ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ERZURUM Sordu: Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?
ERZURUM Sordu: Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?
ETSO İran‘ın yasını paylaştı
ETSO İran‘ın yasını paylaştı
‘Gereği yapıldı’
‘Gereği yapıldı’
Erzurum Engelsiz Yaşam Merkezinde geri sayım
Erzurum Engelsiz Yaşam Merkezinde geri sayım
Olur Yayla Turizmine hazır
Olur Yayla Turizmine hazır
HABERLER>SİYASET
12 Ağustos 2011 Cuma - 02:19

Başbakan gönülleri kazanıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan her ramazanda adet edindiği üzere, bu ramazanda da fakir fukaranın iftar sofralarına icabet etmeyi ihmal etmiyor. Önceki gün bir gecekonduda iftar yapan Başbakan Erdoğan'ın konuk olduğu aile Başbakan'ın ziyaretini anlattı...

Başbakan gönülleri kazanıyor

 

Başbakan Erdoğan, önceki gün iftarda Keçiören'in Sancaktepe ve Yükseltepe Mahallelerindeki gecekondulara misafir oldu. Başbakan Erdoğan'a iftar ziyaretinde kızı Sümeyye Erdoğan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, bazı milletvekilleri eşlik etti. Başbakan Erdoğan, ilk olarak 48 yaşında Ayşe Polat'ın evine konuk oldu. Sancaktepe 1629 sokakta iki odalı bir gecekonduda yaşayan Polat, Başbakan'ın ziyaretini anlattı.

 

ERDOĞAN'IN İFTAR MENÜSÜ

Lisede okuyan kızıyla birlikte masayı hazırlamışlar. Ezan okunduğu sırada orucunu açmaya hazırlanırken kapı çalınmış. Ayşe Polat sonrasını şöyle aktardı: "Ezan okunduğu sırada kapıya vuruldu. Biz de kapıyı açtık. Bir baktık, karşımızda Başbakan var, kapıya da kendisi vurmuş. Başbakan'ı karşımda görünce şok oldum. Bize yemeği birlikte yiyeceğini söyledi." 5 ay önce eşi mide kanserinden vefat eden Polat, Başbakan Erdoğan'a mercimek çorbası, bulgur pilavı, komposto ve börek ikram etmiş. Polat, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hep beraber sofraya oturduk. Hep beraber yemek yedik. Ne konuşacağımızı ne diyeceğimizi ben bilemedim. Kendimize göre yapmıştık. Allah ne verdiyse onu ikram ettik. Yavan, yağlı demedik. Başbakanımız evi sordu. 'Ev kira mı, kendinizin mi?' diye sordu. 'Kendimizin' dedim. Bunun üzerine maaşımı sordu. 'Maaş yok' dedim, 'vefat maaşı alıyorum' dedim. 'Ne kadar?' diye sordu. Üç aydan üç aya 600 lira dedim. 5 ay önce de beyim vefat ettiydi."

Ayşe Polat, "Beni şu gecekondudan kurtarın" dediğini, Erdoğan'ın da "Yakında o da olacak" yanıtını verdiğini de söyledi. Başbakan Erdoğan, anne kıza buzdolabı, çamaşır makinesi ile televizyon göndereceğine de söz vermiş.

İŞSİZ BABAYA İŞ SÖZÜ

Erdoğan daha sonra 42 yaşında Salih Yozan'ın evini ziyaret etti. 5 çocuk babası işsiz Yozan Erdoğan'ı karışlarında görünce önce şaşırdıklarını ama memnun olduklarını ifade etti. Erdoğan'a çay ikram ettiklerini belirten Yozan "Teklifimizi geri çevirmedi. İçti. Çoluk çocuğu sevdi. Bize yardım sözü verdi" dedi. Yozan, Erdoğan'ın kendilerine evi sorduğunu belirterek, "Burası kira dedim. Bizim için ev sözü verdi" diye konuştu. Başbakan Erdoğan'ın geleceğinden haberdar olmadıklarını, ziyaretin kendilerine sürpriz olduğunu söyleyen Yozan, çektikleri geçim sıkıntısını ve ev konusundaki mağduriyetlerini Erdoğan'a ilettiklerini belirtti. Yozan, yaşları 18 ile 3 arasındaki çocukların eğitim durumlarını soran Başbakan Erdoğan'ın, gitmeyenlerin okula gitmelerini istediğini ve gerekli yardımların yapılması için ilgilileri uyardığını ve kendisine yardım verildiğini söyledi. Erdoğan, Yozan'ın çocukları Ender (3), Polat (5), Cumali (9), Davut (12) ve Buket ile sohbet etmiş, ardından çocuklara oyuncak hediye etmiş. Cumali, dün Başbakan'ın hediye ettiği oyuncak arabayı elinden düşürmedi.

NAMAZINI KILDI

Başbakan Erdoğan'ı, Yozan'ın evininden ayrılırken kendisini bekleyen mahallelilerle konuştuğu sırada kahve ikram etmek için evine davet eden ev hanımı Muazzez Akbal da, "İftarın ardından Başbakan Erdoğan'ın mahalleye geldiğini öğrendim ve görmek için dışarı çıktım. Kahvi içmek için çağırdım. Sağolsun beni kırmadı, buyurdu, geldi. Kahvemi içti, namazını kıldı" dedi.

MAHALLEYE NEŞTER

İftar sonrası iki mahallede de sokaklarda dolaşan ve vatandaşlarla sohbet eden Erdoğan, burada vatandaşların sorunlarını dinledi ve onlarla fotoğraflar çektirdi. Mahalle sakinlerinin anlatımına göre, Erdoğan'dan elektrik direğinin değiştirilmesi ve toprak yolların asfalt yol haline getirilmesi talep edildi. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'tan asfalt sorununun da çözülmesini istedi. Ziyareti sırasında Başbakan Erdoğan için mahallede geniş çaplı güvenlik alındı.

 
Kemertaş Sıla'ya seslenecek
 
A.Ü'den yeni bir ilk
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aziziye'de çevre düzenlemesi
Aziziye Belediyesi ilçeyi güzelleştirmek için çalışmalarına hız verdi.
AK Parti'de 10'uncu Yıl Heyecanı
Kültür Bakanı Ertuğrul Günay Erzurum'da AK Parti'nin misyonunu ve 2023 vizyonunu anlatacak.
Palandöken’de fırınlar denetimden geçti
Palandöken Belediyesi Zabıta Ekipleri, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ...
 
Yakutiye’de asfalt çalışmaları hız kazandı
Yakutiye Belediyesi, ilçe sınırlarında asfalt, karo ve taş kaplama çalışmalarını ...
Aziziye’de Ramazan etkinlikleri
Aziziye Belediyesi, mahalle statüsündeki köylere taşıdığı ramazan etkinlikleriyle ...
Oltu’da Ak ziyaretler
Erzurum Oltu Ak parti İlçe Başkanı Fuat Demir ve yönetim kurulu üyeleri, ...
 
Aksak hizmetleri değerlendirdi
Ak Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, gezi ve incelemelerde bulunmak ...
Asfaltlama çalışmalarında tempo arttı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezindeki asfaltlama çalışmalarına ...
Vali Öztürk'ten Sanatçı Öztürk'e övgü
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nce İstasyon Meydanı’nda düzenlenen ‘Geleneksel ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva