ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çatlamaların oluştuğu viyadük sürücüleri tedirgin ediyor
Çatlamaların oluştuğu viyadük sürücüleri tedirgin ediyor
TRENDYOL 1. Lig Playoff tarihleri açıklandı
TRENDYOL 1. Lig Playoff tarihleri açıklandı
MSB: ‘802 terörist etkisiz hâle getirildi’
MSB: ‘802 terörist etkisiz hâle getirildi’
Özakalın Kalkınma Yolu Projesini yorumladı
Özakalın Kalkınma Yolu Projesini yorumladı
 İspir’de bıçaklı ve sopalı kavga
 İspir’de bıçaklı ve sopalı kavga
HABERLER>SİYASET
5 Temmuz 2018 Perşembe - 18:44

Başbakan Yıldırım gündemi değerlendirdi

Yıldırım, “Terörle mücadele seçime endekslenen bir iş olamaz. Bunu böyle düşünmek bu ülkeye en büyük haksızlıktır. Bu Türkiye’nin bir beka mücadelesidir. Bunu seçime indirgemek hiç ahlaki değil.'dedi

Başbakan Yıldırım gündemi değerlendirdi

Başbakan Binali Yıldırım, “Terörle mücadele seçime endekslenen bir iş olamaz. Bunu böyle düşünmek bu ülkeye en büyük haksızlıktır. Bu Türkiye’nin bir beka mücadelesidir. Bunu seçime indirgemek hiç ahlaki değil. Seçim bitti, bitti mi? Devam ediyor” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, terörle mücadeleye yönelik açıklamada bulundu. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından terörle mücadelede savunmanın değil taarruzun esas olacağına yönelik bir karar aldıklarını bildiren Yıldırım, “Üzerlerine üzerlerine gideceğiz ve bunu sadece yurt içinde değil yurt dışında da yapacağız dedik ve bu kararı aldıktan sonra işler farklı noktaya geldi. Göreve geldiğimde söylediğim ilk şey terörü Türkiye’nin gündeminden çıkartacağız, alt sıralara düşüreceğiz ve bunu yaptık. 15 Temmuz’dan sonra Ağustos’ta Fırat Kalkanı Harekatı'nı gerçekleştirdik, 20 Ocak itibariyle Zeytin Dalı Harekat'ını gerçekleştirdik. Terörle mücadele sadece içeride olmayacak. Zor bir sınırımız var. Özellikle Irak tarafı çok engebeli. Bastığınız yerde zor duruyorsunuz. Sürekli buradan tehdit, sızmalar devam ediyor. Onun için mutlaka ve mutlaka biz terörü bulunduğu yerde etkisiz hale getirmemiz lazım. Akdeniz’den Fırat’ın batısına kadar olan aşağı yukarı 400 kilometrelik bölümünü hallettik. Irak tarafından 350 kilometrelik alanda İran sınırından Habur’a kadar orada da sahadayız, Kandil’de dahil bu bölgeyle ilgili çalışmalar devam ediyor” diye konuştu.

Terörle mücadelenin seçime endekslenen bir iş olamayacağını vurgulayan Yıldırım, “Bunu böyle düşünmek bu ülkeye en büyük haksızlıktır. Bu Türkiye’nin bir beka mücadelesidir. Bunu seçime indirgemek hiç ahlaki değil. Seçim bitti, bitti mi? Devam ediyor. O bölgeleri emniyete alıncaya kadar aynen Fırat Kalkanı Harekatında, Zeytin Dalı Harekatı'nda olduğu gibi oralarda biz emniyetli bir alan oluşturduk. Buralarda da emniyetli bir alan oluşacak ki hududumuzdan içeri sızıp tahribat yapmasın, vatandaşımızın canına malına zarar vermesin, orada keselim. Yaptığımız iş bu” ifadelerini kullandı.

‘BU MÜCADELEDE REHAVET YOK’

Başbakan Binali Yıldırım, “15 Temmuz darbe girişimine direk iştirak edenlerin yargılamaları büyük oranda tamamlandı. Bunun çok fazla gündemde kalması bizim hedefimiz değil. Bir an önce kararların çıkıp bu dosyanın kapanması ve işlerin normale dönmesi en büyük arzumuz” dedi.

15 Temmuz darbe girişimine direk iştirak edenlerin yargılamalarının büyük oranda tamamlandığını ve bu sene sonuna kadar tamamlanacağını kaydeden Başbakan Binali Yıldırım, “Türkiye sürekli bu meseleyle de yatıp kalkmamalı, darbeye katılanlar en ağır şekilde cezalandırılmalı. Cumhurbaşkanımız ölçüyü koydu; ibadet, ticaret, ihanet. İhanet tarafı tamam, ticaret tarafı tamam ama ibadet tarafındakilerin bu işte bir taksiratı yok, bunların ayıklanması lazım. Örgütün ilişkileri şeffaf olmadığı için bu kolay olmuyor. Burada ne kadar dikkat etsek muhtemeldir bir takım yanlışlar olabilir. Bunu telafi etmek için daha fazla gayret göstereceğiz. Bunun çok fazla gündemde kalması bizim hedefimiz değil. Bir an önce kararların çıkıp bu dosyanın kapanması ve işlerin normale dönmesi en büyük arzumuz. Dolaylı olarak birçok kesim etkileniyor. Bu mücadelede rehavet yok, devam edecek. Mağduriyetlerin giderilmesi içinde çalışmalar yapılacak” açıklamasında bulundu.

ABD’nin bu konuda isteksiz olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Bu meselenin sorgulanması lazım. Bu kadar işten sonra hiçbir hayatına kısıtlama getirmeden, hiçbir zorluk yaşamadan burada bu terör örgütü başının faaliyetlerini sürdürmesi Türk halkı tarafından kabul edilmiyor. Okullarla ilgili onların hesap kitaplarında bir sürü yolsuzluk, usulsüzlük var ve onları incelemeye başladılar, ümit ediyoruz o konuda bir mesafe alırız. ABD’nin bu meseleyi önümüzdeki süreçte birinci derecede Türkiye ile ABD arasındaki ilişkileri zehirleyen konu olduğunu kabul etmesi ve adım atması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

DIŞ İLİŞKİLER

Başbakan Yıldırım, göreve başladıklarında, "Dostlukları artıracağız, düşmanlıkları azaltacağız" dediklerini hatırlatarak, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Rusya'yla ilişkilerin normale dönmesi, Suriye'de çözümün kalıcı hale getirilmesi, Irak'la ilişkilerin normalleştirilmesi ve diğer ülkelerle bu konuda Cumhurbaşkanımızın çok büyük gayretleri var. İran'la Rusya'yla beraber yapılan çalışmalar var. Ayrıca koalisyon güçleri, Birleşmiş Milletler bir kanaldan da onlar çalışıyor. Hatta bu Filistin meselesi, İsrail'in yaptıkları falan. Bütün bunlarda bu prensip çerçevesinde hareket ettik ve çok mesafe aldık. Irak'ta olsun, Suriye'de olsun dışarıdan gelenler çekip gidecek ama biz onlarla baş başa kalacağız. Asırlardan beri birlikte yaşıyoruz, bundan sonra da birlikte yaşayacağız."

YILDIRIM EKONOMİYİ DEĞERLENDİRDİ

Başbakan Binali Yıldırım, “Para politikalarıyla ilgili taahhütlerimizle kaynaklarımızın dengelenerek yönetilmesi lazım. Bu dönemde en çok ona dikkat edeceğiz. Faizleri ve enflasyonu aşağıya indirmek ana önceliklerimizin başında geliyor. Bunun için tedbirler alınacak” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, yeni dönemde ekonomide atılacak adımları değerlendirdi. Ekonomi konusunun istikrar ve güvenle ilgili olduğunu, istikrar ve güvenin de artık gündemden çıktığını söyleyen Yıldırım, “Türkiye açık bir şekilde kararını vermiş Türkiye’yi 2023’e taşıyacak hükümeti seçmiştir. Bundan sonra yapılması gereken milletin verdiği bu krediyle ülkemizin önündeki sorunları çözmek. Türkiye açıkla büyüyen bir ülke. Türkiye petrol üretimi yok buradan enerji açığı var, bütçe açığı da veren bir ülke. Çift açıkla büyüyor. Bekleyelim de açığımız olmasın ondan sonra büyüyelim dediğiniz zaman 20 yıl öncesi Türkiye’yi konuşuyorsunuz demektir. Kontrol edebildiğiniz müddetçe dış kaynak kullanarak Türkiye’yi hedeflediğiniz noktaya getireceksiniz. 15 yıldır bunu yapıyoruz bundan sonra da aynı kararlılıkla projeleri yapacağız. Yap işlet devret kanalını daha çok kullanacağız. Buradan artan kısımla sosyal projelere harcayacağız, sektörel desteklere, tarımdı, sanayiydi, üretimdi Türkiye’nin mutlaka üretim, istihdam, ihracat ekseninde büyümesini sürdürmesi lazım. Üretim, ihracat, istihdam tarafında çok iyi işler yaptık. Türkiye bütün AB üyelerinin bir senede sağladıkları istihdamın üzerinde istihdamı tek başına yaptı. Bu büyük bir başarı. Bunu 7.4 büyümede teyit ediyor. Sorun ne? Para politikalarıyla ilgili taahhütlerimizle kaynaklarımızın dengelenerek yönetilmesi lazım. Bu dönemde en çok ona dikkat edeceğiz. Faizleri ve enflasyonu aşağıya indirmek ana önceliklerimizin başında geliyor. Bunun için tedbirler alınacak. Yapısal reformlar yapılmaya devam edecek, verimsiz projelerin yerine öncelikleri olan daha fazla verimli projeler tercih edilecek ve kamuda kendi içinde tasarrufa gidecek. Böylece kaynak ihtilacını daha da azaltmış olacağız. Bir sıkıntı yok. Türkiye’ye yatırım yapmaya gerek küresel gerek yerel yatırımcılar iştahlı. Biz pazarlarımızı, hedef kitle ülkeleri çeşitlendiriyoruz. Dolayısıyla bu şartların oluşacağını öngörerek bu politikaları hayata geçirdik. İşler yolunda, sıkıntılarımız olmakla beraber bu sıkıntılardan vatandaşlarımızın, üreticilerimizin asgari oranda etkilenmesi için veya hiç etkilenmemesi için gerekli tedbirleri alacağız” açıklamasını yaptı.

YILDIRIM’DAN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Başbakan Binali Yıldırım, “Bu seçimler yapılır ondan sonra parlamentoda partilerin bir uzlaşma sağlamak suretiyle bu seçimler bir dahaki seçimden geçerli olmak üzere, 2023 seçimleri Kasım’a alınabilir” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, yerel seçimlerin öne çekileceğine yönelik iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Yıldırım, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Daha seçimden yeni çıktık millet bir oh diyecek tekrar seçimi öne aldık, arkaya aldık. Bunlarla ülkeye yazık ediyoruz. Mart seçimleri için bir şey söz konusu olmaz. Anayasa değişikliği gerekiyor, bir de seçime aylar kaldı. Bu seçimler yapılır ondan sonra parlamentoda partilerin bir uzlaşma sağlamak suretiyle bu seçimler bir dahaki seçimden geçerli olmak üzere 2023 seçimleri Kasım’a alınabilir” ifadelerini kullandı

YILDIRIM’DAN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Başbakan Binali Yıldırım, “Ülkemizin en büyük kaynağı olan enerjisiyle, heyecanıyla bu gençlerimizin önündeki bu belirsizliği ortadan kaldırmak. Bunun kapsamlı bir çalışması Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Milli Savunma Bakanlığı ve Hükümet bu konuyu ele alıp kapsamlı bir çözüm üretilecek” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, bedelli askerlik ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım’ın konuya ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

“Bu konu biraz olacaktı olmayacaktı başlangıçta bir tereddüt oluştu ama Cumhurbaşkanımız seçimden sonra bu konuyu ele alacağız demişti. Yeni hükümet açıklanacak, önündeki birçok gündem maddesinden bir tanesi de bu olacak. Bunu, bir bedelli meselesinin üzerinde bir konu olarak görüyorum. Bedelli zaman zaman birikmeler oluyor, bir karar alıyorsunuz şu kadar para ver askerlikten muaf ol diyorsunuz. Geldiğimiz noktada 5 milyon üzerinde askerlik çağında genç var. Bunları ya askere alacağız ya da yakalarından düşeceğiz. Yeniler gelmese bile 16 sene sürüyor. Nasıl olacak? Gelecek 35 yaşına kadar evlenmemiş, iş kurmamış ne o askere gidecek. Getirilecek çözüm daha kapsamlı, yapısal bir çözüm, zaten başladı. Özellikle geçtiğimiz yıllarda başladı, 15 Temmuz’dan sonrada hızlandı. Güvenlik ve savunma zafiyeti söz konusu değil. Böyle bir sıkıntımız yok. Sıkıntı ülkemizin en büyük kaynağı olan enerjisiyle, heyecanıyla bu gençlerimizin önündeki bu belirsizliği ortadan kaldırmak. Bunun kapsamlı bir çalışması TSK, Savunma Bakanlığı, Genelkurmay, Hükümet bu konuyu ele alıp kapsamlı bir çözüm üretilecek.”

 
Sarıeroğlu müjde verdi
 
Orhan: “AZMEK’i daha da güçlendireceğiz”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan 9 Temmuz'da yemin edecek
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Cumhurbaşkanımız 9 Temmuz Pazartesi ...
Kesin seçim sonuçları Resmi Gazete’de yayımlandı
Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), 24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanı ve 27. ...
TBMM’de Erzurum gündemi
Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Erzurum milletvekili Recep Akdağ, Ak Parti ...
 
‘Evet, biz bu seçimde yenildik’
İnce, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri sonrası ...
Aydemir’den AK Belediyecilik vurgusu
Aydemir, AK Parti iktidarlarıyla Türkiye’de ‘AK Belediyecilik’ konseptinin ...
Allah hayırlı kılsın
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 27. dönemde görev yapacak AK Parti Erzurum ...
 
Aydemir: ‘Dadaşlık erdem, dadaş bilge demektir’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum’un Türk-İslam Medeniyeti ...
Aydemir: ‘Dadaş vicdanı: ‘AK Önder’ dedi
Aydemir, ’24 haziran seçimleriyle Türkiye’de yeni ve AK bir dönem başlamıştır. ...
TBMM’de 27’inci dönem gündemi
27. dönem milletvekilleri TBMM'ye gelerek kayıtlarını yaptırmaya başladı. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva