ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>SİYASET
9 Nisan 2019 Salı - 03:51

Başkan Erdoğan’dan Batı Şeria açıklaması

Erdoğan, İsrail başbakanının yaptığı açıklamalara ilişkin ise “Netenyahu’nun yaptığı her iş uluslararası hukuka aykırıdır. Batı Şeria Filistinlilerin topraklarıdır” diye konuştu.

Başkan Erdoğan’dan Batı Şeria açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti öncesi yaptığı açıklamalarda İstanbul Seçimleri için, “Organize bazı suçların işlendiğini gördük, görüyoruz. Organize suçun bazı eylemlerini tespit etmiş bulunuyoruz. YSK’ya da giderken bu bilgilerle gidiyoruz. “Kimsenin 13-14 bin farkla seçimi kazandım havasına girmeye hakkı yoktur” dedi. Erdoğan, İsrail başbakanının yaptığı açıklamalara ilişkin ise “Netenyahu’nun yaptığı her iş uluslararası hukuka aykırıdır. Batı Şeria Filistinlilerin topraklarıdır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı Devlet Konuk Evinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Rusya ile İşbirliğin her geçen gün aratarak devam ettiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2010 yılında tesis ettiğimiz üst düzey işbirliği konsey toplantıları aynı şekilde, kurumsal bir özellik arz etmek suretiyle devam etmektedir Bu toplantı Putin’le yıl başından itibaren üçüncü defa yüz yüze görüşmeyi gerçekleştireceğimiz görüşme olacaktır. İkili ilişkilerimizi değerlendireceğiz. Suriye başta olmak üzere bölgesel ve küresel gelişmeleri ele alacağız. Ticaretten, turizme tüm alanlarda gelişmeye devam ediyor. Ticaret hacmimiz geçtiğimiz yıl yüzde 15’lik artışla 26 milyar dolara ulaşmış bulunuyor. Bu rakamın çok daha üstünde bir potansiyele sahip olduğumuza inanıyorum. Ziyaretimde ekonomik ilişkileri nasıl geliştirebileceğimizi sayın başkan ile ele alma fırsatımız olacak. Vize serbestisi konusu da gündemimizde yer alan önemli bir konu” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“BİR GECE ANSIZIN GELMESİ GEREKEN VEYA GELİNMESİ GEREKEN YERE GELEBİLİRİZ”

Terörle mücadele konusunda herhangi bir operasyon da masada olacak mı şeklindeki soru üzerine Erdoğan, “Bütün hazırlıklarımız bizim yapılmış durumda. Yani bütün sınır boyundaki hazırlıklarımız, olması gereken her şeyiyle hazır konumdayız. Ve o sır cümle var ya, işte o sır cümle masadadır. Bir gece ansızın gelmesi gereken veya gelinmesi gereken yere gelebiliriz. Bunlar da bizim yine bu seyahatimizde özellikle baş başa görüşme ele alacağımız konulardır” dedi.

“NETENYAHU’NUN YAPTIĞI HER İŞ ULUSLARARASI HUKUKA AYKIRIDIR”

İsrail başbakanının yaptığı açıklamalara ilişkin değerlendirmeleri sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Netenyahu’nun yaptığı her iş uluslararası hukuka aykırıdır. Bunlar yasal olarak yaptıkları hiçbir şey yok. 48’den bu yana yaptıkları her şey yasa dışıdır. BM’nin aldığı kararlara da aykırıdır. ABD’yi arkalarına almak suretiyle bu adımları atmışlardır. Başkent meselesiyle attığı adımlarla biliyorsunuz başı Amerika çekmiştir. Yine Amerika’nın dayatmasıyla birkaç yer bunlara uymuştur. Golan ile ilgili atılan adımda bunu görüyoruz. Tabi Amerika böyle bir adımı atarken buna BM uymuş mudur? Hayır. BM Güvenlik Konseyi’nden olumlu bir şey çıkmış mıdır? Hayır. Aynı takım elbiseyle çıkıp Amerika’da basın toplantısı yapmak suretiyle oldu bitti ye getirmek istemeleri, İsrail’de yapılacak seçim öncesi böyle bir adımın atılması ve Ortadoğu’ya maalesef yeniden bir karanlık gelecek bunların hazırlaması kabul edilebilir bir şey değildir. Bu ziyaretimizde bu da bizim masamızda olacaktır. Bunu da ayrıca görüşeceğiz. Batı Şeria Filistinlilerin topraklarıdır” ifadelerini kullandı.

“ÖRGÜTLÜ BAZI EYLEMLERİN YAPILDIĞINI TESPİT ETMİŞ DURUMDAYIZ”

Son olarak İstanbul’da seçim sonuçlarına yapılan itirazlara ilişkin soruları yanıtlayan Erdoğan, “Usulsüzlükler tabi bazı değil, neredeyse bütünü usulsüz. Böyle bir durum olduğu için bu yola başvuruluyor. Daha önce de ifade ettiğim gibi bu işin seçim süreci bitti. Bundan sonraki süreç bunun yargı sürecidir. Yargı sürecinde de bu işin patronajı biliyorsunuz YSK’dır. Burada YSK özellikle tüm siyasi partileri, bu sadece AK Parti’ye ait bir şey değil. Bizler, bize gönül vermiş tüm halkımızın özellikle demokratik haklarını kullanma noktasında onların hukukunu da bizim yine koruma mecburiyetimiz var. Çünkü biz burada organize bazı suçların işlendiğini gördük, görüyoruz diyorlar. Bizler de siyasi parti olarak örgütlü bazı eylemlerin yapıldığını tespit etmiş durumdayız. Zaten YSK’ya giderken biz bu belgelerle, bilgilerle hatta hatta televizyon, kamera tespitleri var. Bütün bu tespitlerle beraber nerede, nasıl ne gibi yolsuzluklar yapılmış? Boş arazide, tarlalar adres olarak gösterilmek suretiyle, bundan daha delillendirilmiş bir şey olabilir mi? Bu adımı atacağız. Ortada 320 - 330 bin civarında geçersiz oy var. Bunun sayımını yapamayız diyorsanız o zaman bunun ötesinde bir şey var. Bizim de YSK’dan beklemek en tabii hakkımızdır. Geçmişte Yalova’da Ağrı’da bunların örnekleri var. Dünyada bırakın itirazları, Amerika’da yüzde 1 gibi bir sıkıntılı oy miktarı olsa bakıyorsunuz erken seçime gidiyor orada. Veyahut da erken demeyeyim, yeniden seçime gidiyor” dedi.

“KİMSENİN 13-14 BİN FARKLA SEÇİMİ KAZANDIM HAVASINA GİRMEYE HAKKI YOKTUR”

İstanbul’da 10 milyonu aşkın seçmenin olduğunu hatırlatan Erdoğan, “10 milyonu aşkın seçmenin olduğunu İstanbul’da kimsenin kalkıp da 13-14 bin farkla bir seçimi kazandım havasına kimsenin girmeye de hakkı yoktur. Çünkü İstanbul’da bu işin çok daha huzurlu olabilmesi için burada hakikaten bütün yasal olarak müracaat edilmesi gerekli itiraz mercileri neresidir? İlçe, il seçim kurulu. Bir üstü YSK’dır. Bu itirazlar biter çıkan netice de başımız gözümüz üstüne deriz. Olay bu kadar basit” şeklinde konuştu.

 
ASELSAN’dan Anadolu açılımı
 
Erzurumsporlular Grubu Atatürk Üniversitesindeydi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye’nin en genç kadın meclis üyesi Doğu’da
Bingöl'de 31 Mart'taki mahalli idareler seçimlerinde AK Parti’den belediye ...
Sekmen, Orhan ve Sunar mazbatalarını aldı
31 Mart yerel seçimlerinde Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden ...
Aydemir: ‘Hınıs yüksek irfanını ortaya koydu’
Aydemir, ’Hınıs’ta yüksek feraset ve basiret kazandı. Hınıs’ta milli irade ...
 
AK Parti’den Cumhur İttifakı teşekkürü
AK Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur ittifakı olarak yüzde 63 ile ...
Merhum Türkeş’e vefa
Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanlığı tarafından, MHP’nin Kurucu ...
Sekmen: ‘Erzurumlulara şükran borçluyuz’
Eski Başbakan Yardımcısı, AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık ile ...
 
Tekman’ın oyları yeniden sayılacak
AK Parti'nin itirazıyla Erzurum’un Tekman ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinde ...
‘31 Mart’ın kazananı Cumhur İttifakıdır’
MHP Genel Başkanı Bahçeli, İstanbul, Ankara ve diğer illerde seçim sonuçlarına ...
"İtiraz olmayan yerlerde mazbatalar verilecek"
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, "İtirazı olmayan yerlerde mazbatalar verilecek" dedi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva