ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan kaçamadılar
Jandarmadan kaçamadılar
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Dal’dan başkent mesaisi
Dal’dan başkent mesaisi
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
21 Haziran 2015 Pazar - 00:12

Bakın ve ağlayın..!

Erzurum’da “Yaşamak bu değil, kaderimse çekerim” yazılı el arabasıyla hurdacılık yaparak geçimini sağlayan ve maddi imkansızlık nedeniyle eşi tarafından terk edilen 57 yaşındaki Mirsevdi Tekdemir, 10 aylık çocuğuna hem annelik hem de babalık yapıyor.

Bakın ve ağlayın..!

- Erzurum’da “Yaşamak bu değil, kaderimse çekerim” yazılı el arabasıyla hurdacılık yaparak geçimini sağlayan ve maddi imkansızlık nedeniyle eşi tarafından terk edilen 57 yaşındaki Mirsevdi Tekdemir, 10 aylık çocuğuna hem annelik hem de babalık yapıyor.

Erzurum’da Merkez Yakutiye Semti Edip Somunoğlu Mahallesi’nde yaşayan Mirsevdi Tekdemir, 10 aylık bebeği ile hayatını geçindirmek için hurdacılık yapıyor. Eşinin kendisini terk etmesi üzerine 10 aylık bebeği Furkan’ı tezgahına koyarak hurda toplayan çaresiz baba, sefaletin geldiği son boyutu gözler önüne seriyor. Senelerdir sanayi bölgesinde bulunan Edip Somunoğlu Mahallesi’nde yaşadığını belirten Tekdemir, maddi imkânsızlıklar nedeniyle eşinin kendisini terk ettiğini söyledi. 10 aylık bebeği Furkan ile ortada kaldığını ifade eden çaresiz baba, hayatını geçindirmek için hurda toplamaya gittiğini dile getirdi. Akrabası, komşusu olmadığı için çocuğuna kimseye bırakamadığını aktaran Tekdemir, mecburen hurda toplamaya bebeği ile birlikte gittiğini belirtti. Tekdemir, “Ben çaresiz bir babayım. Karım beni elektrikler kesildiği için maddi olanaklarım olmadığı için terk etti. O da haklı. Bir şey diyemiyorum. 10 aylık çocuğum ile birlikte ortada kaldım. Akrabam, komşum, Allah’tan başka güvenebileceğim kimsem yok. Bende hurdaya giderken çocuğumu tezgâha koyup götürüyorum. Furkan’ın süt parasını çıkarsam yeter. Ben aç kalsam da olur” şeklinde konuştu.

ÇOCUĞU İÇİN YAŞIYOR

10 aylık bebeği için uygun şartların yerine getirilmesini isteyen Tekdemir, sosyal, yiyecek, maddi ve içecek yardımı beklediğini kaydetti. Tekdemir, “Ben artık kendimden vazgeçmişim. Çocuğum için yaşıyorum. Onu büyütmek, askere göndermek, büyümesini izlemek istiyorum. Bana yardım edin. En azından çocuğumun süt parasını karşılasınlar. Devletten yardım istiyorum. Her gün hurda toplamaya gidiyorum. Çocuğum aç kalmasın diye. Bazen komşular yardım ediyor ama nereye kadar. Bize sahip çıkın” dedi.

“YAŞAMAK BU DEĞİL KADERİMSE ÇEKERİM”

Hurda toplamak için çıktığı tezgahının önüne “Yaşamak bu değil, kaderimse çekerim” diye yazı yazan Tekdemir, her şeye rağmen haline şükrettiğini söyledi. İnsanların kendisine yukarıdan baktığını ve hurda toplamaya mecbur olduğunu ifade eden Tekdemir, “Bir tane tezgahım var. İyi kötü gidiyor. Çok eskidi. Çocuğumu önüne koyuyorum gidiyorum. Günde 10 kilometre rahat yürüyorum. Buna mecburum. Her şeye rağmen yaratana şükrediyorum. Tezgahın önüne yaşamak bu değil kaderimse çekerim yazdım. Allah benden daha kötülerine yardım etsin” dedi.

Erzurum’da Merkez Yakutiye Semti Edip Somunoğlu Mahallesi’nde yaşayan 57 yaşındaki Mirsevdi Tekdemir, 10 aylık bebeği ile hayata tutunmaya çalışıyor.

Elektriksiz evde gaz lambasıyla hayatını geçindirmeye çalışan Mirsevdi Tekdemir, eşinin bir an evvel evine dönmesini istedi. Eşinin geçim sıkıntısı yüzünden evi terk ettiğini ifade eden Tekdemir, “Suyumuzu kestiler, gidip takside bağlattım ödemeye çalışıyorum. Elektriğimizi kestiler ona bir şey yapamadım. Bunun üzerine eşim evi terk edip gitti. Çocuğumla perişan olduk. Lütfen artık geri dönsün bu kırgınlığı uzatmayalım. Arada çocuğumuz var. Çalışıyorum elimden geleni yapıyorum. En azından kimseye muhtaç etmiyorum” şeklinde konuştu.

 
Altay Ekibi Çat’taydı
 
İftar sofrasında evin damı çöktü: 3 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Keşke aramızda olsaydılar..!
DİLEK BAYRAK-TÜİK 2014 intihar istatistiklerini açıkladı. Erzurum’da 2005-2014 ...
Ramazanda gıda denetimleri arttı
Erzurum ili genelinde, yaklaşık 50 gıda denetim uzmanının içinde bulunduğu ...
Çatlılar İftar Çadırında buluştu
Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, İftar Çadırı geleneğini bu yıl ...
 
112'ye güldüren asılsız ihbarlar
Erzurum’da 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi’ne gelen ilginç ve asılsız ...
Hindistan’dan kamp için Erzurum’a geldiler
Hindistan Short Track (sürat pateni ) Milli Takımı, yüksek irtifada kamp ...
2 günde 4 mevsimi yaşadılar
Erzurum Aktif İş Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği, üyelerine iki ...
 
Karasu'da balık ölümleri endişe verici boyutta
Aşkale’nin Kandilli beldesi Tazegül köyü yol sapağı mevkisinden geçmekte ...
Palandöken çiçeklerle bezendi
Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte çalışmalarını hızlandıran Palandöken ...
Erzurum Ramazan’a sıcak havada girecek
DİLEK BAYRAK-Erzurum Ramazan ayının ilk haftasını güneşli ve sıcak bir ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva