ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>EĞİTİM
17 Mart 2015 Salı - 05:14

Balkanlar’da KÜNİB Rüzgârı

Atatürk Üniversitesi’nin kurucuları arasında yer aldığı Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) tarafından Makedonya’nın başkenti Üsküp’te gerçekleştirilen “KÜNİB 2015 Eğitim Fuarı”na Balkanlardaki öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Balkanlar’da KÜNİB Rüzgârı

Atatürk Üniversitesi’nin kurucuları arasında yer aldığı Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) tarafından Makedonya’nın başkenti Üsküp’te gerçekleştirilen “KÜNİB 2015 Eğitim Fuarı”na Balkanlardaki öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Fuara, Türkiye’den 48 üniversitenin yanı sıra Makedonya’dan Uluslararası Balkan Üniversitesi, Vizyon Üniversitesi, Fon Üniversitesi, Güney Doğu Avrupa Üniversitesi ve Yunus Emre Üsküp Merkezi katıldı. Balkan ülkelerinden yaklaşık üç bin öğrenci, gerçekleştirilen fuara adeta akın etti.

Böylelikle KÜNİB, yurt içinde ve yurt dışında ses getiren organizasyonlarına bir yenisi daha eklemiş oldu. Makedonya’nın başkenti Üsküp’te gerçekleştirilen fuara Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. Yavuz Atar, KÜNİB Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Türkiye’den 48 üniversitenin rektörleri/vekilleri, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden de rektörler, bölgedeki sivil toplum örgütleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Yavuz Atar fuar ile ilgili düşüncelerini şu şekilde ifade etti; “KÜNİB’i, böylesine büyük bir uluslararası organizasyona imza atmasından dolayı yürekten kutluyorum. Türkiye’deki 48 üniversite’nin Üsküp’te en üst düzeyde temsil edilmesi ve tanıtılması tarihi bir olaydır. KÜNİB, bu bakımdan çok büyük ve önemli bir görevi başarıyla yerine getirmiştir” dedi.

KÜNİB BAŞKANI REKTÖR PROF. DR. KORKMAZ: “ULUSLARARASILAŞMANIN EN ÖNEMLİ UNSURLARINDAN BİRİ DE SÜRDÜRÜLEBİLİR İLİŞKİLER AĞI OLUŞTURMAKTIR.”

Eğitimdeki çeşitli başarı ve deneyimlerin Balkanlardaki üniversiteler ile paylaşılmasının önemli bir hedef olduğunu belirten KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, “Uluslararasılaşmanın en önemli unsurlarından biri yeni alanlarda sürdürülebilir ilişkiler ağı oluşturmaktır. Amacımız burada Balkanlar ile iletişimi sağlamak ve eğitim tecrübelerimizi paylaşarak geliştirmektir” diyerek, fuarın önemli bir amaç taşıdığını dile getirdi.

Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şinasi Gündüz, KÜNİB 2015 Eğitim Fuarı’nın öğrenciler için önemine vurgu yaparak şöyle konuştu; “ bu etkili ve güçlü organizasyon sayesinde Makedonya’daki öğrencilerin Türkiye’deki üniversitelere olan ilgisi hızla artacaktır. İmzaladığımız Mevlana Değişim Programı protokolleri ile de öğrencilerimiz için Türkiye’de öğrenim görme fırsatını oluşturmuş bulunmaktayız. Uluslararası Balkan Üniversitesi olarak KÜNİB üyesi olmak için başvuruda bulunduk. 19 Mayıs’ta Tebriz’de yapılacak olan olağan kongrede katılım belgesini imzalamak istiyoruz” dedi.

Fuar ile ilgili düşüncelerini dile getiren Makedonya Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fadıl Hoca, KÜNİB fuarına yeni kurulan Uluslararası Vizyon Üniversitesi olarak katıldıklarını ve Türkiye’den katılan üniversiteler arasında bulunmalarının önemli olduğunu ifade etti. Üniversiteler arası öğrenci değişimine katkı sağlamak ve Balkanlar’dan Türkiye’ye öğrenci cezbetmek amacıyla fuarda yer aldıklarını belirten Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, eğitim ve öğretimde uluslararasılaşmanın önemine dikkat çekti.

BALKANLARDA BÜYÜK BULUŞMA

Fuarda, öğrencilere yönelik düzenlenen farklı aktivitelerin yanı sıra rektörler zirvesi de düzenlendi. Düzenlenen zirvede; Türkiye, Makedonya, Arnavutluk, Bulgaristan, Yunanistan, Sırbistan ve Karadağ’dan fuara katılan üniversite rektörleri fikir alış verişinde bulundu, karşılıklı Mevlana Protokolleri imzalandı.

 
Erzurumlu Gazilere Devlet Övünç Madalyası
 
Cezada 9’uncu sıradayız
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yakutiye Üniversiteli anneleri ağırladı
Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma Merkezinin eğitim tarafını ...
Emanetçilerin yüzü güldü
Erzurum’da üniversiteye giriş sınavının birinci basamağı olan Yükseköğretime ...
Öğrenciler önlük, akademisyenler cübbe giydi
14 Mart Tıp Bayramı ve Geleneksel Önlük Giydirme Töreni, Atatürk Üniversitesi ...
 
Atatürk Üniversitesi Tıp Eğitiminde marka
Atatürk üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
EGC bir ilke imza atıyor
Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC), üyelerine yönelik olarak organize ...
‘Hep Birlikte Daha İyiye’
Pasinler 13 Mart İlkokulunda, okul idaresince “Hep Birlikte Daha İyiye” ...
 
Cumhuriyet MTAL’de örnek etkinlik
Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan "Mesleki Tanıtım ...
‘Erzurum’a dünden daha çok sarılıyoruz’
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, ‘Erzurum’a dünden ...
Bilkent Altıparmak’ı ağırladı
Vali Dr. Ahmet Altıparmak, İhsan Doğramacı Vakfı Erzurum Özel Bilkent ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva