ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aydın siyasi gündemi değerlendirdi
Aydın siyasi gündemi değerlendirdi
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
HABERLER>SPOR
5 Ocak 2017 Perşembe - 09:20

Bakan Kılıç'tan EYOF 2017 vurgusu

Kılıç, EYOF 2017 Erzurum Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’ne katılacak Türk sporculara hitap ederek, “Velileriniz artık size ya spora git yada okula git demeyecek. Bunu sağladığımız zaman çok daha farklı başarıları elde etmemiz de kolay olacak” dedi.

Bakan Kılıç tan EYOF 2017 vurgusu

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, EYOF 2017 Erzurum Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’ne katılacak Türk sporculara hitap ederek, “Velileriniz artık size ya spora git yada okula git demeyecek. Bunu sağladığımız zaman çok daha farklı başarıları elde etmemiz de kolay olacak” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, EYOF 2017 Erzurum Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’ne katılacak Türk sporcular ile bir araya geldi. Bakanlıkta düzenlenen program kapsamında sporcularla buluşan Bakan Kılıç, “Gerçekten önemli bir görev üstleniyorsunuz. Şu dönemlerde bunu sadece bir spor müsabakası olarak düşünmeyin. Ülkemizin huzuruna birliğine, beraberliğine yönelik bir takım olumsuz hareketler içerisinde olan ve ülkemize zarar vermek isteyen hainler var. Bunlara karşı en güzel cevabı sizlerin ortaya koyacağı performans, birlik, beraberlik ve dik duruş sergileyecek” şeklinde konuştu.
Bu organizasyonda elde edeceğiniz tecrübeler daha sonraki yıllar içinde yapacağınız ve katılacağınız müsabakalara hazırlayacak diyen Bakan Kılıç, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Uluslararası bir müsabakadaki heyecanı, neler yaşandığını bir kere daha hissetme ve yaşama imkanınız olacak. Kendi eksikliklerinizi göreceksiniz. Kendinizi geliştirebileceğiniz alanları göreceksiniz. İstiyoruz ki kış olimpiyatlarında Güney Kore’de aranızdan katılacak olanlar olacak. Sayı artsın.”

“Sizin gibi genç kardeşlerimizin sayısı arttıkça kış sporlarımız daha da gelişecek”
Bakan Kılıç, Türkiye’de kış sporları alanında bilinirliğin az olduğuna dikkat çekerek, “Öne çıkan kayak aynı zamanda patenle ilgili olan branşlar dışında pek fazla bilinmiyor maalesef. Türkiye’nin her yeri açısından bahsediyorum. Her yerde bilinmiyor ama artıyor. Sizin gibi genç kardeşlerimizin de sayısı arttıkça, sporcu sayımız arttıkça bu daha da gelişecek” değerlendirmesinde bulundu.
Türkiye’de tesislere ilişkin bir sıkıntını yaşanmadığını da dile getiren Bakan Kılıç, “Tesisleşme hamlemizde Sayın Cumhurbaşkanımızın spor camiasının içerisinde bulunmuş olması kendisinin de aktif spordan geliyor olmasının avantajlarından birisi de bu yatırımları çok yakından takip ediyor olması” ifadelerini kullandı.

“Antrenörlerimizin sayısının daha fazla olması gerekiyor”
Türkiye’de antrenör açığı olduğuna değinen Çağatay Kılıç, “Antrenörlerimizin çok daha fazla sayıda olması gerekiyor. Aynı zamanda çok farklı noktalarda kendini geliştirmiş, uluslararası alandaki meslektaşları ile aynı seviyeye gelmeleri gerekiyor” mesajını verdi.
Sporcuların eğitimlerine ve antrenmanlarına ilişkin bir düzenleme yapılacağını kaydeden Bakan Kılıç, “Velileriniz artık size ‘ya spora git yada okula git’ demeyecek. Bunu sağladığımız zaman çok daha farklı başarıları elde etmeniz kolay olacak” şeklinde konuştu.
Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği (EOC) tarafından her iki yılda bir düzenlenen Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’ne 11-18 Şubat tarihinde Türkiye ilk kez ev sahipliği yapacak.
Avrupa’nın en önemli kış sporları merkezlerinden biri olan Erzurum’da düzenlenecek olan festivalde yaklaşık 40 ülkeden 832 sporcu mücadele edecek.
14-18 yaş arasındaki genç sporcuların yarışacağı EYOF 2017 Erzurum’da genç yıldız adayları, alp disiplini, biatlon, kayaklı koşu, curling, buz pateni, buz hokeyi, sürat pateni, kayakla atlama ve snowboard olmak üzere 9 dalda yarışacak. Organizasyonda Türkiye’yi 24’ü kız, 45’i erkek olmak üzere toplam 69 sporcu temsil edecek.

 
'Anadolu kardeşlik ruhunu canlandırmak istiyoruz
 
Doğu Sibirya'yı geçti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumspor Antalya’da moral depoluyor
Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kafilesi, Antalya Kampını sürdürüyor. ...
Bedir, Türkiye'yi temsil edecek
EYOF 2017'de kayakla atlama branşındaki tek temsilcimiz Muhammed Ali Bedir, ...
Erzurumspor kalecileri güven veriyor
MURAT ÖZDEMİR-Büyükşehir Belediye Erzurumspor, günü çift antrenmanla tamamladı. ...
 
Serdar Deniz ilk antrenmanına çıktı
MURAT ÖZDEMİR-Büyükşehir Belediye Erzurumspor futbol takımı Antalya Belek’te ...
BJK'li Eslem Öztürk Erzurumspor'da
BB. Erzurumspor, Eslem Öztürk’ü renklerine kattı
Kar üstünde cirit gösterisi
Kar ve tipinin etkili olduğu Erzurum'da, atlı spor kulüpleri ata sporu ...
 
Erzurumspor'dan terör saldırısına sert tepki
Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübü Başkanı Av. Ali Demirhan, Büyükşehir ...
Erzurumspor’dan 3 transfer
Büyükşehir Belediye Erzurumspor 3 oyuncuyu transfer ederek takımı güçlendirdi.
15 Temmuz kahramanları buzda anıldı
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) tarafından düzenlenen 15 Temmuz Kahramanları ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva