ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>EKONOMİ
4 Haziran 2016 Cumartesi - 06:26

Bakan Akdağ’dan ekonomi istişaresi

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum’daki programı kapsamında Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı da (ETSO) ziyaret etti.

Bakan Akdağ’dan ekonomi istişaresi

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum’daki programı kapsamında Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı da (ETSO) ziyaret etti.

Bakan Akdağ, Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ve AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt’un da eşlik ettiği ziyarette, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Meclis Başkanı Saim Özakalın ve Yönetim Kurulu üyeleriyle ETSO Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda konuşan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın 65. Hükümet Kabinesi’nde yeniden görevlendirilmesinin Erzurum adına sevindirici olduğunu belirterek, “Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım Erzincanlı… Aynı şekilde Bayburt Milletvekili Naci Ağbal’ın Maliye Bakanı, Kars Milletvekili Ahmet Arslan’ın da Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak görev alması bölgemizin kalkınması için büyük bir şans… Bölgemizin Başbakan ve Bakanlıklar düzeyindeki büyük orandaki temsili bu coğrafyanın topyekün kalkınmasına büyük katkıları olacaktır” diye konuştu.

BAŞKAN YÜCELİK; “SORUMLULUĞUMUZU BİLİYORUZ”

Başkan Yücelik, Ankara’da 10 Mayıs 2016 tarihinde, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve Erzurum milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda alınan karar doğrultusunda, Erzurum’un kalkınmasının önündeki sorunları belirlemek ve onlara çözüm odaklı öneriler sunmak amacıyla bir çalışma başlattıklarını belirterek, “Erzurum İl Profili ve Yakın Projeksiyonu” adını verdiğimiz bu çalışmada, ‘Bölgeye özel teşvikler nasıl olmalı?, ‘Kalifiye işgücü-göç nasıl engellenir?’, ‘Ortaklık kültürü nasıl geliştirilebilir’, ‘Şirket birliktelikleri nasıl olmalı?’, ‘Pazarlama teknikleri nasıl olmalı?’, ‘Markalaşma nasıl olmalı?’ ve ‘Bölgedeki kaynak ve potansiyel nasıl değerlendirilmeli?’ sorularına cevap aradık. Erzurum’daki kamu kurumları, STK’lar, üniversiteler ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz ve halen devam eden toplantılarda bu konu başlıklarıyla ilgili görüşleri aldık. Yaklaşık 1 ay sürecek çalışmalar sonunda ortaya çıkacak sonuç bir rapor halinde ilgili yerlere sunulacak. Bizler sorumluluğumuzu biliyoruz. Şehrimizin kalkınması, gelişmesi ve refahının artması için her dönem üzerimize düşeni yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Başkan Yücelik konuşmasının sonunda, ETSO Vakfı tarafından kurulacak Erzurum Ticaret ve Teknoloji Üniversitesi’yle (ETSÜ) ilgili dosyanın YÖK’e sunulduğunu ifade ederek, bundan sonraki süreci şehrin siyasetçilerinin de desteğiyle dikkatle takip edeceklerini vurguladı.

BAKAN AKDAĞ; “ETSO’NUN ÇALIŞMASI TEMEL TEŞKİL EDECEK”

Toplantıda daha sonra konuşan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ise, yeni dönemde çok daha güzel işler yapacaklarını söylemek için geldiklerini belirterek, ETSO’nun yürüttüğü çalışmanın önemine değindi. Bakan Akdağ şunları söyledi; “Belirlenen takvime göre, bu çalışmalar ramazan bayramı arifesinde tamamlandıktan sonra hepimiz masaya oturacağız ve birlikte neler yapabileceğimize bakacağız. Aslında bu çalışma bizim daha önce kendi aramızda oturup konuştuğumuz ve yapmaya karar verdiğimiz bir çalışmaya da büyük bir katkı sağlayacak. Şehrin kalkınması ve şehircilik açısından bir strateji belirleyip, bunun eylem planını, aktivitelerini ve yıl yıl performans göstergelerini tespit edeceğimiz bir çalışma yapacağız. Şehrimizden de bir ekip oluşturup, bu işi çok iyi bilen firmalarla birlikte yürüteceğiz.”

Söz konu çalışmaların tamamlanması için 2-3 aylık yoğun bir çaba gösterileceğine dikkati çeken Bakan Akdağ şöyle devam etti; “Tabi ki bu çalışmayı yaparken üst politika belgelerimiz; 10 yıllık kalkınma planımız, hükümetimizin programı, Doğu Anadolu Projesi (DAP) ile ilgili konular da masada olacak. Onlar gözardı edilmeyecek. Şu anda Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın yaptığı bu çalışma; şehrimizin sosyo-ekonomik ve kültürel sorunlarına ışık tutacak ve bütün bu kapsamlı çalışmalara temel teşkil edecek önemli bir çalışmadır.”

Bakan Akdağ toplantının basına kapalı bölümünde ise ETSO yöneticileriyle çeşitli konularda istişarelerde bulundu.

 
Facianın eşiğinden dönüldü
 
Bakan Akdağ, mezuniyet törenine katıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayır, Alman Federal Parlamentosu’nu kınadı
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Başkanı Taner ...
Erzurum esnafı Bakan’ın talimatına uydu
Erzurum esnafı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in Ramazan’da ...
DAP İdaresi Van'da Et ve Bal Çalıştayı düzenledi.
'DAP Bölgesi Yöresel Ürünlerini Ticarileştirme Stratejilerinin Belirlenmesi ...
 
TANAP’la yeni enerji ufku
TANAP hattı Ardahan ili Posof ilçesi Türkgözü köyünden başlayarak Ardahan, ...
Mera Islahı’nda Eğirmez başarısı
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen Mera Islah ...
Orman Köylülerine 19 milyonluk destek
Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman köylerinde yaşayan vatandaşlara destek ...
 
Erzurum’un kalkınma sürecine destek
“Erzurum İl Profili ve Yakın Projeksiyonu” çalışması devam ediyor
KUDAKA’dan AB destekli eğitim
Etki analizi eğitim toplantılarının ilki 30-31 Mayıs 2016 tarihlerinde ...
ETSO’da, “Teknoloji Girişimciliği” gündemi
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK)tarafından ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva