ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
TRENDYOL 1. Ligde Erzurumspor faktörü
TRENDYOL 1. Ligde Erzurumspor faktörü
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Erzurum’da FETÖ operasyonu
DAP BKİ’ye başvurularda yeni süreç
DAP BKİ’ye başvurularda yeni süreç
Kick boksta Gençoğlu gündem oluşturdu
Kick boksta Gençoğlu gündem oluşturdu
Çiftçi’ye Üçkümbetler brifingi
Çiftçi’ye Üçkümbetler brifingi
HABERLER>TÜRKİYE
19 Eylül 2017 Salı - 03:39

Başbakan Yıldırım'dan sert tepki

Başbakan Binali Yıldırım, Kuzey Irak’ta yapılması planlanan referanduma sert tepki gösterdi

Başbakan Yıldırım dan sert tepki

Şanlıurfa’da sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi tarafından (IKBY) 25 Eylülde yapılması planlanan bağımsızlık referandumuna bir kez daha tepki göstererek uyarılar dikkate alınmazsa gerekeni yapmaktan zerre kadar çekinmeyeceklerini dile getirdi.
Şanlıurfa programları kapsamında il genelindeki sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle öğle yemeğinde bir araya gelen Başbakan Yıldırım, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi tarafından (IKBY) 25 Eylülde yapılması planlanan bağımsızlık referandumuna bir kez daha sert tepki gösterdi. Başbakan Binali Yıldırım, öğle yemeğinde Şanlıurfa’daki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir otelde bir araya geldi.
Şanlıurfa’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek konuşmasına başlayan Başbakan Binali Yıldırım, “Bu gün Şanlıurfa’nın her biri birbirinden mümtaz isimleriyle birlikte olmaktan bahtiyarlık duyuyorum. Şanlıurfa 3 semavi dinin babası kabul edilen Hz. İbrahim’in yani peygamberlerin şehridir. Şanlıurfa destansı mücadelesi ve kahramanlıkları tüm milletimiz tarafından kabul edilmiş ve Şanlı Urfa unvanı verilmiş istiklal şehridir. Şanlıurfalılar yakın zamanda, bir yıldan önce bir kez daha ortaya koydu. 15 temmuz işgal gecesi tüm Şanlıurfa sokağa çıktı. Bayrağa, ezana, salalara, milli iradeye, şehitlere sahip çıktınız. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokağa çıktınız. Büyük bir felaket önlendi. Şanlıurfa FETÖ terör örgütüne dünyayı o gece dar etti. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. 15 temmuz bir şey gösterdi. Türkiye terörden bıkmıştır, yeni bir sayfa açma zamanı gelmiştir. Millete kulak vererek tam ve sivil bir anayasayı yaptık” dedi.
Bir koluna Fetöcüleri, bir koluna bölücüleri almakla sokakları arşınlamakla bu ülkeye hiçbir faydan olmaz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’yi AB’ye şikayet ettiğini belirten Başbakan Yıldırım, “16 nisan halk oylamasına Türkiye büyük bir destek verdi ama Şanlıurfa daha büyük bir destek verdi. Bunun için sizlere teşekkür ediyorum. Şanlıurfa türküsünde ne diyor, Benim bu derdime bulunmaz derman diyor. İşte Şanlıurfalılar milletin derdine derman oldunuz. Kendini milletten üstün gören hainlere cevabı verdiniz. Geleceğe şimdi umutla bakıyoruz. Anayasa değişikliğinde 80 milyonu kucaklayan bir anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Laz, Kürt, Arap diye bakmayacağız. Hepimiz 80 milyon olarak birlikte yaşayacağız. Hedef muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak. Cumhuriyetimizin 100 yıl dönümünde dünyada parmakla gösterileceğiz. Ama muhalefette aynı hassasiyet yok. İlk yarıda yüzde 5 büyüme var, herkesin gurur duyması lazım. Çin’den Hindistan’dan sonra en büyük büyümeyi sağlamışız. Hiçbir yerde böyle bir büyüme yok ama muhalefet büyüme rakamları inandırıcı değil diyor. Allah ıslah etsin. Bu gün AB ülkelerinin yayın organları bile tüm küresel baskılara rağmen, savaşlara rağmen Türkiye’nin başarısını destan gibi anlatıyor. Neden AB diyorum, çünkü Kılıçdaroğlu onlara beyanat veriyor, oradaki gazetelere diyor ki Türkiye’ye gitmeyin, can güvenliği yok. Sen ne dersen de dün basketbol maçına Slovenya’dan Sırbistan’dan 20 bin seyirci geldi. Ülkemizi kötülemekle, yabancılara şikayet etmekle ülkeye hizmet olmaz, vatanseverlik olmaz. Ana muhalefet demek iktidar alternatifi demek. İyi yapmadıklarımızı söyle. Sorunları nasıl çözeceğini söyle. Boş işlerle uğraşmaya gerek yok. Bir koluna Fetöcüleri, bir koluna bölücüleri almakla sokakları arşınlamakla bu ülkeye hiçbir faydan olmaz. Yürüyünce milletle beraber yürünür. Yürü millet de seninle yürüsün. 15 temmuz bunun en açık örneğidir. Erdoğan yürüyelim dedi. Yürüdük mü, alçaklara dersini verdik mi” ifadelerine yer verdi.

"Eğitim yılını şehit öğretmenin görev yaptığı Şanlıurfa’da açmak istedik"
Yeni eğitim ve öğretim yılı açılışı için Şanlıurfa’yı seçmelerinin nedenleri olduğunu dile getiren Başbakan Binali Yıldırım, “Bu gün Urfada’yız, ders yılı başlangıcı yaptık. Neden burayı seçtik. Urfa yaş ortalaması en düşük olan ilimiz, Urfa gelecek demek. Geçen yıl burada bir öğretmeniz vardı, memleketine giderken alçak teröristler tarafından şehit edildi. Dedik ki Urfa’ya gidelim. Onun adının yaşadığı bu mübarek şehirde bu açılışı yapalım. Necmettin Yılmaz ruhun rahat olsun, o teröristler yok edildi, etkisiz hale getirildi. Sivillere silah doğrultan, güvenlik güçlerinse silah doğrultan her teröristi etkisiz hale getirene kadar mücadele devam edecektir. Mücadele ülkenin beka mücadelesidir, birliği korumak için verilen büyük bir mücadeledir. Urfa bölücülüğe fırsat vermedi” dedi.

Uyarıların karşılığı görülmezse gerekeni yapmaktan zerre kadar çekinmeyiz
Türkiye’nin güneyinde kimse oldu bittilerle iş çevirmeye kalkmasın diyen Başbakan Yıldırım,”Ceylanpınar sınır kapımız Şanlıurfa’nın içinde yer alıyor. Sınırın öbür tarafında neler oluyor takip ediyorsunuz. Dünyanın sırt çevirdiği insanlık ayıbı orada yaşanıyor. Mağdur, mazlumların tek sığınağı Türkiye’dir. Gerek Suriye’de, gerek Irak’ta bir takım hayaller peşinde olanlar, orada yapay devlet kurmaya çalışanlar, şunu iyi bilsinler, ulusal güvenliğimizi tehdit edecek, içeride dışarıda gerekli karşılığı anında verilecektir. Kimse Güneyimizde oldu bittilerle iş çevirmeye kalkmasın. Türkiye bu konuda kararlıdır, uyarılar yapılmıştır, eğer bunun karşılığı görülmezse tabiki gerekli tedbirler almaktan zerre kadar çekinmeyiz” ifadelerini kullandı.
Şanlıurfa’da yapılan bazı hizmetlere de değinen Başbakan Yıldırım, “Urfa inancın merkezidir. İnşallah bölgemizde yaşanan çalkantılar son bulacak ve 2 milyona yakın vatandaşa yeni hizmetlerimiz devam edecektir. 15 yıldır Türkiye’nin her tarafı, bunların arasında Şanlıurfa’da var, hizmet getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Şanlıurfa’ya 15 yılda 12 bin derslik yaptık. Tutarı 2 milyar 430 milyon. Yetmez 2019 kadar inşallah tekli öğretime geçecek şekilde eksik olan okulları da tamamlayacağız. Şanlıurfa’da sadece okul öncesi eğitimde biraz gerideyiz. Çalışmalarımızı bu yönde de arttıracağız. Bir de kızların okula gelmesi için gerekli tedbirleri alacağız. Şanlıurfa’da 12 devlet hastanesi açtık. 36 adet gençlik merkezi yaptık. En önemli ihtiyacı tarım, tarımsal kalkınma. Önceki bakanımız Faruk Çelik’in bu ülkeye güzel hizmetleri oldu. Tarımı yine bir Urfalıya emanet ettik. Belediye Başkanı olarak güzel hizmetleri olan Ahmet Eşref Fakıbaba’ya teslim ettik. İnşallah bayrağı daha da yukarıya taşıyacak, memlekete güzel hizmetler yapacak. Gap projesi bu bölgenin kurtuluşu olarak görülüyor. Bugüne kadar 300 bin hektar araziyi suyla buluşturduk. Geriye 300 bin kalıyor onu da çözeceğiz. Sulama çözülmezse elektrik çözülmez. Kuyulardan çıkan su nedeniyle çok büyük elektrik tüketiliyor. Kayıt dışı da eklenirse sorun daha da büyüyor. Mutlaka cazibeyle sulamak gerekiyor. İnşallah ilerde bütün dikkatimizi bu alana vereceğiz” şeklinde konuştu.

 
Türkiye’nin Ahisi Ali Saraç
 
Öz: 'Gazilerimize şükran borçluyuz'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyanet İşleri Başkanlığına Erbaş atandı
Diyanet İşleri Başkanlığı'nda Mehmet Görmez'in emekli edilmesinin ardından ...
Tarihi meydandan, tarihi mesaj
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu'nun altının kanla, üstünün ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan acılı aileyi teselli etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tortum'da yaşanan kazada çocuklarını ...
 
Bakan Kaya Erzurumlu çocukları sevindirdi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, çocuk evleri ...
'Biz yaratılanı yaradandan ötürü sevdik'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sincan Harikalar Diyarı'nda düzenlenen ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ovit incelemesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sarp Sınır Kapısı'ndaki incelemelerinin ...
 
Ovit'te geri sayım
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Cumhurbaşkanımızın ...
'Bu millet, liderini bulduğu zaman tarih yazar'
Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç: “15 temmuz gecesinde sonra bu milletin ...
“Ombudsman Erzurumlularla Buluşuyor”
Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva