ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
16 Ocak 2011 Pazar - 19:09

Başbakan 'ucubeye' noktayı koydu..

Başbakan Erdoğan” Kültüre ve sanatçıya en parlak dönemi yaşatıyoruz, bunu kabullenmiyorlar. Neden çünkü AK Parti hükümeti yapıyor. Kars'ın siluetini bozan heykel üzerinden bizi yıpratacaklar. Şu anda Kars halkı bile isyanda, 'bir an önce bunu kaldırın' diyor" dedi.

Başbakan  ucubeye  noktayı koydu..

ERZURUM gazetesi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan” Kültüre ve sanatçıya en parlak dönemi yaşatıyoruz, bunu kabullenmiyorlar. Neden çünkü AK Parti hükümeti yapıyor. Kars'ın siluetini bozan heykel üzerinden bizi yıpratacaklar. Şu anda Kars halkı bile isyanda, 'bir an önce bunu kaldırın' diyor" dedi.
//UCUBE SÖZÜ
Kars'taki İnsanlık Anıtı ile ilgili sarf ettiği "ucube" sözünü bir açılış sırasında söylediğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Kars'ta 43 eserin açılışını yaptık. O eserleri içinde, Tigran Honest Ermeni Kilisesi vardı ve yine aynı yerde 8 cami, 8 kilise bulunuyor. Biz bu hükümet onların tamamını restore ediyoruz. Bizde ayrımlık yok. Bunları biz zenginliğimiz olarak görüyoruz. Bize bu eleştirileri gönderenler, hatta daha ileri gidip hakaret edenler, bir kere gidip bu Kars'taki ucube diye nitelendirdiğim o eseri görmüş değiller ve görmeden konuşuyorlar. Görmeden konuşuyorlar, duyduklarıyla konuşuyorlar. Önceki belediye başkanı partimdendi. Biz belediye başkanı yapmadık. Orada böyle bir eser yapılmasını biz istemedik. Yatırımda öncelik denen şeyler var. Kars'ın bundan önce alt ve üst yapıya ihtiyacı var. Kaldı ki özellikle Hasan El Harakani hazretlerinin meftun olduğu yerdeki cami türbesi, etraftaki tüm camiler, kütüphaneler, orası savaş görmüş bir yer. Bunların hepsini yok farz ediyorsun. En tepe noktaya bu eserin yapımına müsaade ediyorsun" dedi.
//ERZURUM TVKK ANITA İZİN VERMEDİ
Erdoğan, İnsanlık Anıtı'nın yapılmasına Erzurum Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun da müsaade etmediğini belirterek, "Bakın şimdi de yıkımı var, gereği yapılacak. İzmir'den Karşıyaka buna talip olmuş. Buyursun alsın. Onlar daha müsait yer bulup, oraya yerleştirsinler. Oraya inşa etsinler. Biz neyi nereye inşa edeceğimizi dikkatle yapıyoruz. Orada Selçuklu Sarayı'nı da elden geçirdik, güçlendirdik. Biz sana iş bulmaya mecbur değiliz. Çok işsiz kalmışsın herhalde gidip benim tarihi eserlerimi gölgeleyecek yere yapmışsın. Kusura bakma. Bunları kimse görmedi görmez, çünkü işlerine gelmiyor. Kültüre ve sanatçıya en parlak dönemi yaşatıyoruz, bunu kabullenmiyorlar. Neden çünkü AK Parti hükümeti yapıyor. Kars'ın siluetini bozan heykel üzerinden bizi yıpratacaklar. Şu anda Kars halkı bile isyanda, 'bir an önce bunu kaldırın' diyor" diye konuştu.
//ALKOL YASAĞI
Alkol yasağıyla ilgili yaşanan tartışmalara da değinen Erdoğan, "Bunun eleştirisini yapanlar siz ABD'yi, AB üyesi ülkeleri iyi tanıyorsunuz. Oradaki standartlara bakın. Kaç yaşında bir genç alkollü içki alabilir. Gelen yasak bunlaradır. 21 yaşın altındaki alkollü içki alamaz. Bunu ben demiyorum dünya yapıyor. Bıraksın bu yalanları, dürüst ol. Benim böyle bir hesabım yok. İstanbul'da 4.5 yıl belediye başkanlığı yaptım trenleri kadın erkek ayıracaklar dediler. Ne oldu ayrıldı mı? Trenlerden insanları atacaklar dediler. Ne oldu atıldı mı? Pendik'te bir kaza oldu. Kızı trenden attılar dedi, değişen bir şey yok. Milletim doğruyu biliyor. Biz doğruyu yapmaya devam edeceğiz. Biz modern düzenlemeler yapıyoruz. Fırsatçı bir anlayışla hükümeti nasıl yıkarız gayreti içindeler. Hangi tezgahı kurarlarsa kursunlar benim milletim neyin ne olduğunu biliyor. Kimin özgürlükleri genişletmek için cesur adımlar attığını, kimin yasaklara sığındığını milletim biliyor. Biz bu oyunu bozacağız" şeklinde konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Türk Telekom Arena Stadı'ndaki protestolara değinerek, "Herhalde böyle bir yatırımın karşılığı bu olmamalıydı diye düşünüyorum" dedi. Stadın yapımında Galatasaray Spor Kulübü'nün tek bir kuruşu olmadığını vurgulayan Erdoğan, "Tüm oradaki olumsuzluklar sahiplerinindir. Galatasaray camiasını bundan tenzih ederim. Eminim Galatasaray camiası da bu yapılanlardan rahatsız olmuştur. Bizim de üzüntümüz budur" diye konuştu.
 
//YATIRIMIN KARŞILIĞI BU OLMAMALIYDI
Başbakan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki toplu açılış törenine katıldı. Törende Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu ve çok sayıda partili hazır bulundu. Toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, İstanbul'da bir tek toplu açılış töreniyle 36
tesisin açılışını yaptıklarını belirterek, yapılan yatırımların maliyetinin 755 milyon TL olduğunu vurguladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin son 6.5 yılda 231 kavşak ve 800 kilometre uzunluğunda yeni yol inşa ettiğini anlatan Erdoğan, "İstanbul her gün büyüyor ve gelişiyor. İstanbul'a yaptığımız hizmetler, İstanbul'un önünde gidiyor. Her tıkanıklığı aşmanın, İstanbul trafiğine nefes aldırmanın mücadelesini veriyoruz. Bugün de 282.5 milyon TL bedelle yapılan 28 kavşağı İstanbulluların hizmetine alıyoruz.
Bugün 4. Levent-Hacıosman metro hattının iki istasyonu da bitti. Bu metro hattımız 8 bin 120 metre uzunluğunda" diye konuştu.
//PROTESTO OLAYI
Galatasaray'ın Seyrantepe'deki yeni stadı Türk Telekom Arena'nın açılışında yaşanan protestoya da değinen Erdoğan, salonu dolduran kalabalığa seslenip, "Ben Sinan Erdem Kapalı Spor Kompleksi'ni tıklım tıklım dolduran kardeşlerimden yuhalama türü şeyler istemiyorum. Çünkü sizin ferasetinize inanıyorum" dedi. Erdoğan, hiçbir zaman ayrımcılıktan yana olmadıklarını ifade ederek, "Galatasaray gibi güzide bir kulübümüzün adeta belli bir yere sıkışmış olan Ali Sami Yen'den kurtarılıp daha geniş bir alanda muhteşem bir tesise kavuşmasını, gelen talep üzerine arzu ettik. Merhum Özhan Canaydın bana bu talebi getirdiğinde konuyla ilgili gerekli desteği vereceğimizi kendilerine söyledik. Bunu Büyükşehir Belediye Başkanı ile, TOKİ ile paylaştım. O dönemdeki Spordan Sorumlu Devlet Bakanımla paylaştım. Bu şekilde bu yatırıma başladık. İhaleyi ilk alan müteahhit firma bu işi götüremedi. Biz ne olursa olsun bu işi TOKİ olarak bitireceğiz dedik. Çünkü bunu ortada bırakamazdık. Birileri çıkıyor 'Seyrantepe Stadı'nı
burada filancanın filancanın emeği var' diyorlar. Seyrantepe Stadı'nın A'dan Z'ye yapımında Galatasaray Spor Kulübü'nün bir Allah kuruşu yoktur. Tamamıyla bu tesis TOKİ tarafından yapılmıştır" şeklinde konuştu.
//"BÖYLE BİR YATIRIMIN KARŞILIĞI BU OLMAMALIYDI DİYE DÜŞÜNÜYORUM"
Erdoğan, stadın kullanma hakkının Galatasaray'a tahsis edildiğini, ancak bunun anlaşmalarının henüz yapılmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Ben farklı bir kulübe, devlet bakanım farklı bir kulübe gönül vermiş olabilir. Ama bunların hepsini biz bir kenara bıraktık. Galatasaray beynelmilel, ülkemize şampiyonluklar kazandırmış, uluslararası futbolda ülkemizi tanıtmış bir kulübümüz ve buna bu yakışır dedik. Tüm oradaki olumsuzluklar sahiplerinindir. Galatasaray camiasını bundan tenzih ederim. Eminim Galatasaray camiası da bu yapılanlardan rahatsız olmuştur. Bizim de üzüntümüz budur. Sadece 310 trilyonluk yatırımla kalmadık, gerek metro, gerekse
kavşak düzenlemesiyle birlikte orada yatırımın toplam bedeli 600 trilyonu bulmuştur. Herhalde böyle bir yatırımın karşılığı böyle olmamalıydı diye düşünüyorum. Ama biz ne ediyoruz; at denize, balık bilmezse halik bilir diyoruz. Bu istasyona bir transfer merkezi, metro araçları, depo parkı, 2 bin 500 araçlık otopark inşa edildi. Bütün bunları koyduğumuzda 600 milyonluk bir yatırım ortaya çıkıyor."
//MARMARA RAY PROJESİ
Marmaray ve diğer ulaşım yatırımları bittiğinde İstanbul'da ulaşımın haritasının ve zamanın değişeceğini vurgulayan Erdoğan, "Dün akşam Seyrantepe Stadı'na Taksim'den gelenler 10 dakikada geldiler. Alttan tünel bağlantısı, hepsi var. Kaç dakikada giderim artık yok. 10 dakikada Seyrantepe'deyim diyorsun" şeklinde konuştu.
Erdoğan, yapımı uzun süre önce tamamlanmasına rağmen açılışı bugün yapılan Sinan Erdem Spor Salonu'nun İstanbul'un yüz akı olduğunu belirterek, "Göğsümüzü kabartan bir şekilde basketbol şampiyonasına ev sahipliği yaptı. Biz Türkiye'ye eser kazandırmanın cehdi, gayreti, mücadelesi içindeyiz. Biz on yıllardır üzeri örtülmüş sorunları çözme gayretindeyiz. Son bir ay içerisinde Konya'da onlarca eserin açılışını yaptık" dedi.
//"MUHALEFET BOL BOL LAF ÜRETİYOR"
Erdoğan, yaptıkları hizmetlerden bahsedip, muhalefet liderlerini eleştirdiği konuşmasına şöyle devam etti:"Biz bunları yaparken ana muhalefet ve muhalefet bol bol laf üretiyor. Onlar laf biz eser üretiyoruz, farkımız bu. Manşetle gelen manşetle gider demiştim. Bizi manşetler getirmedi. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geliyoruz dedik. Milletin desteğiyle, hayır duasıyla gelen bedelini millete öder. Ama komployla, üfürmeyle, medyanın şişirmesiyle gelen bedel öder. Şimdi ufaktan ufağa o bedel ödeniyor. Ana muhalefet partisinin kurultayında bazı gazeteciler masaların üzerinde gözyaşları
içinde alkış tuttu. Bu gazeteciler alkışla kalmadılar. Tıpkı genel başkanları gibi sokak ağzı küfürlerle, iftirayla, hakaretle partizanlıklarını gösterdiler. Bu ülkenin başbakanına, bakanlarına, en ağır hakaretleri eden, bunu da köşesinde yazacak kadar ileri giden, aynı zamanda Basın Konseyi'nin başında olan şahıs ana muhalefet partisinden rozetini aldı. Bu nasıl Basın Konseyi başkanı. Kimmiş candaş, yandaş medya hepsi ortaya çıkıyor. Lime lime dökülüyorlar. Hayırlı olsun. Bunların hepsi bizim hareketimiz için çok güzel gelişmeler. İstanbul İl Başkanlığı'na da bir atama yaptılar. O şahıs, 2001-2004 yılları arasında TMSF'de görev almış. TBMM yolsuzlukları araştırma komisyonu bu şahısla ilgili yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle yargılanması için rapor hazırlamış. Raporun altında kimin imzası var biliyor musunuz? O dönem CHP milletvekili olan Kemal Kılıçdaroğlu. Dün yolsuzluk yaptı yargılansın diyorsun, bugün partisinin en önemli ili olan İstanbul'un il başkanlığına getiriyorsun."
//KILIÇDAROĞLU’NA SER ELEŞTİRİ
Muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştiren Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun RTÜK Kanunu'nun 25. maddesinden dolayı hızını alamayıp kendilerine hakaret ettiğini söyledi. Erdoğan, "25. maddenin CHP'nin koalisyonu döneminde düzenlendiğini bilmiyor. Ana muhalefet lideri arkasındaki üfürmelere rağmen hiçbir konuda tutarlılık gösteremiyor. Türkiye'de bir muhalefet boşluğu var. Muhalefet siyaset üretemediği için iftira, hakaret yalan üretiyor. Biz her zaman ki gibi takdiri yüce
milletimizse bırakıyoruz. Benim milletim Haziran geldiğinde sandık kurulduğunda kendisine hizmet üretenle, iftira üreteni ayırt edecektir" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkanlığı döneminde kimsenin yaşam tarzına, kılık kıyafetine karışmadığını ifade ederek, "4.5 yılda biz bu şehirde hangi heykeli yıktık, hangi sanat eserinin üzerini örttük. Yoksa tam tersi bizim dönemimizde İstanbul sanatın da sanatçının da itibar kazandığı bir şehir oldu" şeklinde konuştu.
Başbakanlığı döneminde de kimsenin yaşam tarzına ve giyimine karışmadıklarının altını çizen Erdoğan, "İstanbul'da sanata yaptığımız yatırımları alt alta koyarsanız uzun bir liste çıkar. Hükümetimiz döneminde Türkiye genelinde 5 bine yakın vakıf eserini biz onardık ve kendi kültür mirasına kazandırdık. Sadece sınırlarımız içerisinde değil yeryüzüne dağılmış eserlerimizi tek tek bulup onarıyoruz. En son bir bayram sabahı restorasyonunu tamamlayıp Süleymaniye'yi hizmete açtık" diye konuştu.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 17 Ocak 2011 Pazartesi 12:12

Galatasarayımı Erzurumumu tercih edersiniz dense akp liler kıyametler koparır tabiki Erzurum işte Erzuruma yapılan yatırımlar vs vs. atardılar birkaç tane cahilde yutardı ..koskoca Erzuruma yapılan olimpiyat yatırımı 480 milyon tl ee galatasaraya yapılan çevre yollarıyla beraber yapılan yatırım 910 milyon tl .koskoca erzurum bir galatasaray stadı bile edemedi yarısına da çıkamadı..sayın akpli vatandaşlar.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ucube’ye Erzurum izin vermedi..
Son günlerin en hararetli tartışma konusu haline gelen Kars’taki İnsanlık ...
Erzurum’da ‘Çok Güzel Hareketler’
2011 Genel Koordinatörlüğü’nce düzenlenen gecede sahne alan ‘Çok Güzel ...
Kuleler sanatçıların esin kaynağı
Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın en yüksek kayakla atlama kulesinde Erzurumlu ...
 
Aşkale’de 2011 Universiade Konseri
Erzurum’da 27 Ocak – 6 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ...
'Onların Derdi Kitap'
Erciyes Üniversitesi'nde 3 öğrenci, 2 yıl önce başlattıkları 'Onların ...
Gökçe, şiir ziyafeti sunacak
Erzurum 2011 Genel Koordinatörlüğü tarafından düzenlenecek şiir dinletisi ...
 
Sabancı Vakfı’ndan kültür hizmeti
Sabancı Vakfı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle bu yıl 19.’su ...
Kayak merkezlerinde kar sorunu yok
Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 25, Bayraktepe'de ...
Yama Dağı Doğu Kış Turizmi vizyonuna girdi
Malatya "Yama Dağı Kayak Tesisi Projesi" nin 2011 yılı programına alındığı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva