ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
2 terörist teslim oldu
2 terörist teslim oldu
Polis bu oyuna dur dedi
Polis bu oyuna dur dedi
Erzurum bankacılıkta lider il
Erzurum bankacılıkta lider il
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
HABERLER>ASAYİŞ
16 Ekim 2023 Pazartesi - 07:53

Bakan Tunç’tan Dünya’ya Filistin serzenişi

İsrail'in Filistin'e yönelik yaptığı saldırılarının insan haklarına aykırı bir savaş suçu olduğunu söyleyen Bakan Yılmaz Tunç, dünyanın gözü önünde yaşananlar karşısında insan hakları kuruluşlarının tepki göstermediğini vurguladı

Bakan Tunç’tan Dünya’ya Filistin serzenişi

İsrail'in Filistin'e yönelik yaptığı saldırılarının insan haklarına aykırı bir savaş suçu olduğunu söyleyen Bakan Yılmaz Tunç, dünyanın gözü önünde yaşananlar karşısında insan hakları kuruluşlarının tepki göstermediğini vurguladı

Bartın'da geçen yıl 43 madenci; şehit düştükleri maden ocağı faciasının yıldönümünde anıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç; yargılamanın devam ettiğini 7'si tutuklu 23 sanığın yargılandığını duruşmaların tanıkların dinlenmesiyle devam edeceğini açıkladı. Bakan Tunç, "Burada kimler sorumluysa elbette ki yargının vereceği karar neticesinde cezalarını çekecektir" dedi.
Şehit düşen 43 madenci için Amasra Maden Şehitliği'nde Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından hatıra ormanı oluşturma töreni düzenlendi. 43 madenci anısına fidan dikildi. Törene Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un yanı sıra AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Bartın Valisi Nurtaç Arslan, protokol üyeleri ve madencilerin yakınları katıldı.
"İNSAN SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ EN ÖNCELİKLİ KONUMUZ"
Müesseselerin çalışmaya devam edeceğini ancak çalışmaya devam ederken bir taraftan da insan sağlığı ve iş güvenliğinin en öncelikli konu olduğunu ifade eden Bakan Tunç şu ifadelere yer verdi:
"Bartın'ımızda sayın Valimiz özellikle Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz, Sağlık Müdürlüğümüz, diğer müdürlüklerimiz, madencilerimizin yanında olmaya çalıştılar. Onların ihtiyaçlarını gidermeye çalıştılar. Emanetlerine sahip çıkmaya çalıştılar. Ve bundan sonra da burada biz varız. Beraberiz. Sizin evladınız olarak sizin her türlü her türlü emrinizde hizmetinizde olduğumu belirtmek istiyorum. Bir kardeşiniz olarak. Ve bundan sonra da inşallah bu tür acı olayların, bu tür kazaların meydana gelmemesi için dua ediyoruz ve gerekli tedbirlerin alınması noktasındaki hassasiyeti her daim bu vurguluyoruz. Tabii ki bu müesseseler çalışmaya devam edecek. Bunlar yerli kaynaklarımız. Ama tabii çalışmaya devam ederken de elbette ki insan sağlığı, iş güvenliği en öncelikli konumuz. Şu anda Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na iki bin maden işçisi alınacak. Bunun dört yüzü Amasra'ya Bartın'dan alınacak kişiler ve burada kuraları da önümüzdeki hafta çekilecek. Ve inşallah o işe girecek olan kardeşlerimizle şu anda çalışmaya devam eden madencilerimiz kazasız belasız çalışma Cenabı Allah'tan diliyoruz. Ve bundan sonra bu tür acı olay meydana gelmemesi için gerekli her türlü tedbirin alınması noktasındaki hassasiyetimizi de buradan belirtmek istiyorum."
"İKİ MİLYON FİLİSTİNLİ; ÇOLUK ÇOCUK TEHLİKE ALTINDA"
İsrail'in Filistin'e yönelik yaptığı saldırılarının insan haklarına aykırı bir savaş suçu olduğunu söyleyen Bakan Yılmaz Tunç, dünyanın gözü önünde yaşananlar karşısında insan hakları kuruluşlarının tepki göstermediğini eleştirdi. Türkiye'nin; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, temaslar kurarak akan kanın durma noktasındaki hassasiyetleri dile getirdiğini, insani yardım uçaklarını bölgeye gönderdiğini aktaran Bakan Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Diğer yandan hepinizin bildiği gibi şu anda üzüntü verici dünyanın gözü önünde Filistin'de meydana gelen olaylar hep derinden sarsıyor. Millet olarak üzülüyoruz. Ve gerçekten orada çocukların katledilmemesi, sivil insanların, yaşlıların, kadınların üzerlerine bomba yağdırılmaması için çalışan, çabalayan bir Türkiye var. Sayın Cumhurbaşkanımız sürekli temas Sayın Dışişleri Bakanımız ve bölge liderleriyle de temas kurarak görüşerek oradaki akan kanın durması noktasındaki hassasiyetini sürekli dile getiriyor ve Türkiye olarak da insani yardım uçaklarımız hemen bölgeye hareket etti. 360 bin metre yönelik bir alana sıkıştırılan iki milyon Filistinli çoluk çocuk şu anda tehlike altında ve maalesef hukuksuzca bir iş yapılıyor orada. Özellikle haksız insan haklarına aykırı ve bir savaş suçu adeta bir soykırım yapılıyor. Dolayısıyla dünyanın gözü önünde insan hakları kuruluşlarının maalesef sesi çıkmıyor. Maalesef uluslararası kuruluşlar, insanlığın bütün sorunlarında olduğu gibi Filistin meselesinde de bir çözüm olmadığını hep beraber görüyoruz. Bütün dünyanın gözü önünde. Bu haksızlıklar, hukuksuzluklar cereyan ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız dünyada hakkaniyeti, adaleti savunurken, dünya beşten büyüktür derken işte bu tür olaylar olmasın. Uluslararası sistem insanlığın problemlerine çözüm olsun diye bunu söylüyor. Ama maalesef tabii dünyada küresel güçlerin özellikle insan haklarını, demokrasi dillerinden düşürmeyenlerin nasıl bir katliama seyirci kaldıklarını o katliama nasıl uçak gemileriyle, bombalarıyla nasıl destek verdiklerini de hep beraber görüyoruz. Türkiye olarak insanlığın barışını, huzurunu savunmaya devam edeceğiz inşallah. Oradaki Filistinli kardeşlerimizin can vermemesi, çocukların katledilmemesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Ülke olarak, barışın, huzurun, sözcülüğünün adaletin, hakkaniyetin, sözcülüğünü yapmaya devam edeceğiz."
"Üzerinden bir yıl geçti acısı hala taze"
Geçen yıl 14 Ekim'de yaşanan facianda halen acıların taze olduğunu ve törende madenciler anısına 43 fidan dikildiğini aktaran Bakan Tunç sözlerini şöyle tamamladı: "Amasra kazasında hayatını kaybeden tüm maden işçilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Üzerinden bir yıl geçti. Ama acısı hala taze. Hiç bitmiyor, hiç dinmiyor ailelerimizin acısının yanı sıra onlar tabii ki daha çok ateş düştüğü yeri yaktı. Ama hepimizin yüreğinde özellikle Bartın ve bütün ülkemizin yüreğinde derin bir yara bıraktığı kırk üç madencimizin şehit olması ve yaralılarımızın bir kısmı kurtulması bizlerin yüreğini ferahlattı ama tabii bu acının dinmesi mümkün değil. Onların hatıralarını yaşatmaya devam edeceğiz. Onların hatıralarını yaşatmak, geride kalanlarına sahip çıkmakla olur. Onların hatıralarını yaşatmak, bundan sonra bu tür kazaların meydana gelmemesi için gerekli her türlü tedbir ne varsa almakla olur. Ve onların hatıralarını yaşatmak bundan sonra ve o kazaya neden olanların bağımsız ve tarafsız yargı tarafından verilecek karar neticesinde ortaya çıkan kararla olur. Ve bu hatırayı yaşatmak için de Orman Bölge Müdürlüğümüz bugün güzel bir organizasyon yaptı. Geçen sene oluşturduğu hatıra ormanının yanına bugün de kırk üç madencimizi hatırlatacak kırk üç fidan dikimiyle bu ormanın daha da büyütülmesini sağlamaya yönelik bu çalışmada emeği geçen Orman Bölge Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerimize de teşekkür ediyorum."
Konuşmaların ardından 43 fidanın dikimi gerçekleştirildi.

 
Kurtulmuş P20’de Gazze gündemini paylaştı
 
BM Gazze’de insanlık dramına dikkat çekti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
36 kilo uyuşturucu maddesi ele geçirildi
Bingöl’de jandarma tarafından icra edilen operasyonda 36 kilo esrar, 247 ...
Emniyetten özel güvenlikçilere eğitim
Erzurum Emniyet Müdürlüğü yetkilileri üniversitede görev yapan özel güvenlik ...
Anneler bin 503 gündür çocukları için nöbette
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kandırılarak dağa ...
 
Dolandırıcılık operasyonunda 39 tutuklama
Erzurum’da düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan 47 şüpheliden 39’u tutuklandı.
Seyir halindeki araç yandı
Erzincan-Gümüşhane kara yolundaki Ahmediye geçidinde seyir halinde ilerleyen ...
30 milyon liralık bandrolsüz korsan kitap ele geçirildi
Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve ...
 
1.2 milyon değerinde kaçak gözlük ele geçirildi
Ağrı’da Jandarma ekiplerince bir araçta yapılan aramada piyasa değeri ...
‘Torbacı’ operasyonu: 22 gözaltı
Van’da ‘torbacı’ diye tabir edilen sokak satıcılarına yönelik düzenlenen ...
8 ilde 'Bulutlar' operasyonu
8 ilde düzenlenen 'Bulutlar' operasyonunda 25 kişi gözaltına alındı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva