ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>GUNCEL
31 Ocak 2015 Cumartesi - 15:46

‘Bağdat’ız, Gazze’yiz, Urumçi’yiz’

‘Erzurum’a, Türkiye’ye; Müslümanların yaşadığı bütün coğrafyalara sesleniyoruz. Çin mallarını almayın ve herkese anlatın! Türkiye’yi, İslam Dünyası’nı, Türk Cumhuriyetleri’ni, Dünyada “ben insanım” diyen herkesi ve bütün dünyayı Çin mallarını boykota çağırıyoruz.’

‘Bağdat’ız, Gazze’yiz, Urumçi’yiz’

Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP)’nca gerçekleştirilen Peygambere Saygı ve Zulme Lanet yürüyüşüne binlerce Erzurumlu destek verdi.
 Narmanlı Camii önünde toplanan binlerce Erzurumlu ellerindeki dövizlerle sloganlar eşliğinde Havuzbaşı meydanına kadar yürüdü. Havuzbaşı meydanında basın açıklaması yapan ESTP Başkanı Mustafa Güvenli, Alemlere rahmet olarak gönderilen; önderimiz Hz. Peygamber’e hakaret eden “Charlie Hebdo” dergisine karşı silahlı bir eylem gerçekleştirildiğini ve 12 kişinin öldürüldüğünü anımsatarak, şunları kaydetti; “Bu saldırının arkasında İsrail var, ikiyüzlü batı var, haçlı zihniyeti var. Bu olayın tam da Fransa parlamentosunun Filistin’i devlet olarak tanımasına günler kala gerçekleşmiş olması manidardır. Her zamanki gibi katil cenazedeki yerini almıştır. Olaydan sonra Fransa bu kararını geri çekmiş, İsrail oyunu hedefine ulaşmıştır. Biz inanıyoruz ki… Allah’a ve Resulüne karşı savaş açanlar tarihi süreçte bütün alanlarda kaybetmişlerdir, kaybetmeye de mahkûmdurlar. İkiyüzlü, riyakâr batı bilmelidir ki; inandığımız değerlerden, esenlik yurdu İslam’dan ve onun Peygamberinden taviz vermeyeceğiz.
 Rahmet ve barış önderi olan sevgili peygamberimiz’e yapılan bu çirkin saldırılar, yeryüzünü sömüren “tek dişi kalmış canavar”a karşı; barış, kardeşlik, merhamet, erdem ile duruşumuzu değiştiremeyecek, lanetimiz ise onların üzerine olacaktır. Çünkü onlar dünyayı biz ise ebedi alemi seviyoruz, Çünkü biz “Gevşemeyin, üzülmeyin, eğer iman etmişseniz, en üstün olan sizsiniz” ayetine inanıyoruz. Çünkü biz ensarız, muhaciriz, Çünkü biz Mekke’yiz, Medine’yiz,Kudüs’üz Çünkü biz, Kahire’yiz, Bağdat’ız, Gazze’yiz, Urumçi’yiz, Çünkü biz Doğu Türkistan’ız, Uygur’uz, Çünkü biz İstanbul’uz, Diyarbakır’ız, Erzurum’uz, Çünkü biz Selahaddin’iz, Selçuklu’yuz, Osmanlı’yız... Çünkü biz tarihin kendisiyiz,Çünkü biz Müslümanız ve bütün Müslümanların kardeşiyiz, Çünkü biz Hz.Peygamberin ümmetiyiz. Yolu yolumuz olan; canımızdan, malımızdan ve her şeyimizden daha çok sevdiğimiz Peygamberimize yapılan saldırıları lanetle ve nefretle kınıyoruz. O'nun davası ümmetin davasıdır, O’nun mesajı ümmetin sahipliğindedir. Peygamberin onuru bizim onurumuzdur. Biz biliyoruz ki… Yeryüzünü tam yüzyıldır kan ve vahşet arenasına çeviren batının şiddet kronolojisi oldukça kabarık ve bir o kadar da iğrençtir. Nerede bir katliam varsa orada bunların elleri, nerede bir küfür varsa orada bunların dilleri işin içindedir.
 ÇİN’DE, UYGUR TÜRKLERİNE “RABBİM ALLAH’TIR” DEDİKLERİ İÇİN YAPILAN ZULMÜ GÖRMEZDEN GELMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR
 Bütün zamanların önderinin buyruğu ile baktığımızda, bugün başka bir coğrafyada, Müslümanların tecrit edildiği Çin’de, Uygur Türklerine “Rabbim Allah’tır” dedikleri için yapılan zulmü görmezden gelmek mümkün değildir. Sadece İslâmı yaşamak isteyen ümmetin bir parçası olan bu kardeşlerimiz; tıpkı Filistin’de, Irak’ta, Afganistan’da, Çeçenistan’da olduğu gibi terörist ilan edilmektedirler. Kur’an okuduğu için hapsedilen, namaz kıldığı için katledilen, dünya kamuoyundan gizlenerek asimile edilmeye çalışılan Uygur Türkleri’ne yapılan sistematik zülmu şiddetle kınıyoruz.
 Buradan bütün Erzurum’a, Türkiye’ye; Müslümanların yaşadığı bütün coğrafyalara sesleniyoruz. Çin mallarını almayın ve bunu herkese anlatın! Bütün Türkiye’yi, Bütün İslam Dünyası’nı, Bütün Türk Cumhuriyetleri’ni, Dünyada “ben insanım” diyen herkesi ve bütün dünyayı Çin mallarını boykota çağırıyoruz. Bırakın Çin malı almayı, Çin malı satan mağazalardan alışveriş dahi yapmayın diyoruz. Yeryüzünü sömürenlere karşı verilecek en güzel mücadelelerden birisi de budur.”
 

 
CHP başkanını seçti
 
‘Bir Fatih'ler vardır, bir de işgalciler vardır..’
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
serhat şuşarlıoğlu 2 Şubat 2015 Pazartesi 02:26

sevgili peygamberimize yapılan çirkin yayınlardan dolayı dadaşlar yürüdü.kalben oradaydım.dadaşa bu yakışırdı zaten sagol erzurum iyiki varsın dadaşım bir kez daha gurur duyduk.emaği geçenlere teşekkürler.allah peygamberimize hakaret edenleri ve içerdeki işbirlikçilerini kahretsin

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
On binler Peygamber sevgisinde buluştu
Erzurum'da binlerce kişi, “Peygambere Saygı ve Zulme Lanet” yürüyüşünde ...
Başsavcı Bingül'e ziyaretler sürüyor
Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, ...
TÜİK’den ADNKS 2014 yorumu
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Erzurum Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ...
 
Ermenistan'dan Alvamir köyünü istiyor
Ermenistan diasporasının Çankaya Köşkü ve Atatürk havalimanının yer aldığı ...
Aziziye’de nüfus sevinci
M.COŞKUN-Erzurum’un nüfusu artan yedi ilçesi içinde yer alan Aziziye’nin ...
Korkut: ‘Ticaret aksı nüfusu etkiliyor’
M.COŞKUN-Yakutiye’de iş yeri bulunan esnafın büyük çoğunluğu ilçe alanı ...
 
Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne Buğdaycı atandı
Erzurum Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne Hacı İbrahim Buğdaycı ...
ESTP’den Peygambere Saygı ve Zulme Lanet Yürüyüşü
Erzurumlular, Cumartesi günü “Peygambere Saygı ve Zulme Lanet” yürüyüşünde ...
Palandöken’de kar 1 metreye ulaştı
Erzurum’da dün aralıksız yağan kar yağışı sonrasında kar kalınlığı Palandöken ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva