ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>TÜRKİYE
18 Aralık 2014 Perşembe - 06:47

Bakan Güllüce uyardı

Güllüce, sürekli artan ve çeşitlenen ihtiyaçlar nedeniyle doğal kaynakların hızla tükendiğini, sanayileşme ve kentleşme nedeniyle su, hava ve toprağın kirlendiğini belirterek, önlem alınmazsa gelecek nesillerin daha büyük sorunlarla karşılaşacağını söyledi.

Bakan Güllüce uyardı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, sürekli artan ve çeşitlenen ihtiyaçlar nedeniyle doğal kaynakların hızla tükendiğini, sanayileşme ve kentleşme nedeniyle su, hava ve toprağın kirlendiğini belirterek, önlem alınmazsa gelecek nesillerin daha büyük sorunlarla karşılaşacağını söyledi.

Türkiye’nin de üye olduğu Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın (EİT) 5. Çevre Bakanları Toplantısı, İstanbul’da yapıldı. Dedeman Otel’de gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, konuşmasının başında Taliban’ın Pakistan’da gerçekleştirdiği okul saldırısıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Güllüce, “Dün yaşanan elim olay neticesinde hunharca katledilen masum insanlar ve çocuklar için dost ve kardeş Pakistan Hükümeti'ne ve halkına başsağlığı diliyorum. Allah'tan rahmet diliyorum” dedi.

"ÖNLEM ALINMAZSA GELECEK NESİLLER DAHA BÜYÜK SORUNLARLA KARŞILAŞACAK"

İnsanlığın son yüzyılda sanayide, bilim ve teknolojide çok büyük ilerleme kaydettiğini vurgulayan Güllüce, “Her ne kadar bu ilerleme insan yaşamını birçok açıdan kolaylaştırsa da sürekli artan ve çeşitlenen ihtiyaçlarımız nedeniyle doğal kaynakların hızla tükenmesi, sanayileşme ve kentleşme nedeniyle su, hava ve toprağın kirlenmesi, atmosferdeki sera gazı emülsiyonlarının artması gibi geri dönüşü olmayan tehditler ile karşı karşıyayız. Bunun sonucunda ise kuraklık, çölleşme, ormanların ve tarımsal arazilerin yok olması, canlı türlerinin azalması, iklim değişikliği gibi sorunlar ortaya çıkmaktadır. Bütün bunlara hızla artan dünya nüfusunun baskısı eklendiğinde tehlike daha da artmaktadır. Bugünün nesilleri şimdiden bu sorunlarla karşı karşıyadır ve bugün önlem alınmazsa gelecek nesiller daha büyük sorunlarla karşılaşacaktır” diye konuştu.

Güllüce, doğal kaynakların ve çevrenin korunması adına atılan her adımın büyük önem taşıdığını ifade ederek, bireyden başlayarak yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası topluma kadar bütün aktörlerin çevreye gereğinden fazla önem ve öncelik vermesi gerektiğini söyledi. Güllüce, “Türkiye olarak çevre sorunlarını önlemek ve iklim değişikliği ile mücadele etmek amacıyla çevresel, ekonomik ve sosyal etkenleri bütüncül bir yaklaşımla ele alan sürdürülebilir bir kalkınma anlayışı ile enerjiden sanayiye, ulaştırmadan tarıma, şehirleşmeden ormancılığa kadar birçok sektörde çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Ülkemiz son 10 yılda ortalama yüzde 5'lik bir büyüme oranı yakalamıştır. Bununla birlikte aynı dönemde karbon yoğunluğumuzu yüzde 6 azaltarak iklim dostu bir büyüme süreci yaşadık” dedi.

 

“2023’E KADAR ORMAN VARLIĞIMIZI 1,3 MİLYON HEKTAR ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Türkiye genelinde atık yönetimi, iklim dostu teknoloji ve enerji kaynaklarının kullanımı, hava, su ve toprak kalitesinin iyileştirilmesi yönünden önemli gelişmeler kaydedildiği aktaran Bakan Güllüce, şunları söyledi:

“Enerji alanından özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına hızlı bir geçiş sağlama noktasında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ülke genelinde başlatmış olduğumuz kentsel dönüşüm hamlesi anlamında sadece binalarda enerji kullanımında yaklaşık yüzde 40 oranında tasarruf sağlayacağız. Ayrıca ormanlarımızı alan olarak 1,4 milyon hektar, hacim olarak ise yüzde 45 artırdık ve 2023 yılına kadar orman varlığımızı 1,3 milyon hektar daha artırmayı hedefliyoruz.”

Bakan Güllüce, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı üyelerinin doğu ve batı arasında önemli bir konumda bulunduğunu ve yaklaşık 8 milyon kilometre alanda 400 milyondan fazla nüfusa sahip olduğunu ifade ederek, “Bu nedenle karşılıklı anlayış ve işbirliği içerisinde yapacağımız her çalışma hem bölgemizde hem de bölge sınırlarının ötesinde teşkilatımızın çevre konusundaki rolünü güçlendirecektir” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından plaket takdimi yapılarak, aile fotoğrafı çekinildi.

 

 
Dadaş Aldemir Kariyer Günleri’ndeydi
 
Çoruh üzerinde bir yatırım abidesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Mesele basın özgürlüğü değil’
Başbakan Davutoğlu, "Dün ve bugün hükümete dönük en ağır ithamlarda ve ...
'Hedef şahsım değil, Yeni Türkiye’dir'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Hedef şahsım değildir. Hükümet ya ...
Ala: “İleri Demokrasi Vaat Ediyoruz”
İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Oslo görüşmelerinde ne vaat ettiniz” eleştirilerine ...
 
Arınç'tan '14 Aralık Soruşturması' açıklaması
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 14 Aralık Soruşturması'nda ...
‘Suçlarının ne olduğunu biliyorlar’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, paralel yapının tek başına bütün bu kurguyu kuracak, ...
Cumhurbaşkanı'ndan tarihi tespit
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ekonomisine yönelik hem içeride hem dışarıda ...
 
‘Niye telaşa düştüler?’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, ‘paralel yapı’ operasyonu ile ilgili olarak, ...
‘Bu medeniyette ikilik olmaz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu medeniyette ikilik olmaz, yalnız birlik vardır. ...
‘Eşkıya ile konuşacak hiçbir şeyimiz yok’
Çözüm süreci ile ilgili herkesin müsterih olmasını isteyen Arınç, “Elinde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva