ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>ASAYİŞ
11 Ocak 2020 Cumartesi - 04:25

Bakan Gül tespitlerini paylaştı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Türkiye'ye yönelik ihlal kararlarının azaldığını belirterek, "2019 yılında bir önceki yıla göre ihlal sayısı 140'dan 96'ya gerilemiştir. ' dedi

Bakan Gül tespitlerini paylaştı

Gül, "2019'da Türkiye'nin egemenliğine yönelik, bekasına yönelik her türlü tehdidi bertaraf etmek bizim ortak çabamız oldu. Gerek Doğu Akdeniz'de, gerek Suriye'de, gerek Libya'da Türkiye'nin atmış olduğu her adım uluslararası hukuka uygun adımdır" dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Türkiye'ye yönelik ihlal kararlarının azaldığını belirterek, "2019 yılında bir önceki yıla göre ihlal sayısı 140'dan 96'ya gerilemiştir. Bu sayı adil yargılanma hakkında 53'ten 15'e, tutuklamayı da içeren özgürlük ve güvenlik hakkında 29'dan 9'a, dernek kurma ve toplantı özgürlüğünde 11'den 2'ye düştü. Yine 2019 yılında AİHM'de ülkemize ilişkin 732 dosya kapatıldı. Görülen dosya sayısı ise tüm zamanların en düşük miktarı olan 680'e geriledi" dedi.

GÜL GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Adalet Bakanı Gül, Ankara Hakimevi'nde düzenlenen programda televizyon, gazete ve ajansların Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Gül, basın mensuplarına karanfil verdi. Gül, dünyanın birçok yerinde gazetecilere yönelik yapılan saldırıları kınadığını ifade etti. Yeni yıla yeni umutlarla girdiklerini ancak bölgede endişeyle takip ettikleri gelişmelerin olduğunu belirten Bakan Gül, "Bölgede daha fazla kan, acı görmeye tahammülümüz yok. Bu çerçevede diplomatik kanalların açık tutularak, bu sorunların daha büyük çatışmalara dönmemesi bizim dileğimiz. Cumhurbaşkanımızın bu konudaki liderliği bölgede çok önemli bir imkandır. Doğu Akdeniz'de uluslararası hukukun gerektirdiği tüm adımları attık. 2019'da Türkiye'nin egemenliğine yönelik, bekasına yönelik her türlü tehdidi bertaraf etmek bizim ortak çabamız oldu. Gerek Doğu Akdeniz'de, gerek Suriye'de, gerek Libya'da Türkiye'nin atmış olduğu her adım uluslararası hukuka uygun adımdır. Tarih boyunca bu millet hiçbir zaman hukuk dışı bir yola tevessül etmemiştir. Hiçbir zaman barıştan başka bir gayeyle hiçbir toprakta bulunmamıştır. Dolayısıyla Libya, Suriye, Barış Pınarı Harekatı ve Doğu Akdeniz'deki varlığımız ülkemizin ortak çıkarları içindir. Türkiye, nereye gittiyse barış götürmüştür, huzur götürmüştür" diye konuştu.

2019 yılının reformların başlangıcı anlamında önemli bir yıl olduğunu ifade eden Gül, "18 yıllık AK Parti dönemi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde artık eski Türkiye'nin tarihte kaldığı, yeni bir Türkiye'nin adımlarının atıldığı bir reform dönemini gerçekleştirdiği bir dönem oldu. Hem sosyal hem adalet mekanizmasında dolu dolu hedefler gerçekleştirdik 18 yılda. 2019'da kamuoyuna açıklanan Yargı Reformu Strateji Belgesi de 82 milyonun belgesi olarak milletimize bir taahhüdümüz olarak geçtiğimiz yıl açıklanan bir belge oldu. Buradaki temel amacımız güven veren adalet sisteminin kurulması için bu konuda bir çerçeve belirlendi" şeklinde konuştu.

"İHLAL SAYISI 140'DAN 96'YA GERİLEMİŞTİR"

AİHM'in Türkiye'ye yönelik ihlal kararlarına ilişkin bilgiler veren Gül, "2019 yılında bir önceki yıla göre ihlal sayısı 140'dan 96'ya gerilemiştir. Bu sayı adil yargılanma hakkında 53'ten 15'e, tutuklamayı da içeren özgürlük ve güvenlik hakkında 29'dan 9'a, dernek kurma ve toplantı özgürlüğünde 11'den 2'ye düştü. Yine 2019 yılında AİHM'de ülkemize ilişkin 732 dosya kapatıldı. Görülen dosya sayısı ise tüm zamanların en düşük miktarı olan 680'e geriledi. Uluslararası eleştirilere bu rakamlar en güzel cevaptır. Eski Türkiye geride kaldı. İnsanların başörtüsüyle, inancıyla, doğduğu yeriyle, inandığı mezhebe göre yaklaşan, onları reddeden politikalar, uygulamalar, yargı kararları eski Türkiye'de kaldı. Artık hiç kimse Türkiye'yi o eski yasakçı Türkiye'ye geri çeviremeyecektir" dedi.

"598 BİN 572 KİŞİ HAFTA SONU NOTERDE İŞLEM YAPMIŞTIR"

2019'da nöbetçi noterlik uygulamasına başlandığını anımsatan Gül, "9 aydaki rakam; 598 bin 572 kişi hafta sonu noterde işlem yapmıştır. Bu da ticaret çarkının kesintisiz dönmesi, çalışma barışının da desteklenmesi anlamıyla önemli. Şubat ayında iki yeni uygulamayı hayata geçireceğiz. Güvenli ödeme sistemi oluşturulacak. Bu kapsamda satış bedeli noterde işlem gerçekleşmeden satıcı hesabına geçmesini önleyecek finansal entegrasyon sağlanacak. İkinci olarak da noterlerde banka, kredi kartlarıyla işlem yapılmasına imkan sağlanacak" ifadelerini kullandı.

"18 MİLYONDAN FAZLA ELEKTRONİK TEBLİGAT YAPILDI"

1 Ocak 2019'da elektronik tebligat uygulamasına geçildiğini anlatan Gül, "Şimdi telefon veya mail üzerinden size tebligatın geldiğini takip edebiliyorsunuz. Bu konuda da 18 milyondan fazla elektronik tebligat yapıldığını ifade etmek isterim. 210 milyon lira tasarruf yapılmış ve 700 bin ton kağıt tasarrufu yapılmış, 11 binden fazla ağaç kesilmekten kurtarılmış" diye konuştu.

Gül, arabuluculuk sisteminin başarılı bir şekilde uygulandığını vurgulayarak, 2019'da iş hukuku alanında 391 bin uyuşmazlıkta arabulucunun görevlendirildiğini, bu uyuşmazlıkların 230 bininin anlaşmayla sonuçlandığını bildirdi. Gül, böylelikle 400 iş mahkemesinin bir yılda bakacağı dosyanın arabulucular sayesinde çözüldüğünü dile getirdi. 2019'da ticari uyuşmazlıklarda ise 149 bin dosyanın arabulucuya sevk edildiğini, bunların 76 bininin anlaşmayla sonuçlandığını aktaran Gül, bu dosyaların sonuçlanmaması durumunda 60 ticaret mahkemesinin 2019 yılı boyunca bu dosyalarla meşgul olacağını söyledi.

FETÖ İLE MÜCADELE

FETÖ ile mücadeleye değinen Gül, şunları kaydetti:

"FETÖ ile mücadele devletin hem bağımsızlığı, hem bekası adına önemli konulardan biri. Diğer tüm terör örgütleriyle olduğu gibi FETÖ ile mücadelede de tavizsiz ve kararlı mücadele devam edilecektir. Bu çerçevede 289 fiili darbe davasının 272'sinin karara bağlandığını, 17 davanın derdest olduğunu ifade etmek isterim. Ayrıca terör örgütü üyelikleri ile ilgili davalar da devam etmektedir. 15 Temmuz'dan itibaren yargı demokrasi nöbetini tutmaya devam etmekte. FETÖ ile mücadele konusunda da bu mücadelenin hukuk çerçevesi sınırları içinde olması hepimizin ortak beklentisidir. Herkesi bir torbaya doldurmak mücadeleyi sulandırır ve bundan da en çok FETÖ sevinir. Bu kripto örgüt mücadelenin sulanması için her türlü çabayı, binlerce masum insanın yaftalanmasını da göze almıştı. Mor Beyin ile bu sürecin ortaya çıkması önemli bir gelişmeydi. O konuda da yargının kararlı tutumu bu konuda mücadelenin sulandırılmaması adına çok önemli tarihi dönüm noktalarından biriydi."

 
Sosyal Medya’ya yeni yaklaşım
 
FETÖ ile mücadelede kararlılık
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PKK çözülmeye devam ediyor
Çocuklarını terör örgütünün elinden kurtarmak için HDP Diyarbakır il binası ...
FETÖ davasında 3 kişiye adli kontrol
Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mahrem yapılanmasına yönelik, aralarında ...
Jandarmadan uyuşturucu operasyonu
Kars’ta jandarma uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor. Jandarma ekiplerince ...
 
Hainlere ağır darbe
Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'de Barış Pınarı Harekatı bölgesinde ele ...
Ailelerin evlat nöbeti 129'uncu gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
En acı doğum günü kutlaması
Diyarbakır’da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan oğlu Ramazan Üçdağ ...
 
ETB’de arabuluculuk gündemi
Erzurum Ticaret Borsası ile Erzurum Barosu tarafından ortaklaşa düzenlenen ...
HDP önündeki aileler direniyor, sayıları gün geçtikçe artıyor
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
PKK’lı terörist teslim oldu
PKK terör örgütünden kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva