ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum nüfus yoğunluğu verileri açıklandı
Erzurum nüfus yoğunluğu verileri açıklandı
Erzurum Türkiye ortalamasını geçti
Erzurum Türkiye ortalamasını geçti
Vergi tahsilatında Erzurum farkı
Vergi tahsilatında Erzurum farkı
KUDAKA’dan 2 projeye fizibilite desteği
KUDAKA’dan 2 projeye fizibilite desteği
DAP BKİ’den proje bilgilendirmesi
DAP BKİ’den proje bilgilendirmesi
HABERLER>GUNCEL
18 Ağustos 2016 Perşembe - 08:52

Başbakan Yıldırım gündemi değerlendirdi

Başbakan Binali Yıldırım, TRT'deki "Başbakan ile Özel Yayın"da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Başbakan Yıldırım gündemi değerlendirdi

Başbakan Binali Yıldırım, TRT'deki "Başbakan ile Özel Yayın"da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.
Marmara Depremi'nin 17. yılı olduğu belirtilerek değerlendirmesi sorulan Başbakan Yıldırım, 17 yıl önce Marmara havzasını büyük acılara boğan, 20 bin civarında insanın hayatına mal olan büyük bir felaketin yaşandığını hatırlattı.
O günden sonra birçok şeyin değiştiğini, deprem bilincinin geliştiğini ifade eden Başbakan Yıldırım, "Ama 'Bugün tam anlamıyla her türlü depreme karşı her yerde hazır mıyız' sorusunu sorarsanız,  buna 'Evet' demek çok kolay değil. Gelişme var, ilerleme var ama bunun daha zaman alacağını söyleyebiliriz." diye konuştu.
FETÖ'NÜN ÇÖKERTİLMESİNE YÖNELİK ALINAN ÖNLEMLER
FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından açığa alınanlara, tutuklananlara, memuriyetten çıkarılanlara yönelik son rakamların sorulması üzerine Yıldırım, darbe girişimini engellemeye çalışırken 240 kişinin şehit olduğunu, 2 bin 195 kişinin yaralandığını hatırlattı.
Darbe girişimine katılanlardan 36'sının öldürüldüğünü, 49'unun yaralı ele geçirildiğini kaydeden Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:
"Gözaltına alınan, bunlar polis, asker, yargı mensubu, mülki idari amiri, sivil, toplam 40 bin 29. Gözaltı işlemi devam edenler 5 bin 187, tutuklu sayısı 20 bin 355. Aynı zamanda bu FETÖ darbe teşebbüsü dolayısıyla ilan edilen olağanüstü hal kapsamında da bir takım önlemler alındı, bu terör örgütünün çökertilmesine yönelik. Bu bağlamda FETÖ terör örgütünün elinde bulunan sağlık kuruluşlarına, eğitim kuruluşlarına, derneklere, vakıflara el konuldu. Bunların dökümü şöyle: Özel sağlık kurum ve kuruluşları, hastane 35, öğretim kuruluşu sayısı 1061, yurt sayısı 823, kurs, etüt merkezi 223, vakıf sayısı 129, dernek sayısı bin 125, üniversite 15, sendika 19, basınla ilgili dergi, haber ajansı, televizyon 16, radyo sayısı 23, gazete sayısı 45, yayın evleri, dağıtım kanalları 29. Böylece toplam 4 bin 262 kurum ve kuruluş kapatıldı, el konuldu, varlıklarının ilgili kamu kuruluşlarına devri gerçekleştirildi."
MASUM OLANLAR GÖREVLERİNDE KALMAYA DEVAM EDECEK
FETÖ ile ilgili ilişkisi, bağı olan kamu görevlileriyle de ilgili bir takım uygulamaların gerçekleştirildiğini anımsatan Yıldırım, "Kamu kurumlarına ait görevden el çektirilen 79 bin 900, kamu görevinden çıkarılan 5 bin 14 olmak üzere toplam 84 bin 914." bilgisini aktardı.
Görevden el çektirme ve memuriyetten çıkarılmanın birbirinden ayırt edilmesi gerektiğini vurgulayan Başbakan Yıldırım, "Bu açığa alınanlar da inceleniyor. Bunlardan da gerçekten terör örgütüyle ilişkisi olan, terör örgütüyle bir şekilde hareket etmiş olanların memuriyetten çıkarılması süreci de devam edecek. Masum olanlar da görevlerinde kalmaya devam edecek." ifadesini kullandı.
BÖYLE BİR OLAĞANÜSTÜ HAL UYGULAMASINA İHTİYAÇ VAR
Alınan tedbirlerin ardından tehlikenin geçip geçmediğinin sorulması üzerine Yıldırım, "Tehlike derken ikiye ayırmak lazım. Bir kere bir darbe teşebbüsü var. Bu darbe teşebbüsü milletimizin, hükümetimizin, Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşuyla o gece zaten akamete uğratıldı, başarısızlıkla sonuçlandı. Yani darbe yapmaya kalkanlar darbe yedi ve böylece darbe bastırılmış oldu." dedi.
Yıldırım, ondan sonraki sürecin uzun süreceğini belirterek, şunları kaydetti:"Burada yılların birikimi, 40 yılın birikimi bir yapıdan bahsediyoruz. Saydam olmayan, kapalı bir örgütten bahsediyoruz. Dolayısıyla burada titiz bir çalışma yapma ihtiyacı var ki biz de onu yapıyoruz. O yüzden biraz zaman alacak bu. Bu darbeyi ortaya çıkaran sebepleri ortadan kaldırmak, yaptığımız çalışma bu. Gelecekte buna benzer bir kalkışmanın, darbenin olmaması için olağanüstü hal ilan edildi ve o olağanüstü hal çerçevesinde de tedbirleri alıyoruz. Baştan söylediğimiz bir şey var vatandaşlarımıza, biz hükümet olarak olağanüstü hali vatandaşlara ilan etmedik, olağanüstü hali kendimize ilan ettik. Vatandaşın yaşamında, hayatında bu darbe girişiminden sonra, başarısız darbe girişiminden sonra herhangi bir şey değişmeyecek, değişmesi gerekmiyor. Değişecek olan terör örgütü tarafından tam anlamıyla kuşatılmış, tüm kılcal damarlarına kadar sirayet etmiş terör örgütünün bu bünyeden çıkarılması, bu virüslerin bünyeden çıkarılması. Onu da biz yapacağız. Onun için böyle bir olağanüstü hal uygulamasına ihtiyaç var."

 

 
Erzurum'un bölge payı artış sürecinde
 
“Türkiye, FETÖ ile Büyük Bir Mücadele Yürütüyor”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Azizoğlu Efe Hazretlerini ziyaret etti
Vali Seyfettin Azizoğlu, İslam alimlerinden Alvarlı Muhammed Lütfi Efe ...
Erturan’ın gözaltına alındığı iddiası asılsız çıktı
AK Parti Horasan eski İlçe Başkanı Bülent Erturan’ın gözaltına alındığı iddiası asılsız çıktı.
Rektör Koçak’tan İHA’ya veda ziyareti
Erzurum Atatürk Üniversitesi’nin 15. Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak veda ...
 
Erzurum için Üniversite-Büyükşehir işbirliği
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü ...
Koçak’tan Veda Ziyareti
Atatürk Üniversitesi'nin 15. Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Valisi ...
Sekmen’e “Demokrasi” Teşekkürü
Yenigün Gazetesi, İstanbul Yenikapı’da düzenlenen “Demokrasi ve Şehitler ...
 
Erzurum’da bin 329 kişi görevden uzaklaştırıldı
Erzurum'da, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY'ye yönelik ...
Bakan Akdağ: ‘FETÖ çetesini temizliyoruz’
Açığa alınanların bir kısmıyla ilgili soruşturmaların tamamlandığını ...
Akdağ ve Eroğlu’na Demokrasi teşekkürü
15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin birkaç saat içerisinde adeta demokrasi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva