ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>BÖLGEDEN
21 Eylül 2017 Perşembe - 15:48

Beyribey:'Kars, Erzurum belkemiğimizdir’

Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey, dünkü Karslılar ile bugünkü Karslıların taleplerinin çok farklı olduğunu belirtti.

Beyribey: Kars, Erzurum belkemiğimizdir’

Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey, dünkü Karslılar ile bugünkü Karslıların taleplerinin çok farklı olduğunu belirtti.
AK Parti Milletvekili Dr. Beyribey, Devletin, hükümetin Kars’a, çok önemli yatırımları olduğunu ve bu yatırımlarım tamamlanmasıyla Kars’ın, yaşanılabilir şehirler arasında yerini alacağını kaydetti.
AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ve parti yönetim kurulum üyeleriyle basın mensuplarıyla buluşan Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey, “Karsımız, Türkiye’mizin göz bebeği olan, Kazım Karabekir Paşa’nın dediği gibi, ‘Boğazlar boğazımızdır, Kars, Erzurum belkemiğimizdir’ dediğimiz stratejik olarak önemli olan bir ilimiz. Var olması lazım, büyümesi lazım, gelişmesi lazım. Bu büyüme ve gelişme ile ilgili de biz siyaseten AK Parti olarak, Bakanımız Ahmet Arslan olarak, Başbakanımız Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hep birlikte Kars’ın bu felsefe içerisinde var olmasını istiyoruz. Onun için de onunla ilgili mücadele ediyoruz” dedi.
“Köy yollarında 320 kilometre sıcak asfalt yapıyoruz”
Ben uzun zamandır siyaset yapıyorum, dün ile bugün arasında mesafe farklı. Dünkü Karslıların talepleri ile bugünkü Karslıların taleplerinin birbirlerinden farklı olduğunu ifade eden Beyribey, “Haklılar da. Kars’ın içindeki de, Kars’ın köyündeki de, Kars’ın mezrasındaki de huzur içerisinde yaşamak istiyor, suyu olsun istiyor, elektriği olsun istiyor, yolu olsun istiyor, sağlık hizmetlerinden yeterli fayda görmek istiyor, yaşlılar bakım istiyor, fakirler devletin kanatları altında faydalanmak istiyor. Yakacağı olmayanlar kömür istiyor, kalacak yeri olmayan öğrenciler yurt istiyor. Bunların hepsi tespitlerimizin içerisinde olan şeylerdir. Bunlarla ilgili ciddi mesafeler almışız ve almaya da devam edeceğiz. Yaptığımız yatırımları teker teker saysam o kadar çoktur ki yetişmem mümkün değil. Ama özellikle köy yollarında bu yıl toplam da 320 kilometre sıcak asfalt yapıyoruz. Bu yeterli midir? Değildir. Kars’ın 3 bin kilometre köy yolu var. Şuana kadar 150 kilometresi stabilize asfalttır. Diğer köylerin hepsi stabilizedir. Biz 3 bin kilometreyi yakalayabilmek için yola çıktık bu yıl yüzde 12’sini yapıyoruz, bunu da önemsiyoruz. Dünden bugüne kadar bütün yapılan yolların miktarı yüzde 4,5’tu. Biz bir yılda yüzde 12’sini yapıyoruz. Bunları yaptırırken bir takım serzenişler de var, o serzenişleri dikkate alıyoruz. Biz burada bir prensip olarak Bakanımız Ahmet Arslan ile birlikte köy yollarına başladık, seçimde de taahhüdümüz vardı; ‘biz sıcak asfalt yapacağız’ diye bu sıcak asfaltlara başladık, devam edeceğiz” diye konuştu.
“Köylünün kaba yem ile desteklenmesi gerekiyor”
Kars’ın son yılların en kurak yazını yaşadığına dikkat çeken Milletvekili Selahattin Beyribey, “Bu yıl köylerimiz ile ilgili en büyük sorunlardan bir tanesi kuraklıktan dolayı sularımızın az olması, içme sularımızın azalması sıkıntı yaratıyor. Köylülerimiz içme sularının yetmediğini söylüyorlar, ek kaynak bulma telaşı içerisindeler. İnşallah umut ediyoruz ki kuraklık bu yılla sabit kalır ama köylünün kaba yem bitkisi ile ilgili desteklenmesi gerektiği kanaatini taşıyorum. Ankara’ya gidince bakanımızla da konuşmuştuk önceden, tekrardan dile getirerek çözüm yolu ne olabilir diye bir girişimlerde bulunacağız. Hayvancılık noktasında köylümüzün durumu iyidir. Şuanda ki hayvan fiyatları uygundur. Türkiye’deki değerin içerisindedir ve köylü bu kışı hayvanları elinde devam etmesi lazım. Özellikle bizim bölgemiz üretim bölgesi. Yani hayvancılıkta hayvanları üreten, buzağıyla artıran, et sığırcılığından çok süt ve buzağı sığırcılığı yani üretim sığırcılığı yapan bir yer olması lazım. Bununla ilgili zaten dişi düvenin kesilmesi yasaktı 2013 yılından beri ama çok disiplinli uygulanmıyordu. Bundan sonraki süreçte büyük bir ihtimalle çok sıkı uygulanacak. Biliyorsunuz buzağı ile ilgili de, buzağısını tespit edenlere 750 lira buzağı parası veriliyor, düvelere de belki süreç içerisinde düve desteği de vereceğiz. Bu ne anlama geliyor; insanları hayvancılıkta bölgelerine yatırımlar yapsınlar ve buradaki göçü engelleyelim. Bu vesile ile insanlar hayvancılık yapsın diye köylerine dönmüş olabilecekler” şeklinde konuştu.
“Kars Çayı mutlak suretle ıslah edilmeli”
Kars’ın içerisinde geçen ve geçmişte insanların içme suyu olarak kullandığını Kars’ın Çayı’nın mutlak suretle temizlenmesi, ıslah edilmesi gerektiğinin altını Milletvekili Beyribey, daha sonra özetle şunları söyledi.
“Kars’ta akarsuların geçtiği köylerin, köylerde kanalizasyon olmadığı için veya köylüler bilinçsizce çöplerini, hayvan gübrelerini, atıklarını, hepsini gitsin diye derelere döküyorlar. Bununla ilgili mutlaka yasal bir düzenleme getirmemiz lazım. Akarsuların üzerinde olan köylerde meskenlerde olan yerlerin mutlaka ama mutlaka kanalizasyon veya fosseptik zorunluluğu getirmemiz lazım. Niye bunların hepsi? Biz çocukluğumda, gençliğimde Kars Çayında çimerdik, yüzerdik. Kars Çayında ben üniversite yıllarında Kars’a geldiğim zaman Kars Çayında oltayla, ağla Kars’ın içindeki derede balık tutardım. Bu akarsuların kirletilmesinin faturası burada. Kars Barajı biterse, biz bir de bunu göllendireceğiz ve mayalayacağız o kirleri. Mayalayacağımız kirlerden çıkacak o kokuşmalara rüzgar estiği zaman burada oturma ihtimalimiz olmayacak. Bu kafayla devam edersek 10 yıl sonra Kars’ta oturma imkanımız yoktur. Binanın içerisinde kokuda duramayacağız. O zaman toplu göçler olacak, onun için siyaseten bana da düşüyor, basın olarak size de düşüyor, bunlarla ilgili duyarlı olmanızı istirham ediyorum. Bence Kars gezisinin, 40 günlük gezinin en büyük hadisesi budur. Çünkü bu Karslının ve çocuklarımızın geleceği ile ilgilidir, geleceği kararacak. Onun için Karslı, bizler, yöneticiler, bununla ilgili ilgililer duyarlı olmalıyız ve bunun çözümünü mutlaka bulmamız lazım. Bu yaz Kars Çayının kenarında oturabildiniz mi? Niye, kokuyor.”

 
Jandarmadan göçmen operasyonu
 
Ala: 'Erzurum Türkiye’de ilk 10 il arasında olacak'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşleyen Narman vizyonunu paylaştı
Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, “Narman tam bir orta çağ ...
Iğdır'da Dünya Ali Asgar Günü hazırlıkları
Iğdır Zehra Ana Derneği temsilciliği Dünya Ali Asgar günü için çeşitli etkinlikler düzenleyecek.
Aşkale Ülkü Ocakları'nda görev değişimi
Aşkale Ülkü Ocakları'nda kan değişimi yaşandı. Ocak Başkanlığını yürüten ...
 
İspir'de Gaziler Günü gündemi
İspir'de 19 Eylül Gazileri Anma Töreni coşkuyla kutlandı.
Turan, hayır duası aldı
Kaymakam Turan, yaşlı gazinin elini öperek hayır duasını aldı
Pasinler'de Gaziler Günü coşkusu
Pasinler ilçesinde “19 Eylül Gaziler Günü” düzenlenen törenle kutlandı.
 
Bingöl’de 25 bölge ''Geçici Özel Güvenlik Bölgesi'
Bingöl merkez ve 8 ilçesinde 25 bölge, 20 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında ...
“Bu milletin tarihinin her ayında onlarca zafer var'
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, tarihin her safhasının Türk milletinin ...
19 şüpheli adliyeye sevk edildi
Kars’ta, hayvan hırsızlarına yönelik 22 adrese eş zamanlı olarak düzenlenen ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva