ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>BÖLGEDEN
4 Şubat 2018 Pazar - 02:33

Bakanlar atlı kızaklarla karşılandı

Ardahan’da Türkiye’nin en modern ve en uzun telesiyej hattının açılışına katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, atlı kızaklarla tören alanına giriş yaptı.

Bakanlar atlı kızaklarla karşılandı

Ardahan’da Türkiye’nin en modern ve en uzun telesiyej hattının açılışına katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, atlı kızaklarla tören alanına giriş yaptı.

Yalnızçam Uğurludağ Kayak Merkezi’nde uygulanan “Kış Turizmi Altyapısını Geliştirme Projesi” kapsamında yapımı tamamlanarak faaliyete başlayan ve Türkiye’nin en modern ve en uzun telesiyej hattının açılışına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yalnızçam Kış Turizmi Merkezi'nin ve telesiyej hattının açılışını gerçekleştirmek üzere Ardahan'a gelen Bakanlar, kayak merkezinin girişinde atlı kızaklara binerek törenin yapılacağı alana geldi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye'nin en modern telesiyej hattı olduğunu söyleyerek, ''Proje kapsamında kayak merkezine 3 kilometre uzunluğunda telesiyej hattı kuruldu. Bu hat ülkemizdeki diğer kayak merkezlerindeki hatlardan en modernidir. Yalnızçam Kayak Merkezi, kavuştuğu modern çehresiyle Türkiye'nin Doğu Anadolu'nun ve Ardahan'ın iftihar edeceği bir eser olmuştur. Attığımız her temel, kurduğumuz her tesis, hayata geçirdiğimiz her proje, ülkemizi ve şehirlerimizi geleceğe taşıyan önemli adımlardır. Ardahan dışarıya göç veren küçük bir şehir ama Ardahan ülkemizin en güzel, doğal, geleceği açık şehirlerden bir tanesidir. Tüm bu projeler Ardahan'ı cazibe merkezi haline getirecek adımlardır. Bunlar bizim hükümet ve Bakanlık olarak elbette görevlerimizdir. Şehirlerimizi markalaştırmak, onların avantajlarını fırsata çevirmek, vatandaşlarımızın ekmeğini büyütmek için çalışıyoruz. Ben inanıyorum ki Ardahan, Türkiye'nin marka şehirlerinden birisi olacaktır. Ardahan peyniriyle, etiyle, sütüyle, kazıyla, dağlarıyla, gölleriyle, ozanlarıyla, konuksever insanlarıyla markadır. Ardahan tüm bunların yanında bundan sonra da kayak merkeziyle marka olacak. Ardahan'ın Yalnızçam'ın sahip olduğu güzellik Alp Dağları'ndan daha geride değildir. Ardahan'ın dağları Alp Dağları ile rahatlıkla rekabet edebilir. Tüm mesele buraları tanıtmak ve dünyaya gösterebilmektir” diye konuştu.

 

“Bugün de Zeytin Dalı Harekatı'nda düşmana göz açtırmıyoruz”

Bakan Özlü, yüz yıl önce olduğu gibi bugün de düşmana göz açtırmadıklarını ifade ederek, ''93 Harbi'ni, işgalleri ve katliamları yaşayan Serhat şehri Ardahan'ın her koşulda Türkiye için düşmanla mücadele etmiştir ve Türkiye için şehitler vermiştir. Bugün de Zeytin Dalı Harekatı'nda düşmana göz açtırmıyoruz. Hep birlikte can sağ oldukça düşmana geçit yok diyoruz” şeklinde konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise konuşmasında Sarıkamış ve Ardahan'da dünyada emsali az bulunan kristal karın bulunduğunu söyleyerek, "Elbette ki şehirlerimiz birçok değere sahip buna Ardahan da dahil ancak önemli bu değerleri gün yüzüne çıkarabilmek ve yararlanılabilir hale getirmek. Tam 50 milyonluk bir yatırım yapılmış, dolayısıyla emeği geçenlere katkı koyanlara çok teşekkür ediyoruz. İki tane teleski bir tane telesiyej önemli o yüzden tebrik ediyoruz. Kar kalitesini söylemeye gerek yok gerek Sarıkamış ta gerek Ardahan Yalnızçam’da gerçekten kristal kar dediğimiz dünyada örneği emsali çok az olan bir kar var” dedi.

Karın tarım için önemli olduğunu söyleyen Bakan Arslan, ''Karın tarım için bir bereket olduğunu geç de olsa anladık. Bunun yanı sıra kayak tesisleriyle şehirlerin ekonomisine, esnafının sıcak parayla buluşmasına katkı sağladığını gördük. Bu tesisin daha modern hale getirilmesi ve misafirlerini daha iyi ağırlaması adına çok güzel proje başlatıldı. Bu tesise proje kapsamında yapılan harcamanın toplamı 50 milyon liradır” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak da kayak merkezi gibi tesislerin gençler için yapıldığını vurgulayarak, son yıllarda kış turizmine büyük yatırımlar yaptıklarını söyledi.

Daha sonra Bakanlar Arslan, Bak ve Özlü, dua edilmesinin ardından kurdele keserek, kayak merkezi ile telesiyej hattının açılışını gerçekleştirdi, telesiyeje binerek kayak merkezinin zirvesinde incelemede bulundular.

 
‘CHP Başkan Yardımcısının ipliği pazara çıktı’
 
'Biz sadece Allah’a kul oluruz'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soğuk rekoru Kars'taydı
Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 20 derece ile Kars’ta ölçüldü.
Şehit Gürhan tekbirle uğurlandı
Hakkari Çukurca’da şehit olan Sözleşmeli Er Miraç Gürhan, memleketi Malatya’da ...
Afrin Platformu üyeleri Askerlik başvurusunda bulundu
Zeytin Dalı Harekatı’na destek olmak isteyen Kars’taki Sivil Toplum Kuruluşları ...
 
Kaçak kesime gözaltı
Oltu ilçesinde sağlıksız şartlarda hastalıklı hayvanların kesildiği iddia ...
Emniyetten çevre kirliliğine müdahale
Polis ekipleri, C.A isimli şahsın Iğdır'dan aldığı koyunları getirirken ...
Kars göç veriyor
Kars’tan büyükşehirlere göç tam hızıyla devam ediyor
 
Sadece Trabzon’un nüfusu arttı, diğer illerin ise düştü
2017 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçları açıklandı. Trabzon, ...
Erzurum ilçe nüfusları açıklandı
Erzurum’un Yakutiye, Palandöken ve Aziziye ilçeleri dışında kalan 17 ilçesi ...
Tipide mahsur kalan öğrencileri AFAD kurtardı
Doğu Ekspresiyle Kars’a gelen ve Arpaçay ilçesi Gülyüzü köyüne gezmek ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva