ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
TOBB’dan Karaca’ya başarı plaketi
TOBB’dan Karaca’ya başarı plaketi
Mart ayı bilimsel teşvik ödülleri sahiplerini buldu
Mart ayı bilimsel teşvik ödülleri sahiplerini buldu
Yücelik ailesi yasta
Yücelik ailesi yasta
Erzurum’da DEAŞ operasyonu
Erzurum’da DEAŞ operasyonu
Erzurum’da Narkoçelik-15 operasyonu
Erzurum’da Narkoçelik-15 operasyonu
HABERLER>EKONOMİ
1 Şubat 2017 Çarşamba - 15:24

Besiciler için “Havza Bazlı Master Plan”

Demir, Doğu Anadolu Bölgesindeki büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığının daha sağlıklı planlamasının yapılabilmesi için hazırlanan ‘DAP Bölgesi Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık Yatırım Havzaları Master Planı’nın tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Besiciler için “Havza Bazlı Master Plan”

DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, Doğu Anadolu Bölgesindeki büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığının daha sağlıklı planlamasının yapılabilmesi için hazırlanan ‘DAP Bölgesi Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık Yatırım Havzaları Master Planı’nın tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Hayvancılığın gelişmesi açısından bilgi bankası hüviyetinde olan bu çalışmanın ne, nerede, ne kadar sorularına cevap olacağını ifade eden Başkan Demir, “Bu çalışma bölgede yatırım yapmak isteyenlere bir altlık olacak” dedi.
Doğu Anadolu Bölgesi’nin sahip olduğu büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık potansiyelinin daha etkin ve verimli bir şekilde kullanımını sağlamak amacıyla, DAP İdaresi tarafından finanse edilen ‘Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık Yatırım Havzaları Master Planı’ hazırlanmasıyla ilgili çalışmada son aşamaya gelindi. Proje ekibi tarafından hazırlanan rapor, yapılan toplantıyla değerlendirmeye alındı.
30-31 Ocak tarihlerinde yapılan ve DAP İdaresi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen değerlendirme toplantısına, DAP İdaresi Başkan ve Yardımcıları ile üniversitelerin ziraat ve veterinerlik fakültelerinden öğretim üyeleri katıldı.
Tarım sektöründe yer alan kesimin gelir düzeyini artırmayı hedefleyen ve DAP İdaresi sorumluluğunda olan 14 ili kapsayan bu çalışmayla, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığa elverişli alanların tespit ve analizi yapılıyor ve söz konusu alanların havza bazında gelişim stratejileri belirleniyor.
Toplanan Yürütme Kurulu’na, ‘DAP Bölgesi Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık Yatırım Havzaları Master Planı’nın hazırlanma aşamalarını anlatan genel sunumu, Vezir Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Eraslan yaptı. Eraslan, uzun ve titiz bir çalışma sonucu projenin tamamlanma aşamasında olduğunu söyledi. Eraslan, proje kapsamında, bölge illerinde büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık sektörünün alansal varlık araştırmasını, değer zinciri ve uluslararası rekabetçilik analizinin yapıldığını söyledi.
Daha sonra, proje ekibinden Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Recep Gündoğan, DAP Bölgesindeki il ve ilçeleri de içine alan mikro havzalar dahil, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık sektörüyle ilgili veri tabanı oluşturacak ve coğrafi koordinatlar üzerinden bilgi edinilmesini sağlayan Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) hakkında bilgiler verdi. Hazırlanan CBS veri tabanının sektörel üretimin gelişmesine katkı sağlayacağını belirten Gündoğan, sağlıklı planlamanın ise bu sayede yapılacağını ifade etti.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Bakan, hazırlanan planın DAP Bölgesi’nin rekabet gücüne ve toplumun yaşam kalitesinin yükseltilmesine katkı vereceğini belirterek, projenin, etkin, verimli, hızlı, çevreye duyarlı, kesintisiz, dengeli, akıllı, tedarik ve değer zinciri yönetimine dayalı çağdaş hizmetlerin önünü açan bir proje olduğunu dile getirdi. Bakan, ayrıca bu çalışmanın temel amacının sürdürülebilir bir kalkınma sistemi oluşturmak olduğunu ifade etti. Gelişim stratejileri üzerinde de duran Prof. Dr. Bakan, Yürütme Kurulu’ndan “Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık Yatırım Havzaları Master Planının” şekillenmesinde kullanılmak üzere DAP illerine özgü stratejik projelere değinilmesi gerektiğini belirtti.
Demir: “Bu proje bir bilgi bankası niteliğinde”
Toplantıyla ilgili değerlendirme yapan, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, bölgenin temel geçim kaynaklarından biri olan hayvancılık konusunda böyle bir çalışma yapılmasının elzem olduğunu söyledi. Başkan Demir, “Bu proje, Bölgede yatırım yapacak insanlarımıza gerekli bilgi desteğini sağlayacak ve müteşebbise bilgi altlığı oluşturacak çok önemli ve özel bir projedir. Hayvancılıkla öne çıkmış bölgenin mikro havza analizini içeren bu proje ayrıca bir bilgi bankası niteliğinde. Geçen yıl başlatılan proje en kısa sürede tamamlanmış olacak” dedi.

 
Büyükşehir karla mücadele bilançosu açıklandı
 
6 günlük şölen 11 Şubat’ta başlayacak.
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hak-İş'ten Erzurum açılımı
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş’in 1 Mayıs’ı her yıl ayrı bir ...
Yakutiye'de işçi ücretlerine yüzde 20 zam
Yakutiye Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında 70 gündür devam eden ...
Akgüloğlu: “Millet ne diyorsa o olacak”
Erzurum Serbest Muhasebeci, Mali Müşavirler Odası Başkanı Orhan Akgüloğlu, ...
 
Karaca'dan sicil affı değerlendirmesi
Takipte borcu olanların 6 ay içinde borçlarını ödemeleri veya yeniden ...
Kamyon kasasında hayvan pazarı
Oltu ilçesinde tüccarlar, her hafta sonu cumartesi günleri kurulan canlı ...
İstanbul'da Erzurum Gündemi
Milletvekilleri İbrahim Aydemir ve Mustafa Ilıcalı cazibe merkezi ilan ...
 
'6 tarımsal yatırım değerlendirme aşamasında'
M.COŞKUN-Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün sektöre yönelik sağladıkları ...
Dereci tarım sektörünün önemine vurgu yaptı
Şenkaya Kaymakamı Ömer Dereci, yörenin kalkınması için en önemli unsurun ...
Pazaryolu 2016’yı lider kapattı
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’da faal vergi mükellefi sayısı yıllık bazda yüzde 1.7 oranında artış gösterdi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva