ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>ASAYİŞ
11 Mayıs 2020 Pazartesi - 13:31

Bin 800 km yol gitti, 45 bin lirasını kaptırdı

Oğullarını evlendirmek umuduyla bin 800 kilometre mesafe kat ederek Manisa’dan Iğdır’a giden bir aile, başlık parası bahanesiyle dolandırıcılara 45 bin lirasını kaptırdı.

Bin 800 km yol gitti, 45 bin lirasını kaptırdı

Oğullarını evlendirmek umuduyla bin 800 kilometre mesafe kat ederek Manisa’dan Iğdır’a giden bir aile, başlık parası bahanesiyle dolandırıcılara 45 bin lirasını kaptırdı. Kendilerinin haysiyetiyle oynandığını belirten aile geçmişte çeşitli suçlardan da sabıkalı oldukları öğrenilen çetenin yakalanarak yargılanmasını istiyor.
Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı kırsal Süngüllü Mahallesi’nde yaşayan Kadir Uslu, eşi Nazife Uslu ile birlikte oğulları Halil İbrahim Uslu’yu evlendirmek için kendileriyle irtibata geçen bir şahıs aracılığı ile Azerbaycan’a gittik. 10 gün Azerbaycan’da kalan aile oğullarını burada evlendiremeyeceklerini anlayınca Manisa’ya geri dönmek istedi.
Manisa’ya dönüş sırasında otobüste karşılaştıkları bir muavinin kendi akrabalarından bir kız ile oğlunun evlendirilebileceği vaadinde bulunması üzerine aile yeniden umutlandı. Manisa’ya dönen aileyi bir süre sonra arayan otobüste tanıştıkları muavin, Kadir ve Nazife Uslu çiftinin çocukları Halil İbrahim Uslu için Iğdır’da bir kız bulduğunu belirterek, kızla tanışmaları için aileyi Iğdır’a çağırdı. Manisa’da bin 800 kilometre Iğdır’a otobüsle yol giden aileyi, kendilerini kızın akrabaları olarak tanıtan şahıslar karşıladı. Burada aileden altın ve nakit para olarak toplamda 45 bin lira alan şahıslar ortadan kayboldu.
Iğdır’da bulunan bir iş yeri sahibinin kendilerini uyarması üzerine dolandırıldıklarını anlayan Uslu ailesi soluğu karakolda aldı. Burada kendilerini dolandıran şahıslar hakkında şikayetçi olan Uslu ailesine, karakolda geçmiş dönemde benzer suçlardan sabıkası bulunan şahısların fotoğrafları gösterildi. Kendilerini dolandıran şahısları sabıka fotoğraflarından teşhis eden aile savcılığa suç duyurusunda bulundu. Uslu ailesi, oğulları Halil İbrahim’i evlendirmek vaadiyle dolandıran şahısların bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesini istiyor.
Yaşadıkları olayları anlatan baba Kadir Uslu, “Bize Azeri bir kadın tavsiye ettiler. Bizi götürdüler kadının yanına. Kadın Azerbaycan’dan kızı getirmek için 10 bin lira para istedi. Biz pasaportlarımızı çıkarttık, kadına da bir miktar para verdik. Azerbaycan’da 10 gün kadar kaldık ancak işimiz olmadı. Azerbaycan’dan dönerken otobüste muavin bana doğru geldi. Ben de ona durumu anlattım. Bize kız bulabileceğini söyledi. Biz Manisa’ya döndükten 1,5 ay sonra otobüs muavini Murat denen adam bizi aradı. ‘Ben size akrabalardan kız buldum. Iğdır’a gelin’ dedi. 7 Ocak günü biz buradan 3 kişi Iğdır’a gittik. Orada Rus Pazarı denen bir bölgede bizi karşıladılar. Bizi bir eve götürdüler kızı gösterdiler. O gece o evde kaldık” dedi.
Kuyumcuya götürdüler alışveriş yaptırdılar
Şahısların aileyi kuyumcuya götürerek altın ve benzeri kuyum alışverişi yaptırdığını belirten baba Kadir Uslu, “Ertesi günü kuyumcuya gittik. Yüzük, küpe, kolye, saat olmak üzere 16 bin 700 liraya bunları aldık. ‘Başlık parasını Manisa’da versek olur mu?’ dedik. İlk başta olur dediler. Sonra ağabeylerine 2 bin 600 lira birine verdik, 2 bin 500 lira verdik, 600 lira otobüs muavini olan Murat’a verdik, 400 lira yengesine verdik. Bunlar ‘Başlık parasını burada vermeden olmaz’ dediler. Kuyumcuya giderek 20 bin liraya 10 reşat altın yaptırdık. Bize orda bunlar bir araç ayarlayıp Manisa’ya getireceklerdi. 305 liraya yakıt da aldık. Yoldayken bir şeyleri unuttuklarını söyleyerek geri dönmeleri gerektiğini söyledi. Iğdır’a geri döndük. Iğdır’da bizi bir yerde indirdiler ‘Bizim buralarda kavga ederler siz burada bekleyin’ dediler. Biz de beklemeye başladık” diye konuştu.

DOLANDIRILDIKLARINI ANLAYAN AİLE SOLUĞU KARAKOLDA ALDI
Kendilerini dolandırıldığını anladıklarını belirten Uslu, “Aradan bir süre sonra kızın ağabeyi olduğu söylenen Ercan adında biri telefonla beni aradı. Biz Erzurum’a doğru gidiyoruz. Siz de taksiyle Erzurum’a gelin kızı alın’ dedi. Kız da bizi arıyor ‘Kurtar beni’ diyor. Ben de ‘Devlet miyim seni kurtarayım’ dedim. O arada bir iş yeri sahibi bize durumu sordu. Anlattıktan sonra bize dolandırıldığımızı söyledi. Hemen karakola gidip ifade verdik. Karakoldan emniyete götürdüler bizi. Orada da ifade verdikten sonra komiserler ve polislerle beraber kuyumcuya giderek güvenlik kamera görüntülerini aldık. Emniyette; Murat, Ercan ve Serap adındaki şahısları biz tespit ettik. Bu şahısların suç kayıtları varmış, sabıkalıymış” ifadelerini kullandı.
KOYUNLARIN ÜZERİNE ÇEKİLEN KREDİ HAYALLERLE BİRLİKTE SUYA GÖMÜLDÜ
Koyunları üzerinden toplamda 45 bin lira kredi çektiklerini belirten Uslu, “Toplamda 45 bin lira paramız gitti, 3 bin lira da valizlerimizde eşyalarımız vardı. Yargı önünde, Türk adaleti önünde bu şahısların hesap vermelerini istiyorum. Koyunlar üzerinden kredi çektik. Bu işin daha önemli olduğunu düşündük. Bizim haysiyetimizle oynandı. Bizimle dalga geçiyor gibi iş yaptılar. ‘Biz teröristiz, sizi öldürürüz’ diye bize telefon açıyorlar. Uşak’tan ileri gitmem artık. Adamlar bizi arayıp ‘Devlet tanımayız biz. Öldürürüz’ dedi. Devlet devlettir. Devletin şemsiyesi altında duruyoruz. Bizim başımız yandı. Iğdır’a gidip de kız vereceğiz diyene kimse kanmasın” dedi.
Hem paralarından hem de evlenme hayalinden olduğunu söyleyen Halil İbrahim Uslu, çok üzgün olduklarını söylerken, Anne Nazife Uslu, “Hem paramızdan hem de hayalimizden olduk. İnsan içine çıkacak yüzümüz kalmadı. Bunların bir an önce yargılanmasını istiyoruz” diye konuştu.
Uslu ailesi şimdi kendilerini dolandıran çete üyelerinin yakalanarak yargı önünde hesap vermesini istiyor.

 
Oltu Çayı coştu seralara taştı
 
İtfaiye şehidi dualarla uğurlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Horasan’da suya düşen çocuğun cansız bedenine ulaşıldı
Horasan ilçesinde suya düşen çocuğun cansız bedenine ulaşıldı.
Hayvan otlatma kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 3 yaralı
Pasinler ilçesinde hayvan otlatma anlaşmazlığı yüzünden çıkan tartışmada ...
Jandarma anneleri unutmadı
Erzurum İl Jandarma Komutanlığı personeli, ziyarette bulunduğu şehit annelerine ...
 
Cinayeti eski eşine dinletmiş
Erzurum’da bacanağını ve baldızını öldüren eski uzman çavuş cinayeti işlemeden ...
Çolak Pasinler’den uğurlanacak
Kadıköy’de itfaiye merdiveninin kırılması sonucu hayatını kaybeden itfaiye ...
ASİMDER’den şok iddia
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel ...
 
Hainlere nefes aldırılmıyor
Şırnak’ta baharın gelişiyle beraber yeşile bürünen dağlarda teröristlerin ...
Öldürülen çiftin 1.5 yıllık evli olduğu ortaya çıktı
Erzurum’da uzman çavuşluktan ihraç edilen bir şahsın öldürdüğü bacanağı ...
Yıldızkent’te cinayet
Erzurum’da uzman çavuşluktan ihraç edilen bir şahıs önce bacanağını sonra ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva