalitesini üst seviyeye çıkarılabilecek bir hastalıktır. Bu yüzden çocuğun özellikle 1/1,5 yaş dönemindeki izlemler büyük önem arz etmektedir. İlimiz otizm konusundaki çalışmalar için pilot il olarak seçilmiş olup, bu konuda yaptığımız çalışmalarda en büyük desteği de Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ergen Ruh Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur Burak Dursun`dan almaktayız. Hazırlamış oldukları materyaller ve zaman zaman gerçekleştirecekleri canlı derslerle çalışanlarımıza daha çok destek olmayı amaçlıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzaladı

 
Hüseyin Avni Ulaş Lisesi yarı finalde
 
‘Hadi gel, Konaklı’ya gel..’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çay ver 1,5 TL, çay alabilir miyim 50 kuruş
Erzurum’da 9 yıldır kahvehane işletmeciliği yapan 40 yaşındaki Baki Macit, ...
Atatürk Üniversitesi Yerleşkesine Ekolojik Koridor
Atatürk Üniversitesi Batı Yerleşkesi fiziki planlaması kapsamında hazırlanan ...
Batıda azaldı, Erzurum’da arttı
Dilek BAYRAK-Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri kar kalınlıkları bakımından ...
 
Diş Hekimliğinde rekor poliklinik
M.COŞKUN-Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2014 yılında 119 ...
‘Polisimizin yüreğimizde müstesna bir yeri var’
Dünya Engelliler Gelişim Derneği Genel Başkanı İslam Meral, Türk Polis ...
Tortumlular yardım kermesinde buluşacak
Tortum İlçe Müftülüğü tarafından merkez ve köylerde bulunan erkek ve bayan ...
 
Yakutiye Gençlik ve Aile Merkezi’ne kavuştu
M.COŞKUN-Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, Büyükşehir Belediyesi Kent ...
Yakutiye'de ‘Çocuk Yüreğinde Su’ sergisi
Yakutiye Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu ile TEMA Vakfı ortaklığında ...
Evlilikler ağaçla ömür bulacak
M.COŞKUN-Orman Bölge Müdürlüğü, Erzurum’da belirlenen noktalara Evlilik ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva