ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Atama kararları yayımlandı
Atama kararları yayımlandı
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
HABERLER>GUNCEL
2 Haziran 2012 Cumartesi - 17:01

‘Başarı Vali ve Başkana bağlı’

Ardahan’da toplu açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, “Eğitim için benim bir gözlemim var. Şayet ilin valisi ve belediye başkanı o kentin eğitimini ciddiye almışsa o kentin eğitim sorunu kalmıyor. Ardahan bu nedenle çok güzel bir örnek” dedi.

‘Başarı Vali ve Başkana bağlı’

OLGUN YILDIZ-IŞIK ÇAPANOĞLU
ARDAHAN (İHA) - Ardahan’da toplu açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, “Eğitim için benim bir gözlemim var. Şayet ilin valisi ve belediye başkanı o kentin eğitimini ciddiye almışsa o kentin eğitim sorunu kalmıyor. Ardahan bu nedenle çok güzel bir örnek” dedi.
Bakan Dinçer, Atatürk Mahallesi’nde bulunan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda yapılan toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Eğitim için benim bir gözlemim var. Şayet ilin valisi ve belediye başkanı o kentin eğitimini ciddiye almışsa o kentin eğitim sorunu kalmıyor. Ardahan bu nedenle çok güzel bir örnek” diye konuştu.
İnsanların sorunu görmeleri ve sorunu kabul etmeleri gerektiğini ifade eden Dinçer, “Bazen sorunu görmek yetmiyor. O sorunu sorun olarak kabul etmek gerekiyor. Aslında bu kent için bir gelişme vizyonunu oluşturmak gerek. Nitekim bu şehir, sanki birkaç yıldır bu potansiyelin farkına varmış gibi görünüyor. Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan, İran ve Türkmenistan gibi kendisine çok yakın ülkeleri bir pazar alanı olarak gördüğünde hem eğitim-öğretim için çok güzel ve önemli fırsatlar ortaya çıkaracak, hem de ekonomik çok ciddi bir gelişme potansiyeli ortaya çıkmış olacak. Bunun farkına varılmış olması bence çok önemliydi. Ardahan’ın parmakla gösterilmesi için gerekli çabaları göstereceğiz” diye konuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeniden yapılandırılması için çalıştıklarını belirten Bakan Dinçer, şöyle devam etti:
“Küresel dünya ile rekabet anlayışı tanzim etme ihtiyacımız vardı, bunu yaptık. Ondan sonra uzman öğretmen stratejisi çalıştayı oldu. Çünkü ben biliyorum ki, eğer öğretmeniniz yapılan değişimi kabul etmemişse, eğer öğretmeniniz kendi geleceği, Türkiye’nin geleceği için fırsat görmüyorsa başarılı olma şansınız olmayacaktır. Eğitimin başarısı bununla kaimdir. Bunun farkındayım. Bunu yaparken ‘öğretmenlik mesleğinin gelişimini nasıl sağlarız’ fikri üzerinde yoğun bir şekilde durduk. Her kademede ayrı sorumluluk ve görevlerin tanzim edildiği bir kariyer planlaması yapıyoruz. Bu kariyer planlamasından sonra ben öğretmenlerimizin mesleğiyle alakalı ilişkilerin çok daha etkin hale geleceğini düşünüyorum.”
Bu arada Bakan Dinçer, konuşması sırasında protokol arkasından “3 yıldır görev bekliyorum. Bazı görev bekleyen öğretmenler intihar etti” diye bağıran Öğretmen Okulu mezunu olduğu öğrenilen Ayşegül Namlıgezoğlu’nu yanına çağırarak dinledi. Dinçer, Namlıgezoğlu’na, “Popülist bir tavırla çözmeye kalkarsak çözülmeyecek. Bu şekilde 247 bin 500 öğretmen adayımız bulunuyor. Elimizden geldiğince çözmeye uğraşıyoruz. İnşallah çözeceğiz. Burada çok açık söylemek lazım bir zihniyet sorunumuz var. Yeni çıkış yollarına ihtiyacımız var. Tek motivasyonlarının devlette öğretmen olmalarına dair bir fikir aslında ciddi bir çıkmazdır. Öncelikle bundan kurtulmalıyız. Dünyanın hiçbir ülkesinde üniversite eğitimi devlet memuru olmak için kullanılan bir eğitim alanı değildir. Yine dünyanın hiçbir yerinde kimse üniversite mezununa iş garantisi vermez” dedi.
Daha sonra toplu açılış kurdelesini kesen Bakan Dinçer, yeni hizmete giren okulların hayırlı olması dileğinde bulundu.
TEMEL ATMA TÖRENİ
Kars kara yolu üzerindeki Ardahan Üniversitesi Kampus alanında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin temel atma törenine katıldı. Bakan Dinçer, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, yaklaşık 30 yıla yakın iktisadi ve idari bilimler fakültesinde ders vermiş bir hoca olduğunu hatırlatarak şunları kaydetti:
’’Benim için büyük bir anlamı var bunun. Harika bir tabiatı çok müthiş ve stratejik bir konumu var buranın. Ve müthiş bir gelişme potansiyeli var. Türkiye’de şöyle bir manzaraya sahip olan bir üniversite yok zannediyorum. Bunun farkında olduğunuzu düşünüyorum’’ dedi.
Eğitimi zorunlu olarak 12 yıla çıkarmakla küresel düzeyde eğitimi diğer ülkelerle eşit düzeye getirmeyi hedeflediklerini kaydeden Dinçer,
’’Ama daha da önemlisi ABD nüfusunun yüzde 60’ını üniversite mezunu yapmak istiyor. Japonya yüzde yüzünü üniversitede okullaştırmak istiyor. Türkiye’nin küresel düzeyde ciddi bir açıklığı var. Bu mesafeyi yoğun bir şekilde kapatmalı. Bunun içinde eğitim sistemin demokratikleşmesine ve esnekleştirilmesine kesin ihtiyat var. Üniversitelerde de bu var’’ diye konuştu.
Farklı bütün kesimleri, dini, dili, ırkı, cinsiyeti ne olursa olsun, herkesin kendi ihtiyacını karşılayabileceği bir eğitim altyapısı ve müfredat programı oluşturmak gibi bir hedef peşinde koştuklarını anlatan Dinçer, ’’üniversitelerimizde bu değişikliği fark etmeli ve onun peşinde gitmeli. Eğitimi mutlak anlamda istihdama odaklı, devlette çalışmaya odaklı olmaktan çıkarmalıyız’’ dedi.
Dinçer, daha sonra Kazım Karabekir Spor Salonundaki Ardahan Üniversitesi’ndeki mezuniyet törenine katıldı.
Dinçer, risk alınarak bir şeylerin yapılacağını ve velilerin de çocuklarına destek çıkmaları gerektiğini belirterek, ’’Biz genellikle risk almadan tek düzenli yaşamı ortaya koyuyoruz. Halbuki, bu çok daha büyük fırsatları kaçırmamıza zemin hazırlıyor’’ diye konuştu.
Öğretim üyelerine de teşekkür eden Dinçer, Ardahan’da çalışmanın büyük bir fedakarlık gerektirdiğini, bunu da bu öğretim üyelerinin gösterdiğini ifade etti.
Dinçer, ayrıca Ardahan’a ne kadar farklı ilden, farklı ülkeden öğrenci gelirse Ardahan’ın o kadar gelişeceğini sözlerine ekledi.

 
Somali’den Şifa’ya gönül köprüsü
 
‘Gelin, tartışalım’
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
foogy 3 Haziran 2012 Pazar 00:20

başarıda öğretmenin hiçbir rolü yok demekki!Öğretmenler eğitim sisteminde bir figüran olarak görülüyor .yazıklar olsun be!

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nevmeyer’den Oltu çıkarması
Almanya’nın Bavyera Eyaleti Milletvekili ve Uyumdan Sorumlu Bakan Martin ...
Alipaşa’da yangın paniği
Erzurum’da 4 katlı bir binanın çatı katında çıkan yangın, mahalle sakinlerine ...
Bavyera Heyeti Erzurum’da
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Almanya Bavyera ...
 
40 yıl sonra buluştular
Erzurum Lisesi 1972 mezunları, 40 sene sonra bir araya gelerek hasret ...
Nemutlu kazasında yeni gelişme
Erzurum Konaklı Kayak Merkezi’nde geçirdiği kaza sonucu kar perdelerine ...
Öztürk: ‘Kaymakam uyarıldı’
Erzurum Valisi Sebahattin Öztük, Tekman Kaymakamı Mutlu Almalı'nın bir ...
 
Erdoğan’dan Kırık Tüneli müjdesi
Başbakan Erdoğan, “Bu ay içinde temelini attığımız Ovit Tüneli tamamlandığında ...
Şehitlere rahmet, saldırganlara lanet..
Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESP), tarihe ‘Mavi Marmara Baskını’ olarak ...
Bakan, il birincisi oldu
Erzurum’un Merkez ilçelerinin de katıldığı ve 20 ilçenin yarıştığı Kuran ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva