ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Küçükoğlu ailesi yasta
Küçükoğlu ailesi yasta
Palandöken beyaz örtüye girdi
Palandöken beyaz örtüye girdi
Küçükoğlu gündemi değerlendirdi
Küçükoğlu gündemi değerlendirdi
Burak Alemdar Milli Takım aday kadrosunda
Burak Alemdar Milli Takım aday kadrosunda
Diyanet  vekaletle kurban bedelini açıkladı
Diyanet vekaletle kurban bedelini açıkladı
HABERLER>TÜRKİYE
16 Ocak 2014 Perşembe - 17:39

Bakan Ala Büyükelçilere seslendi

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 6. Büyükelçiler Konferansı kapsamında, Büyükelçilere hitaben bir konuşma yaptı

Bakan Ala Büyükelçilere seslendi

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 6. Büyükelçiler Konferansı kapsamında, Büyükelçilere hitaben bir konuşma yaptı.İçişleri Bakanı Efkan Ala, konferansta yaptığı konuşmada, içinde bulunulan zamanın, Dışişleri ve İçişleri Bakanlıklarının hem ulusal, hem uluslararası hedefleri gerçekleştirme bakımından ciddi bir işbirliğini zorunlu kıldığını söyledi.
KÜRESELLEŞME
Küreselleşme ve buna bağlı gelişmelerin konuşmaların hep konusu olduğunu dile getiren İçişleri Bakanı Efkan Ala, dünyanın büyüdüğünü ve büyürken de küçüldüğünü dile getirdi.
İçişleri Bakanı Efkan Ala, meselelerin dünya ölçeğinde ele alınmak zorunda kalınırken diğer taraftan büyük meselelerin mahalli ölçekte her bir bireyi doğrudan ilgilendirir hale geldiğini bildirdi. İçişleri Bakanı Efkan Ala, bu yüzden, sorunların önemli bir kısmını "Bu bizi ilgilendirmez, bu dünyanın sorunudur" ya da "Kimseyi ilgilendirmez, bizim mahalli sorunumuzdur" deme lüksünden artık yararlanılamayacağını kaydetti.
ETKİN İŞBİRLİĞİ
Bu bakımdan Dışişleri ve İçişleri Bakanlığının Türkiye'nin hedeflerini gerçekleştirmek için birlikte etkin bir işbirliği yaparak kendilerine düşen görevleri ifa etmek zorunda olduğunu vurgulayan İçişleri Bakanı Efkan Ala, bunun millet için yüklendikleri sorumluluk gereği zorunluluk haline geldiğini kaydetti.
DIŞ POLİTİKA
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye'nin dış politika uygulamalarında 10 yıldır ortaya koyduğu bir paradigma değişimi olduğunu ve kendini net bir biçimde gösterdiğini belirterek, "İçeride de biz artık sorunlarımızı gizleyerek, örterek kapalı sistemin bize sunduğu ama millete faydası olmayan çeşitli enstrümanları kullanarak çözme, az gelişmiş alışkanlığından kurtularak daha dünyayla entegre, daha gelişmelere eklemlenmiş dünyayı okuyabilen bir anlayışı hayata geçirmeye çalışan bir irade var, bir politika var. Bu ikisi bir araya geldiğinde bunun hinterlandımızda, fiziki coğrafyamızda, tarihi coğrafyamızda, kültürel coğrafyamızda nasıl bir etki yarattığını hep birlikte görüyoruz. Türkiye ortaya koyduğu bu performansla, vizyonla, bulunduğu bölgede değil, dünyanın birçok bölgesinde dikkatleri üzerine çeken izlenmeye değer bir ülke konumunu almıştır" diye konuştu.
TÜRKİYE’NİN İHTİYACI NE İSE..
İçişleri Bakanı Efkan Ala, yaptıklarıyla değil, bundan sonraki süreçte de yeni bir anlayışla neleri yapamadıklarıyla kendilerini ölçmeleri gerektiğine işaret etti."Türkiye'yi ne ilgilendiriyor ise, Türkiye'nin ihtiyacı ne ise, bunun tamamının sorumluluğu dışarıda büyükelçiler olarak sizin, içeride de valilerindir" diyen İçişleri Bakanı Efkan Ala, bu iki görevin istisnai görevler olduğunu kaydetti.
Büyükelçilerin yurt dışında Türkiye'nin ortaya koyduğu politik anlayışı, iradeyi, idari mekanizmalara yayacak ve talimata dönüştürecek mevki, makam ve merci olduklarını ifade eden İçişleri Bakanı Efkan Ala, ilgilenmeyecekleri hiçbir alan olamayacağını söyledi. İçişleri Bakanı Efkan Ala,  "Çeşitli derecedeki memurlar 'bu benim işim değil' diyebilir, bir hususta. Ama siz, size ulaşmış hiçbir konuda 'bu benim işim değil' diyemezsiniz. Çünkü Türkiye'yi ilgilendiren her bir husus, sizin vaziyet etmeniz gereken bir iştir, bir işlemdir. Bu bakımdan biz dışarıda ne ki iyi olmuştur; sizden biliriz, ne ki kötü olmuştur sizden biliriz" dedi.
SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ
Büyükelçilerin ve İçişleri Bakanlığına bağlı görevlilerin vatandaşların sorunlarının çözülmesi konusunda işbirliğinin önemine değinen İçişleri Bakanı Efkan Ala, "İşbirliği yapacağız ve böyle yöneteceğiz memleketi ki vatandaşlarımızın devlete olan güveni artsın ve kendilerini birinci sınıf vatandaş olarak hissetsinler" diye konuştu.
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye'nin, tarım toplumu, sanayi toplumu ve bilgi toplumu aşamalarını birlikte yaşadığını ifade ederek, büyükelçilere "Bu karmaşık ilişkileri yönetmek, dışarıda sizin içeride bizim görevimiz" dedi.
KÜRESEL FIRSAT VE SORUNLAR
Toplumun, dünyanın içinde bulunduğu küresel fırsat ve sorunları bir arada değerlendirerek yeni yönetim politikaları ve teknikleri oluşturmanın önemine değinen İçişleri Bakanı Efkan Ala, aksi halde çok gerilerde kalınacağını söyledi. İçişleri Bakanı Efkan Ala, "İşimiz değil, kendi pozisyonlarımız tartışma konusu olur. Kendi pozisyonlarımız tartışma konusu olduğunda da ben buna şahidim ki zaman zaman çok moral bozucu çıkarsamalarda bulunuyoruz. Bundan kendimizi bertaraf etmenin yolu kendimizi sürekli toplumun ve dünyanın gittiği yönde geliştirmek, değiştirmektir" değerlendirmesinde bulundu.
Türkiye'nin dünyadaki gelişmelere paralel içeride pek çok sorunun ciddi biçimde ele almaya başladığını vurgulayan İçişleri Bakanı Efkan Ala, bu sorunları dünya standardında çözme arzusu ve iradesini de ortaya koyduğunu kaydetti.
İçişleri Bakanı Efkan Ala, şöyle konuştu:"Sizlere düşen, sizlerden beklediğimiz husus birinci derecede, bizim ne yapmak istediğimizi, nasıl bir Türkiye, demokrasi inşa etmek istediğimizi yurt dışında bizleri dikkatle izleyen, gelişmekte olan, az gelişmiş ya da gelişmiş ülkelerde çeşitli kesimlere olduğu gibi anlatmaktır. Dezenformasyonlara meydan vermeden, yanlış bilgilendirmelere fırsat vermeden bizim Türkiye'de olup biteni, Türkiye'nin kendisine koyduğu hedefleri çok objektif, doğru biçimde oralarda anlatmaktır, oralardaki yansımaları da bize aktarmaktır."
ÇÖZÜM SÜRECİ
Türkiye'nin son yıllarda kendisine bedeller ödetmiş olan bir sorunu ciddi biçimde ele alarak bunun üstesinden gelmeye, bunu çözmeye çalıştığını belirten İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Bu sorun çözüm süreci olarak adlandırdığımız ve bizim Türkiye'nin artık hedefleriyle, içinde bulunduğu durumla bir arada yürümemesi gereken, çoktan çözüp arkasında bırakması gereken bir sorun olarak tanımlandı ve bu sorunun mutlaka çözülmesi gerektiğine karar verdi, gerekli adımları atmaya başladı" dedi.
"Bunun, Türkiye'nin dışarıdaki konumunu çok güçlendireceği, içeride demokrasisini, iradesini konsolide edeceği çok açık bir biçimde ortada" diyen İçişleri Bakanı Efkan Ala, buna yönelik eleştirilerin, hatta saldırıların olabileceğinin beklenmedik riskler olmadığını kaydetti.
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye ne zaman kendiliğinden hareket ederek sorunu çözmeye çalışsa, inisiyatif alsa, çeşitli odakların harekete geçerek bunu engellemeye çalıştığını vurguladı.
İçişleri Bakanı Efkan Ala, şunları söyledi: "Biz, şöyle bir anlayışla hareket edemeyiz. 'Bakın biz bunları yapıyoruz, çalışıyoruz ama sürekli dışarıdan bir müdahale var. Onun için bunları bırakalım ve yolumuza öyle devam edelim' Hayır. Biz biliyoruz ki sorunları arkamızda bıraksak da sorunlar bizi bırakmaz, bizimle beraber gelirler. Onun için Türkiye'nin yakaladığı bu anlayış, bu paradigma değişimi içerisinde bu sorunu da şık bir biçimde, demokrasisine layık bir biçimde, dünyadaki gelişmeleri okuyarak ve Türkiye'ye aktararak çözecektir. Bu çözüm süreci boyunca sizlerden rica Türkiye'deki demokratikleşmeyi, olup biteni ve uluslararası konumundaki bir takım uluslararası dezenformasyonu giderici bazı ciddi girişmelerde bulunmayı sizlerden bekliyoruz. Sizlere bu alanda çok çok iş düşüyor. Bizim yapabileceğimiz, bizden ihtiyaç duyduğunuz bilgileri lütfen hiç çekinmeden arayınız ve alınız ve bu sorunu bizim hangi yöntemlerle çözmek istediğimizi, nasıl bir politika izlediğimizi lütfen yurt dışında sizler de anlatınız ve bizim diplomatlarımız olarak politikalarımızı içselleştirmiş bir biçimde anlatınız."
İÇ VE DIŞ KAMUOYU
İç ve dış kamuoyu önemsediklerini anlatan İçişleri Bakanı Efkan Ala, kara propagandalara fırsat verilmemesi gerektiğine işaret etti. çişleri Bakanı Efkan Ala, "Türkiye ne zaman yatırım ortamını iyileştirecek, dünyadaki gelişmelerden pay alabilecek, dünyaya hizmet ve mal ihraç edebilecek çok ciddi inisiyatifler alıyorsa, ne zaman o meselelerin üzerine kararlılıkla gitmeye başlıyorsa o zaman demokrasimize, irademize, milli iradeye yönelik birtakım, demokrasi açığından yararlanarak, yahut sistem açığından, kapalı sistemin daha açık topluma dönüşüyor olması sürecinden yararlanarak çeşitli saldırıları birlikte yaşıyoruz. Çeşitli, dilim varmıyor ama darbe girişimlerini sürekli bir arada yaşıyoruz. Bunları bertaraf etmenin yolu, bir çok yolu var ama en önemli yolu, doğru enformasyondur, toplumu, uluslararası toplumu doğru bilgilendirmedir ve doğru duruştur. Bir demokrasiye saldırı varsa onun çaresi daha fazla demokrasidir ama bunun da daha iyi anlatılmasıdır." dedi.
YURT DIŞINDAKİ VATANDAŞLAR
Yurt dışında bulunan vatandaşların sorunlarının giderilmesinin zor olmadığına işaret eden İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Yeter ki usulü doğru dürüst kuralım" dedi.İçişleri Bakanı Efkan Ala, vatandaşların en ufak işinin gecikmeden yerine getirilmesi için kendilerine düşeni yapmaya hazır olduklarını vurgulayarak, daha şık ve daha güzel bir hizmeti sunmak istediklerini kaydetti.
İHRACATIN ÖNEMİ
Konuşmasında ihracatın da önemine değinen İçişleri Bakanı Efkan Ala, ihracat ne kadar arttırılabilirse Türkiye'nin en ücra köyünde de işlerin iyi gitmesine yardımcı olduğunu söyledi. İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye'nin ekonomik gelişmişlik arzusunu gerçekleştirecek olan en önemli makam ve mevkilerden birinde de büyükelçilerin bulunduğunu ifade etti.

 
Özel Güneş İlkokulu potada şampiyon oldu
 
Güllüce: ‘En’ler yetiştirmeliyiz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan dünyaya seslendi
Erdoğan, “Bugünü anlamanın, bugünü analiz etmenin, özellikle de bugünün ...
Başbakan Erdoğan gündemi değerlendirdi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık operasyonun zamanlamasına dikkat ...
12 Ocak Pazar günü ‘Mevlid Kandili’
Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz.Peygamberimiz (sav)’in doğum günü ...
 
Erdoğan Ertuğrul Fırkateyni'ni unutmadı
Başbakan Erdoğan, Japonya'nın başkenti Tokyo'da resmi programı kapsamında, ...
Erdoğan, Japonlara Türkiye ekonomisini anlattı
Bir dizi resmi temasta bulunmak üzere Japonya’ya giden Başbakan Erdoğan ...
Telgüzar İris dualarla uğurlandı
33. Osmanlı padişahı Sultan Beşinci Murad Han’ın kızı Fatma Sultan’ın ...
 
Şüheda için yürekler birleşti
Belediyesi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından Erciyes Dağı’nda, 'Sarıkamış ...
50 bin kişi şüheda için yürüdü
Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında “Türkiye ...
Cıbıltepe’te meşaleli anma
Kars'ta Sarıkamış Harekatı’nın 99. yıldönümü dolayısıyla Cıbıltepe Kayak ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva