ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>TÜRKİYE
5 Mart 2014 Çarşamba - 08:42

Başbakan'dan birlik mesajı

Erdoğan, "Onun için ne diyoruz, tek millet. Tamam tek millet diyoruz. İki; diyoruz ki tek bayrak. Burada bir endişemiz var mı? Bayrağımızın rengi şehidimizin kanı. Hilal, bağımsızlığımızın ifadesi. Yıldız, şehidimizin sembolü, simgesi. Biz bayrağımızın dışında bir bayrak düşünmüyoruz.”dedi

Başbakan dan birlik mesajı

Başbakan Erdoğan, "CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı vatandaşa yumruk atıyor. Vatandaş da bunlara sandıkta yumruğu vuracak" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  "CHP'nin, MHP'nin, Pensilvanya'nın, onlarla birlikte medyanın, iş çevrelerinin kurdukları tuzak artık altüst oldu. Ellerine yüzlerine bulaştırdılar. 'Darbe yapalım, sandıksız hükümeti devirelim' dediler, ayakları dolaştı, tökezlediler ama şimdi bunun hesabını verecekler. Ve millet sandıkta bunun hesabını soracak ardından hukuk yoluyla da biz hesabını soracağız. Kardeşlerim, Türkiye'nin kutlu yürüyüşünü kimse durduramayacak, hiç endişeniz olmasın, kimse durduramayacak" dedi.

 Erdoğan, partisince Adıyaman'da düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

 "Bu Pensilvanya'daki zat, CHP genel başkanının eline kasetler veriyor" diyen Erdoğan, "CHP Genel Başkanı da grup toplantılarında Pensilvanya'nın borazanlığını yapıyor. Ve anayasaya, yasalara aykırı olduğu halde, düşünün. Bu zata 'Çarkçı Kemal' diyorlar biliyorsunuz, geçenlerde de söyledim. 'Senden' dedim 'bir şey olmaz'. Sen zaten kasetle geldin, kasetle de gideceksin ve utanmadan, sıkılmadan kalkıyor iftiralarla Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanına çeşitli yalan dolan şeyler söylüyor" ifadesine yer verdi.

KILIÇDAROĞLU’NA TEPKİ

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK genel müdürü olduğunu hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti: "Ya sen SSK'nın genel müdürüyken SSK'yı bitirdin ya. Biz sigorta hastanesinin kapılarında, kuyruklarda rezil olmadık mı, sefil olmadık mı. Ya biz alacak ilaç bulamıyorduk ya... Öyle mi kardeşlerim? Adıyaman, öyle mi? Onun için 30 Mart'ta sandıklarda bunlara bizim bir siyasi tokat atmamız lazım. Onun için çok çalışmamız lazım, rehavete kapılmayacağız. Ben diyorum ki, Adıyaman Türkiye'nin bir numarası olsun. Öyle 60-70 değil, daha fazla, daha fazla inşallah. Adıyaman merkez, ilçeler hep birlikte gümbür gümbür 'AK Parti' demeli."

Kılıçdaroğlu'nun sabah söylediğini öğlen, öğlen söylediğini akşam yalanladığını kaydeden Başbakan Erdoğan, gazete kupürleri göstererek, şunları söyledi:

 "3 yıl önce bir televizyon kanalına çıkmış partileriyle ilgili kayıtları eleştiriyordu. 'Bunları veren savcının bu ülkede hesap vermemesi diye bir olay olabilir mi?' diye soruyordu. 'Bu dinleme kayıtlarını kim veriyor, bunlar gizli değil mi, soruşturma gizli değil mi, kim bu savcı?' diye soruyordu. Ve 'Başbakanı dinleyen hangi derin devle?t' diyordu. Bakınız Milliyet gazetesi 27 Aralık 2012. Kardeşlerim bitmedi, 'Savcı suç işliyor' diyordu. Şu anda bu kayıtları yapan, bunları bir yerlere servis eden, bunları internette yayınlatan tüm savcılara aynı CHP genel başkanı bugün sahip çıkıyor."

YASADIŞI DİNLEME

 Kılıçdaroğlu'nun iki yıl önce 'Yasadışı dinleme hepimizin tepki göstermesi gereken suç' dediğini anlatan Erdoğan, "Çark etmek bunun tabii fıtratında var. O koltuğa kasetle oturdu, şimdi onun bedelini ödüyor. Bu paralel yapı CHP'nin genel merkezini, il başkanlıklarını, milletvekillerini dinlemiş ama CHP'nin genel müdürü ağzını dahi açamıyor. Bu paralel yapı MHP il başkanlıklarını dinlemiş, MHP'li milletvekillerini dinlemiş, 450 MHP'liyi dinlemiş ama MHP genel başkanı tek söz söyleyemiyor" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, elindeki gazete kupürünü göstererek, Kılıçdaroğlu'nun "Başbakanın dinlenmesi çok vahim bir olay" şeklindeki sözlerini hatırlatarak, "(Başbakanın dinlenmesi çok vahim bir olay), altında ne diyor, 'yeniden yargılanmayı da destekleriz' diyor. İnanın bugün sorun tam aksini söyler. Niye? Akşam başka, sabah başka" dedi.

 Erdoğan, bir başka gazete kupürünü daha göstererek, Kılıçdaroğlu'nun "Cemaat saydamlaşsın" sözünü anımsattı ve, "Bunu diyen kim, yine CHP'nin genel müdürü. Akşam başka sabah başka, bundan siyasetçi olur mu ya... Söylüyorum, gene söylüyorum: Bakınız, bundan ancak İstanbul'un Tahtakalesi'nde kasetçi olur, kasetçi olur. Bundan başka bir şey olmaz. Orada gitsin bu kaset satsın, kaset. Çünkü bu SSK'nın genel müdürüyken orayı batırdı, Rahşan affıyla kurtardı. Eğer Rahşan affı çıkmasaydı kurtaramayacaktı" ifadesini kullandı.

"İSTANBUL BU KARİKATÜR SİYASETÇİLERE SANDIKTA YUMRUĞUNU VURACAK"

 CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'ün Trabzonlular gecesinde yuhalandığını ve oradan çıkarken de bir vatandaşa yumruk attığını söyleyen Erdoğan, "Hiç merak etmeyin vatandaş da bunlara sandıkta yumruğu vuracak. İstanbul, bu karikatür siyasetçilere sandıkta yumruğunu vuracak. Trabzon aynı şekilde, Adıyaman aynı şekilde, tüm Türkiye o yumruğun hesabını 30 Mart'ta sandıkta soracak, sandıkta" dedi.

 "Bütün Türkiye'nin bunu bilmesini istiyorum, kurdukları tuzak artık bozuldu" diyen Başbakan Erdoğan, "CHP'nin, MHP'nin, Pensilvanya'nın, onlarla birlikte medyanın, çevrelerinin kurdukları tuzak artık altüst oldu. Ellerine yüzlerine bulaştırdılar. 'Darbe yapalım, sandıksız hükümeti devirelim' dediler, ayakları dolaştı, tökezlediler ama şimdi bunun hesabını verecekler. Ve millet sandıkta bunun hesabını soracak, ardından hukuk yoluyla da biz hesabını soracağız. Kardeşlerim, Türkiye'nin kutlu yürüyüşünü kimse durduramayacak, hiç endişeniz olmasın, kimse durduramayacak" şeklinde konuştu.

 "Aradık, sorduk, diktatörü bulduk" ifadesini kullanan Erdoğan, "Ey CHP, diktatör senin içinde ya... Kim, İnönü, İnönü. İşte İtalya'da, biliyorsunuz orada nazi, faşizm onlar iktidar olduğunda onları ilk tebrik edenlerden olmuştur. Öyle ki bunlar Dersim'de katliamın baş sorumlusudur. Ve katliamın baş sorumlusu olduğu halde bugün kalkıp da bu CHP'nin genel müdürü Dersimli olduğu halde orayla ilgili bir kelime edebiliyor mu, hiç duydunuz mu? Edemez, edemez, çünkü onu söylemeye başladığı anda bataklığa batacak bunu biliyor" dedi.

"BİZ BAYRAĞIMIZIN DIŞINDA BİR BAYRAK DÜŞÜNMÜYORUZ"

 Adıyaman'ın kardeşlik şehri olduğunu, Türkmenlerin, Kürtlerin, Zazaların, Arapların, Sünnilerin, Alevilerin bir, beraber, diri ve kardeş olarak Türkiye olarak bir arada yaşadığı bir şehir olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şunları söyledi:

 "Onun için ne diyoruz, tek millet. Tamam tek millet diyoruz. İki; diyoruz ki tek bayrak. Burada bir endişemiz var mı? Bayrağımızın rengi şehidimizin kanı. Hilal, bağımsızlığımızın ifadesi. Yıldız, şehidimizin sembolü, simgesi. Biz bayrağımızın dışında bir bayrak düşünmüyoruz. 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır'. Ondan 780 bin kilometrekare ile tek vatan. Batı'da ne varsa Adıyaman'da da o olacak. Erzurum'da da olacak. Trabzon'da, Rize'de, Artvin'de de o olacak. 780 bin kilometre karede her şey olacak."

 Erdoğan, 10 yıl önce Adıyaman'da modern bir havalimanı olacağının söylenmesi durumunda buna kimsenin inanmayacağını ancak şimdi gerçek olduğunu kaydederek, havaalanı ile kent arasındaki yolların karşılaştırılmasını istedi. "Ben 15 sene önce buralara geldiğimde kasaba gibiydi burası. Ama elhamdülillah şimdi burası şehir oldu. Yeterli mi, değil. Daha güzel olacak" diyen Erdoğan, doğusu-batısı, güneyi-kuzeyi ile Türkiye'nin tek bir vatan olduğunu belirtti.

 Devlet içinde devlet , paralel devlete asla müsaade etmeyeceklerinin altını çizen Erdoğan, "Bunları ininden çıkaracağız. Devlet içinde yapılananları çıkaracağız. Asla bu devletin bütünlüğünü, birliğini bozamayacaklar. Bozmaya kalkanlar gereken dersi, gereken cevabı hukuk içinde alacaklar, hiç merak etmeyin" diye konuştu.

 Erdoğan, Afyonkarasihar'dan yola çıkarken ilkeleri olan bu madde ile yola devam ettiklerini kaydederek, Adıyaman'a yaptıkları toplam yatırımın 3,5 katrilyon olduğunu dile getirdi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Niye? Bizim Adıyaman'a sevdamız var. Adıyaman'a aşkımız var, aşkımız. Bunları yeterli görmüyoruz, daha iyisi olacak. Eğitimde olacak, sağlıkta olacak. Adalet sarayı ile emniyet sarayı ile olacak. Ulaşımda olacak, enerjide olacak. Her şeyde... Bütün bu adımları atarken inşallah çok daha güzel günler önümüzde. Bunu özellikle bilmenizi istiyorum. Bakınız az önceki coşku bana bir şeyi unutturdu. 3,5 değil, yapılan yatırım ne biliyor musunuz? 6,3 katrilyon. Bütün bu adımları çok daha modern bir Adıyaman için attık. Atmaya devam edeceğiz. Şu anda bu adımların atılmasında emeği geçen çok kardeşlerim var. İşte sizler şu kardeşliği bize gösterdiniz. Kardeşlikle beraber Adıyaman'ın geleceğine sizler farklı bir işaret koydunuz. Bundan dolayı bizim size olan sevdamız çok farklı. Bu adımları atarken özellikle Adıyaman'daki bu kardeşliği ve hoşgörüyü görünce çok farklı düşünmemiz mümkün değil."

 
Meclis’te altyapı gündemi
 
2014 ihracat en’leri açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘30 Mart farklı olacak’
Başbakan Erdoğan, “30 Mart farklı olacak. Biz tek millet diye yola çıktık. ...
‘Erdoğan 100 yıllık reformlara imza attı’
Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, “Abdülhamit Han’dan sonra gelen en ...
Erbakan rahmetle anıldı
Eski Başbakanlardan Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Bağcılar Belediyesi’nin ...
 
Başbakan Erdoğan’dan 30 Mart tarifi
Erdoğan, "En hayati seçimlerinden birine gidiyoruz. 30 Mart seçimlerinde ...
‘Dünya bu zulme sessiz kalmamalı’
Azerbaycan’ın Hocalı Kasabası’nda 1992 yılında Ermeni askerlerince katledilen ...
‘Siyasi istikrarımıza saldırıyorlar’
Bir dizi inceleme için Bingöl'e gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, telefon ...
 
‘Hiç kimse milletten bu iradeyi alamaz’
Erdoğan, ‘Türkiye’yi sadece millet yönetir’ dedik. Türkiye’yi yönetme ...
Güllüce: 'Türkiye umut ışığı haline geldi'
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Türkiye şu anda 2 milyar dolar ...
Güllüce’den yozlaşma uyarısı
Bakan Güllüce, Türkiye’de kötü rüzgarların estiğini belirterek, “Ey analar, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva