ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>TÜRKİYE
23 Ağustos 2013 Cuma - 02:53

Başbakan gözyaşlarını tutamadı

Başbakan Erdoğan, Ülke TV'de katıldığı Sıradışı Özel programında gözyaşlarını tutamadı. Başbakan Erdoğan'ın gözyaşları programın sonu oldu.

Başbakan gözyaşlarını tutamadı

ANKARA (İHA) - Başbakan Erdoğan, Ülke TV'de katıldığı Sıradışı Özel programında gözyaşlarını tutamadı. Başbakan Erdoğan'ın gözyaşları programın sonu oldu.
Başbakan Erdoğan, Mısır'da İhvan Lideri Muhammed El Biltaci'nin, darbeci askerler tarafından öldürülen kızı Esma için yazdığı mektubun şair Dursun Ali Erzincanlı tarafından seslendirildiği klibi izlerken gözyaşlarına boğuldu.
Mısır'da İhvan Lideri Muhammed El Biltaci'nin 17 yaşındaki kızı Esma, asker tarafından açılan ateş sonucunda hayatını kaybetmişti. Bunun üzerine Esma'nın babası kızına bir mektup yazarak duygularını paylaşmıştı. Sanatçı-şair Dursun Ali Erzincanlı tarafından şiir olarak seslendirilen klip, Ülke TV'de Sıradışı Özel programında Başbakan Erdoğan'a izlettirildi. Klibi izleyen Başbakan gözyaşlarına boğuldu.
Başbakan'ı ağlatan mektup şöyle:
"Sevgili kızım ve değerli öğretmenim...
Sana elveda demiyorum bilakis yarın görüşmek üzere. Başı dik tuğyana isyan ederek yaşadın. Tüm engelleri reddederek hürriyete sınırsızca aşık oldun. Bu ümmet, uygarlıkta hak ettiği yeri alabilsin diye onu yeniden diriltmek ve inşa etmek için sessizce yeni ufuklar arıyordun. Akranlarının uğraştığı işlerle meşgul olmadın. Her zaman derslerinde birinci olmana rağmen öğrenmeye olan açlığın dinmedi.
Bu kısa hayatta sohbetine doyamadım. Vaktim, mutlu olacak ve eğlenecek kadar geniş değildi. Rabiatul Adeviyye'de son kez bir araya geldiğimizde, "Sen bizimle olduğunda bile bizden ayrısın" diyerek bana olan sitemini dile getirmiştin. Ben de sana, "Bu hayat birbirimize doyacak kadar geniş değil. Birbirimize doyalım diye Allah'tan cennetinde bize bu sohbeti vermesini temenni ediyorum" demiştim.
Sen şehit olmadan iki gün önce seni rüyamda gelinlikler içinde gördüm. Bu dünyada eşi benzeri olmayan bir güzellikteydin. Yanıma sessizce oturduğunda sana, "Bu gece senin düğün gecen mi" diye sordum. Sen de "Düğünüm akşam vakitlerinde değil öğlen olacak" demiştin. Çarşamba günü, öğlen vakti şehit olduğun haberi bana ulaştığında, senin rüyamda bana ne demek istediğini anlamış oldum. Allah'tan seni şehit olarak kabul etmesini niyaz ettim. Ve şehadetin, bizim haklı olduğumuzu ve düşmanımızın da batılın ta kendisi olduğu inancımızı pekiştirdi.
Son vedanda yanında olamamam, son bir kez seni görememem, alnına son bir öpücük konduramamam ve senin cenaze namazını kıldırma şerefine nail olamamam beni derinden üzdü. Beni bunları yapmaktan alıkoyan, ölümden veya karanlık hücerelerden korku değil, uğruna canını verdiğin davayı (devrimin hedeflerine ulaşması) sürdürebilmekti.
Zalimlere karşı başın dik (göğsünü gere gere) direnirken gaddar kurşunlar göğsüne saplandı ve ruhun yüceldi. Ne kadar güzel bir azmin ve terbiye edilmiş bir nefsin vardı. İnanıyorum ki, sen Allah'a verdiğin söze sadakat gösterdin, Allah da sana verdiği söze... Öyle ki, şehadet şerefini bize değil de sana bahşetti.
Son olarak, sevgili kızım ve değerli öğretmenim...
Sana elveda demiyorum bilakis görüşmek üzere.. Buluşmamız, yakında peygamber ve ashabıyla birlikte Havz-ı Kevser'de olacak. Sonsuz kudret ve hükümranlık sahibi Allah'a yakın, O'nun nezdinde değerli ve şerefli bir konumda. Ayrılmamak üzere, birbirimize doyma temennilerimizin gerçekleşeceği bir buluşma".

"ESED, BABASINI ARATIR HALE GELDİ"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'deki sürecin 2.5 yılı bulduğunu belirterek, "Gelişmeler gerçekten insan havsalasının alacağı bir çerçeve içerisinde görünmüyor. Esed denilen bu adam babasının yaptığı zulmü 3-4 'e katlamış vaziyette. Babası bir zalim olarak tarihin kayıtlarına geçti. Evladı babasını aratır hale geldi" dedi.
Erdoğan, Ülke TV'de Sıradışı programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Suriye'nin her tarafında çok ciddi ölümler sözkonusu olduğunun altını çizen Erdoğan, "Humus'ta malum 40 bin insan öldürülmüştü. Şu anda 100 bini aşmış durumda. 100 bini bu sabahki olay bize unutturur gibi oldu. Onların resimlerini kayıtlarını görmemiştik. Dün o çocukların halini gördüğümüzde biz evimizde nasıl perişan olduysak, zerre kadar vicdani olanların da herhalde bu tablodan bir şeyler çıkarması lazım. Bu yavruları cansız bedenlerini gördüğümüz zaman gözyaşlarınızı dindirebilmek mümkün değil. BM çeşitli uyarılardan sonra İngiltere'nin başvurusu ile toplandı. Herhangi bir açıklama ciddi manada yok. Aynı şey Mısır için de oldu. Sağdan soldan sıkıştırarak BM Güvenlik Konseyinin toplanması sağlanabildi. Mısır'la ilgili bir kınama dahi çıkmadı. BM Güvenlik Konseyi kesinlikle bir reforma tabii. İşe nereden başlamak gerekir dersek, BM Güvenlik Konseyi'nin adil bir çizgiye getirilmesi gerekir. Reforme edilmesine yönelik başlattığım bir kampanya var. Bunu defaetle dile getiriyorum" şeklinde konuştu.
Bir çok ülkenin liderini aradığını belirten Erdoğan, "BM'nin görevi dünya barışına katkı değil mi? Aslolan bu değil mi? Bunun için kurulmadı mı savaşlara son diyen kuruluş bunun için öncü olmayacak mı? Hem böyle söylüyorsunuz hem adım atmıyorsunuz. Dün sabahtan itibaren bir çok ülkenin liderini aradım aramaya devam ediyorum. Dışişleri bakanını Avrupa'ya gönderdim. Konuştuğumuz liderlerden bize hayır diyen yok. Düşüncelerimize katılıyorlar. BM'nin 196 üyesi var. Bu üyelerin kahir ekseriyetinin bir direniş ortaya koyması lazım. Hatta daha da ileri gidilebilir diğer ülkeler çekilebiliriz diyebilir. Bu Güvenlik Konseyini reforme edebilir. AB kurulduğu zaman demir çelik işbirliği diye kuruldu. AET oldu. Avrupa Topluluğu, Avrupa Birliği oldu. Burada ortaya çok farklı çıkış konulabilir. Siz dünya barışına katkıda bulunamıyorsunuz. Afrika'da fakirlik almış başını gidiyor. Her yerde felaket. Hiç bir yerde bunları görmek mümkün değil. Sudan'ı ikiye böldüler. Hala Sudan'a yaptırım uyguluyorlar. Aynı şeyi Filistin'de yapmadılar. Hadi gelin Filistin'de de bu adımı atın. İsrail ile Filistin arasında adil bir tavır ortaya koyun" dedi.
Erdoğan, "İslam dünyasının içine nifak sokulmuş durumda. Sünni ve Şii kendini koruma refleksi içine girmiş. Sünni ülkeler de kendi içinde sorunlar yaşıyor. Son Gezi olaylarında yaşadıklarımız da ortadadır" dedi.
Erdoğan, İran'a uygulanan ambargo konusunda İran'ın yanında olduklarını kaydederek, "İran bizi anlamadı hala da anlamıyor. Humus katliamında rahmetli Humeyni aylarca Hafız Esad'a randevu vermedi. Sebebi katliamdı. Şu andaki bakış aynı bakış değil. Benim için Şii Sünni yok. İslam var demişimdir İranlı dostlarıma. Bizi bağlayan en kavi şey inancımız. İslam. İslam içinde bölünmeyi yaşamak insanı kahrediyor. Şu anda Suriye'de 100 bin insanı öldüren kim. Sorduğun zaman o da müslüman. O liderlerin arkasında İslam alimleri var. O destekle Sünniler vuruluyor. Sünniler de o reflekse Şiileri vuruyor" diye konuştu.
Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Irak ziyaretini de eleştirerek, "Kılıçdaroğlu, Türkiye'de ana muhalefet partisinin genel başkanı. Ülkeler arası diyalog kimle olur iktidar partileri arasında olur. İş yapmayacaksan başkalarıyla da bir araya gelirsin. Kılıçdaroğlu'nun Irak'ta temaslarda bulunmasını manidar bulmamak mümkün mü? Kılıçdaroğlu'nun daveti turistik bir seyahattir. Ülkeler arasında bir bağlantı kurmasına imkan yok" diye konuştu.
Erdoğan şunları söyledi: "Suriye konusunda bize kimse 'size ne diyemez, 900 kilometre sınırımız var ve iki ülke halkı arasında kan bağı var. Mısır konusunda da bizim ticari ilişkilerimiz var. Kredilerimiz Mısır halkı için kullanılacak. Darbe hükümetine 16 milyar dolar verenler daha önce neredeydiler. Otokratik rejimleri savunmak için bu yardımlar yapıldı. Mısır'daki yolsuzlukların ortaya çıkmasını önlemek için bu darbecilere paralar aktarıldı. Bu ülkelerde eserlerimiz görülür. Camiler, kervansaraylar, bunların birçoğunu da yıktılar. Hiç izi olmayanlara buyurun gelin diyorsunuz. Biz yardım elini uzatınca size ne diyorlar. Bizim şu anda gücümüzü hazmedemeyenler Gezi olaylarında olduğu gibi oyunların içine giriyorlar. Türkiye 10 yıl içinde bire üç büyüdü. Ekonomik olaylarla ortaya çıkmadılar. Şimdi de değişik sloganlar üretmeye başladılar. Vatandaş bu oyunu gördü ve çabuk çözdü".
DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ ÇALIŞMALARI
Erdoğan, demokratikleşme paketiyle ilgili ise "Paketi hazırlayan arkadaşlarla önümüzdeki hafta bir araya gelip konuşacağız, neleri ilave edip neleri çıkartabiliriz konuşacağız. Bir iki hafta içerisinde bu açıklamayı yaparız. Anayasayı ilgilendiren maddeler de var yasal değişikliklerle ilgili maddeler de var. Bugün partiler arasında uzlaşılan maddeler ne kadarsa bunlar öncelikle Meclis'te kabul edilebilir. Diğer maddelerle ilgili de yeni bir çalışma başlatılabilir. Yeni anayasa konusunda masadan kaçan taraf biz olmayacağız. Ancak Meclis Başkanımızın tavrı nihai tavrı belirler. Meclis Başkanı çalışmayı noktalıyorum derse mesele biter. Arkadaşlarımız çalışmaları eksiksiz götürüyorlar. Çalışmayı yürütenlerin tutanaklarında Süheyl Batum'un açıklamalarında, "CHP'nin görüşünü net söylüyorum. Bunu CHP Genel Başkan dahi belirleyemez. Burada hepimizin görüşleri arasında anlaşmazlık varsa bunu asla gündeme getiremezsiniz" diyor. CHP heyetinde sadece CHP yok, 3 kişi varsa hepsi ayrı bir parti. Komisyonda, muhalif partiler 9 milletvekili ile temsil edilirken yüzde 50 oy alan partimiz 3 milletvekili ile temsil ediliyor. Biz derdimiz bağcıyı dövmek değil üzüm yemek.Yeni anayasa çıkmış olsa bu ülke bir darbe anayası ile değil sivil iradenin yaptığı bir anayasa ile yönetiliyor diyebileceğiz" dedi.
ÇÖZÜM SÜRECİ
Erdoğan çözüm süreciyle ilgili şunları söyledi: "Çözüm sürecine ilişkin bir süreç devam ediyor. Türkiye'de 10 yıl öncesi ile bugün arasında tüm etnik grupların düşünce gruplarının kazandıkları ile bugünkü konumu arasında bir kıyaslama yapmak lazım. Burada alınan mesafeler ortada. Cezaevlerinde gazeteciler yazarlar var deniyor. Bunlar bir elin parmak sayısını geçmez. Bunların gazetecilikle yazarlıkla alakası yok. Bunların bölücü terör örgütü ile ilişkileri var. Bunlar suç teşkil eden konulardan dolayı içerideler. Çözüm sürecinde bir konuya dikkat gösterdik. Akil insanlar derken toplumun tümünü temsil edenler diye bir düşüncemiz olmadı. Ama ülkenin tüm kesimlerini temsil edecek kişiler bulunsun diye düşündük. 63 kişi ile sınırlayabildik. Arkadaşlar yoğun bir çalışma yaptılar. Onlar tüm hakaretlere rağmen çalışmalarını yaptılar. Biz toplumun beklentilerini alalım bizim eksiklerimiz neler diye bakarak bu demokratikleşme paketini hazırlıyoruz. Oralardan aldığımız şikayetler ve bize gelen bilgilerden istifade ile bunları yasal zemine nasıl taşırız noktasında çalışmalarını yaptılar. BDP'de eşbaşkanlarının veya bunların dışındakilerin söylem birliğini yakalamaları önemli ama bunu yakalayamadılar. İftira at izi kalsın mantığı hakim, tehdit şantajı tercih ediyorlar. Bir gazete oradaki biri ile röportajlar yaptı. Bizim tehditlerden alınacak çekinecek bir şeyimiz yok. Biz bunları bilerek inanarak yola çıktık. Onların kendi davaları kendilerine göre ne kadar kutsalsa bizim davamız onlarla mukayese edilemeyecek kadar anlamlıdır. Biz 'silah bırakılmadığı sürece asla operasyonlar durdurulmayacaktır' dedik. Sınırdışı meselesi gündeme geldi. Eşbaşkanlardan birisi sınır dışına çıkıldı dedi, ben çıkanların oranı yüzde 15 dolayındadır dedim, Onlar da bunu teyid etti. Ben son olarak bu oranın yüzde 20 olduğunu söyledim. Çıkanların durumları da önemlidir. Onlara göre çıkış bitti diyorlar ama böyle birşey yok. Biz hiçbir şekilde tarih vermedik. Çıkış tamamlandığı andan itibaren benim askerimin polisimin operasyon yapma dertleri yok. 8 aydır bir sukunet var. Bu tür şeyler olmadığı için de askerimiz güvenlik güçlerimiz hazmedilemeyen olaylara katlanarak operasyon yapmadılar. Önümüzdeki Mart ayında seçimler var vatandaş hür bir şekilde seçime gitsin, silahların gölgesinde oy kullanma olmasın. Kime ne söz verdiysek çıksın açıklasınlar. Nerede söz vermişiz onu da açıklasınlar. İmralı ile ilgili BDP'den gelen talepleri milletvekilleri olduğu gerekçesiyle hoşgörü ile kabul edip müsaade ettik. Sınır geçişler tamamlanmadıkça güvenlik güçleri istim üzerindedir. Ama operasyon meraklısı değiliz. Gerek BDP'nin gerekse legal yapının bu ülkenin huzurunu kaçırmak istemiyorlarsa bunlara saygı duymaları gerekir. Normal vatandaşa verilip de onlara verilmeyen bir hak var mıdır. Seçme seçilme fikir ve düşüncede, alt yapı üst yapıda onlara verilmeyen hiçbirşey yoktur. Hakların iradesi veya reddi noktasında bunu onlar yapıyor. Şantiyeleri basıyorlar, Yüksekova'da havaalanını yapıyoruz, tehditler yüzünden müteahhit işi bırakma noktasında. Biz yatırımları muhalefete göre yapmıyoruz. Marmaray'ı 29 Ekim'de açıyoruz. Tekerlekli geçiş sisteminin inşaatını sürdürüyoruz. Biz boğazı Haliç'e bağladık. Oradaki koku tahammül edilir bir koku değildi. Vatandaşımız da bunu görüyor".
AK Parti'nin oy oranlarını da değerlendiren Erdoğan, "Elimde 3 tane kamuoyu araştırması var. AK Parti 51.4. 10 -19 Ağustos tarihleri arasında yapıldı. CHP 24.9. MHP 13.1, BDP 7. İkincisinde AK Parti 51. 9, CHP 23.5, MHP 13.6, BDP 7.4. Diğerinde AK Parti 51.5, CHP 24.5. Oy oranlarını korumamızın en büyük nedeni atılan adımlar sayesindedir. Demokrasinin sandıkta tecelli ettiğine inanırım. Demokrasinin sandık olmadığını söyleyenler çıkabilir. Ben bunu asla kabul etmiyorum. İsrailli yetkililerin söylediği 'demokrasi sandık değildir' sözü Mısır'daki durumun geldiği noktadır. Mısır'da darbeciler yol haritasını çalıştırıyorlar. Ben Mübarek'in tahliye edileceğini söylemiştim. Mesele Mübarek'in tahliye edilip edilmemesi değil, ülkemizde de bunlar yaşandı. Mesele halkın iradesine saygılı olacak mıyız olmayacak mıyız. Gezi olayında da yaşanan buydu. Milli iradeye saygı duymayan bir kısım var. Sandıktan çıkamayacağını gören bir kesim sandık dışı yollara müracaat ediyor. Parlamentodaki partilerden birisi bu tür destekleri almadığı müddetçe bugünkü noktaya dahi gelemez. Ben oy almazsam bu köy yakılıp yıkılır diyor. Ankara'da duraklar, alt geçitteki seramikler yakıldı yıkıldı döküldü, kamu ve sivil araçlar döküldü. Bunlar zam demedi, elektrik su yol yok demediler. Nasıl giyiniyordun da yasak geldi. Giyimden mi yasak geldi. Öyle bir şey olsa bizim şikayetçi olmamız lazım. Bu ülkede başörtülülere yıllarca engellemeler yaşandı. 28 Şubat sürecinde hakları gasp edilenlere hak iadesi için çalışmalar yapılıyor. 28 Şubat sürecinde başörtülüler ile birlikte Salih Mirzabeyoğlu gibi yargılananlarla ilgili de çalışmalar yapılıyor. Hak ihlali varsa gereken yapılacak.”diye konuştu

 
Meteor çukuru turizme kazandırılıyor
 
2 bin 902 araca 4.3 milyon ceza
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
alim çatlı 23 Ağustos 2013 Cuma 10:08

Ne mutlu ki aglayan bir yurege sahip basbakanimiz var.

Yorumu oyla      8      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘İnsanlık vicdanını kaybediyor’
Görmez, "insanlık vicdanını kaybediyor. Birkaç gündür hepimiz evlerimizde ...
‘Ben’ bize yakışmaz…
Erdoğan, "Asla 'ben' yok, 'biz' var. 'Ben' bize yakışmaz. AK Parti'nin ...
‘Elimizde belgeler var’
Erdoğan, Mısır'daki darbenin arkasında İsrail'in olduğunu belirterek "Elimizde belgeler var" dedi.
 
Erdoğan, vahşeti lanetledi
Erdoğan, “Bugün Mısır, yarın bir başka ülkeyi, belki Türkiye’yi karıştırmak ...
Hazro'da silahlı çatışma: 8 ölü
Sabaha karşı çıkan çatışma'da çok sayıda da yaralı var!
Türkiye, 'sıfırıncı dakika'ya hazırlanıyor
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye’yi afet ve deprem anında sıfırıncı ...
 
‘Zalimler Allah’ın gazabına uğrayacaklardır...’
“Mazlumun ahı, titretir arş-ı Rahman’ı” başlıklı hutbede zulmün tanımı ...
Ersoy deprem gerçeğini ele aldı
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı ...
ASİMDER dikkat çekti
Gülbey, Ermeni diasporasının 2015 yılının “Sözde Ermeni Soykırımı” yalanının ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva