ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
30 Haziran 2015 Salı - 15:26

Başkent’te Dadaş iftarı

Keçiören Belediyesi, Erzurumlular Vakfı ve Erzurum Dernekler Federasyonunun iş birliği ile düzenlenen iftar programı dadaşları bir araya getirdi.

Başkent’te Dadaş iftarı

Keçiören Belediyesi, Erzurumlular Vakfı ve Erzurum Dernekler Federasyonunun iş birliği ile düzenlenen iftar programı dadaşları bir araya getirdi.

Keçiören Belediyesi hemşehrileri buluşturarak Ramazanı Şerifi birlikte yaşamaya devam ediyor. Keçiören Belediyesi, Erzurumlular Vakfı ve Erzurum Dernekler Federasyonunun iş birliği ile Halil İbrahim Sofrasında düzenlenen iftar programı dadaşları bir araya getirdi. İlginin yoğun olduğu iftara Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, İçişleri Bakanlık Müsteşarı Mükerrem Ünlüer, Kırgızistan Ankara Büyükelçisi İbragim Dzhunusov, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Fahri Solak, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, Erzurumlular Vakfı Başkanı Veysel Karani Aksungur, Erzurum Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Feridun Ünal ve çok sayıda Erzurumlu vatandaş katıldı.

YİĞİT YİĞİDİ GÖZÜNDEN TANIR

Abdulkadir Şehitoğlu’nun Kuran Tilaveti ile iftar saatini bekleyen konuklar, hep beraber oruçlarını açarak Keçiören Müftüsü İhsan İlhan ile birlikte yemek duası ettiler.

“Yiğit, yiğiti gözünden tanır” diyerek Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın başarılı bir belediye başkanı olduğunun altını çizen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Müslümanlığın yükselip yayılması üzerine bir takım kirli planlar devreye sokularak dünyada Müslümanların parçalanması amaçlanıyor. Dünyada yaşanan savaşlara karşı Allah barış elçiliğimize zeval vermesin” dedi.

Yoksul ülkelere yardımda üçüncü olduğumuza da dikkat çeken Güllüce, yeni hedefin 1.’lik olduğunu söyledi. Güllüce, “Mazlum ve mağdurların yanında olacağız, inşallah gücümüz yeter de tüm yetim, yoksul ve kimsesizlere el uzatırız, bu millete bu gücü ver Allahım” diye konuştu.

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu da konuşmasında Ramazanın cehennem azabından kurtuluş ayı olduğuna dikkat çekerek Çin zulmü altındaki Doğu Türkistan’a, İsrail zulmü altındaki Filistine, Esad zulmü altındaki Suriye’ye yardım diledi.

“ANADOLUMUZU TÜM DÜNYAYA TANITIYORUZ”

Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, Cenab-ı Allah’a tutulan bütün oruçları kabul etmesi için niyaz ederek, “Bu mübarek ayda bireysel olarak yapmamız gerekenlerin dışında toplumsal sorumluluklarımız da var. Bu sorumluluklarımız annemize babamıza, komşumuza, akrabamıza, milletimize ve ümmetimize karşıdır. Bu sorumluluklarımızın farkında mıyız diye hepimiz bir iç muhasebesi yapmalıyız” dedi.

Keçiören Belediyesi olarak Ramazan-ı Şerif’i iyi idrak etmek amacıyla sınırları aşan kardeşlik duygusuyla 18 ülkeden bine yakın misafiri Keçiören’de ağırladıklarını belirten Başkan Ak, “12 güzide ilimizin dernek ve federasyonları ile Hemşehri İftarları da düzenliyoruz. Hemşehri Buluşmalarımızla Anadolumuzun güzel kültürünü dünyaya tanıtıyoruz. Ayrıca 10 mahallemizde kurduğumuz iftar sofraları ile genci yaşlısı, fakiri zengini aynı sofrada buluşturmuş oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Kırgızistan Ankara Büyükelçisi İbragim Dzhunusov, “Allahın en sevdiği ay Ramazan ayıdır” diye başladı ve şunları söyledi; “Ramazan birlik, beraberlik, dayanışma, yardımlaşma duygularının en üst düzeye çıktığı aydır, İslam alemine inşallah barış ve huzur getirir” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Ak, Erzurumlular Vakfı Başkanı Veysel Karani Aksungur ve Erzurum Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Feridun Ünal’a günün anlamına binaen süs vazo hediye etti. Erzurum Bar Ekibinin folklor gösterisinin ardından sahne alan TRT Sanatçısı Nurullah Akçayır birbirinden güzel türküleri ile dadaşlara unutulmaz bir akşam yaşattı.

Günün anısına çekilen toplu hatıra fotoğrafı ile iftar programı sona ererken, İdris Güllüce ve Başkan Ak Kalaba Kent Meydanı’nda kurulan Erzurum Kültür Evi’nin açılışını yaptı. Açılışta Başkan Ak ve Güllüce, davul ve zurna eşliğinde Erzurumlular ile birlikte halay da çektiler.

 
Bulutlara Pankartla Teşekkür
 
Erzurum Gecesi’nde Manas rüzgarı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dede Korkut Şöleni’nde geri sayım
. 22 Temmuz Çarşamba günü başlayıp 26 Temmuz Pazar günü sona erecek olan ...
Dadaşlar, Vakıf iftarında buluştu
İstanbul’da faaliyet gösteren Erzurum hemşehri dernek ve vakıf temsilcileri, ...
Sekmen: ‘Önceliğimiz Erzurum ruhunu yaşatmak’
Başkan Sekmen, “Bu mübarek Ramazan ayını ebetteki ruhuna uygun, manasına ...
 
‘İftar sofrasını paylaşmak milli geleneğimiz
Narman Ülkü ocakları başkanlığı tarafından iftar yemeği programı düzenlendi.
Maher Zain Dadaşlarla buluştu
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında dünyaca ...
Şenkayalılar iftar coşkusunda buluştu
Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının bereketini ve Ramazan geleneklerini ...
 
CD de tarih oluyor
M.COŞKUN-Plak, kaset derken teknolojinin ilerlemesiyle birlikte şimdide ...
Erzurum Ramazan’da bir başka güzel
M.COŞKUN-ER-VAK Başkanı Erdal Güzel, Erzurum’da Ramazan ayının bir başka ...
İmam Hatipler Hutbe’de yarıştı
Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenen en güzel hutbe ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva