ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>EKONOMİ
20 Ağustos 2014 Çarşamba - 12:35

Bayram öncesi Afrika hastalığı şoku..!

Doğu Anadolu’da hayvancılığın merkezi konumunda olan Erzurum’da büyükbaş hayvanlarda görülen Afrika Hastalığı nedeniyle Kurban Bayramı öncesi tüm hayvan pazarları geçici süreyle kapatılıp karantina altına alınırken, il genelinde hayvan sevkiyatı durduruldu.

Bayram öncesi Afrika hastalığı şoku..!

Doğu Anadolu’da hayvancılığın merkezi konumunda olan Erzurum’da büyükbaş hayvanlarda görülen Afrika Hastalığı nedeniyle Kurban Bayramı öncesi tüm hayvan pazarları geçici süreyle kapatılıp karantina altına alınırken, il genelinde hayvan sevkiyatı durduruldu.

 Güneydoğu Anadolu’da ortaya çıkan ve kısa sürede tüm Türkiye’ye yayılan “nodüler ekzantemi” halk arasında Afrika Hastalığı olarak bilinen virüsten dolayı Erzurum’da 230 büyükbaş hayvan telef oldu. Hayvan ölümlerinden sonra harekete geçen Erzurum İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü, il genelindeki hayvan pazarlarını kapatıp karantina altına alırken, Kurban Bayramı öncesinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için hayvan sevkiyatını durdurdu. Afrika Hastalığı ile ilgili açıklama yapan Erzurum İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, hastalığın kesin bir tedavisi olmadığını belirterek, il genelinde yoğun bir aşılama kampanyası başlattıklarını söyledi. Erzurum İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, "Yaklaşık 1 aydan beri tüm ülke genelinde olduğu gibi Erzurum’da da halk arasında Afrika hastalığı olarak bilinen hastalıkla yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bununla ilgili olarak İl Müdürlüğümüzce hem teşhis hem de koruma amaçlı birçok çalışma yapılmaktadır. Bu hastalığın şu anda bize bildirilen kesin bir tedavi olmadığında biz hayvanlarımıza tüm il genelinde başta mihrakların olduğu yer ve çevre illerinde yoğun bir aşılama kampanyasına geçmiş durumdayız. Bu aşılama kampanyasının yanında çiftçilerimizi bilinçlendirme ve bu konularda duyarlı olmalarını sağlamak için elimizden gelen bütün çalışmaları yapıyoruz ve bunun yanında hayvan satış noktalarını kapatma kararı aldık. Çok uzun vadede kapatmayacağız. 25 Ağustos tarihine kadar il genelindeki bütün hayvan satış noktalarını tedbir amaçlı kapattık. Şimdiye kadar bu hastalıkla ilgili olarak ilimizde yaklaşık 230 civarında büyükbaş hayvan telef oldu. Bu konuyla ilgili vatandaşlarımızdan beklentilerimiz var. Vatandaşlarımız kesinlikle hayvan hareketlerine dikkat etmeleri gerekir. Hastalıkların bulaştığı tespit edildiğinde ilçe müdürlüklerimize mutlaka bilgi verilmesini istiyoruz” dedi.

 KURBANLIK ALIRKEN DİKKAT

 Kurban Bayramı öncesinde herhangi bir sorun yaşanmaması için gerekli bütün çalışmaları yaptıklarını ifade eden Erzurum İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, hastalığı önleyebilmek için aşılamanın yapılmasına özellikle dikkat ettiklerini söyledi. Akar, ”Bu aşı olmadan biz kurbanı dışarıya göndermiyoruz. Bununla ilgili vatandaşlarımızı bilgilendirdik. Vatandaşlarımız kurbanlık alırken hayvan satıcılarından bu aşının yapılıp yapılmadığına dair belge isteyebilirler. Hayvanın dış görünüşüne bakarak hayvanın vücudunda sarı benekler ve şişkinlikler varsa buna dikkat etmeleri gerekir. Kontrollü yerlerden kurbanlık bakmalarını istiyoruz. Kurban Bayramı öncesinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmasın diye bütün önemli tedbirlerini şu anda almış bulunmaktayız. Erzurum büyük bir yer büyükbaş hayvancılığının potansiyeli yüksek olduğu bir yerdir. Yani bu sadece Erzurum’u etkilemez bir çok yeri de etkileyebilir. Erzurum İl genelinde hayvan satış noktalarında ve hayvan hareketlerini şu an itibariyle durdurduk” şeklinde konuştu.

 Öte yandan, Kurban Bayramı öncesinde hayvan pazarının kapanmasıyla işlerinin durduğunu söyleyen kurban satıcıları, yılda bir kez iş yaptıklarını bu sene de böyle bir hastalıktan dolayı mağdur olduklarını ifade etti.

 
'Erzurumspor'un yeri 3'üncü Lig değil'
 
Doğu Yaz Spor Oyunları 27 Ağustos’ta
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Protestolu senette gerileme
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Erzurum’da temmuz ayında protesto gören senet sayısı ...
Kişi başına 5.4 bin TL borçluyuz
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Erzurum, Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde, haziran ...
KUDAKA’da 7 ayda 4 bin 452 protesto
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinin yer aldığı KUDAKA ...
 
Erzurum’un kuzeydoğu payı yüzde 51
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Kuzeydoğu’da 7 ayda Erzurum’un protestolu senet sayısı ...
Protestolu senet istatistikleri açıklandı
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Erzurum temmuz ayı ve yılın yedi aylık bölümünde protesto ...
Nahcivan’da Erzurum konuşuldu
Bakan Yılmaz kimileri için bir hayal olan Bakü Tiflis Ceyhan Petrol boru ...
 
TCDD'de yaz bereketi
M.COŞKUN-TCDD Erzurum İşletme Müdürü Yunus Yeşilyurt, yaz sezonunda Demiryolu’na ...
Erzurum’da Afrika hastalığı alarmı
Aziziye ilçesinde büyükbaş hayvanlarda görülen Afrika Hastalığı nedeniyle ...
Erzurum Büyükşehirler Kredi Ligi’nde
Mahmut AKDAĞ-Erzurum 2014 Haziran dönemi kişi başına düşen kamu ve özel ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva