ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aydın siyasi gündemi değerlendirdi
Aydın siyasi gündemi değerlendirdi
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
HABERLER>TÜRKİYE
24 Nisan 2014 Perşembe - 03:56

Başbakan Erdoğan koltuğunu devretti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocukları kabul etti.

Başbakan Erdoğan koltuğunu devretti

TÜRKER BEKTAŞ

ANKARA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocukları kabul etti. Başbakan Erdoğan, hayalinin seçme ve seçilme yaşının 18’e indirilmesi olduğunu belirterek, “Şuanda 18 yaşın üzerindeki ağabeyleriniz, ablalarınız ve anne, babalarınız sandıkta oy vererek Meclis’teki vekilleri belirliyor. Yani, seçme hakları var ama 18 yaş ve 25 yaş arasının seçilme hakkı yok. Göreve geldiğimizde seçilme hakkı 30 yaştan itibaren başlıyordu. Daha sonra biz bunu 25 yaşa indirdik. Temennim odur ki inşallah bunu 18 yaşa indiririz. Çünkü; Tayyip Erdoğan olarak seçilme yaşının 18 olması benim hedefimdir” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu Çankaya Muazzez Karaçay İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Göker İnan’a devretti.

Başbakanlık Merkez Bina’da düzenlenen törene, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen öğrenciler de katıldı. Başbakan Erdoğan, öğrencilerle tek tek tokalaşarak sohbetti. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın katıldığı tören sırasında konuşan Başbakan Erdoğan, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. TBMM’nin açılışının 94. Yıl dönümünde çocuklarla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını kaydeden Başbakan Erdoğan, “Şehitlerimizi ve gazilerimizi, Meclis’te ilk başkanlık görevini de üstlenen Gazi Mustafa Kemal’i ilk Meclis’in milletvekillerini rahmetle, minnetle yad ediyorum” dedi.

“TBMM, TÜRKİYE’NİN ADETA KALBİDİR”

23 Nisan’ın Meclis’in kuruluş yıldönümü olmasının ve aynı zamanda Çocuk Bayramı olmasının son derece anlamlı olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açıldığını ve böylece yeni bir sürecin ilk adımlarının atıldığını vurguladı. İlk açılan Meclis’in adeta bir çocuk kadar saf, temiz kalpli ve pırıl pırıl olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, “Aynı zamanda yine Meclis’imiz yine tıpkı bir çocuk gibi önünde uzun bir yol olan, yüzü istikbale bakan bir kurumdu. Büyük hayaller, büyük hedefler en çok çocuklukta kurulur. Bunu unutmayın. Bir çocuğun hayal dünyası ne kadar zengin ve genişse istikbali de ufku da o kadar zengin ve geniş olur. İşte TBMM’de bir çocuk gibi büyük hayaller kurdu, büyük hedefler belirledi ve 94 yıl içinde hayallerini ve hedeflerini gerçekleştirdi. Öğretmenleriniz sizlere mutlaka anlatıyordur. Bir kezde ben buruda sizlere ben bunu hatırlatmak isterim. TBMM, Türkiye’nin adeta kalbidir. Meclis malum halkın seçtiği, 550 milletvekilinden oluşur ve halkı temsil eder. Yani 77 milyonu temsil eder” dedi.

“SEÇİLME YAŞININ 18 OLMASI BENİM HEDEFİMDİR”

Çocuklara seslene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şuanda 18 yaşın üzerindeki ağabeyleriniz, ablalarınız ve anne, babalarınız sandıkta oy vererek Meclis’teki vekilleri belirliyor. Yani, seçme hakları var ama 18 yaş ve 25 yaş arasının seçilme hakkı yok. Göreve geldiğimizde seçilme hakkı 30 yaştan itibaren başlıyordu. Daha sonra biz bunu 25 yaşa indirdik. Temennim odur ki inşallah bunu 18 yaşa indiririz. Çünkü; Tayyip Erdoğan olarak seçilme yaşının 18 olması benim hedefimdir. Tabi şimdi artık bunu yazmaya başlar.”

Çocuk Başbakan Göker İnan’a dönen Başbakan Erdoğan, bu söylediklerini yarın gazetelerde okuyabileceğini ve İnan’ın Başbakan olma sürecini erkene çekebileceklerini dile getirdi. Başbakan Erdoğan’ın söylediklerine kafa sallayarak cevap veren Başbakan Erdoğan, “Onayı aldık” dedi

“MECLİS GÜCÜNÜ KAYBEDERSE HALK KAYBEDER”

Erdoğan, “İleride reşit olduğunuz da Meclis’teki vekilleri siz belirleyecek hatta Meclis’te sizler vekil olacaksınız. 18 İfadesi sakın garipsenecek bir ifade değil. Şuanda AB üyesi ülkeleri gözden geçirdiğiniz de bir çok AB üyesi ülkede 18 yaşın seçme ve seçilme yaşı olduğun görürsünüz. Meclis gücünü, yetkisini en üst makam olma özelliğini kaybederse biliniz ki işte o zaman aslında halk kaybeder. Bizden öncekiler Meclis’imize sım sıkı sahip çıktılar. İnanıyorum ki büyüdüğünüz de sizler bizden çok daha güçlü şekilde Meclis’e sahip çıkacak, milli iradeyi, milli egemenliği çok daha ileri seviyelere taşıyacaksınız” diye konuştu.

“ÇOCUKLARA İYİ BİR GELECEK BIRAKMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Çocuklara daha iyi bir gelecek bırakmak için çalıştıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, 12 yıl boyunca eğitimin kalitesini attırmak için gece gündüz çalıştıklarını vurguladı. Yaptıkları projeler hakkında bilgiler veren Erdoğan, çocuklara seslenerek, bilgisayarın esiri olmamalarını istedi. Çocukların sokaklardan kopmamasını isteyen Başbakan Erdoğan, “Bugünleri bir daha bulamazsınız. Gerektiğinde çimenin içinde, çamurun içinde yuvarlının. Topraktan alacağınız bereket, elektrik sizleri geleceğe çok daha farklı şekilde hazırlar. Evinize kapanıp kalmayın. Bilgisayarın önünde saatleri harcamayın. İnanın sokakta bir arkadaşlarınızla geçireceğiniz güzelim oyun saatleri bir ömre bedeldir. Ben de o günlerime tekrar dönmek istiyorum. Ama tabi dönmem mümkün değil. Ama şimdi torunlarımla çimenlerin üzerinde oynuyorum. Bu hafta oynadım. O an çok güzel bir an. Ama onlar benden daha güçlü. Bunu görüyorum. Onun sizlerde o günleri arayabilirsiniz. Şimdiden bunun hakkını verin. Şimdiden doya doya oynayın” dedi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından sözü küçük Başbakan’a devretti. Başbakandan koltuğu devralan küçük Başbakan Göker İnan, yaptığı kısa konuşmada, “İlk olarak bu makamın asıl sahibi Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bana bu makama oturma fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum” dedi.

“BEN KALKINCA GERÇEK BAŞBAKANA SORUN”

Küçük Başbakan Göker İnan, yaptığı konuşmasının ardından gazetecilerden gelen soruları cevaplandırdı. Bir gazetecinin, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle bir soruna ise, verdiği cevap herkesi güldürdü. Küçük Başbakan, “Ben kalkınca gerçek Başbakana sorsanız daha iyi olur” yanıtını verdi.

Başka bir gazetecinin “Başbakan olarak son fotoğraf olur mu?” sorusuna küçük Başbakan, “Olur” diye cevapladı. Twitterın kapatılması ile ilgili soru üzerine küçük Başbakan İnan, “Biliyorum ama kullanmıyorum. Annem filan izin vermiyor zaten. Daha küçüksün diyorlar” diye konuştu. Başbakan Erdoğan bu açıklama üzerine küçük Başbakan’ı alkışladı.

“İLK BAŞKAN OLMAK İSTEMEM, HAYATIMDAN MEMNUNUM”

Başbakanlık tartışmalarını yaşandığını ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilk Başbakan olmak ister misiniz soruna ise küçük Başbakan, “İstemezdim. Hayatımdan memnunum” karşılığını verdi.

“ÖĞRETMEN MERDİVENLERDEN DÜŞTÜ”

Yapılan açıklamaların ardından Başbakan Erdoğan, öğrencilere santranç takımı ve dolma kalem hediye etti. Başbakan Erdoğan, daha sonra küçük çocuklarla birlikte Başbakanlık Merkez Bina’nın merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Fotoğraf çekimi sırasında öğretmenlerden bir tanesinin ayağının takılması üzerine merdivenlerden düştü. Bu sırada Başbakan Erdoğan’ın korumalara müdahale ederek, yere düşen öğretmeni ayağa kaldırdı.

“BAŞBAKANI GÖRÜNCE AĞLADI”

Başbakanlık merkez Bina’nın merdivenlerinde çektirilen hatıra fotoğrafının ardından Başbakan Erdoğan, öğrencilerle sohbet etti. Bu sırada öğrencilerden bir tanesi ağlamaya başladı. Başbakan Erdoğan, öğrencinin yanakların öperek teselli etti.

 
KHB’de iletişim semineri
 
Erzurum'da 3 ayda 42 şirket kuruldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBMM 94’üncü gurur yılında
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, illegal yoldan elde edilmiş ses kayıtlarının, ...
Başbakan Erdoğan’ın Hayali
Erdoğan,'Şahsen benim öyle bir hayalim var ki geçekleşmesini çok ama çok ...
Gedikli Şehitleri dualarla anıldı
Iğdır’ın Tuzluca ilçesi Gedikli köyünde 1919 yılında Ermenilerce katledilen ...
 
Ala ‘Kayıp Çocuklar Çalıştayı’nda konuştu
Ala, “Kayıp Çocuklar Çalıştayı”nda, “Türkiye genelinde son 5 yılda kaybolan ...
‘İftiralara, Artık Yeter…!’
Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği’nce 26 Nisan Cumartesi ...
Görmez dadaşlara seslendi
"Hz. Peygamber ve İnsan Yetiştirme Düzenimiz" sempozyumu Erzurum’da başladı…
 
‘Hakk’ın hatırı âlidir, hiçbir hatıra feda edilmez…’
Tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanan Kutlu Doğum Haftası için Şanlıurfa ...
Güllüce kentsel dönüşüm verilerini açıkladı
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce A Haber Ankara Temsilcisi Murat ...
Erdoğan: ‘Siyaset omurgalı duruş gerektirir’
Erdoğan, “Biz 4 ay içinde ilkeli duruşumuzu, onurlu ve en önemlisi omurgalı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva