ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Doğu Anadolu için sıcak hava uyarısı
Doğu Anadolu için sıcak hava uyarısı
ÜNİLİG futsal şampiyonası başladı
ÜNİLİG futsal şampiyonası başladı
YSK'dan İspir kararı
YSK'dan İspir kararı
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
DAP’tan tarım liselerine destek
DAP’tan tarım liselerine destek
HABERLER>BÖLGEDEN
23 Mayıs 2021 Pazar - 11:22

Bingöl şehitleri rahmetle anıldı

Bingöl-Elazığ Karayolunda 1993 yılında bölücü terör örgütü tarafından 33 Mehmetçiğin şehit edilmesinin üzerinden tam 28 yıl geçti ama olay hafızalardan hiçbir zaman silinmedi.

Bingöl şehitleri rahmetle anıldı

Bingöl-Elazığ Karayolunda 1993 yılında bölücü terör örgütü tarafından 33 Mehmetçiğin şehit edilmesinin üzerinden tam 28 yıl geçti ama olay hafızalardan hiçbir zaman silinmedi.
24 Mayıs 1993’te acemi birliklerini tamamlayan ve Malatya’daki toplanma merkezine geçerek usta birliklerine gitmek için yola çıkan sivil ve silahsız erler, Bingöl-Elazığ Karayolu’nda PKK'lı teröristler tarafından pusuya düşürülüp otobüsten indirilerek şehit edilmiş, 3 asker de o dönemde yaralı kurtulmuştu. Aradan geçen 28 yıla rağmen unutulmayan 33 şehit er için Bingöl-Elazığ karayolunun 13. kilometresindeki Anıttepe mevkisinde temsili mezarlardan oluşan ve vatandaşların da rahat ziyaret edebilmeleri için anıt yapıldı. Her zaman fırsat buldukça anıtları ziyaret eden Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Naim Tan, 28 yıl önce yaşanan acı olayı İHA muhabirine anlattı.
Tan, “Terörün tüm vahşetiyle yaşandığı 90’lı yıllardı. PKK terör örgütü o yıllarda ülkemizin birçok yerinde katliamlar yapıyordu. Kundaktaki bebekleri şehit ediyordu. O dönemde yine bölge halkına baskı yapıyordu destek istiyordu. Bingöl halkı hiçbir zaman PKK terör örgütüne destek vermedi, yardım yataklık yapmadı. Onlar da vatansever Bingöl halkından bunun intikamını almak için özellikle bu olayı Bingöl sınırları içinde yapmak istediler. O gün Malatya’dan sivil araçlarla çıkan sivil erlerimiz 100 kişilik PKK terör örgütü mensuplarınca araçlarından indiriliyor. Buradan ormanlık alana doğru götürürken köylüler karşılıyor, hatta köylüler PKK’nın önüne geçiyor bu evlatlarımızı bırakın, gencecik insanlar diye söylüyorlar ama örgüt, erleri ormanlık alana götürüyor. Sabaha karşı gencecik erlerimizi şehit ediyorlar” dedi
“KİMİNİN SEVDİĞİ, KİMİNİN NİŞANLISI, HAYALLERİ, GELECEKLERİ VARDI”
Şehit olan erlerin acısını hala çektiklerini belirten Tan, “Bunun acısı tüm Türkiye, aileler çektiği gibi bizler de yıllardır çekiyoruz. Çünkü onlar daha çok gençtiler. Hepsi 20’li yaşlardaydı. Kiminin sevdiği vardı, kiminin nişanlısı vardı, hayalleri vardı, gelecekleri vardı ama maalesef eli kanlı terör örgütü onları şehit etti” şeklinde konuştu.
Şehitlerin unutulunca öldüğünü söyleyen Tan, “Biz de şehitlerimizi unutmadığımızı, hatıralarını yaşatmak için burada onların adına bir anıt yaptık. Her yıl da törenler düzenliyoruz. Ayrıca her gün onlarca insanımız geliyor. Bingöl’den olsun çevre illerden olsun geliyorlar, şehitlerimizin anıtında Fatihalar okuyorlar. Şunu biliyoruz şehitlerimiz vurulunca değil unutulunca ölürler. Biz de onların hatıralarını yaşatmak için ailelerin acısını paylaşmak için bu anıtı yapmıştık. 33 şehidimin yıl dönümünde onları rahmet ve minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.
21-26 yaş arasındaki 33 şehidin isimleri ve memleketleri ise şöyle:
“Abdullah Kara-Antalya, Adem Zongur-Kırıkkale, Ahmet Apak-Denizli, Ahmet Aran-Manisa, Ali Arar-Konya, Aydın Kuzey-Çanakkale, Baki Umutlu-Denizli, Birol İrfan Askar-Afyonkarahisar, Cavit Yaman-Samsun, Ercan Çobanoğlu-Denizli, Erkan Kaçan-Konya, Hasan Gültutan-Hatay, Haydar Aslan-Trabzon, Hikmet Özdemir-Malatya, Hilmi Şahin-Konya, Hüseyin Çelik-Denizli, İbrahim Erten-Konya, İlyas Uyar-Konya, Mehmet Öztürk- Denizli, Mehmet Tura-Adana, Mevlüt Özkan-Konya, Murat Elibol-Çanakkale, Murat Menteş-Bolu, Musa Sarıgöz-Osmaniye, Mustafa Koçanoğlu-Denizli, Mustafa Yılmaz-Konya, Nihat Odabaşı-Kastamonu, Ramazan Akkaya-Kastamonu, Selahattin Aysan-Isparta, Şenol Cansız-Samsun, Şeref Tay-Denizli, Uğur Bozacı-İstanbul, Ünal Kalafat-İstanbul.”

 
Ilıcalı Hakkın rahmetine kavuştu
 
Palandöken baharla bir başka güzel
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kef Kalesi'nde 45 yıl aradan sonra kazı çalışması
Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde bulunan Urartular dönemine ait Kef Kalesi'nde ...
Ailelerin evlat nöbeti 626’ıncı gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Yakutiye Belediye Meclisi’nden İsrail’e kınama
Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar’ın Başkanlığı’nda Mayıs ayı ...
 
Doğu Anadolu’da milli coşku yaşandı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ...
Oltu’da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı töreni
Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Erzurum’un Oltu İlçesi’nde çelenk sunumu ile kutlandı.
Pasinler'de 19 Mayıs kutlaması
Pasinler ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı'nın ...
 
Yaşar’dan 19 Mayıs mesajı
Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor ...
 Esendere Sınır Kapısı açıldı
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 14 aydır kapalı olan Esendere Sınır Kapısı yeniden açıldı.
Palandöken Meclisi’nden İsrail’e kınama
Palandöken Belediyesi Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı 1’inci birleşimi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva