ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>SPOR
8 Temmuz 2012 Pazar - 00:44

Bera Doğan gururumuz oldu

Türkiye Minikler Karate Şampiyonası, Gümüşhane Aydın Doğan Spor Salonu'nda yapılan müsabakalarla devam ediyor. 2003 doğumlu erkeklerde Erzurum’u temsil eden Bera Torumtay Doğan Türkiye birincisi oldu.

Bera Doğan gururumuz oldu

RECEP ERGİN
GÜMÜŞHANE (İHA) - Türkiye Minikler Karate Şampiyonası, Gümüşhane Aydın Doğan Spor Salonu'nda yapılan müsabakalarla devam ediyor. 2003 doğumlu erkeklerde Erzurum’u temsil eden Bera Torumtay Doğan Türkiye birincisi oldu.
Ülke genelinden 30 il ve 700’den fazla sporcunun katıldığı müsabakalar için bugün açılış töreni düzenlendi. Aydın Doğan Spor Salonunda düzenlenen törene Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Milletvekili Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, federasyon yönetim kurulu üyeleri ve temsilcileri ile hakem ve sporcu heyeti katıldı.
Törende konuşan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, organizasyonun amacının sporun gelişmesini sağlamak ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak bir şekilde, sağlıklı ve topluma hizmet edecek gençler ve büyük devlet adamları olarak yetişmeleri için gayret sarf etmek olduğunu söyledi.
Güneydoğu bölgesinde daha örgütlü bir şekilde sporun geliştirilmesi halinde terörün elinden de gençlerin kurtarılmış olacağını ifade eden Vali Mayda, “Bu gençlerimiz ilerde büyük sporcular olarak uluslararası müsabakalara da gidecekler, şanlı bayrağımızı iftiharla dalgalandıracaklar, bizde gözyaşları içerisinde alkışlayacağız onları” dedi.
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ise spor müsabakalarının en önemli özelliğinin sporcuların özgüvenini geliştirmesi olduğunu belirterek, “İyi bir sporcudan iyi bir yönetici, iyi bir idareci, iyi bir insan oluşacağına inanıyoruz.” diye konuştu.
Sporun insanları kaynaştıran, birleştiren, içindeki kötülükleri atan, saflığını ve temizliğini ortaya çıkaran bir olgu olduğunu ifade eden Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ise yöneticilerden gençleri spora teşvik etmelerini istedi.

FEDERASYON’DAN GÜNEYDOĞU AÇILIMI
Karateye gönül veren antrenör ve kulüplere federasyon olarak karınca kararınca bir destek paketi hazırladıklarını ve önümüzdeki günlerde ulaştıracaklarını ifade eden Delihasan, ayrıca doğu ve güneydoğu da karate yapılmayan illerle ilgili bir çalışma yaptıklarını belirterek, “Bunu da önümüzdeki aylarda o illerde karate antrenör ve sporcularımızın çok yoğun ve aktif bir şekilde olduğunu göreceksiniz. Karatenin bütün illerde olması gerekiyor. Bu çocuklar hepimizin çocukları, bu ülke hepimizin ülkesi. Hepimiz bu ülke bu çocuklar için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Elimizi taşın altına koymamız gerekiyor.” dedi.
Sporcuların resmi geçiş yapmasının ardından Hane’de Dans grubu tarafından sahnelenen gösteri ilgiyle izlendi.
Dün başlayan ve bugün de devam eden müsabakalar sonucunda; 2005 doğumlu bayanlar kata dalında Şule Zeynep Arslan (İstanbul), erkeklerde Arif Muhsin Duman (Hatay), 2004 doğumlu bayanlar kata dalında Dilek Seyitoğlu (Hatay), erkeklerde Eren Aykırıoğlu (İstanbul), 2003 doğumlu bayanlar kata dalında Tuğçe Elif Özyancak (İstanbul), erkeklerde Bera Torumtay Doğan (Erzurum), 2002 doğumlu bayanlar kata dalında Damla Bostan (Eskişehir) ve erkeklerde Mehmet Kaşıak (Denizli) Türkiye birincisi oldu.
2003-2002 doğumlu erkekler 25 kilogram kumite dalında Mustafa Önder Bütüner (İstanbul), 30 kilogram kumite dalında Mehmet Berk İyikesici (Gaziantep), 35 kilogram kumite dalında Mevlüt Faruk Gül (Artvin), 40 kilogram kumite dalında Emirhan Demirci (İstanbul), 45 kilogram kumite dalında Alperen Yaman (İstanbul) ve +45 kilogram kumite dalında Ufuk Berke Çilengir (İzmir) Türkiye birincisi oldu.
Takımlarda ise 2003-2002 doğumlu bayanlar kata dalında Akbulutspor (İstanbul), erkeklerde Kaptan Karatespor (İstanbul) birinci oldu.
Müsabakalarda dereceye giren sporculara ödülleri Vali Dr. Yusuf Mayda, Milletvekili Feramuz Üstün ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.
Şampiyonada yarın 2003-2002 doğumlu bayanlar kumite müsabakaları gerçekleştirilecek.

 
TESK'ten AVM'lere gönderme
 
81 mezunları nostalji yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
80 sporcu Futbol Köyü’nde
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Türkiye’de yedi ilde uygulamaya ...
Minik Tekmeler Gümüşhane’de
Erzurum Çelebispor Kulübü minik karate takımı Ana Sponsoru Karadayı Group ...
'Sözü olan gelsin...!'
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Büyükşehir Belediyespor’un ...
 
Futbol Köyü Projesi başladı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Türkiye’de yedi ilde uygulamaya ...
Atletizm yarışları yoğun ilgi gördü
Erzurum’un ev sahipliğini yaptığı 7. GAP Yaz Spor Oyunları tamamlandı. ...
Voleybolda dereceye giremedik
Erzurum’un ev sahipliğini yaptığı 7. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor ...
 
Basketbolda şampiyon Erzurum
GAP Oyunları kapsamında düzenlenen basketbol turnuvasında Erzurum basketbol ...
Oltu’nun gururu oldular
Bu sene 7’ncisi düzenlenen ve toplam 25 ilin katıldığı GAP Oyunları Turnuvası’nda ...
Karakucakta son hafta
Pasinler ilçesinde her yıl geleneksel olarak sürdürülen 7 Hafta Karakucak ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva