ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
HABERLER>TÜRKİYE
7 Haziran 2018 Perşembe - 02:58

‘Bir olacağız, beraber olacağız’

Başbakan Binali Yıldırım, “PKK, PYD, YPG, DEAŞ gibi masum çocukları dağa kaldıranlara gereken cevabı verdik. Terörü Türkiye’nin gündeminde çıkarmak için gereken adımları attık. ' dedi

‘Bir olacağız, beraber olacağız’

Başbakan Binali Yıldırım, “PKK, PYD, YPG, DEAŞ gibi masum çocukları dağa kaldıranlara gereken cevabı verdik. Terörü Türkiye’nin gündeminde çıkarmak için gereken adımları attık. Onlar sizin derdinizle dertlenmiyorlar, sizin hayatınızı karartacak katliamlar yapıp insanlığı yok ediyorlar. Bir olacağız, beraber olacağız, birlikte Türkiye olacak” dedi.

Başbakan Yıldırım, Hakkari’deki temaslarının ardından AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından Hastane Caddesi üzerinde düzenlenen mitinge katıldı. Yıldırım, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdiğini belirterek konuşmasına başladı. Yıldırım, “Bugün Van’a sizlerle hasbihal etmeye, hasret gidermeye geldim. Bugün Van’a bir kez daha gönlümü açmaya geldim. Gönlümden geçenleri sizlerle paylaşmaya geldim. Dilimiz, samimiyet dilidir. Biz başkaları gibi hiç bir zaman bölücülük yapmadık. Vatandaşlarımıza, Van’ın yiğit insanlarına hep dürüst olduk. İşte bunun içindir ki mahcup olmadık. Bundan sonra da mahcup olmayacağız. Vatandaşımızla gönül diliyle konuşuruz. Doğuyu batıyı ayrı görenlerden değiliz. Doğuda ayrı, batıda ayrı konuşanlardan değiliz. Kürt kardeşlerimize söz verip, Ankara unutanlardan olmadık. Ne yaptıysak kardeşliğimiz için yaptık. Şimdi Vanlı yiğit insanlarla 24 Haziran’da yeni bir sayfa açacak mıyız, yeni bir desten yazacak mıyız?” dedi.

“BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNE HESAP SORACAK MIYIZ?”

Kalabalığa ‘Kardeş kavgasını ilelebet bitirmeye var mısınız?” diye soran Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şehirlerimizi yakıp yıkan bölücü terör örgütüne hesap soracak mıyız? Aynı duaya amin dediğimizi dünya aleme gösterecek miyiz? Artos Dağı’nda kardeşlik türkülerini söyleyecek miyiz? Bugün yine çok başkasın Van. Van bir kez daha kardeşlik destanı yazıyor. Van bir kez daha birliğimizin ve beraberliğimizin adresi oluyor. Allah hepinizden razı olsun. Cumhurbaşkanımızla beraber Türkiye’yi bir uçtan bir uça dolaşıyoruz. Her yerde aynı heyecan, aynı samimiyeti görüyoruz. Cumhurbaşkanımız da gelecek, o da sizinle hasret giderecek. AK Parti, milletin aynasıdır. AK Parti doğu ve batının her yerde eşitlendiği bir partidir. 81 milyon insanın kardeş olduğu vatan ocağıdır. Göreve geldiğimizde ‘insanı yücelt ki devlet yücelsin’, insanın yaşamadığı ve yaşatılmadığı yerde hizmet olmaz, kalkınma olmaz. Din, dil, ırk üzerinde bölücülük yapmadık. PKK, PYD, YPG, DEAŞ gibi masum çocukları dağa kaldıranlara gereken cevabı verdik. Terörü Türkiye’nin gündeminde çıkarmak için gereken adımları attık. Onlar sizin derdinizle dertlenmiyorlar, sizin hayatınızı karartacak katliamlar yapıp insanlığı yok ediyorlar. Bir olacağız, beraber olacağız, birlikte Türkiye olacak. Ay yıldızlı bayrağımızın altında beraberce kutlu yürüyüşümüze devam edeceğiz inşallah.”

“VANLI KARDEŞLERİMİZ BİR DESTAN YAZACAKLAR”

Ret, asimilasyon ve baskı politikalarını hep reddettikleri ve ellerinin tersiyle ittiklerini dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:

“Türkiye için anlatılan korku masallarını zihinlerde temizledik. 5 üniversitemizde Kürtçe anadilde eğitimler veren bölümler açıktık. Kürtlüğünüzle gurur duyun, iftihar edin. Rabbim sizi öyle yarattı. Kürt, Türk, Arap olacağımıza karar veremiyoruz. Bir olmaya, beraber olmaya hep birlikte Türkiye olmaya karar veriyoruz. Saçlarımızın, gözlerimizin, tenlerimizin rengi farklı olabilir, ama gözlerimizde akan yaşların rengin hep aynıdır. Rabbimiz, Peygamberimiz, kitabımız bir. İhtiyacımız olan birliktir, beraberliktir. Okullarda Kürtçe seçmeli ders yaptık. Kürtçe basın yayın önündeki engelleri kaldırdık, eski Türkiye ile geleceğin Türkiye’si arasında çok fark var. 24 Haziran’da bu kazanımları daha da ileri götürmek için bir karar vereceğiz. Vanlı kardeşlerimiz bir desten yazacaklar. Gençlerimiz teröre hak ettiği dersi 24 Haziran’da verecek”.

“KANDİL’İN EMRİNE GİRDİLER”

Konuşmasında HDP’ye sert tepki gösteren Binali Yıldırım, Van’a yapılan hizmetlerin ise en iyi Vanlılar tarafından bilindiğini belirtti. Yıldırım, “Şehir merkezine gelirken o caddelerdeki temizlik, çiçekler ve görüntü adeta en gelişmiş şehri andırıyor. Bu sağlanan barış ve huzurun eseridir. Elbirliğiyle hiçbir bölücü terör örgütünün bu güzellikleri bozmasına izin vermeyeceğiz. HDP, Türkiye partisi olacağını söyleyerek sizden destek istedi. Sizde inandınız, oy verdiniz. Sonra ne oldu? Kandil’in emrine girdiler. Kandil’in emrinde olanlara hak ettikleri dersi verecek misin Van? Oyu Kürt kardeşimden alacaksın, Kandil’e selam duracaksın. Yok böyle bir şey. Aldığı oyu silah olarak, mermi olarak Kürt kardeşimin üzerine göndereceksin, Kürt kardeşlerimi isyana çağıracaksın, 6-8 Ekim olaylarıyla insanların kanına gireceksin, onları alçakça katledeceksin. Bölücü terör örgütü ve onun uzantısı olanlar size çok zarar verdi. Ülkemize çok zarar verdi. Etnik kimliğinizi kullanarak sizin çocuklarınızı dağa çıkarmadılar mı? Ellerine silah tutuşturmadılar mı? Terör bitecek dedik, artık yavrularımızı dağa çıkartamıyorlar” diye konuştu.

“ÇUKUR SİYASETİYLE KÜRT KARDEŞLERİMİN EVLERİNİ BARKLARINI YIKAN BUNLAR DEĞİL Mİ?”

Terör örgütünün çukur siyasetiyle evleri yıktığını belirten Yıldırım, “24 Haziran’da bunların hesabını sormanın yeri sandıktır. Sandıkta birlikteliğimizi bozanlardan, şehrimizi tarumar edenlerden hesap soracak mıyız? Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı seçecek miyiz? AK Partiyi güçlü bir şekilde meclise gönderecek miyiz? Cumhur ittifakı, 15 Temmuz’da teröre karşı dimdik durmaktır. Yenikapı ruhunu yaşatmaktır. Teröre geçit vermeyen Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktır. MHP, BBP ve AK Parti olarak Türkiye’nin aydınlık yarınları için emrinizde olmaya devam edeceğiz” dedi.

“16 YILDIR BOŞ DURMUYORUZ”

Van’ın birlik ve bereket için Recep Tayyip Erdoğan dediğini dile getiren Başbakan Yıldırım, “Şehrimizin güzelleştirilmesine büyük destekleri olan valimize, belediye başkanlarımıza, milletvekillerimize çok teşekkür ederim. 16 yıldır boş durmuyoruz. Türkiye’nin her köşesinde olduğu gibi Van’a da hizmetlerimizi birer birer yapıyoruz. Bugüne kadar 26 katrilyon yatırım yaptık. Van daha fazlasına layık. Gençlerimiz her şeyin en iyisine layıktır. Van için daha yapacak çok işimiz var” ifadelerini kullandı.

 

 
"Teröristten Cumhurbaşkanı adayı olmaz"
 
Erzurum 30 büyükşehir içinde 14’üncü sırada
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Bunlara manifestoyu 24 Haziran’dan sonra çekeceğiz”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında Sakarya’da vatandaşlara hitap etti.
Erdoğan: 'Vaat ederiz ve onu yaparız’
Erdoğan, “Biz hiçbir zaman öyle seçim meydanlarında bol keseden atıp tutup ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan milli irade vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”kayyum” olarak atanan belediye başkanı vekillerini ...
 
“Yola gelüsen gelüsün, gelmezsen..."
AK Parti’nin Kastamonu mitinginde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Türkiye’nin ...
Erdoğan kanaat önderleriyle buluştu
Erdoğan,“2018 Türkiye’sinde artık Kürt sorunu diye bir sorun yok. Eski ...
“Ayrımcılıkları yıka yıka yola devam edeceğiz”
Erdoğan, “Türk neyse Kürt kardeşim de odur ve biz bu ayrımcılıkları yıka ...
 
‘Yaparsa yine AK Parti yapar’
Erdoğan, “Mlli iradenin tecelligahı olan Meclisi, burada görev yapan milletvekillerimizi ...
"Bunlara Türkiye emanet edilir mi"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce'ye Pensilvanya polemiğiyle ...
‘Türkiye’nin yükselişini durduramayacaklar’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemizin önünün kesilmek istendiği ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva