ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Dal’dan başkent mesaisi
Dal’dan başkent mesaisi
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Jandarmadan kaçakçılık operasyonu
Jandarmadan kaçakçılık operasyonu
HABERLER>SİYASET
18 Şubat 2014 Salı - 07:55

Bakan Ala: 'Beyhude uğraşıyorlar'

Ala, "Çözüm süreci inşallah neticeye varır. Zaten bundan korkanlar, çekinenler, ’Vanlı, Erzurumlu, Edirneli bir araya geldi, o sorunu da çözdü, bunları kimse tutamaz. O zaman biz onların önüne engel çıkaralım’ diyorlar. Ama beyhude uğraşıyorlar."dedi

Bakan Ala:  Beyhude uğraşıyorlar

İHA-Çeşitli ziyaretler için Van'da bulunan Bakan Ala, beraberindeki Van Valisi Aydın Nezih Doğan ve AK Parti Van milletvekilleriyle birlikte Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret etti.
İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Çözüm süreci inşallah neticeye varır. Zaten bundan korkanlar, çekinenler, ’Vanlı, Erzurumlu, Edirneli bir araya geldi, o sorunu da çözdü, bunları kimse tutamaz. O zaman biz onların önüne engel çıkaralım’ diyorlar. Ama beyhude uğraşıyorlar. Biz Vanlı, Diyarbakırlı, Erzurumlu, Edirneli olarak karar verdik, çözeceğiz kardeşim" dedi.
Çeşitli ziyaretler için Van’da bulunan Bakan Ala, beraberindeki Van Valisi Aydın Nezih Doğan ve AK Parti Van milletvekilleriyle birlikte Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret etti. Esnaflarla ayaküstü sohbet eden Bakan Ala, aynı cadde üzerinde bulunan AK Parti İpekyolu Seçim Bürosu’nu da ziyaret etti. Burada partililerle sohbet eden Bakan Ala, Büyükşehir Yasası’yla her şeyin tek merkezden idare edileceğini belirterek, "Önceden belediyelerin görev alanı ile özel idarelerin görev alanları değişiyordu. Yerel yönetimler reformu mesela. Bu bir reformdur. Böyle bir ayrıcalığı var. Başkanı sürekli konuşuyor, ama bir şey yapmıyor. AK Parti de yapıyor, ama az konuşuyor. Şimdi bu bir ciddi yerel yönetim reformu değil mi? Yıllarca bu ülke mahalle idareler reformu, yerel yönetimler reformu demedi mi? Ve iki tane meclis var. Tek meclis haline getirdik. Tamamen seçilmiş bir otorite. İl bazında durumu kontrol edecek. Bunlar hakikaten çok iyi gelişmelerdir" diye konuştu.Çözüm sürecinde de neticeye varmayı umut eden Bakan Ala, "Hep birlikte kardeşliği tesis ederiz ve Türkiye’yi de birkaç Türkiye olarak inşa ederiz. Zaten bundan korkanlar, çekinenler, ’Vanlı, Erzurumlu, Edirneli bir araya geldi, o sorunu da çözdü, bunları kimse tutamaz. O zaman biz onların önüne engel çıkaralım’ diyorlar. Ama beyhude uğraşıyorlar. Biz Vanlı, Diyarbakırlı, Erzurumlu, Edirneli olarak karar verdik, çözeceğiz kardeşim. Ocaklara ateş düşmeyecek, çocuklar, gençler çalışacak, üretecek. Dağda bayırda olmayacak. Buna karar verdi bu millet. Ve biz bunu inşallah gerçekleştireceğiz ve gençlerimizin enerjisini ülkenin menfaatine kanalize edeceğiz. Allah’ın izniyle bu irade var. Bunlar gerçekleşirse kişi başı geliri 25 bin dolarda zor tutarız. Esnafları dolaştık. Ne kadar heyecanlı, geleceğe ümitli bakıyorlar. Bu sıkıntıların nerelerden kaynaklandığını, nasıl bizleri birbirimize düşürmek istediklerini çok iyi anladık. Şimdi nerede geldik. Ak deyince sıkıntı, temel hak denince problem diyen bir iktidar yok ki. Hak denince ’neden geç kalındı, hemen yapalım’ diyoruz. Yani onun için hep birlikte değişiyoruz, birbirimizi anlıyoruz ve birbirimize bir şeyler lütfetmiyoruz. Demokrasiye inanan bir insan olarak hiçbir temel hak ve özgürlük lütuf değildir. O zaten geç kalınmış bir haktır. Onu tanıyacaksınız. Memleketimizin en önemli sorunun çözmeyeceksek ne yapalım o siyaseti. Siyaseti, problemlerimizi doğru yönde çözme aracıdır" şeklinde konuştu. Bakan Ala, AK Parti’den sonra Van Valiliği’ne geçerek Vali Aydın Nezih Doğan ile basına kapalı olarak görüştükten sonra havaalanına geçti.
 

 
Tarihi çarşı güncelleştirilecek
 
İMO Erzurum şube başkanlığına Tohumcu seçildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdağ’dan 30 Mart vurgusu
Akdağ, “milletvekillerimiz hem de partimizin tüm kademeleri milletimizle ...
Diyanet- Sen seçime gidiyor
Memur-Sen’e bağlı Diyanet-Sen Erzurum Şube Başkanlığının 23 Şubat 2014 ...
Korkut’tan yüzde 75 hedefi
Korkut, "Çocukların gönlünü almak farklı bir şey, ama anne babalarının ...
 
‘Sandığa müdahaleye izin vermeyiz’
İçişleri Bakanı Efkan Ala, 30 Mart yerel seçimleri için bütün tedbirleri ...
SP Palandöken adayını açıkladı
İHSAN KUMRU-Yerel seçimler için ilçe belediye başkan adaylarını tanıtmaya ...
Aziziye Belediyesi’ne 5 yılda 9 yeni araç
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, belediyenin hizmet zincirine yeni ...
 
Meclis olağanüstü toplanacak
Erzurum İl Genel Meclisi Çarşamba günü olağanüstü toplanacak. Meclis toplantısında ...
Sıra Erzurum Büyükşehir Meclisi’nde
ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, Türkiye’de Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin, ...
Ala: ‘Türkiye bir eşiğe geldi’
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye’nin bir eşiğe geldiğini belirterek, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva