ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Taekwondo’da Oltu damgası
Taekwondo’da Oltu damgası
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
HABERLER>TÜRKİYE
21 Aralık 2013 Cumartesi - 16:13

Başbakan'dan Ovit vurgusu

OVİT tüneli için Artvin- Hopa, Erzurum-Rize arasında dağların delindiğini, Kop ve Ilgaz tünelinin inşaatlarının sürdüğünü, bunların 2015'te hizmete gireceğini ifade eden Erdoğan, 12 tünel açtıklarını, virajların, Armelit Dağı'nın birçok insanının hayatına mal olduğunu söyledi.

Başbakan dan Ovit vurgusu

~~Başbakan Recep Erdoğan, Ünye Şehir Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde, iktidarı DSP'den, MHP'den ve ANAP'tan aldıklarının anımsatarak,  79 senede bu ülkede 6 bin kilometre yol yapıldığını, kendilerinin ise 11 yılda 17 bin kilometre yol inşa ettiğini söyledi.
"Yolsuzlukların olduğu bir iktidarı bunları yapabilir mi" diye soran Erdoğan, göreve geldiklerinde Türkiye'de 26 olan havalimanı sayısını 52'ye ulaştırdıklarını dile getirdi. Ordu-Giresun Havalimanı'nın da süratle tamamlandığını, yarın denetimini yapacaklarını ve en kısa zamanda hizmete sunacaklarını anlatan Erdoğan, tünellerin kendilerinin döneminde tanındığını belirtti. Ulaşımı kolaylaştırmak için tek ve çift hatlı olarak 123 tünel yaptıklarını dile getiren Erdoğan,  "Dağları deldik dağları. Ferhat gibi deldik. Siz Şirin biz Ferhat olduk, yollara düştük. Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece dedik, gideceğiz gündüz gece" dedi.

OVİT tüneli için Artvin- Hopa, Erzurum-Rize arasında dağların delindiğini, Kop ve Ilgaz tünelinin inşaatlarının sürdüğünü, bunların 2015'te hizmete gireceğini ifade eden Erdoğan, 12 tünel açtıklarını, virajların, Armelit Dağı'nın birçok insanının hayatına mal olduğunu söyledi. Rize'ye giderken ve gelirken, otobüslerle Armelit Dağı'na tırmandıklarını, aşağı bakamadıklarını, nereden uçacağız diye düşündüklerini anlatan Erdoğan, şunları kaydetti: "Otobüsün birisi kenara geçer öbürünün geçişini bekler, öbürü geçer ondan sonra öbürü gider. Bunları yaşadık mı? Artık bunlar var mı? Bunlar bize nasip oldu. Artık şimdi Karadeniz sahil yoluyla, deniz manzaralı, tünellerle dağların güzellikleri bunların hepsini bir arada yaşıyoruz. Karayolları yatırımları için 11 yılda 98,5 milyar lira yani 98 katrilyon 500 trilyon. Bunları biz yaptık. Yolsuzlukların olduğu bir ülkede bunlar yapılabilir mi? Bunlar basit, basit siyaset yapıyor bunlar. İftira atayım tutmazsa iz bırakır. Güneş balçıkla sıvanmaz. Bunlara şunu söyleyin: 'Aynaya bakın aynaya.' Bunlara bunu söyleyin. Bu ülkede CHP, MHP olarak ne yaptınız? Onların anlatın bir. Bunlara onu sormak lazım. Ne yaptınız? Yaptıkları bir şey yok onların. Onun için çok çalışacağız. 30 Mart bunlara sandıkta en güzel cevap günüdür."
BU KİRLİ OYUN, BÜYÜK TÜRKİYE’YE KARŞI OYNANAN BİR OYUNDUR”
Ordu’ya çeşitli temaslarda bulunmak üzere gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili açıklamalarda bulunarak, "Bu kirli oyun, büyük Türkiye'ye karşı oynanan bir oyundur. Gezi'de bu oyunu nasıl bozduysak burada da bu oyunu bozacağız" dedi.
Samsun’dan helikopterle Ordu’nun Ünye ilçesine gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreni öncesinde vatandaşlara hitap etti. Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada son günlerde ülke gündemine oturan “yolsuzluk” soruşturmasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Uğradığımız her yerde resmi açılış törenleri yarıyoruz. Bugün Ünye'de çeşitli kurumlarımızca 23 kalem ve 77 milyon lira tutarında hizmet ve eseri resmi olarak açıyoruz. Bunlara ilave olarak 352 trilyon liralık Ünye çevre yolunun açılışını bugün yapıyoruz. Fatsa'da 37 milyon liralık açılış yapıyoruz. Ordu merkez ve ilçelerde yapımını tamamladığımız 166 milyon liralık eserlerle Ordu’ya toplam 632 milyon liralık eser kazandırıyoruz” diye konuştu.

“AK PARTİ'Yİ AK YAPAN, YOLSUZLUĞA KARŞI VERDİĞİ MÜCADELEDİR”
“AK Parti’yi ak yapan yolsuzluğa karşı verdiği mücadeledir” diyen Erdoğan, “Bu ülkenin milli geliri biz geldiğimizde 230 milyar dolardı, biz onu şu anda 3 kar artırdık, şu anda 850 milyar dolara yükselttik. Soruyorum, yolsuzlukların olduğu ülkede bu milli gelir oradan buraya gelir mi? Yolsuzlukla bu mümkün olur mu? Karadeniz sahil yolunu, bugün açacağımız çevre yolu yol yolsuzluk batağından biz çekip aldık. Bunları yaptık ve halen yapıyoruz” şeklinde konuştu.

“ORDU-GİRESUN HAVALİMANI DA KISA SÜREDE TAMAMLANACAK”
“Türkiye çapında tam 17 bin kilometre yol yaptık” diyen Başbakan, “Bizden önce 79 senede 6 bin kilometre yapılmış. Allah aşkına soruyorum ey CHP’nin genel müdürü, ey bizden önce iktidarda olup da devraldığınız yavru muhalefetin başkanı, 79 senede bunlar ne kadar bu ülkede duble yol yaptı? 6 kilometre. Biz 11 yılda 17 bin kilometre yol yaptık. Yolsuzlukların olduğu bir iktidar bunları yapabilir mi? Biz göreve geldik. Türkiye’de 26 tane havaalanı vardı. Biz şu anda bu havalimanını 26’dan 52’ye çıkardık. Şu anda 52 tane havaalanı ve havalimanı var. İnşallah Ordu-Giresun Havaalanı da süratle tamamlanıyor ve en kısa zamanda onu da hizmetinize sunacağız” ifadelerini kullandı.

“YAPTIKLARI BİR ŞEY YOK”
Karayolları yatırımları için 11 yılda 98.5 milyar lira harcadıklarını belirten Erdoğan, “Yolsuzlukların olduğu bir ülkede bunlar yapılabilir mi? Bunlar basit siyaset yapıyorlar. İftira atayım, tutmazsa iz bırakırım. Güneş balçıkla sıvanmaz. Bunlara şunu söyleyin, ‘Aynaya bakın aynaya.’ 'Siz bu ülkede CHP ve MHP olarak ne yaptınız?' deyin. Yaptıkları bir şey yok. Onun için çok çalışacağız. 30 Mart bunlara sandıkta en güzel cevaptır” dedi.

YOLSUZLUK DEĞERLENDİRMESİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:
“Son günlerde hükümetimize karşı başlatılan karalama kampanyası, yolsuzluk kılıfı ile sunulan son derece çirkin bir tuzaktır. Milletimin bunu bilsin. Bu kirli oyun, büyük Türkiye’ye karşı oynanan bir oyundur. Bu kirli oyun bize olmaktan ziyade, AK Parti’ye olmaktan ziyade bizzat milletime karşı, milli iradeye karşı, milli egemenliğe karşı oynanan bir oyundur. Bu siyaseti itibarsız kılma girişimidir. Onun için burada uluslararası oyunlar var, bunun ulusal bazda, yerel bazda da taşeronları var. Bizim A’dan Z’ye abdestimizden şüphemiz yok, namazımızdan da şüphemiz yok. Onu siz şu anda muhalefet partisinin Anayasa Mahkemesi kararı ile tescilli olan dosyalarında arayın. 'Yolsuzluk' diyor ana muhalefet, öncelikle hazinenin sana verdiği parayı çarçur ettin. Orada yolsuzluklar yaptın. O yolsuzlukların neticesinde Anayasa Mahkemesi seni cezaya mahkum etti. Şunun altını çiziyorum, bu uluslararası bir oyun. Dışarıda bir tezgah, devlet içerisinde oluşmuş çeteler var. Bu tezgahta maşa olarak taşeron olarak kullanıldılar. Yerli iş birlikçiler, yerli piyonlar bu komploda alet olarak kullanıldılar. Bu oyunu bozuyoruz. Gezi’de bu oyunu nasıl bozduysak burada da bu oyunu bozacağız.”
Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve programa katılan bakanlar, valiler, milletvekilleri ile toplu açılış törenini gerçekleştirdi.

 
Öztunç ve Çerkezoğlu konseri yoğun ilgi gördü
 
Reyhani eserleriyle anıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gençler'den Ecdada Mektup
Gençlik ve Spor Bakanlığı, “Gençlerden Ecdada Mektup” yarışması düzenliyor. ...
‘Dik dur eğilme, bu millet seninle’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası camiden çıkarken vatandaşların ...
Dadaşlar’dan Suriye’ye yardım eli
Sultanbeyli Erzurumlular Derneği Gençlik Kolları, “Bir Bayramda Sen Yaşat” ...
 
Güvenç’e Universiade 2011 ödülü
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in liderliğinde 2011 ...
Diyanet’ten Çin açılımı…
Çin İslam Cemiyeti Başkan Yardımcısı Adil Can ve beraberindeki Çin İslam ...
Başbakan’dan öğrencilere müjde
Üniversite öğrencilerinin 2014 yılı burs ücretlerini de açıklayan Başbakan ...
 
Kentsel dönüşüm bilançosu açıklandı
İllerde belli noktalarda devam eden kentsel dönüşümle 1 milyon 200 bin ...
‘Asırlık rüyaları gerçekleştiriyoruz’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Başkaları gibi kuru bir milliyetçilik, ...
‘Bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bayrağımızın rengi kıskananlar varsa öğrensin, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva