ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>TÜRKİYE
3 Ekim 2015 Cumartesi - 02:38

Bakan Topçu’dan kararlılık mesajı

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, bölücü terör örgütüyle mücadelenin daha kararlı ve güçlü olacağını belirterek, milletin bu noktada feraset göstereceğini ve Türkiye’nin siyasi istikrarsızlıktan ivedilikle kurtulacağını söyledi.

Bakan Topçu’dan kararlılık mesajı

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, bölücü terör örgütüyle mücadelenin daha kararlı ve güçlü olacağını belirterek, milletin bu noktada feraset göstereceğini ve Türkiye’nin siyasi istikrarsızlıktan ivedilikle kurtulacağını söyledi.

Bir dizi toplantı ve ziyaretlerde bulunmak üzere Kırıkkale’ye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, ilk olarak Sivil Tolum Örgütleri (STK) ile polis evinde sabah kahvaltısı yaptı. Kahvaltı öncesinde gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Topçu, siyasi istikrarsızlığa değindi.

Milletin feraset göstereceğini ve Türkiye’nin siyasi istikrarsızlıktan ivedilikle kurtulacağını söyleyen Bakan Topçu, “Siyasi istikrarsızlık pekişmiş demokrasiye ulaşamamış ülkeler için problem olur. Bu problemi de geçmişti hep beraber yaşadık, şu 3-4 ayda da yaşıyoruz. Temennim ve dileğim odur ki, Türkiye’nin uçağının burnu havaya kalkmış bir şekildeyken ve etrafımızda büyük bir yangın varken inşallah Türkiye tekrar bir siyasi istikrarsızlıkla baş başa kalmaz. Çünkü bölücü terör örgütünün arkasındaki güçler, medeniyet coğrafyamızda 100 yıl sonra bir ameliyat peşindeler. Tekrar bir ameliyat yapmak istiyorlar. Medeniyet coğrafyamızda yeniden cetvelle harita belirlemek istiyorlar. Tam bu noktada da bölücü terör örgütü harekete geçiriyorlar. İstiyorlar ki Türkiye’yi ekonomik, sosyal, psikolojik olarak dizüstü çökertelim, o kafasını kaldırıp medeniyet coğrafyasına bakamasın bizde orada ameliyatlarımızı rahat bir şekilde yapalım. İstenen budur. İş bu ameliyatları rahatça yapabilmeleri için bir taraftan terör örgütlerini ortaya sürüyorlar, diğer taraftan da bizim siyasi istikrarımızı bozmak için ellerinde ne geliyorsa onu yapıyorlar. İnşallah milletimiz bu noktada ferasetlidir. Bu seçimlerde de inşallah ferasetinin gereğini yapacaktır. Türkiye siyasi istikrarsızlıktan inşallah ivedilikle kurtulacaktır. Siyasi istikrarsızlıktan kurtulan Türkiye, bölücü terör örgütüyle mücadelesi daha kararlı ve güçlü olacaktır” dedi.

"SORUMLULUK VE ŞUURLA HAREKET ETMEK ZORUNDAYIZ"

"Biz sadece Edirne ve Ardahan’dan sorumlu değiliz. Ben sadece Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kültür ve Turizm Bakanı değilim" diyen Yalçın Topçu, "Ben bütün medeniyet coğrafyamızın Kültür ve Turizm Bakanıyım. Dolayısıyla Ankara sadece Edirne ve Ardahan’dan sorumlu değil. Arakan’da Budist rahipten eziyet gören çocuk da, Filistin’de Ankara’ya bakıyor. Doğu Türkistan, Çeçenistan ve nerede bir mazlum varsa gözü Ankara’da. Mazlumların olduğu yer de medeniyet coğrafyamızın neredeyse bir tamamı. Bu sorumluluk ve şuurla hareket etmek zorundayız. Onun için diyorum ki, medeniyet coğrafyamızın gözü bizdeyken Türkiye’nin ivedilikle yapması gereken iş, öncelikle siyasi istikrarı sağlamak. Siyasi istikrarsızlık sağlandığı zaman ekonomimiz daha düzgün gidiyor. T-20 toplantısında mevkidaşlarımın bana söylediklerimden şunu anladım ki, 2009 yılından bu yana yaşanan küresel kriz Avrupa’yı kasıp kavurmuş. Rusya’daki krizi biliyoruz. Neticede biz de sıkıntılar çektik ama onların feryatları kadar çekmedik. Nedeni siyasi istikrar. İnşallah tekrar onu yakalarız” şeklinde konuştu.

Bakan Topçu kahvaltının ardından sırasıyla Kırıkkale Valiliğini, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünü, Kırıkkale Belediyesini, İl Emniyet Müdürlüğünü ve İl Jandarma Komutanlığına ziyaretlerde bulundu.

 
Hainler emellerine ulaşamadı
 
Büyükşehir itfaiyesi güncelleştirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı G-20’ye seslendi
Erdoğan, enerjiye erişim sağlanmadan, kalkınmadan, büyümeden, sağlıktan ...
Şehit Akbaş dualarla uğurlandı
Şırnak’ın Cizre ilçesinde, yaklaşık bir ay önce terör örgütü PKK’nın özel ...
Şehid annesi oğlunu uğurladı
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında mayın patlaması ...
 
Şehidin kızı, annesinin gözyaşlarını sildi
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde dün sabah PKK'lı teröristlerin saldırısında ...
Avrupa’nın Türkiye’ye ihtiyacı var
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bize göre bugün Avrupa'nın Türkiye'ye her zamankinden ...
‘Filistinlilere selamlarımı iletiyorum’
Davutoğlu, "Bugün, bayrağın dalgalanması Filistin halkına bir ümit ışığı ...
 
‘Milli irade tek çıkış yoludur’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de sorunların çözümünü siyasetin ...
‘Terörizmin haklılığı olamaz’
Davutoğlu, "Terörizmin herhangi bir haklılığı olamaz ve kayıtsız şartsız ...
Şehidin adı okulda yaşatılacak
PKK’lı teröristler tarafından aracında uğradığı silahlı saldırı sonucu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva