ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
24 Nisan 2019 Çarşamba - 15:33

Bilgide yarıştılar

Atatürk Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Ceza İnfaz Güvenlik Hizmetleri bölümü öğrencileri arasında bilgi yarışması düzenlendi.

Bilgide yarıştılar

Atatürk Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Ceza İnfaz Güvenlik Hizmetleri bölümü öğrencileri arasında bilgi yarışması düzenlendi.

Erzurum'da Adalet Bakanlığı Hüseyin Turgut Bölge Eğitim Merkezi'nde ödüllü bilgi yarışması düzenlendi. Atatürk Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Ceza İnfaz Güvenlik Hizmetleri bölümü öğrencilerinin yarıştığı, bir bölümden oluşan yarışmada 1. ve 2. sınıf öğrencileri karma olarak gruplandırıldı.

Yarışmada infaz hukuku, ceza hukuku, anayasa hukuku, idare hukuku, ceza infaz kurumu yönetimi, ceza infaz kurulu güvenliği ve genel kültür alanında olmak üzere toplam beşer puan üzerinden değerlendirilen 20 soru soruldu. Açık uçlu ve doğru-yanlış şeklinde düzenlenen sorulara öğrenciler 30 saniye içinde cevap verdi.

Ceza Tevki Evleri baş harflerinden oluşan C, T ve E isimli 3 grubun olduğu yarışmada E grubu öğrencileri 82,5 puan ile birinci oldu.

Yarışma birincisi E grubuna ödüllerini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Yatkın, yarışma ikincisi olan C grubuna Komisyon Başkanı Ömer Özgür Ozan, üçüncü olan gruba ise Dördüncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Yakup Taşlıova takdim etti.

Adalet Bakanlığı Hüseyin Turgut Bölge Eğitim Merkezi Başkanı Hakim Faruk Mert, "Bu organizasyonu yapmamızdaki amaç eğitim merkezimizin bulunması ve tanıtılmasıydı. Ceza evlerinde daha kalıcı, bu işin eğitimini almış personellerin yetişmesi amacıyla Adalet Bakanlığının YÖK ile yaptığı görüşmeler sonucu ilk okul Atatürk Üniversitesinde açıldı" dedi.

Okulun açılmasındaki amacın cezaevinde infaz yapılırken çalışacak olan personellerin daha bilgili, daha donanımlı ve meslekte daha kalıcı olmasını sağlamaya yönelik olduğunu kaydeden Hakim Faruk Mert, "Bakanlığımız, Ceza Tevki Evleri Genel Müdürlüğümüz, özellikle Türkiye'de 5 tane olan bu eğitim merkezlerinin bulunduğu yerlerdeki üniversitelerde açılmasına izin verdi. Üniversiteyle eğitim merkezlerimiz koordinasyon halinde bu işi yürütsünler istenildi. Bu sebeple 2 yıldır özellikle uygulama sınıflarımız, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) sınıflarımız, simülasyon cezaevimiz, spor salonumuz, yakın savunma derslerimiz gibi derslerle üniversitemizle koordinasyon halinde buradaki öğretim üyesi arkadaşlarımızın verdiği derslerle ve pratik eğitimler alarak bu eğitimleri tamamladılar" ifadelerini kullandı.

Yarışmayı öğrencilerin kendilerini tanıtmak, infaz koruma memurluğunu ve bu bölümü tanıtmak amacıyla istediklerini vurgulayan Mert, "Okul yönetimimize başvuru yaparak bu isteklerini bize ilettiler, biz de elimizden geldiğince öğrencilerimize kurumsal olarak yapabileceğimiz tüm imkanlarımızı sunarız dedik. BAM Başsavcımız ve BAM Başkanımız Ankara’da bir toplantıdan dolayı katılamadılar. Çocuklar kendilerini tanıtmak, mesleği tanıtmak ve mutlu olmak için bu yarışmayı istediler bizler de okul yönetimimiz, Rektörlüğümüz ve bizler bu anlamda bir çalışma yaptık" şeklinde konuştu.

Birinci olan E grubu öğrencileri, "Düzenlediğimiz bilgi yarışması organizasyonumuzda, amacımız Ceza İnfaz ve Güvenlik hizmetleri bölümümüzün adının duyulması, Ceza İnfaz Bölümünün kapsamı, aldığımız eğitimler, mesleki dersler ve hukuk derslerinin ön plana çıkarılarak bir yarışma düzenlemekti. Bölümümüz Türkiye’de ses uyandırdı, amacımız farkındalık oluşturmaktı ve bunu başardığımıza inanıyoruz. Herkese, ikinci ve üçüncü olan gruplara da teşekkür ediyoruz, iyi bir yarışmaydı" dedi.

Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi’nde düzenlenen yarışmaya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Yatkın, Erzurum Adalet Komisyon Başkanı Hakim Ömer Özgür Ercan, Dördüncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Yakup Taşlıova, Eğitim Merkezi Başkanı Hakim Faruk Mert ve Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Cem Şenol katıldı.

 
Gülbey’den bir şok iddia daha
 
İletişimciler’den örnek etkinlik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum 2. Kitap Fuarı programı açıklandı
Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı 2. yılında 9 gün boyunca kitapseverleri ağırlayacak.
Sekmen: “Çocuklarımız Aziz Milletimizin umudu”
Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, Atatürk Üniversitesi’nde düzenlenen ...
Emziğiyle turne yolunda bebek
2 ay önce turne otobüsünde tiyatro ekibinin şarkısıyla uyumaya çalışırken ...
 
Ceylan: ‘Çocuklar, İstikbalimizin yegane teminatı’
Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
Savaşın acı yüzünü sahneye taşıdılar
Medya Sanat Evi, Suriye’deki savaşı konu aldığı yeni bir oyunla bir kez ...
Aziziye Belediyesinden Güzel Sanat atılımı
Aziziye Belediyesi kültürel çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek ...
 
Minikler 23 Nisan coşkusunu yaşadı
Özel Sevgi Kreş ve Anaokulu Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.
Derekapı boğa güreşleri nefes kesti
Derekapı mevkiinde iki gün süren güreşlere Erzurum, Rize, Artvin ve ilçelerinden ...
Turizm Haftasında cağ kebaplı final
Erzurum’da 43.Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Cağ Kebabı ziyafeti, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva