ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>SİYASET
16 Mart 2021 Salı - 01:55

Bahçeli’den sert tepki

Bahçeli, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun Öğrenci Andı’nın kaldırılması üzerine, "Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun Türk’üm demekten rahatsızlığı hüsran verici bir çarpıklıktır. Nitekim Danıştay skandal bir karara imza atmış, milli gerçeklerle çatışmıştır” dedi

Bahçeli’den sert tepki

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun Öğrenci Andı’nın kaldırılması üzerine, "Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun Türk’üm demekten rahatsızlığı hüsran verici bir çarpıklıktır. Nitekim Danıştay skandal bir karara imza atmış, milli gerçeklerle çatışmıştır” açıklamasında bulundu.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun Öğrenci Andı üzerine 8. Daire’nin kararına sert tepki gösterdi. Bahçeli, “Türk’üm, Doğruyum” haykırışıyla başlayan Öğrenci Andımız; 10 Mayıs 1933 tarihinden itibaren uygulamaya konulmuş; 1972, 1997 ve 2012 yıllarında da değişikliğe uğramıştır. And, adı üstünde yemindir, milli ruhun körpe dimağlara aşılanması, milli değerlerin aktarılmasıdır” ifadelerini kullandı.
“DANIŞTAY İDARİ DAVA DAİRELERİ KURULU SORUMSUZCA, ŞUURSUZCA, HAKTAN VE HUKUKTAN MAHRUM BİR ŞEKİLDE, ADETA YANGINA KÖRÜKLE GİDER GİBİ, 8.DAİRE’NİN KARARINI BOZDUĞU MEDYAYA YANSIMIŞTIR”
MHP Lideri Bahçeli, Öğrenci Andı’nın kaldırılmasına dönük yönetmelik düzenlemesine karşı Türk Eğitim Sendikası’nın Danıştay’a açmış olduğu yürütmenin durdurulması ve iptal davasının 24 Nisan 2018 tarihinde Danıştay 8. Dairesi tarafından karar bağlandığını hatırlattı. Bahçeli, “Bu kapsamda Danıştay 8.Dairesi, 8 Ekim 2013 tarihli ve 28789 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’in 1.maddesinin iptalini temyiz yolu açık olmak suretiyle kararlaştırmıştır. Bunun üzerine söz konusu iptal kararının temyiz edilmesi amacıyla Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’na karşı dava açılmıştır. Türkiye’nin çok hassas bir döneminde, geçtiğimiz cuma günü Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu sorumsuzca, şuursuzca, haktan ve hukuktan mahrum bir şekilde, adeta yangına körükle gider gibi, 8.Daire’nin kararını bozduğu medyaya yansımıştır” açıklamasında bulundu.
“DANIŞTAY SKANDAL BİR KARARA İMZA ATMIŞ, MİLLİ GERÇEKLERLE ÇATIŞMIŞTIR”
Bahçeli, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından Şubat ayında söz konusu bu kararın alındığının ve hala imzalanmadığının tuhaf ve tartışmalı yönü olduğunu belirterek şunları kaydetti:
“Türkiye’nin milli birlik ve diriliş ruhunun zirveye tırmandığı bugünlerde, medyaya sızdırılan, üstelik henüz imzalanmamış olan Öğrenci Andı aleyhine alınan karar milletimizde büyük bir huzursuzluğa ve kaygıya yol açmıştır. Yaklaşık iki yıldır bekletilen bu davanın, bir anda karara bağlanarak servis edilmesi maksatlıdır, marazidir, melun bir hevesin ve hedefin işaretidir. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun Türk’üm demekten rahatsızlığı hüsran verici bir çarpıklıktır. Nitekim Danıştay skandal bir karara imza atmış, milli gerçeklerle çatışmıştır. Ülkemizi yeni bir karmaşanın içine çekmeye, anlaşmazlıkları körüklemeye, kutuplaşmayı tahrik etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Milliyetçi Hareket Partisi Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun henüz açıklanmamış, fakat bir vasıtayla sızdırılmış kararına şiddetle karşıdır. Kaldı ki Öğrenci Andımızın okullarda okutulmasına engel çıkarmak, hukuken set çekmek haysiyetli ve demokratik bir tavır olamayacaktır. HDP’li bölücülerin fezlekelerinin TBMM’ye gönderilip milli dayanışma şuurunun çelikleştiği bugünlerde Öğrenci Andı kararı pimi çekilmiş bir bombadır. Danıştay bu yanlıştan dönmeli, Türk milletinin tarihi hasletleriyle, çiğnetilmeyecek emanetleriyle oynamaya teşebbüsten vazgeçmelidir.”

 
Erzurum covid19 haftalık verileri açıklandı
 
‘Türkiye’nin pozisyonu, hiç değişmemiştir’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir: ‘Minnettarlığımız sonsuzdur’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Hekimlerimiz, sağlık çalışanlarımızla ...
Aydemir: ‘Narman Milli Tefekkür adresi’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM çalışmaları kapsamında ...
Aydemir, ‘Bizim siyasetimiz eser odaklıdır’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM’de düzenlediği basın ...
 
Karataş’tan 12 Mart mesajı
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ...
‘Erzurum, milli mücadeleyi başlatan şehir’
12 Mart Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü nedeniyle ...
Milletvekili Aydemir: ‘Erzurum Destanlar şehridir’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Erzurum, destanlar kentidir. ...
 
Milli Şaire vefa, Milli Marşa sadakat
TBMM Başkanı Şentop, TBMM Şeref Holü’nde düzenlenen "100. Yılında İstiklal ...
Bahçeli’den sert tepki
Bahçeli, “Biz Türk milletiyle yürüyoruz, İP’sizi sapsızı, CHP’si, HDP’si ...
Karataş’tan Miraç Kandili mesajı
Miraç Kandili münasebetiyle mesaj yayımlayan MHP Erzurum İl Başkanı Naim ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva