ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
HABERLER>GUNCEL
22 Eylül 2019 Pazar - 14:28

Belediyelerde devrim niteliğinde uygulama

Belediyelerde devrim niteliğinde uygulama hayata geçirildi. Tüm belediyelerde ortak altyapıda tüm iş ve işlemlerin elektronik ortamda yapılabildiği E-belediye Bilgi Sistemi başlatıldı.

Belediyelerde devrim niteliğinde uygulama

Belediyelerde devrim niteliğinde uygulama hayata geçirildi. Tüm belediyelerde ortak altyapıda tüm iş ve işlemlerin elektronik ortamda yapılabildiği E-belediye Bilgi Sistemi başlatıldı. Belediyeler tarafından tamamen ücretsiz kullanılacak olan sistemle yıllık 3 milyar lira tasarruf sağlanacak.

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan E-belediye Bilgi Sistemi Projesi ile belediyelerin tek veri tabanında ortak bir altyapıda standart yazılımlarla tüm iş ve işlemlerin elektronik ortamda yapabilmesi ve yerel hizmetlerin elektronik ortamda vatandaşa sunulması sağlanıyor. Bu sayede vatandaşlara dönük hizmet süreçleri basitleşirken, kamu kurumları ile yerel yönetimler arasında anlık veri paylaşımı yapılabiliyor. Sistemle vatandaş odaklı yerel yönetim yapısı oluşturularak, vatandaşların yerel yönetim hizmetlerinden daha hızlı, kolay, etkin ve kaliteli bir şekilde yararlanması amaçlanıyor. Sistem ayrıca belediyelerin yürüttüğü inşaat izin süreçlerini kısaltarak belediyelerde adeta bir sıçrama dönemini de başlatıyor.

BELEDİYELERDE DİJİTAL DÖNÜŞÜMDE BÜYÜK DEVRİM

İş yeri açma ve çalışma ruhsat süreçlerinin elektronik ortamda tamamlanmasıyla Dünya Bankası'nın iş yapabilirlik endeksinde Türkiye'nin 30 sıra yükseleceği öngörülen proje sayesinde yatırım ortamının iyileştirilmesinde ciddi katkılar sağlanacak. E-belediye Bilgi Sistemi Projesi, sağlayacağı tasarruf açısından Türkiye'nin en büyük projeleri arasında yer alıyor. Tamamen ücretsiz olan E-belediye Bilgi Sistemi'ndeki belediyeler herhangi bir ödeme yapmazken, belediyelerin yıllık 3 milyar lira tasarruf sağlaması öngörülüyor. Sistemde aktif olarak kullanılan Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) Modülü sayesinde sadece toplam 2 milyon 274 bin 124 elektronik evrak işlem görürken, 7 milyon 936 bin 693 liralık tasarruf sağlandı. Belediyeler ayrıca sistem donanımı, yazılımları, lisansları ve bunların idamesi için yapılan harcamalardan da kurtuluyor. E-belediye Bilgi Sistemi Projesi'nde üretilen verilerin sahibi belediyenin kendisi olacak. Belediyeler dışında herhangi birinin bu verilere ulaşma imkanı bulunmayacak.

İŞ VE İŞLEMLERİ ANLIK RAPORLANABİLECEK

Geliştirilen yönetici modülüyle yönetim karar-destek mekanizması güçlendirilecek ve yönetim kolaylığı sağlanacak. Belediye hizmetleri, faaliyetleri, iş ve işlemleri belediye başkanlarına ve yöneticilerine anlık olarak raporlanabilecek. Tüm belediyelerin sisteme entegre olmasıyla ihtiyaç duyulan entegrasyonlar sağlanacak. E-belediye Bilgi Sistemi üzerinden sunulan ve sunulacak hizmetlerin elektronik ortama taşınmasıyla vatandaşlara zaman ve mekandan bağımsız ve kesintisiz hizmet alma imkanı sağlanacak. Bu sayede vatandaştan talep edilen belgeler artık istenmeyecek.

E-Devlet Kapısı üzerinden vatandaşların kullanımına sunulan E-belediye Bilgi Sistemi'nde E-belediye EBYS Evrak Doğrulama, E-belediye EBYS Evrak Takibi, Belediye Ruhsat Başvurusu, Belediye Ruhsat Başvuru Sorgulama, E-belediye Dilekçe Kayıt, Belediye Bilgi Edinme Başvuruları hizmetleri yer alıyor.

DIŞA BAĞIMLILIKLAR AZALTILIYOR

Geliştirilecek mobil uygulamalar sayesinde vatandaşlara mobil cihazlar üzerinden hizmet sunulması planlanıyor. Proje İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığınca geliştirilirken, proje mimarisi ve yazılımları Bakanlık personeli tarafından yapıldı. Proje, Türkiye'nin bilişim hedefleri doğrultusunda açık kaynak kodlu yazılıyor ve milli işletim sistemi PARDUS ile çalışacak şekilde tasarlanıyor. Bu sayede dışa bağımlılıklar azaltılıyor.

Proje verileri, Bakanlık bünyesindeki yenilenen veri merkezinde bulunan veri tabanında saklanıyor. E-belediye Bilgi Sistemi veritabanı için ilave bir yatırım veya harcama yapılmadı. Söz konusu veriler Bakanlıkta uygulanan İSO 27001 bilgi güvenliği yönetim standardına uygun şekilde saklanıyor. Proje kapsamında Bakanlık veri tabanında tutulan vatandaşlara ait veriler 6698 sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" hükümlerine göre saklanıyor. Yedeklenen veriler, sistem herhangi bir afet durumunda "Felaket Kurtarma Merkezi" devreye girerek çalışmaya devam edecek. Nihai olarak sistemin aktif çalışması öngörülüyor. Toplamda 61 modülden oluşan sistemde 43 modül İçişleri Bakanlığı, 18 modül Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılacak. Sistemde şu an itibarıyla 24 mödül uygulamaya alındı. 2020 yılı sonuna kadar İçişleri Bakanlığınca geliştirilecek tüm modüllerin tamamlanması ve sisteme 600 belediyenin dahil olması hedefleniyor. 2020 yılı sonuna kadar tüm belediyelerin sisteme dahil olması bekleniyor.

 
Erzurum’un ülke payı yükseliş trendinde
 
“Birlikte Yürüyelim” etkinliğine yoğun ilgi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İl Sağlık'da Bedir dönemi
Uzun yıllardan beri Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü ‘nde yöneticilik yapan ...
‘Erzurum gazi şehir’
Erzurum Valisi Okay Memiş’in himayelerinde Şehit Aileleri ile Kahraman ...
Gazilerimize minnettarız
19 Eylül Gaziler günü etkinlikleri Erzurum ve ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.
 
Tabakçıoğlu kayyum olarak atandı
Erzurum’un HDP’li Karayazı Belediye Başkanı Melike Göksu’nun 'terör örgütüne ...
Karaca: ‘Ahilik helal ve temiz kazanç düsturudur’
Erzurum Matbaa, Kitap-Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet ...
YTB uzman yardımcısı alım başvurularını uzattı
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), uzman yardımcısı alım başvurularını uzattı.
 
Erzurum MTTB Camiasından Diyarbakır'daki annelere destek
3 Eylül'den itibaren Diyarbakır HDP il Başkanlığından evlat nöbeti bekleyen ...
Dadaşlardan Diyarbakırlı annelere destek
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde, 2015 yılında kaçırılan Erzurumlu asker Sedat ...
HDP önünde eylem yapan aile sayısı 31'e yükseldi
HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi 12. gününde de sürerken, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva