ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>SİYASET
17 Ağustos 2017 Perşembe - 10:04

Bakan Eroğlu ve Milletvekili Aydemir Tunceli'deydi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ, Orman Genel Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar tarafından yaptırılacak olan 14 milyon TL’lik 9 tesisin temel atma törenine için Tunceli’ye geldi.

Bakan Eroğlu ve Milletvekili Aydemir Tunceli deydi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ, Orman Genel Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar tarafından yaptırılacak olan 14 milyon TL’lik 9 tesisin temel atma törenine için Tunceli’ye geldi.
Bir dizi temel atma töreni için Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş ve Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş ile Tunceli’ye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu valilik girişinde Vali Tuncay Sonel, kurum amirleri ve partililer karşıladı.
Valilikte, Vali Tuncay Sonel’den kent hakkında brifing alan Bakan Eroğlu, kentteki sivil toplum örgütleri temsilcileri ile de orman yangınları ve Munzur Vadisi Milli Parkı’nda yapımın planlanan baraj ve HES projelerine ilişkin görüşme gerçekleştirdi.
Görüşmelerin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Eroğlu kentteki orman yangınlarına ilişkin fotoğrafları paylaşarak, “Orman yangınlarına burada müdahale edildi. Sosyal medyada görünce ben de şaşırdım. Kaliforniya’daki yangını alıp buraya monte etmişler. Olmaz. Doğru bir şey değil. Yanan sadece bozuk meşe ve örtü yangını. Hemen müdahale edildi. Gökçek Köyü’nde yanan sekiz buçuk hektar. İzmir’de geçenlerde 700 hektar yandı. Kontrol edemiyorsunuz; rüzgar var. Şu anda meşeler ayakta. Kaliforniya’daki yangınla alakası yok. Orada beş yüz bin hektar yandı. Karşılar Köyü’ndeki yangına da arazöz, pikap ve orman muhafaza memurlarıyla müdahale edildi. Burada da bir buçuk hektarlık örtü yangını olmuş” dedi.
Bakan Eroğlu, geçen yıl Hozat ilçesindeki yangına müdahale edip döndükten sonra yolda PKK’lılar tarafından yakılan arazözlerin fotoğraflarını da göstererek bunların yerine yenilerini gönderdiklerini söyledi.
Munzur Vadisi Milli Parkı’nda yapımı planlanan baraj ve HES’lere de değinen Bakan Eroğlu, “Buradaki biyoçeşitliliği koruyacağız. Halkın hassasiyet gösterdiği kutsal mekanları kesinlikle koruyacağız. Bunun örneği Gole Çetu. Bunu bizzat yaşadım. Dönemin hanım belediyeye başkanını aradım oraya kimse dokunamaz dedim. Arkadaşlara talimat verdim. Munzur Vadisi Milli Parkı’nda adak yapılan bir alan vardı. Talimat verdim doğa koruma düzenledi. Munzur Tabiat ve Milli Parkı’nı bütün dünyaya tanıtmak istiyoruz” diye konuştu.

Bakan Eroğlu ve beraberindekiler temel atma töreni gerçekleştirdi
Tunceli Valiliği’ndeki toplantının ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve beraberindekiler İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Toplantı Salonu’ndaki temel atma törenine katıldı.
Bölge Müdürlerinin alanlarıyla ilgili yaptıkları konuşmaların ardından söz alan Tunceli Valisi Tuncay Sonel, kentin, Munzur Çayı, Munzur Dağları, ters lale, flora ve faunası ve misafirperver insanlarıyla Türkiye’nin çok özel bir yeri olduğunu söyledi.
Törende konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu da 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, “15 Temmuz’da 15 Temmuz’un seneyi devriyesinde ve terör hadiselerinde yaptığınız yürüyüşle sizlerle gurur duyduk. Sizlere teşekkür etmek için geldim. Tunceli, teröre karşı duruşu, milletimizi bölmek isteyen, vatanı parçalamak isteyen, milleti kamplara ayırıp kırdırmak isteyen en alçak, en mendebur, kanlı FETÖ darbe girişimine karşı dimdik durdu. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Tunceli’nin artık biz huzur şehri, güzellikler şehri; güzel insanlar diyarı olarak anılmasını istiyoruz. Refahının arttığı özellikle dini turizm, kültür turizmi hem de tabiat turizminin canlandığı bir olarak hazırlayacağız” dedi.
Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve beraberindekiler, temsili olarak 9 tesisin temel atma törenini gerçekleştirdi. Törende, orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür, ORKÖY kredi sertifikaları ile fidan dağıtımı da yapıldı. Temel atma töreninin ardından partisinin il teşkilatını ziyaret eden Bakan Eroğlu daha sonra kentten ayrıldı.

 
Su baskını tespit çalışmaları başladı
 
Pasinler'de çağdaş dönüşüm
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sekmen ilçelerde vatandaşların sorunlarını dinliyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ilçelerde vatandaşların sorunlarını dinliyor.
Büyükşehir’den ihtiyaç sahibi 2 bin aileye gıda kartı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, maddi durumdan yoksun olan vatandaşlara ...
Başkan Bulutlar'dan 16. Yıl mesajı
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, "AK Parti'de bizim sevdamız ...
 
Aydemir: Ak Dava, Ak Tarihimizin Ak Sayfasıdır
Aydemir, ‘AK Dava: mazlumların kalası, ecdadın duası, tarihin bin yıllık ...
Sekmen: “AK Parti, milletimize olan sevdamızın adıdır”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti’nin kuruluşunun ...
Palandöken Belediyesinden toplu açılış
Bulutlar, belediye tarafından yaptırılan 35 taziye ve konuk evinin açılışını ...
 
'Allahım bizi utandırmasın'
AK Parti Aşkale İlçe Başkanı Kerim Polat bayrak yarışını teslim almaktan ...
Eroğlu'na Erzurum brifingi
Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ ile Orman ve Su İşleri Bakanı ...
Akdağ Ak yatırım sürecini paylaştı
Akdağ, 'Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 'biz size ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva